1500 grafts αρκετά για ικανοποιητικό αποτέλεσμα?

globalzero

New Member
Καλησπέρα 32 ετών και η τριχόπτωση εδώ και χρόνια σχεδόν από τα 20.

Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε και απαιτήσεις απλά δε θέλω να εξαφανιστούν τα λίγα μαλλιά που έχω και να καθαρίσει εντελώς οι ζώνες Α,Β,Γ(σωστά?)
Επισκέφτηκα DHI στη Θεσσαλονίκη και το πλαστικό χειρουργό που συνεργάζεται με την εν λόγω εταιρία κ. Σαριγ******* ο οποίος που πρότεινε σε αυτή τη φάση μεταμόσχευση με 1500 grafts(~3500 τρίχες) σε μία συνεδρία ή ακόμα καλύτερα μία μεγα συνεδρία(5500 τρίχες) 2 ημέρες για ακόμα περισσότερα.

Για 2 ημέρες είμαι διστακτικός και δε θέλω να μπω σε ένα φαύλο κύκλο κάθε λίγο και λιγάκι να πηγαίνω για μεταμόσχευση.

Με 1500 grafts θα έχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα?Όπως προείπα δε θέλω να γίνω μαλλιάς απλά δε θέλω να καθαρίσει η κορυφή εντελώς.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giwrgos athina

Active Member
Φιλε καλησπερα...Κατα την γνωμη μου 1500 grafts ειναι πολυ λιγα για την περιπτωση σου δεν θα δεις διαφορα εκτος αν σκοπευεις να κανεις στο καπακι 2 ακομα τουλαχιστον μεταμοσχευσης...Υπολογιζω πως χρειαζεσαι γυρω στα 5000 grafts τα οποια δεν γινεται να βαλεις με μια μμ χρειαζεται τουλαχιστον 2..

Flosk

Well-Known Member
Χρειαζεσαι περιπου 3500 grafts για μπροστα. Αφηνεις τη γεφυρα και το crown απειραχτα και μετα απο μερικα χρονια αναλογα με την εξελιξη επεμβαινεις παλι. Τα 1500 ειναι πολυ λιγα για το προβλημα σου και δεν κλεινεις καποια περιοχη με αυτον τον αριθμο φιλε.. Καλη δυναμη!!!

globalzero

New Member
Απλά μου είπε ότι έχω πάνω το πολύ 1000 τρίχες και οι 3500 που θα βάλει ,φάνηκαν αρκετές.
Πιστεύετε ότι να μόνο 1500 μπροστά θα φαίνεται άσχημα ;κάτι σαν περούκα ξένο σώμα όπως βλέπω σε μερικές περιπτώσεις ;

Γενικά δε ξεκίνησα τη διαδικασία μεταμόσχευσης για να γεμίσω φουλ κάποιες ζώνες αλλά για να μη αρχίσουν να γυαλίζουν εντελώς !

Μάλλον πάω για συνέδρια giga 2 ημέρες

Sent from my iPhone using Tapatalk

danceworld_2001

Well-Known Member
Φίλε μου για να καλύψεις το πρόβλημα σου επαρκώς χρειάζεσαι τουλάχιστον 2 χειρουργία με 3000 μοσχεύματα μέσο όρο το καθένα.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
3500 θελεις σιγουρα για αρχη μπροστα.Μου θυμιζεις λιγο το κεφαλι μου οπως ηταν πριν.

globalzero

New Member
John_John1 είπε:
3500 θελεις σιγουρα για αρχη μπροστα.Μου θυμιζεις λιγο το κεφαλι μου οπως ηταν πριν.

Φίλε πραγματικά εξαιρετικό το αποτέλεσμα σου αλλά ειλικρινά δε θέλω να φτάσω σε ΤΟΣΑ μαλλιά.

Έχω αυτά τα μαλλιά τα τελευταία 5 ίσως και παραπάνω χρόνια.Μία ζωη από μικρός τα είχα κοντά κουρεμένα και προς τα μπροστά.

Αν όχι 1500 2500 grafts δηλαδή ένα giga στη DHI θα είναι καλά πιστεύω .

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
.Και εγω πιστευω οτι με 2500-3000 grafts θα αλλαξεις οντως εικονα αλλα θα χρειαστεις κ 2η για να μιλαμε για ικανοποιητικο αποτελεσμα.

John_HDC

αναμενουμε την αποφαση σου αλλα καντα τουλαχιστον 2500 αδερφε.
Οικονομικο ειναι το θεμα?Εαν οχι βαρα.

globalzero

New Member
John_John1 είπε:
αναμενουμε την αποφαση σου αλλα καντα τουλαχιστον 2500 αδερφε.
Οικονομικο ειναι το θεμα?Εαν οχι βαρα.

Οικονομικό δεν είναι,όχι οτι μου περισεύουν αλλά δεν είναι το κύριο πρόβλημα.

Είχα συμβιβαστεί με την ιδέα της φαλάκρας και η μεταμόσχευση φάνταζε στο μυαλό μου ως κάτι εξωτικό!κάτι που μόνο άτομα που ασχολούνται υπερβολικά με την εμφάνιση τους ή δουλεύουν στο χώρο του θεάματος.

Από ότι βλέπω είναι μία καθημερινή επέμβαση σχετικά απλή ,καλα ανεκτή και με πολύ καλα αποτελέσματα.Απλά ακόμα δεν θέλω να κάνω κάτι τόσο ραγδαίο όπως να βάλω 10000 τρίχες,αλλά και ούτε να βάλω λίγα και να μπω στη διαδικασία να ασχολούμε με τρίχες για τα επόμενα χρόνια με επαναλαμβανόμενες επεμβάσεις.6-8 μήνες απο ότι κατάλαβα θέλει η κάθε μεταμόσχευση για να δεις τα τελικά αποτελέσματα και όλο αυτό το χρόνικό διάστημα θέλει μεγάλη προσοχή.

Μπαίνω χειρουργεία με σκούφο φυσικά ή πάω εντουρο με μηχανές στο βουνό ,θέλω να συνεχίσω να τα κάνω αυτα χωρίς να σαμποτάρω το τελικό αποτέλεσμα.

Θα είναι σίγουρα 2500 το πήρα απόφαση.
Θα ξαναμιλήσω με DHI όπως και με ένα χειρουργό Θεσσαλονίκη (κ. Μπρ**τα Θε***ρο)

ΥΓ.θεραπεία δεν έχω κάνει ποτέ,πρόσφατα ξεκίνησα regaine foam 5% χ2

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Bouklas

Well-Known Member
Δηλαδή θες να κανεις μεταμόσχευση για να μην αδειάσει εντελώς το κεφάλι? από τις ήδη ελάχιστες που έχουν απομείνει.
Για μένα είτε τα ξυρίσεις είτε τα κρατήσεις όπως είσαι τώρα το ίδιο είναι, μη σου πω καλύτερα το ξυρισμένο. Πως θα διασκορπιστούν 2.500 grafts σε τόσο μεγάλη έκταση? Έχεις υπολογίσει ότι μπορεί να φαίνεσαι χειρότερα? Λογικά θα έχεις μια άσχημη πυκνότητα που καλύτερα με ξυρισμένο κεφάλι παρα αυτό. Η αλλιώς να τα χώσεις σε 1-2 σημεία όπου θα φαίνεται ανομοιογενές αφού θα μείνουν ακάλυπτες περιοχές.
Φυσικά εσύ αποφασίζεις και μακάρι να είσαι ευχαριστημένος, εγώ όμως δεν θα το έκανα.

globalzero

New Member
καλα οκ δεν είπα ότι είμαι πρώτο μαλλί,άλλωστε τα κουρέβω κοντά σχεδόν ξυρισμα κάθε 15 ημέρες.

Δε κυκλοφορώ και με ένα φλας και φωτισμό μπάνιου πάνω απο το κεφάλι μου ολη μέρα.

Χίλιες φορές προτιμώ κοντοκουρεμένα σχεδον ξυρισμένα χωρίς να γυαλίζει το κεφάλι σαν φάρος απο 2 χιλιόμετρα παρα να έχω μία άσχετη τουφα μαλλιά μπροστά.

Όπως είπες περι ορέξεως κολοκυθόπιτα..

Να μπω στη διαδικασία κάθε 8-10 μήνες να βάζω μαλλιά με την όλη χρονοβόρα διαδικασία και τα επιπλεον λεφτά?
Δε νομίζω να μου αρέσει τέτοια ζωή.

Bouklas

Well-Known Member
globalzero είπε:
καλα οκ δεν είπα ότι είμαι πρώτο μαλλί,άλλωστε τα κουρέβω κοντά σχεδόν ξυρισμα κάθε 15 ημέρες.

Δε κυκλοφορώ και με ένα φλας και φωτισμό μπάνιου πάνω απο το κεφάλι μου ολη μέρα.

Χίλιες φορές προτιμώ κοντοκουρεμένα σχεδον ξυρισμένα χωρίς να γυαλίζει το κεφάλι σαν φάρος απο 2 χιλιόμετρα παρα να έχω μία άσχετη τουφα μαλλιά μπροστά.

Όπως είπες περι ορέξεως κολοκυθόπιτα..

Να μπω στη διαδικασία κάθε 8-10 μήνες να βάζω μαλλιά με την όλη χρονοβόρα διαδικασία και τα επιπλεον λεφτά?
Δε νομίζω να μου αρέσει τέτοια ζωή.
Το λέω αυτό διότι έχεις μεγάλες και άδειες περιοχές, ποσο να δώσουν 2.500 grafts?
Από δότρια πως είσαι?

John_HDC

2500 grafts Η τριχες? γιατι μιλας και για τριχες καποιες φορες.
Με τον Γιατρο θεσνικη που λες εχω παει 2 φορες΄στο γραφειο του.
Βαζει το πολυ εως 1500 Grafts. Τοτε τοσο με ειχε αναφερει 1200 με 1500 grafts.
Κανει καλη τομη αποτι εχω ακουσει και εχω δει ενα αποτελεσμα του το οποιο μαρεσε να πω την αληθεια.

globalzero

New Member
Δότρια μου ειπε η DHI ότι έχω πολύ καλή..

Για grafts 2500 μιλάω όχι τρίχες.

Το γιατρό στη Θεσσαλονίκη τον είχα παλιά επιμελητή και στις χολές ήταν πρώτος για τρίχες δε ξέρω :blush:

globalzero είπε:
Καλησπέρα 32 ετών και η τριχόπτωση εδώ και χρόνια σχεδόν από τα 20.

Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε και απαιτήσεις απλά δε θέλω να εξαφανιστούν τα λίγα μαλλιά που έχω και να καθαρίσει εντελώς οι ζώνες Α,Β,Γ(σωστά?)
Επισκέφτηκα D*I στη Θεσσαλονίκη και το πλαστικό χειρουργό που συνεργάζεται με την εν λόγω εταιρία κ. Σαριγ******* ο οποίος που πρότεινε σε αυτή τη φάση μεταμόσχευση με 1500 grafts(~3500 τρίχες) σε μία συνεδρία ή ακόμα καλύτερα μία μεγα συνεδρία(5500 τρίχες) 2 ημέρες για ακόμα περισσότερα.

Για 2 ημέρες είμαι διστακτικός και δε θέλω να μπω σε ένα φαύλο κύκλο κάθε λίγο και λιγάκι να πηγαίνω για μεταμόσχευση.

Με 1500 grafts θα έχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα?Όπως προείπα δε θέλω να γίνω μαλλιάς απλά δε θέλω να καθαρίσει η κορυφή εντελώς.

fjEzipv.jpg

4FZAlql.jpg

Αυτό που πρώτα από όλα χρειάζεσαι είναι μια σωστή εξέταση για την ποιότητα και την πυκνότητα (hair bulk analysis) που θα δώσει σημαντικές πληροφορίες για το ποσοστό των τριχών που έχουν miniaturization δηλαδή θα πέσουν σε κάποιο χρονικό διάστημα αλλά και το πάχος και την πυκνότητα της δότριας περιοχής.

Έτσι ο χειρούργος θα μπορεί να καταρτίσει ένα master plan ειδικό για την περίπτωσή σου δεδομένου ότι:
1) η τριχόπτωση που αντιμετωπίζεις βρίσκεται σε εξέλιξη (είσαι ήδη Νοrwood 5 προς 6
2) Και ότι θα χρειαστούν πολλαπλές επεμβάσεις για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα οπότε δεν θα πρέπει να εξαντληθεί η δότρια περιοχή.

Για παράδειγμα αν οι τρίχες σου στο κέντρο έχουν μπει σε φάση miniaturization και επιχειρήσεις μεταμόσχευση στο ίδιο σημείο είναι αρκετά πιθανόν να υποστείς "χειρουργικό shock loss" (που όμως καταπολεμιέται επιτυχώς με propecia).

Σε σχέση με αυτό που ρωτάς είναι καλό να προσφύγουμε στους αριθμούς. Ένας "καυκάσιος" δηλαδή η κατηγορία σου έχει κατά μέσον όρο 100.000 τρίχες σε πυκνότητα 200+ τριχών/cm2
Από τις φωτό και τον τύπο norwood υπολογίζω χονδρικά ότι έχεις χάσει περίπου το 60/65% του αρχικού σου μαλλιού δηλαδή απωλεια 60.000 τριχών.
Επομένως 1500 grafts (2500-3000 τρίχες) είναι προφανώς λίγες. Θα πρέπει να έχουμε υπ' όψιν ότι μια μ.μ. είναι μια στρατηγική τοποθέτηση των ελάχιστων δυνατών τριχών για το μέγιστο αισθητικό αποτέλεσμα. Ειναι βέβαιο ότι θα χρειαστείς καμπόσες τέτοιες επεμβάσεις (δεν μπορείς να καθαρίσεις με 1-2 sessions) και βέβαια ότι θα πρέπει να έχεις *ρεαλιστικές* προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία!

globalzero

New Member
Ευχαριστώ και πάλι για όλες τις απαντήσεις και πιστεύω ότι στην επόμενη συνεδρία θα πάω με πραγματικές ερωτήσεις.

Ενα παράδειγμα εγώ έτσι όπως κουρεύω κοντά τα μαλλιά στα πλάι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν ικανοποιητικό?Πόσα grafts θα θέλω για κάτι τέτοιο?

correctprocedafter2.jpg

το hairstyle που θα έχεις μετά τις μεταμοσχεύσεις θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την τεχνική μεταμόσχευσης (fut/fue) και ασφαλώς το αποτέλεσμα. Σε μια πετυχημένη fut χρειάζεται κάποιο μήκος μαλλιού γιατί πρέπει με κάποιο τρόπο να κρυφτούν τα σημάδια και οι ουλές. (παρεπιπτόντως μπορείς να κάνεις τοπική μμ και στις ουλές με fue ή ακόμα και body hair transplant). Σε μια τεχνική fue επειδή τα σημάδια είναι πολύ μικρότερα μπορείς να κόψεις το μαλλί πιο κοντό.

Γενικά το πιο κοντό μαλλί δείχνει χειρότερο όταν τα μαλλιά είναι αραιά. Ένα λογικό μήκος συνδυαζόμενο με σγουρό μαλλί και μικρές χρωματικές αντιθέσεις μεταξύ τρίχας και δέρματος δίνει την καλύτερη ψευδαίσθηση μαλλιού που είναι και το τελικό ζητούμενο.

Η φωτό που δείχνεις αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Αν μακρύνουν τα μαλλιά το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά καλύτερο.

Physio40

Member
Επειδη είμαι κι εγω παθών να σου δώσω μια συμβουλη. Τα 2.500 grafts βάλτα μπροστά δλδ α και β ζώνη και με μια 2η μεταμοσχευση στο crown εκλεισες. Και ναι το κοντό μαλλί δεν κολακεύει.Υπαρχουν καποια χτενίσματα που κάνουν κάποια μέλη εδω πολύ κολακευτικά που μπορούν να σε συμβουλέυσουν. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

Μπλουζα