Aισθημα καύσου / Burning sensation

Caherine

Member
..αυτή η ενοχλητική αίσθηση που νιώθεις το κρανίο να παίρνει φωτιά, αλλα δεν είναι σημαντικά θερμό στην αφή.
Σε μένα εμφανίστηκε όταν πρωτοάρχισα να ασχολούμαι με τα αδύναμα μαλλιά μου, γίνεται πολύ έντονο όταν ξαπλώνω πρίν κοιμηθώ & δυσκολεύει τον ύπνο.
Το έχει βιώσει κάποιος άλλος? Εχει πάρει κανείς καποια ιατρική γνώμη πάνω σ'αυτό?
Εχω διαβάσει πολλές θεωρίες για θυροειδή ελλειψεις βιταμινών μεχρι και οτι η θερμότητα παράγεται οταν πεθαίνουν οι θύλακες.

Δε ξέρω τι να πιστέψω :(

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pithikas

Well-Known Member
Caherine είπε:
..αυτή η ενοχλητική αίσθηση που νιώθεις το κρανίο να παίρνει φωτιά, αλλα δεν είναι σημαντικά θερμό στην αφή.
Σε μένα εμφανίστηκε όταν πρωτοάρχισα να ασχολούμαι με τα αδύναμα μαλλιά μου, γίνεται πολύ έντονο όταν ξαπλώνω πρίν κοιμηθώ & δυσκολεύει τον ύπνο.
Το έχει βιώσει κάποιος άλλος? Εχει πάρει κανείς καποια ιατρική γνώμη πάνω σ'αυτό?
Εχω διαβάσει πολλές θεωρίες για θυροειδή ελλειψεις βιταμινών μεχρι και οτι η θερμότητα παράγεται οταν πεθαίνουν οι θύλακες.

Δε ξέρω τι να πιστέψω :(

Θεμα θυλακων δεν παιζει να ειναι αλλιως θα το βιωναμε ολοι, αυτο που περιγραφεις το εχω παθει σε στιγμες εντονου αγχους γι αυτο παντως μονο γιατρος μπορει να σου πει με ασφαλεια

Caherine

Member
....δεν εχω πάει σε 1 γιατρο (& εχω πάει σε αρκετους γι αυτό το θέμα) πρόθυμο να μου λύσει απορίες :huh: -give me ur money & go- είναι οι περισσότεροι. :p

Caherine

Member
Αυτή τη στιγμή δε βάζω τίποτα μόνο βιταμίνες silica & μια ultra hair plus που έχει απ'όλα!
Μinox δεν έχω βάλει ποτέ & Lotiοn κλπ.

Τι είδους φλεγμονή? απο τί μπορείς να πάθεις φλεγμονή στο κεφάλι?

Joan87

Active Member
Αίσθημα καύσου γνωρίζω ότι νιώθεις όταν έχεις ουλωτική αλωπεκία και φλέγονή,
Εγώ προσωπικά δεν έχω νιώσει ποτέ αίσθημα καύσου παρά μόνο φορές που μπορεί να έχω καεί από το πιστολάκι. Ήταν ενοχλητικό μπορώ να πω. Από οταν ξεκίνησα την θεραπεία που μείωσα και το πιστολάκι σε μεγάλο βαθμό, δεν το ξαναένιωσα. Βάζω, αλλά από απόσταση και όχι πολύ καυτό. Αν χρησιμοποιείς πιστολάκι λοιπόν και εσύ, τότε πολύ πιθανό να φταίει αυτό.

Άκης

Administrator
Υπάρχουν περιπτώσεις που η ανδρ.αλωπεκία (και συγκεκριμένα η DHT), "μπερδεύει" τον οργανισμό και θεωρεί τους θύλακες σαν ξένα σώματα και προσπαθεί να τα πολεμήσει, προκαλώντας έτσι την φλεγμονή αυτήν (και έχει κοκκινίλες, φαγούρα, μυρμήγκιασμα κλπ).
Οι λύσεις είναι είτε τοπικά σκευάσματα που περιέχουν SOD (υπεροξείδιο της δισμουτάσης), όπως πχ αυτήν η κρέμα.

Από natural λύσεις υπάρχει και το γανόδερμα.

Joan87

Active Member
Η κοκκινίλα αυτή που λες λόγω φλεγμονης, αποχωρεί με μινοξιδίλη;; Ξέρεις;;;

Η κοπέλα κάπου έλεγε ότι μάλλον δεν πρόκειται για ΑΑ. Ας με διορθώσει αν κάνω λάθος. Οπότε αυτά μπορεί να ειναι συμπτώματα και άλλων καταστάσεων.

Μπλουζα