Annals of Oncology-αποτελέσματα μελέτης

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Οι εικοσάρηδες που αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που έφεραν στο φως γάλλοι επιστήμονες του πανεπιστημίου Descartes του Παρισιού, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη σε μεγαλύτερη ηλικία.

Το θετικό της υπόθεσης, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ότι όσοι κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν τη νόσο, μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη συσχέτιση αυτή για να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις εγκαίρως.

Στην έρευνα συμμετείχαν 388 άνδρες, οι οποίοι έπασχαν από καρκίνο του προστάτη και υποβάλλονταν σε θεραπεία καθώς και 281 υγιείς. Τα πειράματα έδειξαν ότι όσοι είχαν προσβληθεί από καρκίνο είχαν διπλάσιες πιθανότητες σε σχέση με τους υγιείς να έχουν αρχίσει να χάνουν τα μαλλιά τους από την ηλικία των 20.

Όσοι εμφάνιζαν αραίωση γύρω στα 30-40 είχαν τις ίδιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης του επικεφαλής της έρευνας Philippe Giraud δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Oncology. Σύμφωνα με τον ίδιο η συσχέτιση αυτή μπορεί να οδηγήσει στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, καθώς οι ομάδες υψηλού κινδύνου μπορούν να υπόκεινται σε προληπτικές θεραπείες, χρησιμοποιώντας αντι-ανδρογόνα φάρμακα ή φιναστερίδη (finasteride). Η φιναστερίδη χρησιμοποιείται τόσο για τη θεραπεία των συμπτωμάτων διεύρυνσης του προστάτη όσο και της αραίωσης/άνδρ. αλωπεκίας, καθώς εμποδίζει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε μια ορμόνη που ονομάζεται διυδροτεστοστερόνη, η οποία πιστεύεται ότι προκαλεί την τριχόπτωση ενώ συνδέεται και με την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη.

 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα