χαμηλή φεριτίνη στο αίμα

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

NoMoreLoss

New Member
τελικά μετά απο αιματολογική εξέταση έχω χαμηλή φεριτίνη στο αίμα και είναι ένας (καλός) παράγοντας για την απώλεια μαλλιών μου. έχω διάχυτη αλωπεκία όπως και χαμηλό αιματοκρίτη και μάλλον θα το πολεμήσω κάπως έτσι δηλ θα ρυθμίσω τους ορμόνες μου με την βοήθεια γιατρού βέβαια.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: χαμηλή φεριτίνη στο αίμα

ο σιδηρος ειναι ισως το πιο αχρειαστο συμπληρωμα για τον ανθρωπο ( καλυτερα να το θεσω για τους περισσοτερους ανθρωπους) μιας και ευκολα μπορει κανεις να παρει overdose
για αυτο και για ενα φεγγαρι σε κατι συμπληρωματα που επερνα γραφαν IRON FREE

nomoreloss good luck
 

vayero

Member
Απ: χαμηλή φεριτίνη στο αίμα

Στις προτελευταίες εξετάσεις πριν ένα χρόνο περίπου, ο σίδηρος ήταν παραπάνω από το ανώτερο όριο!!! Τώρα που ξαναέκανα ήταν αρκετά χαμηλότερος. Τον ενδοκρινολόγο που ρώτησα τότε μου είπε όλα ok! Δεν τον πολυεμπιστεύτηκα αλλά γενικά μου έχει μείνει μία απορία. ΝοMoreLoss μπορεί να είναι κάτι προσωρινό (το οποίο σου εύχομαι), διαφορετικά καλό θα ήταν να το διερευνήσεις και ίσως να βάλεις στην διατροφή σου κάτι με σίδηρο (πχ σπανακόρυζο, φακές κλπ)
 

NoMoreLoss

New Member
Απ: χαμηλή φεριτίνη στο αίμα

μπα vayero79 δεν ειναι προσωρινό μάλλον για μόνιμο πάει να γίνει τα τελευταία 10 χρόνια αφού νιώθω και είμαι πολύ κουρασμένος απο την δουλεία και ειδικά όταν παει 3 το μεσημέρι εκεί είναι που μένω απο σίδηρο και γίνομαι ράκος.
 

Maria

New Member
Απ: χαμηλή φεριτίνη στο αίμα

NoMoreLoss ο σίδηρος για τα μαλλιά είναι ότι και το ασβέστιο για τα κόκαλα. Κι εγώ παίρνω σίδηρο γιατί αν και η φερριτίνη μου ήταν μες στα φυσιολογικά επίπεδα δεν ήταν πολύ ανεβασμένη και ο σίδηρος ορού ήταν οριακός. Στο παρελθόν κιόλας είχα ιστορικό με αναιμίες και υποψιάζομαι ότι είναι μία από τις κύριες αιτίτες για το πρόβλημα της τριχόπτωσης που αντιμετωπίζω. Όταν ήμουν 14 ετών είχε αδυνατίσει το μαλλι μου και ξαναδυνάμωσε παίρνοντας σίδηρο.
Κι εγώ ένιωθα το μεσημέρι κόπωση μετά τις 3-4, ήμουν ράκος κι αυτό είναι ένδειξη ότι μας λείπει σίδηρος. Παίρνω σίδηρο εδώ και 2 μήνες και έχει βελτιωθεί η κατάσταση, τόσο της κόπωσης όσο και του μαλλιού.
Δε συμφωνώ με τον Παναγιώτη ως προς αυτό που λέει ότι δεν πρέπει να παίρνουμε σίδηρο, είναι πολύ βασικός για την υγεία μας, αλλά πρέπει να κάνουμε εξετάσεις αίματος πριν πάρουμε. (εμένα η δερματολόγος μου έδωσε κι ας ήταν στις φυσιολογικές τιμές η φερριτίνη και πιστεύω καλά έκανε, κάποιος άλλος δερματολόγος βλέποντας τις ίδες εξετάσεις μου είπε ότι δε χρειάζεται, είναι θέμα γιατρού κι αντίληψης ορισμένα πράγματα). Ο σίδηρος μπορεί να είναι τοξικός και να προκαλέσει ακόμα και το θάνατο, αλλά αυτό δε λέει κάτι: ακόμα κι ο μαϊντανός είναι τοξικός σε μεγάλες ποσότητες και προκαλεί το θάνατο. Στα συμπληρώματα το γράφει για να μην πάθει κάποιος υπερσιδήρωση σε περίπτωση που παίρνει και σκέτο σίδηρο ως συμπλήρωμα.
Εννοείται βέβαια ότι η έλλειψη σιδήρου δεν είναι η μόνη αιτία του προβλήματος, αλλά καλό είναι να έχεις αποκλείσει αυτή την περίπτωση ώστε να δεις τι θα κανεις στη συνέχεια...
 

NoMoreLoss

New Member
Απ: χαμηλή φεριτίνη στο αίμα

ναι Μαρια κάπως έτσι το σκέφτομαι παίρνω βιταμινες για σίδηρο, βέβαια είναι νωρίς ακόμα γιατί μόλις τις άρχισα (3 μέρες). και φυσικά μαζί με τις βιταμίνες βάζω και spiro-duta και aloe vera κάθε μέρα 2 φορές και fungoral να μην ξεχνιόμαστε 2 φορές την εβδομάδα. όλα αυτά μου έχουν δώσει αποτελέσματα, θα ανεβάσω φοτο να δείτε.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα