Artas robot το μηχάνημα του μέλλοντος ή το «μηχάνημα του διαβόλου»;

n094

Active Member
Αγαπητοί θα θυμάστε ότι και μέσα από το φόρουμ μας έχουμε κατά καιρούς συζητήσει για το ρομποτ της Artas που κατασκευάστηκε για να πραγματοποιεί εξαγωγές τριχοθυλακίων. Το ρομπότ είχε και έχει κάποιους υποστηρικτές στον χώρο, αλλά οι περισσότεροι είναι πολέμιοι. Αναφέρουν ότι δημιουργεί πολλά προβλήματα στη δότρια, τόσο με τα μεγάλης διαμέτρου εργαλεία όσο και με το μεγάλο transection (δλδ κοπή των μοσχευμάτων κατά την εξαγωγή). Πρόσφατα και με δεδομένο ότι οι περισσότερες περιπτώσεις ασθενών που έκαναν πρώτοι χρήση αυτής της μεθόδου έχουν κλείσει ασφαλές χρονικό διάστημα για τα τελικά τους αποτελέσματα, έχει «αναζωπυρωθεί» η κουβέντα στα διεθνή φόρουμ. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες περιπτώσεις ασθενών που ξεκίνησαν από κλινικές ως νήματα στα φόρουμ για την χρήση του ρομποτ δεν ενημερώθηκαν ποτέ και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πολέμιοι να υποστηρίζουν ότι οι επεμβάσεις τους ήταν αποτυχημένες.
Σε γενικές γραμμές έχει «ξεσπάσει πόλεμος» (ή κοκορομαχία θα έλεγα καλύτερα) ανάμεσα σε γιατρούς κλινικές και μέλη για τη χρήση του ρομπότ.

Εδώ θα βρείτε δύο φρέσκα σχετικά νήματα για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:
http://www.hairsite.com/hair-loss/board_entry-id-124213-page-0-category-2-order-last_answer-descasc-DESC.html
http://www.hairlossexperiences.com/view_topic.php?id=4039&forum_id=2

Η προσωπική μου άποψη μετά από πολύ διάβασμα είναι ότι το ρομπότ έχει ακόμα πολύ δρόμο και πρέπει να γίνουν σε αυτό αρκετές διορθώσεις για να γίνει αποτελεσματικό και χρήσιμο. Πιστεύω όμως ότι στο μέλλον θα μπορεί να γίνει αποδεκτό και χρήσιμο, πάντως όχι σήμερα ή αύριο….
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Βασικα πιστευω οτι το σημαντικοτερο απο ολα θεμα ειναι να βρεθει τροπος για να γινεται αναγεννηση της δοτριας.Το ανθρωπινο χερι μια χαρα κανει την δουλεια του.Απλα το καλο που εχει το ρομποτ ειναι οτι σε μεγαλα Norwwod θα γινεται πολυ γρηγοροτερα η εξαγωγη η οποια ειναι κ πιο χρονοβορα σε μια μεταμοσχευση.Παντως δεν υπαρχει φιλε N094 η εξελιξη που θα θελαμε.
 

n094

Active Member
Ναι για την ώρα δεν, αλλά κάτι μου λέει οτί θα τη δούμε σύντομα, ίσως όχι στη μορφή που τη φανταζόμαστε ή που πραγματικά τη θέλουμε, αλλά εξελίξεις στο θέμα αναγέννηση δότριας θα έχουμε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.
 
http://www.hairsite.com/hair-loss/board_entry-id-127126-page-0-category-2-order-last_answer-descasc-DESC.html

νομιζω σημαντικη ειδηση.Δε ξερω αν αναφερθηκε καπου.Με λιγα λογια περνουν στην επομενη φαση ολοκληρωσης μια μεταμοσχευσης με το μηχανημα.Σε καποιο θρεντ το ειχε αναφερει καποιο παιδι,σαν ιδεα, αλλα δε το βρισκω.Μιλαω για τη χαρτογραφηση της ληπτριας περιοχης. Αν δε κανω λαθος τα πρωτα αποτελεσματα απο το αρτας ηταν αρκετα καλα(δε θυμαμαι σε ποιον πασιγνωστο γιατρο ειχαν γινει).Αναμενω να πολεμηθει φουλ σε σαιτ απο τους γιατρους και τους εκπροσωπους, αλλα σε μια 5ετια θα χει κυριαρχησει πληρως(με την αναμενομενη κατακορυφη πτωση τιμων), εκτος και αν στο μεσοδιαστημα υπαρχει κατι νεο απο την αναγεννηση της δοτριας(πραγμα που το ευχομαι αλλα δε το βλεπω)
 
Μπλουζα