υπερβολικα χαμηλη φερριτινη! τι να κανω??

erika

New Member
Γεια σας, ειμαι και εγω νεο μελος στην κοινοτητα. Ειμαι 24 και οταν ημουν 17 εκανα τα μαλλια μου ραστα ...!!! Μετα απο 2 χρονια τα εβγαλα χωρις να παρατηρησω καποια τριχοπτωση. Απο τα 20 και μετα με πολυ αργους ρυθμους ομως τα μαλλια μου εχουν αιραιωσει πολυ και περα απο αυτο ειναι και πολυ αδυναμα. Εντονη αραιωση εχω στην περιοχη πανω απο τα αυτια (πλαι στο μετωπο) οπου παρατηρω κενα με αποτελεσμα να μην μπορω να τα δεσω αλογουρα. Προσφατα επισκεφτηκα τον κ. .....edit..... Δερματολογο στη θεσσαλονικη ο οποιος με εστειλε να κανω τις προαναφερομενες εξετασεις και τραβηξε μια τουφα απο τα μαλλια μου. Στις εξετασεις εχω 21,9 φερριτινη και οπως διαβασα στις προηγουμενες δημοσιευσεις ειναι υπερβολικα χαμηλη. Το επομενο ραντεβου μου ειναι σε ενα μηνα και θα θελα να ρωτησω τι μπορω να παρω για να την ανεβασω στα φυσιολογικα επιπεδα μιας και ο γιατρος μου δεν εχει δει ακομα τις αιματολογικες αλλα μου εχει ηδη χορηγισει σιδηρο και minoxidil απο το 1ο ραντεβου.

Υ.Γ. Φυλλικο οξυ ειχα 37,1 (με 18 ανωτατο)
SHBG 111 ( με 100 ανωτατο)
RBC 4.14 (με 44,2 κατωτατο)
NEUT 66,3 (με 65 ανωτατο)
MPV 13,6 (με 11,9 ανωτατο)
τα υπολοιπα ηταν σε φυσιολογικα πλαισια

ΒΟΗΘΕΙΑ!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
:welc: Καλωσόρισες φίλη και καλή συνέχεια.

Θα παρακαλέσω να μην αναφέρονται δημόσια στο φόρουμ ονόματα γιατρών / δερματολόγων κτλ. Είναι κανόνας του φόρουμ για λόγους διαφήμισης / δυσφήμισης.

MANKAR

Active Member
καλως ορισες φιλε!!ειναι πολυ πιθανον λογω χαμηλου σιδηρου να εχεις τριχοπτωση και αραιωση!!ιστορικο καραφλας εχεις στην οικογενεια σου!!!τα χαπια για τον σιδηρο και η μινοξιδιλη ειναι μια χαρα για αρχη θεραπειας και στη συνεχεια βλεπεις και κανεις!!

erika

New Member
απο οσο γνωριζω οχι γιατι ο μπαμπας μου αν και 50+ δεν εχει φαλακρα. βεβαια και στην μαμα και στον μπαμπα μου τα μαλλια δεν ηταν ποτε πλουσια , θα τα λεγες κανονικα αλλα με λεπτη και αδυναμη τριχα.
για την μινοξιδιλη αγχωνομαι λιγο λογω των τοσων που διαβασα στο φορουμ οτι αμα την αρχισεις δευσμευεσαι για παντα..και οτι μετα απο καποια φαση παυει να δρα. δεν ισχυει αυτο?

MANKAR

Active Member
εγω φιλε την μινοξιδιλη την εβαλα 6 μηνες και την σταματησα χωρις κανενα προβλημα στα μαλλια ,απλα επειδη μου επιδυνωσε την ΣΔ το σταματησα!!στα μαλλια επανηλθα κανονηκα καποια χνουδια που ειχα βγαλει επεσαν μονο αυτο!!!

soylios

Member
diendoublee είπε:
τι μπορω να παρω για να την ανεβασω στα φυσιολογικα επιπεδα μιας και ο γιατρος μου δεν εχει δει ακομα τις αιματολογικες αλλα μου εχει ηδη χορηγισει σιδηρο και minoxidil απο το 1ο ραντεβου.

να ξερεις οτι για να αποροφηθει ο σιδηρος απο τον οργανισμο πρεπει να τον περνεις μαζι με βιταμινη c και να με αδειο στομαχι , επισεις αφου το παρεις για κανα δυωρο δεν κανει να φας γαλακτοκομικα η αβγα γιατι εμποδιζουν την αποροφιση

Μπλουζα