Drug used for male pattern baldness makes men impotent

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Hopefull

New Member
το κανω copy/paste απο ενα αλλο site

Here's a story that shows how the "cure" truly can be worse than the disease. Specifically, it's a true life horror story of how a Big Pharma drug prescribed frequently for totally benign conditions can produce serious, life altering side effects in men -- including loss of their sex drive, impotence, depression and even the growth of "man boobs".

For years, doctors have been prescribing medications in the group known as 5a-reductase inhibitors (5a-RIs) to treat a condition known as benign prostatic hyperplasia (BPH). In plain English, this simply means a prostate gland that has become larger with age. It does not indicate prostate cancer. In some men it can cause symptoms such as more frequent urination and urinary hesitancy.

But, as the name states, the condition is benign, meaning it is never going to be a deadly disease. In fact, while mainstream medical doctors are often quick to prescribe drugs to treat any sign of BPH, statistics show that although the condition affects about 75% of men by the time they are 80 years old less than half ever have BPH symptoms that are truly clinically significant (such as pain on urination and extremely frequent urination).

So what does this have to do with male pattern baldness and "man boobs"? Plenty. It turns out, as more and more men were prescribed (5a-RIs), an unexpected side effect started showing up. Many who were balding began to grow their hair back. Voila! Big Pharma had another way to push the drugs. Now prescriptions for the 5a-RI known as finasteride (brand name Propecia) are handed out to countless young men who have no BPH problems at all in order to fight their male pattern baldness. Unfortunately, with huge numbers of men now taking the meds for two benign conditions, BPH and baldness, other far less welcome side effects than hair growth have become all too common.

Researchers from Boston University School of Medicine (BUSM), in collaboration with colleagues at Lahey Clinic and from Denmark and Germany, have documented that 5a-RIs produce significant adverse effects in some men including loss of libido, impotence, ejaculatory dysfunction, depression and the growth of "man boobs" (known by the medical term gynecomastia). And here's an extra worrisome fact -- the side effects don't always go away when the drugs are stopped. Bottom line: the scientists are urging extreme caution before doctors prescribe 5a-RIs therapy to patients to promote hair growth or for BPH.

For their study, which was just published in The Journal of Sexual Medicine, the researchers investigated data reported in numerous clinical studies concerning the side effects of two 5a-RIs, finasteride and dutasteride. Their results showed that some men treated with these drugs suffered prolonged adverse effects on sexual function such as erectile dysfunction and diminished libido, raising the strong possibility the medications were the cause.

What's more, the scientists noted that the side effects of 5a-RIs on sexual function, gynecomastia (the development of "man boobs";) and the impact on the overall health of men taking these drugs has received minimal attention despite the fact such side effects can wreak havoc on sexual function, take an emotional toll and decrease the quality of life.

http://www.naturalnews.com/031032_male_pattern_baldness_man_boobs.html#ixzz1BJ3AaqR9

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21176115

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ApofasismenosPsyxakias

Καραφλοφυτευθείς Νεο-Κουκλεντές
Απ: Drug used for male pattern baldness makes men impotent

Και πρόσφατα απαγορεύτηκε το Propecia επίσημα και στη Σουηδία.

Πώς γίνεται να το 'κουμπώνουν' νοήμονες άνθρωποι, ακόμα δεν έχω καταλάβει.

ApofasismenosPsyxakias

Πραγματικά δεν βρήκα τίποτε επίσημο.

Παρ'ολ'αυτά, εξακολουθώ να το θεωρώ βλακώδες να παίζεις με σκεύασμα που έχει τόσο "καπνό" γύρω του για παρενέργειες, όπως το θεωρώ βλακώδες να παίρνεις μποντιμπιλντερόχαπα για να γίνεις τέρας, καίγοντας το συκώτι σου πριν τα 40. Ούτε μινοξ χρησιμοποιώ, αλλά κανείς δεν έχει βιώσει τίποτε φοβερές παρενέργειες απο αυτή.

Τόσο "κακοί" και "οπισθοδρομικοί" είμαστε όλοι που θέλουμε να κόψουμε τα κέρδη της Merck? Τόσο σκοταδιστές που δεν βλέπουμε την ΑΞΙΑ αυτού του θαυματουργού χαπιού;

Οκ πάσο.

ApofasismenosPsyxakias

Σωστός, αλλά μη συγκρίνεις παρενέργειες ορμονικού φαρμάκου με την ασπιρίνη γιατί είναι σαν να μου λες ότι οι μπριζόλες είναι το ίδιο με τα παξιμάδια. Τρώγονται μωρέ και τα δυο :D

ApofasismenosPsyxakias

Η ινσουλίνη *είναι* ορμονικό φάρμακο, αλλά στη δοσολογία που χορηγείται στους διαβητικούς, επαναφέρει την ορμόνη στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Η DHT -που σαφώς δεν είναι ο ΜΟΝΟΣ παράγοντας τριχόπτωσης- είναι ορμόνη απαραίτητη στον ανδρικό οργανισμό και η φιναστερίδη την τσακίζει σε ποσοστό 75-80% άσχετα με το πού βρίσκεται. Το γεγονός ότι είναι απο τα στάνταρ φάρμακα που γράφουν σε άντρες πριν απο επέμβαση αλλαγής φύλου, λέει αρκετά πράγματα. (Περισσότερες πληροφορίες εδώ :

http://www.transgendercare.com/medical/resources/tmf_program/tmf_program_5.asp )

Το να γράψω ο,τιδήποτε για το background μου σε ένα forum δεν έχει κανένα νόημα γιατί δεν θα γίνει πιστευτό, εκτός κι αν φωτογραφηθώ με άσπρη ποδιά δίπλα σε μπρούντζινο ταμπελάκι.

Pearl

New Member

το 1μγ και λεει οτι το κανουν κυριως για τις καραφλες τους (υπαρχει και παραδειγμα στο hairlosshelp h human) , και οτι επισης αναφερει στο ιδιο κομματι τον αντι ανδρογονων και την κετοκοναζολη. Φανταζομαι ομως οτι δεν τις λουζουν τις τρασεξουαλ με κετοκοναζολη 2% για να αλλαξουν φυλλο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Hopefull

New Member

skeptikistis είπε:
Οσο για την ερευνα του πανεπιστημιου, δεν φθανει σε συμπερασμα. Μιλαει για potential, kai might και γενικα ειναι ανυπαρκτη, απλα μελετα τις ιδιες μελετες που εχουν γινει εδω και καιρο. Αν δω κατι σε study group με control group θα το παραδεχτω κ θα κραξω πρωτος!

Φιλε δυστυχως στη ζωη η θεωρια ειναι μακρια απο την πραξη. Χαιρομαι για σενα που νομιζεις οτι εχεις ενα υγιη τροπο προσεγγισης του θεματος διοτι σαν γενικος κανονας προσεγγισης των πραγματων ειναι καλος. Δυστυχως ομως ζουμε σε μια κοινωνια που το χρημα μπορει να ορισει την αληθεια, και για να γινω πιο συγκεκριμενος, να περιορισει την αληθεια μεχρι εκεινο το σημειο που εσυ σαν υγιης σκεψη δεν θα μπορεις βρεις την ακρη οποτε θα ακολουθησεις τη λογικη σου που σε γενικες γραμμμες ειναι δομημενη σωστα.

Θελεις study group, control groups, double blind studies και καλα κανεις ομως η καπιταλιστικη κοινωνια μας δεν ειναι τελεια και για να γινουν αυτες θελουν εκατομμυρια που ως τωρα μονον οι φαρμακοβοιμηχανιες πληρωνουν με σκοπο να βγαλουν ενα φαρμακο και να βγαλουν κερδος με την πατεντα σε οριζοντα δεκαετιας και. Αρα να δεις τετοιες ερευνες δε προκειται κανεναν δεν θα δωσει εκκατομυρια δολλαρια για να αποδειξει οτι ενα φαρμακο κανει κακο... πως θα παρει τα λεφτα του πισω?

Στη φαρμακοβιομηχανια υπαρχει μεγαλη βρωμα αν και σιγουρα τα πραγματα ειναι καλυτερα απο οτι παλια. Εχει πεθανει κοσμακης απο επικινδυνα φαρμακα τα οποια περασαν τις ερευνες ομως αποσυρθηκαν μετα, σε ολα αυτα δεν εγιναν ποτε double blind studies για να δουν ποιοι θα πεθανουν και ποιοι οχι για να ποδειχτει αν το φαρμακο σκοτωνε. Πιστευαν οτι ειναι αυτο και το απεσυραν τελεια και παυλα.

Στο propecia δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα δεν σε σκοτωνει αλλα μπορει να σε κανει λιγοτερο αντρα...τραβα αποδειξε για να γινει τοσο πιστευτο οσο το θες εσυ.

αλλα στη τελικη ο καθενας θα το δει μονος του...απλα σχολιασα γιατι καμια φορα ισως νομιζουμε οτι σε καποια πραγματα εχουμε σωστοτερη ή ανωτερη ιδεολογικα προσεγγιση σε σχεση με αλλους αλλα μπορει και απλα να ειναι ψευδαισθηση.Φαντασου οτι καποιες δεκαετιες πισω καποιοι οπως ο αποφασισμενος ψυχακιας μπορει να ελεγαν...το τσιγαρο σκοτωνει μακρια!!! Βεβαια τοτε δεν ειχε αποδειχτει τιποτα και για να αποδειχτει γιναν και δικες για χρονια για κλινικες ερευνες που αποκρυφτηκαν απο τις τσιγαρο βιομηχανιες....σιγουρα καποιοι με ας πουμε πιο υγιη σκεψη ελεγαν "εχεις αποδειξεις, μηπως τα παραλες γιατι τρομαζεις τον κοσμο?"

Η ιστορια οπως εξελιχθηκε και τι αποδειχτηκε μετα απο δεκαετιες κατατροπωνει την θεωρητικα υγιη σκεψη της εποχης σε σημειο που την κανει συνυπευθυνη για πολλους θανατους μιας και η σκεψη του αποφασισμενου ψυχακια αν ειχε επικρατησει θα χε σωσει πολυ κοσμο παρολο το οτι δεν υπηρχαν ακραδαντε αποδειξεις..οι θανατοι αποδιδονταν σε αλλα αιτια και βρισκαν τρελες δικαιολογιες οι καπνοβιομηχανιες με πολλους γιατρους και ερευνες στο κολπο. Ισως ειναι λιγο πιο μπερδεμενα τα πραγματα απο οσο νομιζουμε καμια φορα σκεπτικιστη,

tatini

New Member

hopefull, δυστυχώς σ' αυτή τη ζωή λίγοι έχουν τα πάντα. Και όταν λέμε τα πάντα, δεν εννοούμε μόνο σε ό,τι αφορά την εμφάνιση. Άλλος έχει ωραία εμφάνιση, αλλά προβλήματα υγείας, άλλος καλή υγεία, αλλά στα οικονομικά του είναι σκατά, κ.ο.κ. Λίγοι είναι οι "έχω τα πάντα", μπορεί και να μην υπάρχουν καν και να είναι ένα καλό μύθευμα που συντηρεί η καπιταλιστική κοινωνία στην οποία ζούμε για να κάνει τον κόσμο ακόμα πιο αδίστακτο στο κυνήγι του ιδανικού.

Το τι συμβαίνει με τη φίνα είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά... άλλοι λένε ότι δεν τους εμφάνισε παρενέργειες με χρόνια χρήσης, άλλοι ότι τους εμφάνισε σε μήνες, άλλοι (όπως εγώ) εμφάνισε και εξαφάνισε, κ.λπ. Το τι παίζει κανείς δεν το ξέρει. Το ότι υπάρχει πιθανότητα να κάνει τον άντρα λιγότερο άντρα είναι κάτι που μπορεί να περάσει απ' το μυαλό και ενός μπακάλη. Δε χρειάζεται να είσαι γιατρός για να υποπτευθείς ότι ένα φάρμακο που μπλοκάρει μια μορφή της τεστοστερόνης στον οργανισμό σου ενδεχομένως μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα. Το θέμα είναι τι στοιχεία, έρευνες, αριθμοί και και και υπάρχουν.

Το θέμα της φιναστερίδης είναι πραγματικά αμφιλεγόμενο. Από τη μία έχουμε να κάνουμε με ένα ύποπτο φάρμακο, αλλά από την άλλη υπάρχει κόσμος όπως εγώ που δεν αντέχουν ρε φίλε την εικόνα του εαυτού τους χωρίς μαλλιά. Απλά δεν το αντέχουν. Δεν μ'αρέσει που φοβάμαι να κοιταχτώ στον καθρέφτη μήπως ανακαλύψω περισσότερη αραίωση στα μαλλιά μου ή που βλέπω κάτι ρεμάλια τίγκα στις καταχρήσεις (με δέρμα σταφίδα) να φαίνονται ωραιότεροι επειδή έχουν το πλας του μαλλιού. Κι εγώ να είμαι με τις κρέμες και ό,τι μπορώ να κάνω για να φαίνομαι όμορφος και να νιώθω καλά και να βλέπω ότι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΩ Ο ΙΔΙΟΣ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΟΠΟΥ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ) χάνω έδαφος σε αυτό το θέμα.

Σε πληροφορώ ότι η εικόνα μου χωρίς μαλλιά περισσότερο με αρρωσταίνει από την φιναστερίδη. Δε θέλω να μοιάζω με καρκινοπαθή. Δε θέλω να είμαι λες και έχω νεοπλασματική ασθένεια και δεν έχω τρίχα. Δε θέλω να μοιάζω με άρρωστο γενικότερα. Ούτε να είμαι φυσικά.

Που θέλω να καταλήξω... ότι εφόσον, όπως σου είπα παραπάνω, σε αυτή τη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα, ζυγίζεις τις καταστάσεις και βλέπεις τι σου πάει και τι όχι. Τι λειτουργεί για εσένα. Αν δεν κάνω λάθος το ίδιο σκεπτικό είχες κι εσύ πριν σου εμφανίσει sides η φίνα και αρχίσεις αυτά τα άρθρα περί ανικανότητας και δυσμορφοβίας και δεν ξέρω εγώ. Παίρνω φίνα, δεν ξέρω αν θα το κάνω εφόρου ζωής, ευελπιστώ για το καλύτερο, έκοψα το κάπνισμα, τρώω σωστά (όσο μπορώ), αθλούμαι και σε νορμάλ πλαίσια και κομπλέ. Αν θα μείνω ανίκανος στα 40 δεν το ξέρω και δεν το ξέρει κανείς βασικά. Αλλά όταν πάω καμιά φορά να ανάψω το καντήλι τη γιαγιάς μου στο νεκροταφείο και βλέπω παιδιά των 25 ετών θαμμένα, σκέφτομαι ότι τουλάχιστον ας φροντίζουμε να απολαμβάνουμε αυτό που ζούμε τώρα.

Hopefull

New Member

Blindfold είπε:
hopefull, δυστυχώς σ' αυτή τη ζωή λίγοι έχουν τα πάντα.

Από τη μία έχουμε να κάνουμε με ένα ύποπτο φάρμακο, αλλά από την άλλη υπάρχει κόσμος όπως εγώ που δεν αντέχουν ρε φίλε την εικόνα του εαυτού τους χωρίς μαλλιά. Απλά δεν το αντέχουν. Δεν μ'αρέσει που φοβάμαι να κοιταχτώ στον καθρέφτη μήπως ανακαλύψω περισσότερη αραίωση στα μαλλιά μου ή που βλέπω κάτι ρεμάλια τίγκα στις καταχρήσεις (με δέρμα σταφίδα) να φαίνονται ωραιότεροι επειδή έχουν το πλας του μαλλιού. Κι εγώ να είμαι με τις κρέμες και ό,τι μπορώ να κάνω για να φαίνομαι όμορφος και να νιώθω καλά και να βλέπω ότι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΩ Ο ΙΔΙΟΣ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΟΠΟΥ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ) χάνω έδαφος σε αυτό το θέμα.

Σε πληροφορώ ότι η εικόνα μου χωρίς μαλλιά περισσότερο με αρρωσταίνει από την φιναστερίδη. Δε θέλω να μοιάζω με καρκινοπαθή. Δε θέλω να είμαι λες και έχω νεοπλασματική ασθένεια και δεν έχω τρίχα. Δε θέλω να μοιάζω με άρρωστο γενικότερα. Ούτε να είμαι φυσικά.

Blindfold φιλε μου γιατι αναφερεσαι σε μενα? δεν χρειαζεται να με πεισεις γιατι την παιρνεις ...αν θες να πεισεις καποιον μαλλον στον apofasismeno psixakia πρεπει να απευθυνθεις με τα παραπανω επιχειρηματα...εκεινος δεν καταλαβαινει "πως γινεται να το κουμπωνουν νοημον ανθρωποι".

Ο καθενας τα ζυγισει οπως θελει και τα βλεπει και οπως θελει δεν με αφορα αυτο, εγω στον sketikisti μιλησα για λιγο Food for thought για τα blind studies και τα control group που ελεγε

tatini

New Member

Αναφέρομαι σε εσένα γιατί εσύ ξεκίνησες το θέμα, ανακυκλώνοντας τα όσα ακούγονται περί φιναστερίδης.

Πραγματικά δε θέλω να με παρεξηγήσεις, δεν είμαι αρνητικός απέναντί σου, αλλά η στάση σου δείχνει σαν να θες να παραστήσεις τον δικηγόρο του διαβόλου εδώ μέσα και δεν ξέρω αν τα κίνητρά σου είναι εξαιτίας της ανθρώπινης ανάγκης σου να προστατεύσεις τον κόσμο από τις παρενέργειες των θεραπειών ή από το γεγονός ότι -ας μου επιτραπεί η έκφραση- έχασες τη μάχη. Το γεγονός όμως ότι μονίμως ποστάρεις κάτι άρθρα περί δυσμορφοβίας, περί φιναστερίδης (επαναλαμβάνω, αφότου εμφάνισες sides και αναγκάστηκες να διακόψεις τη λήψη της), περί ανικανότητας, περί αργινίνης και αρνητικών επιδράσεών της με οδηγούν στο δεύτερο. Λες και θες να σπείρεις τον πανικό.

Προσπαθώ να καταλάβω τα κίνητρά σου, γιατί εγώ αν όντως τα ξύριζα και δε χαλιόμουν και δεν με απασχολούσε ΟΥΤΕ ΚΑΝ θα έμπαινα εδώ πια. Θα συνέχιζα τη ζωή μου και θα έλεγα να πάνε να κόψουν το λαιμό τους. Θα ήσουν ικανοποιημένος αν όλοι σταματούσαν να το πολεμούν;

Hopefull

New Member

Και τι εγινε που ξεκινησα εγω το θεμα? επειδη βρηκα αυτο το αρθρο και το ποσταρα νομιζεις οτι πρεπει να μου δικαιολογησεις γιατι παιρνεις φινα και πως βλεπεις τον εαυτο σαν καρκινοπαθη χωρις μαλλια η δε ξερω τι? Δεν εχω εγω τη μυγα φιλε blindfold και δεν ασχολουμαι με κανεναν επι προσωπικου...

Αν θες να καταλαβεις τα κινητρα μου μη φανταζεσαι πολλα ειναι απλο ...πρεπει να ακουγεται και μια αλλη αποψη εκτος απο το παιρνε propecia και κανε μεταμοσχευσεις γιατι εισαι ασχημος σαν αρρωστος και καρκινοπαθης. Αυτες ειναι οι αρρωστημενες μαλακιες που ακουγονται και "σπερνουν τον πανικο" και πανε τα νεουδια σε απανωτες μεταμοσχευσεις και φαρμακα της νοοτροπιας ποναει χερι κοβω χερι.

ApofasismenosPsyxakias

Αν και χοντρικά είμαι με το hopefull, πιστέυω ακούγονται και οι δυο απόψεις αρκετά τόσο εδώ όσο και σε όλα τα μεγάλα φόρα του εξωτερικού.

Υπάρχει κόσμος που είναι πραγματικά άρρωστος με αυτό το πράγμα και δε θα σταματήσει σε τίποτα προκειμένου ν'αποκτήσει μαλλιά και μετά υπάρχει o Hopefull, ο Psyxakias και δυο-τρεις αφελείς ( :D) που λέμε καλό το μαλλί, αλλά μέχρι ένα σημείο. Ωραίες οι μπούκλες που είχα στα 22, αλλά όπως είπε ο Μπρούσαρος (Willis), είμαι άντρας και χωρίς αυτές. Οι Propecia junkies του κόσμου τούτου θα μας τα ξαναπούν σύντομα :D

Στην τελική, όλα επιλογές είναι. Και παιδιά που πίνουν αναβολικά, έχουν καημό να τουμπανιάσουν και δεν ακούνε κανένα. Στο φινάλε, άμα κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ, κάνε ό,τι γουστάρεις για πάρτη σου. Πιστεύω υπάρχει αρκετή πληροφόρηση και απο τις δυο μεριές ώστε ένας πιτσιρικά που είναι σε δίλημμα να μπορεί να πάρει μια απόφαση για την περίπτωσή του.

πολυς θορυβος και παλι για την φιναστεριδη....την εγκεκριμενη φιναστεριδη παρακαλω!!χωρις να εχω κατι με αυτους που την κατακρινουν...,αλλωστε ολοι την αποψη μας λεμε...και τις εμπειριες...και ολοι εδω εχουμε ως σκοπο την υγεια μας και τα μαλλια μας,θελω να μαθω γιατι φοβουνται να παρουν ενα φαρμακο του FDA αλλά καταπινουν το παραμυθι(χαπι ηθελα να πω) ενος αγγλου φοιτητη???? βεβαια θα μου πεις πολυβιταμινες ειναι.... :D ( η πληρης ιαση που εταζε....)αλλά ενταξει μιας και για ολα υπαρχουν ερευνες...υπαρχει ερευνα που λεει ... δεν κανει να παιρνουμε πολλες βιταμινες οταν δεν το εχουμε αναγκη :p

ΥΓ. Αν ειναι αποτελεσματικο το TRX2 θα το παρω και εγω.

Hopefull

New Member

skeptikistis είπε:
ΥΓ. Εχω διακοψει την φιναστεριδη για υποψιες sides. Απο αυτο μεχρι την τρομολαγνεια, ειναι μεγαλη αποσταση, αυτο θελω να πω, οχι οτι πρεπει ντε και καλα να παιρνουμε.

Αλλο ενα παραδειγμα ποσο απεχει η θεωρια απο τη πραξη!

Μιλας για τρομολαγνειες και οτι θες να δεις double blind studies, και να μη μειωνετε η αξια του φαρμακου και δε ξερω τι αλλα στη πραξη με το που ειδες υποψιες sides ψιλο να σου πηγε και την εκοψες ;) Ωραια τα politically correct αλλα πρεπει να ειμαστε πιο ειλικρινεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα