2800 fut dr. feriduni+3.200 fue

Stripar

Established Member
Καμία προσπάθεια δικαιολόγησης της φύτρωσης δέν έγινε.

Αλλού εστιάστηκα και όπως προείπα:
@crossfire είναι "ψιλά γράμματα" αυτά που περιγράφεις,
μήν περιμένεις να γίνεις κατανοητός από τον Μ.Ο

Συνεπώς δέν έχει νόημα να εξηγήσω πράγματα που δέν θα καταλάβεις.

Πίστευε ότι θέλεις
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Tsek

Well-Known Member
Παιδιά, οι μικρες διαφορες κάνουν την μεγαλη διαφορά στην ψυχολογία.
Εάν έχεις την οικονομική άνεση και παρ'ολα αυτά κάνεις μεταμόσχευση στην Ελλάδα και αποτυχεις, θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο γιατί ενώ δεν είχες οικονομικό πρόβλημα, δεν έφυγες έξω.
Αντιθέτως, αν κάνεις τη μεταμόσχευση σε κορυφαίο γιατρο του εξωτερικόυ και παλι αποτυχεις, τότε θα νιώθεις πιο ήρεμος γιατί έκανες ότι καλύτερο μπορούσες να κάνεις για το κεφάλι σου.
Δεν κατηγορεί κανείς τον giorgosris πως δεν έκανε ό,τι καλύτερο πιστευε για το κεφάλι του. Ολα τα σχόλια πάνε στον γιατρό και το αποτέλεσμα.
 

aeratos28

Just aeratos
Δικαιολογηση στην τακτική όμως βλέπω.. ενας γιατρός του οποίου σπανιζει η ποιότητα συμπεριφοράς,δεν ξαπλώνει τον ασθενή στο κρεβάτι υπό αυτές τις συνθηκες..Καλά το ότι δεν θα καταλάβω ,το προσπερνάω..το ότι κάνεις πως δεν καταλαβαινεις τι λέω είναι λίγο κάπως..μάλλον δεν καταλαβαίνεις όμως όποτε και για μένα περιττό να συνεχίσω..πίστευε το ότι αυτό ήταν ποιότητα συμπεριφοράς ανώτερη η οποία αξίζει χίλια μπράβο όπως είπατε πριν.
 

vag25

Well-Known Member
''Ειμαι πολυ ηρεμος!!
Δεν εχω μαλλια και παλι, αλλα χαλαλι που μου εφαγε το 10χιλιαρο ο εξαιρετος Φερουντινι και οχι ο Φερουντινιδης''


Συγνωμη δεν αντεξα. No effence.:p
Και δεν παει στο φιλο οσο στις αντιδρασεις.
 

piros75

Well-Known Member
Καλά κρασιά!!! αν δεν έλεγε όνομα ο φίλος αλλά απλά έγραφε τιμή, θα είχαν ξεσπαθώσει τώρα όλοι... είναι φοβερό αυτό και μου θυμίζει την καμπάνια του 80

 

Giorgos-3

Well-Known Member
Ειλικρινά τωρα ...με το χερι στην καρδια ....το ιδιο περιστατικό ...το ιδιο κεφαλι ...τα ιδια γραφτς...το ιδιο αποτελεσμα ...κ οχι με 11.000€+ τα γυρω γυρω ...αλλα εγω θα σου πω 4.000€... σε ελληνικη κλινική κ με παρόμοια αντιδραση που Εχουμε δει εξαλλου («ελα για τσαμπα επιδιόρθωση»)....θα ηςουν με το σφυρί και τους πασσάλους στα χερια για σταύρωμα ναι η οχι ;
 

PROF

Active Member
Γιώργο για το αποτέλεσμα δεν έχω να σχολιάσω κάτι αφού ο ίδιος ο γιατρός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Όμως δεδομένου ότι επέλεξες πραγματικά έναν ακριβό γιατρό, αν επιτρέπετε με ποια κριτήρια τον επέλεξες σε σχέση με Lorenzo, Koray, HLC, Freitas, κλπ., ξέροντας μάλιστα ότι θα σου κάνει και strip;
 

turnfiji123

Active Member
Τα λεφτά σου πίσω. Αυτό θέλει η συγκεκριμένη περίπτωση. Τα λεφτά βγαίνουν με κόπο και ιδρώτα. Δηλαδή θα σου πει « αμάν σορρυ φίλε δε πήγε καλά η μμ» και συ θα πεις εντάξει; Δεν έχει συγγνώμες σε αυτό το χώρο, άλλος χαπακώνεται και σώζει λεφτά χρόνια για αυτή τη μια επέμβαση. Δεν χωράνε λάθη. Εκτός αν είσαι μέτριος γιατρός άρπα κόλλα και ξεκαθαρίζεις ότι την κανείς για λίγα φράγκα και χαμηλά ποσοστά φυτρωσης. Εδώ έγινε ληστεία.
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Ελα ντε ...τουλαχιστον ο ερντογαν κ ο λορετζο κεντανε και Μπραβο τους και μαγκια τους οσοι πανε κ τα σκάνε εκει για σιγουρα «θαύματακια»....το βλεπω με τα ματια μου σε οσους τους επέλεξαν κ εκαναν νημα εδω ...αλλα ο συγκεκριμενος γιατρός δεν κτλ γιατι να συγκαταλέγεται ανάμεσα σ αυτους....εγω δεν κτλ την λογικη «ηταν ειλικρινής και αντικειμενικός» ...Ε οκ αν ηταν ολα αυτα και καλο παιδι να τον κεράσουμε μια πάστα!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tasos33

Well-Known Member
Πιστευει κανεις πως ο ερντογαν η ο λορεντζο δεν εχουν παρομοια χρυσοπληρωμενα αποτελεσματα?

Ομως ενας γιατρος οπως οι παραπανω για να μας δωσουν τετοιο αποτελεσμα παιρνουμε το κυαλι και το τηλεσκοπιο, εδω ειναι συνηθισμενα αυτα τα αποτελεσματα .Η αποτυχια ειναι μεσα στο προγραμμα οπου και να πας, βεβεια αν εχεις σκασει 11000 κλαις με μαυρο δακρυ αν εχεις σκασει 4000 απλα κλαις.Το αποτελεσμα ειναι πως παλι μαλλι δεν εχεις.




Ελα ντε ...τουλαχιστον ο ερντογαν κ ο λορετζο κεντανε και Μπραβο τους και μαγκια τους οσοι πανε κ τα σκάνε εκει για σιγουρα «θαύματακια»....το βλεπω με τα ματια μου σε οσους τους επέλεξαν κ εκαναν νημα εδω ...αλλα ο συγκεκριμενος γιατρός δεν κτλ γιατι να συγκαταλέγεται ανάμεσα σ αυτους....εγω δεν κτλ την λογικη «ηταν ειλικρινής και αντικειμενικός» ...Ε οκ αν ηταν ολα αυτα και καλο παιδι να τον κεράσουμε μια πάστα!
 

Tsek

Well-Known Member
Γιώργο για το αποτέλεσμα δεν έχω να σχολιάσω κάτι αφού ο ίδιος ο γιατρός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
Όμως δεδομένου ότι επέλεξες πραγματικά έναν ακριβό γιατρό, αν επιτρέπετε με ποια κριτήρια τον επέλεξες σε σχέση με Lorenzo, Koray, HLC, Freitas, κλπ., ξέροντας μάλιστα ότι θα σου κάνει και strip;
Aυτό ακριβώς ήθελα να επισημάνω και εγώ , διότι ο φίλος αναφέρει ό,τι έπεσε στατιστικά στο 10% της αποτυχίας που πρώτον δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό ως ποσοστό , δηλαδή στους 100 οι 10 να πίανουν πάτο σε μεγάλες κλινικές και δεύτερον αν τύχαινε η στραβή σε Λορέντζο ,Ερντογάν κλπ, η αποτυχία δεν θα ήταν σε αυτό τον βαθμό ,δηλαδή 20% φύτρωση και τομή strip για ενθύμιο.
 
Παιδιά τι πόλεμος είναι αυτός και γιατί τόση αντιπαράθεση μεταξύ ελληνικών και διεθνών κλινικών; Επειδή η Γουλβς κέρδισε 2-3 φορές την Μάντσεστερ δε σημαίνει ότι είναι και καλύτερη ομάδα. Μην προσπαθούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα γιατί θα καταστραφεί πολύ κόσμος, ιδίως οι νεότεροι που θα σκεφτούν «Έλα μωρέ, ορίστε, τους είδαμε και τους κορυφαίους γιατρούς του εξωτερικού. Τι έχουν να ζηλέψουν οι έλληνες;». Δυστυχώς στην χειρουργική μαλλιών έχουν να ζηλέψουν και μάλιστα πολλά. Σε άλλα ιατρικά πεδία, ενδεχομένως, όχι.

Επομένως, θεωρώ υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς για τον Feru. Όποιος γνωρίζει, μπορεί να καταλάβει ότι αν δεν ήταν αυτός και μερικοί άλλοι (π.χ. Hasson, Feller) το πεδίο της HT θα ήταν ακόμα σε εκείνο της δεκαετίας του ’90. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Μερικές διευκρινήσεις για την περίπτωση μου γιατί κάποια από αυτά που λέω διαστρεβλώνονται, θέλω να πιστεύω ακούσια:

1) Ο γιατρός δεν είπε ότι περίμενε 70-80% φύτρωση. Αυτό που είπε είναι ότι το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό φύτρωσης είναι το 70-80%. Ένα ποσοστό που για άλλες κλινικές είναι το normal για εκείνον είναι το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό.

2) Σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου ψάξεις για έναν πολύ καλό γιατρό, οι τιμές είναι εκεί γύρω. Έψαξα αρκετά πριν καταλήξω σε αυτόν και διαπίστωσα ότι οι τιμές κυμαίνονται περίπου εκεί.

3) Consultation έγινε και με άλλους αντίστοιχους γιατρούς π.χ. Hasson, Bisanga κτλ. Η προσέγγιση όλων ήταν η ίδια, δηλαδή να βάλω 3-4000 grafts τώρα και σε μια επαναληπτική μετά από τουλάχιστον έναν χρόνο να βάλω άλλα 1-2000. Τα λιγότερα grafts μου τα πρότειναν η H*C (2.500 με FUE) και η D*I η οποία μου πρότεινε 5.000 τρίχες (μου έλεγε τρίχες και σκεφτόμουνα «Τι μου λέει αυτός ο τύπος εδώ»). Επομένως, οι ελληνοκυπριακές κλινικές θα μου βάζανε λιγότερα grafts.

4) Το strip ήταν επιλογή δική μου και όχι του γιατρού. Για όσους γνωρίζουν ο Feru είναι ένας από τους ελάχιστους γιατρούς στον κόσμο που είναι εξίσου καλός και στις δύο τεχνικές και αυτό για μένα αποτελεί πλεονέκτημα. Προτίμησα την strip για δύο τουλάχιστον λόγους: 1) Για να διορθώσω το κακό strip της πρώτης μου επέμβασης 2) Γιατί κάνοντας στην αρχή strip και μετά FUE παίρνεις συνήθως το μέγιστο των grafts που μπορείς να πάρεις από τη δότρια περιοχή. Αυτό αναφέρεται πολύ συχνά στη βιβλιογραφία και είναι κάτι που το υιοθέτησα και εγώ. Σε μένα ήταν ακόμα πιο εύκολη η απόφαση μιας και είχα ήδη την ουλή. Για άλλους καταλαβαίνω ότι είναι μια πιο δύσκολη απόφαση. Οι επόμενες HT θα είναι αυστηρά με FUE και αυτό ήταν κάτι που μου το είχε ξεκαθαρίσει ο γιατρός από την αρχή.

5) Ο γιατρός μου είχε πει ότι η ελαστικότητα δεν είναι πολύ καλή και για αυτό θα έπρεπε να κάνω τις γνωστές ασκήσεις για τουλάχιστον 6 μήνες πριν την επέμβαση για να φτάσουμε τα 3.500 grafts. Τις έκανα, αλλά όχι πάντα.

6) Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διάφορων γιατρών η δότρια μου μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή 4-5000 grafts.

7) Σχετικά με τα αιματολογικά προβλήματα δεν τα ήξερα ούτε και εγώ τότε και επομένως και ο γιατρός. Ωστόσο, καμία κλινική στον κόσμο (τουλάχιστον από αυτές που γνωρίζω εγώ) δεν ζητά πλήρη φάκελο εξετάσεων πριν την επέμβαση. Άλλωστε π.χ. η χαμηλή φεριτίνη μπορεί να μην επιδρά καθόλου στην HT. Όσο και αν έψαξα δεν υπάρχει ούτε μια μελέτη που να συνδέει αυτά τα δύο. Εγώ το σκέφτηκα λόγω της τριχόπτωσης που δημιουργεί αλλά και της καθυστέρησης που είχα στην ΗΤ. Επίσης, από όσο ξέρω δεν τραυματίζει την τρίχα αλλά τη ρίχνει. Τις περισσότερες φορές με την αύξηση του δείκτη επανέρχεται και η τρίχα. Για αυτό θα δώσω 2-3 μήνες ακόμα αφού το φτωχό αποτέλεσμα μπορεί να οφείλεται σε αυτό.

8) Όσο για την ερώτηση με ποια κριτήρια επέλεξα το συγκεκριμένο γιατρό σε σχέση με Lorenzo κτλ. το έχω ήδη αναφέρει. Είναι από τους λίγους που χρησιμοποιεί εξίσου καλά και FUT & FUE (πράγμα σημαντικό για την περίπτωση μου) και θεωρώ ότι έχει το καλύτερο team από όλους τους υπόλοιπους. Βοήθησε επίσης ότι ήταν και στην Ευρώπη (σε σύγκριση π.χ. με Hasson). Άλλωστε όλοι οι καλοί γιατροί έχουν παρόμοια ποσοστά αποτυχημένων επεμβάσεων. Αν ανατρέξετε στα διεθνή forum θα το δείτε. Αν είχα κάνει π..χ με τον Lorenzo και δεν είχε πάει καλά, κάποιος θα με ρώταγε γιατί δεν πήγες με τον Erdogan ή τον Konior; Και πάει λέγοντας.

9) Το αποτέλεσμα είναι στο επτάμηνο. Στην ψυχολογική κατάσταση που είμαι δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, αλλά με ένα search σε διάφορα περιστατικά στο Internet κάποιος μπορεί να βρει σημαντικές διαφορές μεταξύ 7 και 14ου μήνα. Νομίζω ότι είναι ακόμα λίγο νωρίς. Αν ισχύει το 40% του γιατρού, τότε το 60 ή 70% μπορεί και να μην είναι απίθανο (χωρίς φυσικά να είμαι ικανοποιημένος με το ποσοστό αυτό).

10) Τέλος και κάτι που είναι σημαντικό για μένα. Για το δωρεάν touch-up, μου είπε ότι δεν χρειάζεται να ξαναπάω από εκεί. Αρκεί να του στείλω email όταν συμπληρώσω 14 μήνες και να του πω ότι δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Ούτε καν φωτο δεν χρειάζεται γιατί με εμπιστεύεται. Όπως άλλωστε τον εμπιστεύομαι και εγώ.
 

athenian

Well-Known Member
Ειλικρινά τωρα ...με το χερι στην καρδια ....το ιδιο περιστατικό ...το ιδιο κεφαλι ...τα ιδια γραφτς...το ιδιο αποτελεσμα ...κ οχι με 11.000€+ τα γυρω γυρω ...αλλα εγω θα σου πω 4.000€... σε ελληνικη κλινική κ με παρόμοια αντιδραση που Εχουμε δει εξαλλου («ελα για τσαμπα επιδιόρθωση»)....θα ηςουν με το σφυρί και τους πασσάλους στα χερια για σταύρωμα ναι η οχι ;
Αν αναφερεσαι σε εμενα, δεν αντιδρω ποτε ακραια κυριως για εναν λογο.Σεβομαι την ψυχικη υγεια των συνφορουμιτων μας που κανουν μεταμοσχευση και δεν προβαινω σε ακραιες ''δηλωσεις'' , τουλαχιστον οχι τα τελευταια 1-2 χρονια.Ανεφερα οτι στο συγκεκριμενο κεφαλι εχουμε μια σχετικα καλη φυτρωση στη hairline και πιο πισω σχεδον τιποτα.Τι αλλο να πω δηλαδη?
Μακρια απο εμενα οι γραφικοτητες.
 

Stripar

Established Member
Παιδιά τι πόλεμος είναι αυτός και γιατί τόση αντιπαράθεση μεταξύ ελληνικών και διεθνών κλινικών; Επειδή η Γουλβς κέρδισε 2-3 φορές την Μάντσεστερ δε σημαίνει ότι είναι και καλύτερη ομάδα. Μην προσπαθούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα γιατί θα καταστραφεί πολύ κόσμος, ιδίως οι νεότεροι που θα σκεφτούν «Έλα μωρέ, ορίστε, τους είδαμε και τους κορυφαίους γιατρούς του εξωτερικού. Τι έχουν να ζηλέψουν οι έλληνες;». Δυστυχώς στην χειρουργική μαλλιών έχουν να ζηλέψουν και μάλιστα πολλά. Σε άλλα ιατρικά πεδία, ενδεχομένως, όχι.

Επομένως, θεωρώ υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς για τον Feru. Όποιος γνωρίζει, μπορεί να καταλάβει ότι αν δεν ήταν αυτός και μερικοί άλλοι (π.χ. Hasson, Feller) το πεδίο της HT θα ήταν ακόμα σε εκείνο της δεκαετίας του ’90. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Μερικές διευκρινήσεις για την περίπτωση μου γιατί κάποια από αυτά που λέω διαστρεβλώνονται, θέλω να πιστεύω ακούσια:

1) Ο γιατρός δεν είπε ότι περίμενε 70-80% φύτρωση. Αυτό που είπε είναι ότι το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό φύτρωσης είναι το 70-80%. Ένα ποσοστό που για άλλες κλινικές είναι το normal για εκείνον είναι το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό.

2) Σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου ψάξεις για έναν πολύ καλό γιατρό, οι τιμές είναι εκεί γύρω. Έψαξα αρκετά πριν καταλήξω σε αυτόν και διαπίστωσα ότι οι τιμές κυμαίνονται περίπου εκεί.

3) Consultation έγινε και με άλλους αντίστοιχους γιατρούς π.χ. Hasson, Bisanga κτλ. Η προσέγγιση όλων ήταν η ίδια, δηλαδή να βάλω 3-4000 grafts τώρα και σε μια επαναληπτική μετά από τουλάχιστον έναν χρόνο να βάλω άλλα 1-2000. Τα λιγότερα grafts μου τα πρότειναν η H*C (2.500 με FUE) και η D*I η οποία μου πρότεινε 5.000 τρίχες (μου έλεγε τρίχες και σκεφτόμουνα «Τι μου λέει αυτός ο τύπος εδώ»). Επομένως, οι ελληνοκυπριακές κλινικές θα μου βάζανε λιγότερα grafts.

4) Το strip ήταν επιλογή δική μου και όχι του γιατρού. Για όσους γνωρίζουν ο Feru είναι ένας από τους ελάχιστους γιατρούς στον κόσμο που είναι εξίσου καλός και στις δύο τεχνικές και αυτό για μένα αποτελεί πλεονέκτημα. Προτίμησα την strip για δύο τουλάχιστον λόγους: 1) Για να διορθώσω το κακό strip της πρώτης μου επέμβασης 2) Γιατί κάνοντας στην αρχή strip και μετά FUE παίρνεις συνήθως το μέγιστο των grafts που μπορείς να πάρεις από τη δότρια περιοχή. Αυτό αναφέρεται πολύ συχνά στη βιβλιογραφία και είναι κάτι που το υιοθέτησα και εγώ. Σε μένα ήταν ακόμα πιο εύκολη η απόφαση μιας και είχα ήδη την ουλή. Για άλλους καταλαβαίνω ότι είναι μια πιο δύσκολη απόφαση. Οι επόμενες HT θα είναι αυστηρά με FUE και αυτό ήταν κάτι που μου το είχε ξεκαθαρίσει ο γιατρός από την αρχή.

5) Ο γιατρός μου είχε πει ότι η ελαστικότητα δεν είναι πολύ καλή και για αυτό θα έπρεπε να κάνω τις γνωστές ασκήσεις για τουλάχιστον 6 μήνες πριν την επέμβαση για να φτάσουμε τα 3.500 grafts. Τις έκανα, αλλά όχι πάντα.

6) Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διάφορων γιατρών η δότρια μου μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή 4-5000 grafts.

7) Σχετικά με τα αιματολογικά προβλήματα δεν τα ήξερα ούτε και εγώ τότε και επομένως και ο γιατρός. Ωστόσο, καμία κλινική στον κόσμο (τουλάχιστον από αυτές που γνωρίζω εγώ) δεν ζητά πλήρη φάκελο εξετάσεων πριν την επέμβαση. Άλλωστε π.χ. η χαμηλή φεριτίνη μπορεί να μην επιδρά καθόλου στην HT. Όσο και αν έψαξα δεν υπάρχει ούτε μια μελέτη που να συνδέει αυτά τα δύο. Εγώ το σκέφτηκα λόγω της τριχόπτωσης που δημιουργεί αλλά και της καθυστέρησης που είχα στην ΗΤ. Επίσης, από όσο ξέρω δεν τραυματίζει την τρίχα αλλά τη ρίχνει. Τις περισσότερες φορές με την αύξηση του δείκτη επανέρχεται και η τρίχα. Για αυτό θα δώσω 2-3 μήνες ακόμα αφού το φτωχό αποτέλεσμα μπορεί να οφείλεται σε αυτό.

8) Όσο για την ερώτηση με ποια κριτήρια επέλεξα το συγκεκριμένο γιατρό σε σχέση με Lorenzo κτλ. το έχω ήδη αναφέρει. Είναι από τους λίγους που χρησιμοποιεί εξίσου καλά και FUT & FUE (πράγμα σημαντικό για την περίπτωση μου) και θεωρώ ότι έχει το καλύτερο team από όλους τους υπόλοιπους. Βοήθησε επίσης ότι ήταν και στην Ευρώπη (σε σύγκριση π.χ. με Hasson). Άλλωστε όλοι οι καλοί γιατροί έχουν παρόμοια ποσοστά αποτυχημένων επεμβάσεων. Αν ανατρέξετε στα διεθνή forum θα το δείτε. Αν είχα κάνει π..χ με τον Lorenzo και δεν είχε πάει καλά, κάποιος θα με ρώταγε γιατί δεν πήγες με τον Erdogan ή τον Konior; Και πάει λέγοντας.

9) Το αποτέλεσμα είναι στο επτάμηνο. Στην ψυχολογική κατάσταση που είμαι δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, αλλά με ένα search σε διάφορα περιστατικά στο Internet κάποιος μπορεί να βρει σημαντικές διαφορές μεταξύ 7 και 14ου μήνα. Νομίζω ότι είναι ακόμα λίγο νωρίς. Αν ισχύει το 40% του γιατρού, τότε το 60 ή 70% μπορεί και να μην είναι απίθανο (χωρίς φυσικά να είμαι ικανοποιημένος με το ποσοστό αυτό).

10) Τέλος και κάτι που είναι σημαντικό για μένα. Για το δωρεάν touch-up, μου είπε ότι δεν χρειάζεται να ξαναπάω από εκεί. Αρκεί να του στείλω email όταν συμπληρώσω 14 μήνες και να του πω ότι δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Ούτε καν φωτο δεν χρειάζεται γιατί με εμπιστεύεται. Όπως άλλωστε τον εμπιστεύομαι και εγώ.
Ποιο σαφής πεθαίνεις!
Απάντησες σε όλους και σε όλα,
ακόμα και στις θεωρητικολογίες...

Καλή συνέχεια από εμένα και αν μπορείς ενημέρωνέ μας για τις εξελίξεις στην μτχ σου.
 

Tsek

Well-Known Member
Παιδιά τι πόλεμος είναι αυτός και γιατί τόση αντιπαράθεση μεταξύ ελληνικών και διεθνών κλινικών; Επειδή η Γουλβς κέρδισε 2-3 φορές την Μάντσεστερ δε σημαίνει ότι είναι και καλύτερη ομάδα. Μην προσπαθούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα γιατί θα καταστραφεί πολύ κόσμος, ιδίως οι νεότεροι που θα σκεφτούν «Έλα μωρέ, ορίστε, τους είδαμε και τους κορυφαίους γιατρούς του εξωτερικού. Τι έχουν να ζηλέψουν οι έλληνες;». Δυστυχώς στην χειρουργική μαλλιών έχουν να ζηλέψουν και μάλιστα πολλά. Σε άλλα ιατρικά πεδία, ενδεχομένως, όχι.

Επομένως, θεωρώ υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς για τον Feru. Όποιος γνωρίζει, μπορεί να καταλάβει ότι αν δεν ήταν αυτός και μερικοί άλλοι (π.χ. Hasson, Feller) το πεδίο της HT θα ήταν ακόμα σε εκείνο της δεκαετίας του ’90. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Μερικές διευκρινήσεις για την περίπτωση μου γιατί κάποια από αυτά που λέω διαστρεβλώνονται, θέλω να πιστεύω ακούσια:

1) Ο γιατρός δεν είπε ότι περίμενε 70-80% φύτρωση. Αυτό που είπε είναι ότι το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό φύτρωσης είναι το 70-80%. Ένα ποσοστό που για άλλες κλινικές είναι το normal για εκείνον είναι το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό.

2) Σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου ψάξεις για έναν πολύ καλό γιατρό, οι τιμές είναι εκεί γύρω. Έψαξα αρκετά πριν καταλήξω σε αυτόν και διαπίστωσα ότι οι τιμές κυμαίνονται περίπου εκεί.

3) Consultation έγινε και με άλλους αντίστοιχους γιατρούς π.χ. Hasson, Bisanga κτλ. Η προσέγγιση όλων ήταν η ίδια, δηλαδή να βάλω 3-4000 grafts τώρα και σε μια επαναληπτική μετά από τουλάχιστον έναν χρόνο να βάλω άλλα 1-2000. Τα λιγότερα grafts μου τα πρότειναν η H*C (2.500 με FUE) και η D*I η οποία μου πρότεινε 5.000 τρίχες (μου έλεγε τρίχες και σκεφτόμουνα «Τι μου λέει αυτός ο τύπος εδώ»). Επομένως, οι ελληνοκυπριακές κλινικές θα μου βάζανε λιγότερα grafts.

4) Το strip ήταν επιλογή δική μου και όχι του γιατρού. Για όσους γνωρίζουν ο Feru είναι ένας από τους ελάχιστους γιατρούς στον κόσμο που είναι εξίσου καλός και στις δύο τεχνικές και αυτό για μένα αποτελεί πλεονέκτημα. Προτίμησα την strip για δύο τουλάχιστον λόγους: 1) Για να διορθώσω το κακό strip της πρώτης μου επέμβασης 2) Γιατί κάνοντας στην αρχή strip και μετά FUE παίρνεις συνήθως το μέγιστο των grafts που μπορείς να πάρεις από τη δότρια περιοχή. Αυτό αναφέρεται πολύ συχνά στη βιβλιογραφία και είναι κάτι που το υιοθέτησα και εγώ. Σε μένα ήταν ακόμα πιο εύκολη η απόφαση μιας και είχα ήδη την ουλή. Για άλλους καταλαβαίνω ότι είναι μια πιο δύσκολη απόφαση. Οι επόμενες HT θα είναι αυστηρά με FUE και αυτό ήταν κάτι που μου το είχε ξεκαθαρίσει ο γιατρός από την αρχή.

5) Ο γιατρός μου είχε πει ότι η ελαστικότητα δεν είναι πολύ καλή και για αυτό θα έπρεπε να κάνω τις γνωστές ασκήσεις για τουλάχιστον 6 μήνες πριν την επέμβαση για να φτάσουμε τα 3.500 grafts. Τις έκανα, αλλά όχι πάντα.

6) Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διάφορων γιατρών η δότρια μου μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή 4-5000 grafts.

7) Σχετικά με τα αιματολογικά προβλήματα δεν τα ήξερα ούτε και εγώ τότε και επομένως και ο γιατρός. Ωστόσο, καμία κλινική στον κόσμο (τουλάχιστον από αυτές που γνωρίζω εγώ) δεν ζητά πλήρη φάκελο εξετάσεων πριν την επέμβαση. Άλλωστε π.χ. η χαμηλή φεριτίνη μπορεί να μην επιδρά καθόλου στην HT. Όσο και αν έψαξα δεν υπάρχει ούτε μια μελέτη που να συνδέει αυτά τα δύο. Εγώ το σκέφτηκα λόγω της τριχόπτωσης που δημιουργεί αλλά και της καθυστέρησης που είχα στην ΗΤ. Επίσης, από όσο ξέρω δεν τραυματίζει την τρίχα αλλά τη ρίχνει. Τις περισσότερες φορές με την αύξηση του δείκτη επανέρχεται και η τρίχα. Για αυτό θα δώσω 2-3 μήνες ακόμα αφού το φτωχό αποτέλεσμα μπορεί να οφείλεται σε αυτό.

8) Όσο για την ερώτηση με ποια κριτήρια επέλεξα το συγκεκριμένο γιατρό σε σχέση με Lorenzo κτλ. το έχω ήδη αναφέρει. Είναι από τους λίγους που χρησιμοποιεί εξίσου καλά και FUT & FUE (πράγμα σημαντικό για την περίπτωση μου) και θεωρώ ότι έχει το καλύτερο team από όλους τους υπόλοιπους. Βοήθησε επίσης ότι ήταν και στην Ευρώπη (σε σύγκριση π.χ. με Hasson). Άλλωστε όλοι οι καλοί γιατροί έχουν παρόμοια ποσοστά αποτυχημένων επεμβάσεων. Αν ανατρέξετε στα διεθνή forum θα το δείτε. Αν είχα κάνει π..χ με τον Lorenzo και δεν είχε πάει καλά, κάποιος θα με ρώταγε γιατί δεν πήγες με τον Erdogan ή τον Konior; Και πάει λέγοντας.

9) Το αποτέλεσμα είναι στο επτάμηνο. Στην ψυχολογική κατάσταση που είμαι δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι, αλλά με ένα search σε διάφορα περιστατικά στο Internet κάποιος μπορεί να βρει σημαντικές διαφορές μεταξύ 7 και 14ου μήνα. Νομίζω ότι είναι ακόμα λίγο νωρίς. Αν ισχύει το 40% του γιατρού, τότε το 60 ή 70% μπορεί και να μην είναι απίθανο (χωρίς φυσικά να είμαι ικανοποιημένος με το ποσοστό αυτό).

10) Τέλος και κάτι που είναι σημαντικό για μένα. Για το δωρεάν touch-up, μου είπε ότι δεν χρειάζεται να ξαναπάω από εκεί. Αρκεί να του στείλω email όταν συμπληρώσω 14 μήνες και να του πω ότι δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Ούτε καν φωτο δεν χρειάζεται γιατί με εμπιστεύεται. Όπως άλλωστε τον εμπιστεύομαι και εγώ.
Καλή επιτυχία στην συνέχειά σου.
Απο καρδιάς το εύχομαι φίλε μου. Το έχεις ψάξει πολύ περισσότερο απο όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως.
 

aeratos28

Just aeratos
Οι θεωρητικολογιες,είναι στο κατεβατο του φίλου giorgosris..βαριέμαι να κάτσω να το πάω λέξη λέξη και να απαντάω,θα σταθώ σε 1-2 σημεία,σημαντικά και thats all..δεν ήξερε καν ο γιατρός για χαμηλή φερριτινη και γενικά για το αιματολογικό?αν είναι έτσι ,πως είπε ο stripar ότι έγιναν όλες οι εξετάσεις από πριν και ότι ήσουν ενημερωμένος?αν κάνω λάθος πάω πάσο,έχω μπερδευτεί λιγο με αυτό,δεύτερον αν πήγαινες ας πούμε σε ονόματα όπως ακουστηκαν,Ερντογάν κτλ,δεν θα εφευγες από το κρεβάτι του με κάτω από 5000-5500grafts..άρα δεν θα σε ρωταγε κάνεις γιατί πηγες εκεί και όχι σε άλλον και ένα τελευταίο το οποίο με αφήνει έκπληκτο είναι στο ότι συμφωνειτε με την λανθασμένη τακτική..2800 grafts σε αυτή την έκταση..τακτική καθαρά ελληνική,με αρκετά μικρές πυκνότητες η οποία κρίνεται από όλους εδώ ως αλητεία ως μη εκσυγχρονισμός και μη κατοχή γνώσεων..ότι αφορά τον ελληνικό χώρο..εδώ όμως είναι οκ το στορυ.το χάπι δυστυχώς δεν χρυσωνεται ..το ότι μπορεί εσύ ή ο καθένας να νομίζει ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει,με το να πληρώσει ένα κορυφαίο γιατρό ,μέχρι εδώ είναι σωστό..στην ουσία όμως πλήρωσες απλα ένα όνομα για μια πρόχειρη δουλειά..οι κορυφαίοι δεν φημίζονται για δουλειές τέτοιες..καθαρό ελληνικό αποτέλεσμα είναι αυτό..εγώ περίμενα αυτά τα grafts να σου τα βάλει στην α ζώνη μόνο..για αυτό πας εκεί..όχι για να σου βάλει διάσπαρτες τρίχες όπως του mark84..όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε..και σταματάω εδώ για να μην έχουμε τσακωμούς κτλ..δεν θέλω βαβουρες τις έχω βαρεθεί.
 

Giorgos-3

Well-Known Member
Το ερώτημα μου ηταν ρητορικό κ γενικό προς τους λάτρεις των ξένων και των προκατελημενων προς στους ελληνες γιατρούς ....
 
Μπλουζα