τριχόπτωση και λάδωμα μαλλιών

lolali

New Member
Γεια σας!! ήρθε η ώρα λοιπόν και για τη δική μου εξομολόγηση! από τα 18 μου μέχρι και σήμερα (24) παλεύω με ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία κι έχω επισκεφτεί πολλές φορές το δερματολόγο χωρίς αποτέλεσμα.. Στις εξετάσεις αίματος κατά καιρούς είχα έλλειψη σιδήρου και πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχω και τάση για υπερθυρεοειδισμό (μα όλα μαζί έχουν πέσει;).. Το βασικό μου πρόβλημα όμως αυτούς τους μήνες είναι ότι τα μαλλιά μου λαδώνουν από την επόμενη μέρα που τα λούζω.. κι έχω προσπαθήσει να τα αφήνω χωρίς να τα λούζω καθημερινά αλλά με αυτό τον τρόπο λαδώνουν πολύ και βαραίνουν με αποτέλεσμα να με πονάνε οι ρίζες.. Τι μπορείτε να μου προτείνετε για σαμπουάν και ίσως θεραπεία για την τριχόπτωση;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
το λαδωμα μαλλιων και προσωπου το αντιμετωπισα πολυ αποτελεσματικα με αυτο http://www.hairlossgr.com/forum/thread-242-post-120680.html#pid120680
το σαμπουαν.
καθημερινο μπανιο εννοειτε

lolali

New Member
Ευχαριστώ! Κάποια άλλη πρόταση με πιο φυσικό προϊόν; Μου είπαν να αποφύγω σαμπουάν του εμπορίου αλλά δεν ξέρω τι προϊόν συμβαδίζει με την τριχόπτωση..

35007

Member
Ελαιολαδο. Λογικη ποσοτητα όμως, μια κουταλια της σουπας στο δικο μου κεφαλι είναι αρκετη. Αν θες κατι και για την τριχοπτωση συνδιασε το με κροκο αυγου.
Ανακατεψε τον κροκο και το ελαιολαδο σε ενα βαθυ πιατο σαν να κανεις ομελετα και απλωσε τα με ένα πινελο. Αφησέ το ένα μισαωρο και μετα κανε μπανιο. Αν χρησιμοποιησεις μονο λαδι μπορεις να το αφησεις παραπανω.

BobMnk

New Member
35007 ελαιολαδο με κροκο αυγου ακριβως στην αναλογια που λες μου χε προτεινει και η κομμωτρια που πηγαινω. Αυτο για να δυναμωσει η τριχα λεει. Μεχρι σημερα δεν το χω δοκιμασει για πες απο προσωπικη εμπειρια τι προσφερει . Οσο για το αν το αφηνεις μισαωρο μου χε πει " αστο πριν να πλυθεις οσο περισσοτερο μπορεις . επειδη εχεις και δουλειες και θες να κυκλοφορησεις εξω μπορει να μην προλαβαινεις πολυ αλλα αστο οσο μπορεις " και εγω σκεφτομουν να το αφηνω κανενα τριωρο το βραδυ που μαζευομαι σπιτι και μετα να πλενομαι

35007

Member
Εμενα μου εξαφανισε την λιπαροτητα και μου δυναμωνε την τριχα. Το εβαζα 1 με 2 φορες την εβδομαδα, πριν το λουσιμο. Δυστυχως σε μια κατασταση παγιωμενη από χρονια μια τετοια συχνοτητα δεν μπορει να κανει και πολλα. Επρεπε να το εφαρμοζα νωρίτερα. Αργησα να το ξεκινησω. Τωρα το εχω σταματησει και το αντικατεστησα με αιθερια ελαια με εμού ή αλοη τζελ. Ο κροκος στερεοποιείται γρηγορα στο τριχωτο της κεφαλης και αρχιζει να ενοχλεί γι'αυτο το αφηνα 30 λεπτα περιπου.
BobMnk είπε:
35007 ελαιολαδο με κροκο αυγου ακριβως στην αναλογια που λες μου χε προτεινει και η κομμωτρια που πηγαινω. Αυτο για να δυναμωσει η τριχα λεει. Μεχρι σημερα δεν το χω δοκιμασει για πες απο προσωπικη εμπειρια τι προσφερει . Οσο για το αν το αφηνεις μισαωρο μου χε πει " αστο πριν να πλυθεις οσο περισσοτερο μπορεις . επειδη εχεις και δουλειες και θες να κυκλοφορησεις εξω μπορει να μην προλαβαινεις πολυ αλλα αστο οσο μπορεις " και εγω σκεφτομουν να το αφηνω κανενα τριωρο το βραδυ που μαζευομαι σπιτι και μετα να πλενομαι

Salvadore

Member
κι εγω ρε παιδι πολυ λιπαροτητα λουζομαι και μετα απο λιγες ωρες λαδια βγαζω παλι τι να κανω??

Chs

Μέλος του προσωπικού
Salvadore είπε:
κι εγω ρε παιδι πολυ λιπαροτητα λουζομαι και μετα απο λιγες ωρες λαδια βγαζω παλι τι να κανω??

Τρέφεσαι με λιπαρά, τηγανητά, η πολλά κρεατικά; Διότι στο θέμα λιπαρότητα παίζει και αυτό σημαντικό ρόλο.

Atermon

Member
Δοκίμασε να μειώσεις τα λουσίματα, αλλά τήρησε το για κανα δίμηνο τουλάχιστον. Θέλει χρόνο το μαλλί για να συνειδητοποιήσει ότι κάτι άλλαξε.

Αν παρόλα αυτά έχεις πάλι πρόβλημα, οι λύσεις που είπαν τα παιδιά πάνω (π.χ. πράσινο σαπούνι) είναι πολύ καλές. Συγκεκριμένα, συγγενής μου δεν έχει βάλει ποτέ πάνω στο κεφάλι του σαμπουάν παρά μόνο πράσινο σαπούνι και δεν έχει πάθει τίποτα. Βέβαια δεν έχει Α.Α. αυτός.
Να προσθέσω στις φυσικές λύσεις και τη σόδα και το ξύδι. Η σόδα καθαρίζει σε βάθος και το ξύδι εξισορροπεί τη λιπαρότητα. Και δεν αφήνουν καμία μυρωδιά. Ψάξε στο internet για δοσολογίες.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Salvadore

Member
δεν μπορω να πω οτι προσεχω την διατροφη μου ιδιαιτερα αλλα δεν νομιζω οτι παιζει τοσο ρολο αυτο... πραγματικα ωρες ωρες απορω γιατι δεν το εχω ξαναδει σε κανεναν αλλο ανθρωπο αυτο το πραγμα. λουζομαι και μετα απο 5-10 ωρες το δερμα μου γυαλιζει λες και εχω ριξει λαδι..δεν υπαρχει σωτηρια??

Atermon είπε:
Δοκίμασε να μειώσεις τα λουσίματα, αλλά τήρησε το για κανα δίμηνο τουλάχιστον. Θέλει χρόνο το μαλλί για να συνειδητοποιήσει ότι κάτι άλλαξε.

Αν παρόλα αυτά έχεις πάλι πρόβλημα, οι λύσεις που είπαν τα παιδιά πάνω (π.χ. πράσινο σαπούνι) είναι πολύ καλές. Συγκεκριμένα, συγγενής μου δεν έχει βάλει ποτέ πάνω στο κεφάλι του σαμπουάν παρά μόνο πράσινο σαπούνι και δεν έχει πάθει τίποτα. Βέβαια δεν έχει Α.Α. αυτός.
Να προσθέσω στις φυσικές λύσεις και τη σόδα και το ξύδι. Η σόδα καθαρίζει σε βάθος και το ξύδι εξισορροπεί τη λιπαρότητα. Και δεν αφήνουν καμία μυρωδιά. Ψάξε στο internet για δοσολογίες.

φιλε δεν μπορω να αφησω το μαλλι μουα λουστο για πανω απο 2 μερες..ντρεπομαι να κυκλοφορησω εξω με τετοια λιγδα.. το μονο που μπορω ειναι να λουζομαι μερα παρα μερα κι αυτο με τα χιλια ζορια..και παλι ομως δεν νομιζω οτι θα αλλαξει κατι, ακομα και μια φορα την εβδομαδα να λουζομαι...

Joan87

Active Member
[ampl][/ampl]Έχω το ίδιο πρόβλημα με σένα...χρόνια ολόκληρα. Τι μπορείς να κάνεις..........
1.Να προσέξεις λίγο την διατροφή σου. Να αποφεύγεις τα πολύ λιπαρά φαγητά καθώς και τα αναψυκτικά.
2. Πάρε ένα σαμπουάν κατά της λιπαρότητας.
3. Μην χρησιμοποιείς λάδι, γιατί χειροτερεύει την κατάσταση. Αν θες να δυναμώσεις το μαλλί σου, μπορείς να το κάνεις με άλλους τρόπους όπως να χρησιμοποιήσεις φύλλα δάφνης κτλ. Αν παρόλα αυτά επιμένεις στην χρήση λαδιού, τότε πριν το ξεβγάλεις, μην ρίχνεις νερό στο μαλλί σου, αλλά βάλε κατευθείαν σαμπουάν πάνω σε αυτό και τρίψε καλά πριν ρίξεις νερό.
4. Να αποφεύγεις όσο μπορείς πιστολάκι, αφρούς, λακ κτλ...και να μην αγγίζεις συνέχεια το μαλλί σου.
5. Το καθημερινό λούσιμο δεν κάνει καλό...αλλά το να μένει το μαλλί με την λιπαρότητα, είναι πολύ χειρότερο στο θέμα της ΑΑ.
Αν τηρήσεις όλα τα παραπάνω, θα καταφέρεις τουλάχιστον να κρατήσεις τα μαλλιά σου σχετικά καθαρά, ώστε να μπορείς να τα λούζεις μέρα παρα-μέρα έστω (χωρίς να χειροτερεύεις και το πρόβλημα της ΑΑ που έχεις).

giannis25

Member
Πλενε με σαπουνι το προσωπο σου. Μπορει να ειναι λαδι απ το προσωπο που να πηγαινει στα μαλλια. Πλενε 2 3 φορες το προσωπο σου με καταλληλο σαπουνι. Επισης ο καπα ειχε δοκιμασει ενα σαμπουαν που μειωσε το λαδωμα.

Μπλουζα