παιδια δειτε λιγο αυτο !

arhs

Member
Η κρυφή φλεγμονή
Η κρυφή φλεγμονή δεν γίνεται αντιληπτή γιατί δεν προκαλεί πόνο. Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την εξάπλωση της κρυφής φλεγμονής. Η κρυφή φλεγμονή δρα ύπουλα για χρόνια, αν όχι δεκαετίες, χωρίς να γίνεται αντιληπτή, παρά μόνο όταν πια έχει προκαλέσει βλάβη στα όργανα.

Πως μπορείτε να γνωρίσετε εάν πάσχετε από κρυφή φλεγμονή πριν εξελιχτεί σε χρόνια πάθηση (φανερή φλεγμονή) και τι πρέπει να κάνετε για τη θεραπεύσετε;

Υπάρχουν ερωτήσεις που σας δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό σας.

1. Υποφέρετε από παχυσαρκία;
2. Χρησιμοποιείτε αντικαταθλιπτικά;
3. Χρησιμοποιείτε φάρμακα χοληστερίνης;
4. Χρησιμοποιείτε διουρητικά;
5. Υποφέρετε από χρόνια κούραση;
6. Υποφέρετε από έλλειψη συγκέντρωσης;
7. Έχετε επιθυμία για ζάχαρη και άμυλο;
8. Υποφέρετε από δυσκοιλιότητα;
9. Υποφέρετε από αϋπνίες;
10. Κοιμάστε περισσότερο από ότι χρειάζεται γιατί αισθάνεστε κούραση;
11. Έχετε αδυναμία ξυπνήματος;
12. Υποφέρετε από πονοκέφαλους;
13. Υποφέρετε από ξηροδερμία;
14. Έχετε πτώση μαλλιών ή λιπαρότητα;
15. Είναι τα νύχια σας εύθραυστα;
16. Παθαίνετε τακτικά κρυολογήματα;
17. Αισθάνεστε εξάντληση, ειδικά μετά την άσκηση;
18. Αισθάνεστε ότι κάτι έχετε αλλά δεν ξέρετε τι είναι;

Εάν απαντήσετε ναι σε περισσότερες από τρεις ερωτήσεις τότε έχετε ανεβασμένα επίπεδα κρυφής φλεγμονής.
Δεν υπάρχει φάρμακο που να αναστρέφει τα υψηλά επίπεδα της «κρυφής» φλεγμονής. Όμως η Αντιφλεγμονώδης δίαιτα της διατροφικής ζώνης το καταφέρνει.
Έχει αποδειχτεί κλινικά ότι μέσα σε 30 ημέρες παρατηρείται σημαντική μείωση της «κρυφής» φλεγμονής. Ελέγχοντας αυτό βρίσκεστε στον σωστό δρόμο για να διατηρήσετε την ευεξία σε όλη σας τη ζωή.

*******[ Ας υποθεσουμε οτι στο πανω μερος τ κεφαλιου εχουμε μια φλεγμονη π μας ριχνει τα μαλλια και δεν τα αφήνει παλη να φυτρώσουν . Μας οδηγει ,οτι αυτο που αναφέρθηκε για τα ατομα με ΑΘΡΙΤΙΔΑ χρησιμοποιησαν τα δυνατα αντιφλεγμονωδη φαρμακα και ειδαν επανεκφυση και παλι τα μαλλια τους . (Θελω να πω οτι Δεν μπορουμε να βρουμε καποια δυνατα αντιφλεγμονωδες φυτα να τα κανουμε τοπικ και να τα βαλουμε στην καραφλα μας?????? ) ! Οπως πχ καψαϊκίνη . ] Καπα ισως ξερεις καλυτερα !!!! ***********

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

arhs

Member
dk1984 είπε:
δυστηχως δεν ειναι τοσο απλο

Καποτε πρεπει να λυθει αυτο το νημα. Ας ξεκινησουμε απο καπου, γιατι καποια λυση υπαρχει αλλα αυτοι που την ξερουν δεν πρόκειται να μας την πουν ποτε !!!!! Θα δινουμε λεφτα και χωρις καποιο αποτελεσμα !

kapa

Μέλος του προσωπικού
arhs είπε:
(Θελω να πω οτι Δεν μπορουμε να βρουμε καποια δυνατα αντιφλεγμονωδες φυτα να τα κανουμε τοπικ και να τα βαλουμε στην καραφλα μας?????? ) ! Οπως πχ καψαϊκίνη . ] Καπα ισως ξερεις καλυτερα !!!! ***********

δεν ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα.
εμενα με εκφραζει το 9 και το 14.
η καψαικινη τοπικα δινει λιγο επανεκφυση αλλα απο οτι φαινεται οχι σε ολους http://www.hairlossgr.com/forum/thread-9159.html
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-7834.html
φαινεται να δουλευει η τσουκνιδα τοπικα http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8321.html?highlight=%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CE%B7+%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B1
εκτος απο τις λιγες αναφορες που εχουμε σε αυτο το φορουμ απο χρηστες εχω διαβασει και σε ξενα φορουμ επητυχιες με τοπικη τσουκνιδα.
δουλευει αργα ομως,σε ταχυτητα.
υπαρχουν και τα τοπικα blocker revivogen crinagen που ουσιαστικα ειναι τοπικα αντιφλεγμονωδη,λιγα αποτελεσματα και παλι οχι σε ολους.
το emu oil τοπικα θεωρητικα θα πρεπει να δινει regrowth αλλα δεν εχουμε χρηστες να το επιβεβαιωσουν.
εγω παλι δοκιμαζω το μονοπατι wnt και με τον εναν τροπο http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4063.html
και με τον αλλον http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8039-post-127067.html#pid127067
και απο οτι φαινεται απετυχαν και οι δυο τροποι
στο ραφι εμεινε και η pgd2 http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4356.html?highlight=cetirizine
που πολεμαει την τοπικη φλεγμονη αλλα τα αποτελεσματα κρατανε λιγο.
εναν μηνα σε εμενα.και μαλιστα ηταν αστειο,εχανα σε δοτρια σε πλαγια αλλα σε nw6 που εβαζα ζιρτεκ δεν εφευγε τριχα
φαινεται κατι να πανε να κανουν τα Ω http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8983.html
αλλα και εδω παλι οχι σε ολους.αμφιβαλω αν η οδος τους ειναι η φλεγμονη γιατι εχω δοκιμασει αντιφλεγμονωδη συμπληρωματα με μηδεν αποτελεσματα στο μαλλι

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Παιδιά, η φλεγμονή είναι τεράστιο θέμα και στις εποχές που ζούμε, το σύνολο από εμάς δεν μπορεί να την εξαλείψει.

Καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει φλεγμονή μόνο τοπικά στο κεφάλι και όλο το υπόλοιπο σώμα να είναι υγιές. (από άποψη φλεγμονής πάντα).

Ο σημερινός τρόπος ζωής οδηγεί ακριβώς εκεί. Όπως έχουμε πει στο θέμα διατροφής, η αναλογία ω6 προς ω3 καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το δείκτη αυτό. Τα σιτηρά μέσω γλουτένης επίσης.
Ένα κομμάτι κρέας από μοσχάρι που έχει ανατραφεί με σιτηρά, κυρίως μεταλλαγμένα, το κρέας αυτό είναι γεμάτο ω6. Αντίθετα αν ήταν ελευθέρας βοσκής το κρέας του θα είχε περισσότερα ω3 αλλά και την πολύτιμη βιταμίνη D. Το ψάρι δεν είναι η μόνη πηγή ω3. Το ίδιο ισχύει και για τα κοτόπουλα και τα αυγά αυτών.

Ποιος μπορεί να βρει grass fed κρέας-αυγά ή βούτυρο στις μεγαλουπόλεις? Ποιος από εμάς μπορεί να αποφύγει την γλουτένη που βρίσκεται ακόμα και στις οδοντόκρεμες? Το επιχείρησα πολλές φορές, αλλά εκτός του ότι θέλει 2 μισθούς να πηγαίνουν μόνο στο φαγητό, είναι και πολύ δύσκολη η επιλογή τροφής. Πρέπει να τρως σαν να είσαι σε καραντίνα.

Επίσης, σημαντικός δείκτης φλεγμονής στο σώμα, είναι η χαμηλή τεστοστερόνη. Όποιος ψάξει θα δει ότι πριν 30-40 χρόνια, οι τιμές της τεστοστερόνης στον άντρα ήταν αυξημένες τουλάχιστον κατά 30% σε σχέση με σήμερα. Το εύρος που δίνουν τα εργαστήρια εξετάσεων, έχει μειωθεί την τελευταία 30ετία.

Ένας υγιής άντρας, έχει υψηλή τεστοστερόνη και χαμηλά επίπεδα dht και οιστρογόνων. Όσο μεγαλώνουμε, με τη πτώση της τεστοστερόνης, η dht αυξάνεται όπως και τα οιστρογόνα και αρχίζουν οι προστάτες, τα καρδιακά, τα εγκεφαλικά κλπ.
Είναι μεγάλο λάθος που αρκετοί από εμάς φοβόμαστε να επιχειρήσουμε με διάφορα μέσα να αυξήσουμε την τεστοστερόνη η οποία βελτιώνει το μεταβολισμό γλυκόζης και τη λειτουργία της ινσουλίνης, καθαρίζει αρτηρίες, ανεβάζει αιματοκρίτη, καταπολεμά φλεγμονές κλπ.

Διάβαζα τις προάλλες, πως στην παλαιά Σοβιετική Ένωση, στους φυλακισμένους έδιναν ειδική διατροφή και φάρμακα φυσικά για να τους αρωματίζουν την τεστοστερόνη. Με τον τρόπο αυτό, σιγά σιγά έκαμπταν το ηθικό τους, γίνονταν άβουλοι, ανασφαλείς, αδύναμοι και ως συνέπεια πλήρως ελεγχόμενοι.

Σε λίγο καιρό που τα μεταλλαγμένα θα είναι η επίσημη τροφή και με Νόμο θα συμβαίνει στους άντρες ακριβώς αυτό και το μαλλί θα είναι το τελευταία που θα μας ενδιαφέρει.

arhs

Member
Κάπα αμμα το καλοσκεφτουμε κατι κανουν. Αμα σταθουμε λιγο και σε αυτο που ειπε ο Γκομι [Καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει φλεγμονή μόνο τοπικά στο κεφάλι και όλο το υπόλοιπο σώμα να είναι υγιές. (από άποψη φλεγμονής πάντα)]. Ισος υπαρχει και εσωτερικα φλεγμονη π τα τοπικ μονα τους δεν μπορουν να μας δωσουν το 100% . Αν μπορεις να μ πεις καποιο αντιφλεγμονώδες φαρμακο να το πειραματιστώ .....

kapa

Μέλος του προσωπικού
arhs είπε:
Κάπα αμμα το καλοσκεφτουμε κατι κανουν. Αμα σταθουμε λιγο και σε αυτο που ειπε ο Γκομι [Καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει φλεγμονή μόνο τοπικά στο κεφάλι και όλο το υπόλοιπο σώμα να είναι υγιές. (από άποψη φλεγμονής πάντα)]. Ισος υπαρχει και εσωτερικα φλεγμονη π τα τοπικ μονα τους δεν μπορουν να μας δωσουν το 100% . Αν μπορεις να μ πεις καποιο αντιφλεγμονώδες φαρμακο να το πειραματιστώ .....

σιγουρα η φλεγμονη δεν υπαρχει μονο στο δερμα της κεφαλης,απο μεσα ξεκιναει.
αν θες να πειραματιστεις οχι φαρμακο...συμπληρωμα Ω3 http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8983.html
και ομως,μειωσε κατα πολυ την τριχοπτωση μου,σχεδον την μηδενισε

arhs

Member
kapa είπε:
arhs είπε:

σιγουρα η φλεγμονη δεν υπαρχει μονο στο δερμα της κεφαλης,απο μεσα ξεκιναει.
αν θες να πειραματιστεις οχι φαρμακο...συμπληρωμα Ω3 http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8983.html
και ομως,μειωσε κατα πολυ την τριχοπτωση μου,σχεδον την μηδενισε

Για τα ω3 εχεις δικιο .. Απο τοτε που εκοψα τον πειραματισμο σχετικα με αυνανισμο και σεχ η λαδιλα στο κεφαλι εχει μειωθει οχι τελειως και βλεπω πως η τριχα εχει χοντρυνει παλι . Αλλα δεν ξερω για ποοσο !!!!!!

kapa

Μέλος του προσωπικού
arhs είπε:
Για τα ω3 εχεις δικιο .. Απο τοτε που εκοψα τον πειραματισμο σχετικα με αυνανισμο και σεχ η λαδιλα στο κεφαλι εχει μειωθει οχι τελειως και βλεπω πως η τριχα εχει χοντρυνει παλι . Αλλα δεν ξερω για ποοσο !!!!!!

τα ω αξιζει ολοι να τα δοκιμασουν.
εκτος το οτι μειωνου κατα πολυ τριγλυκεριδια και αξιζει καποιος να μετρησει πριν και κατα την διαρκεια χρησης....
σε εμενα μετρα τις 7 πιο χοντρες τριχες απο εδω http://www.hairlossgr.com/forum/thread-9205-post-124828.html#pid124828
αυτην ηταν η τριχοπτωση μου με τα ω,τις 7 πιο χοντρες μονο.
ειχα και παχυνση τριχας

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:
Παιδιά, η φλεγμονή είναι τεράστιο θέμα και στις εποχές που ζούμε, το σύνολο από εμάς δεν μπορεί να την εξαλείψει.

Καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει φλεγμονή μόνο τοπικά στο κεφάλι και όλο το υπόλοιπο σώμα να είναι υγιές. (από άποψη φλεγμονής πάντα).

Ο σημερινός τρόπος ζωής οδηγεί ακριβώς εκεί. Όπως έχουμε πει στο θέμα διατροφής, η αναλογία ω6 προς ω3 καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το δείκτη αυτό. Τα σιτηρά μέσω γλουτένης επίσης.
Ένα κομμάτι κρέας από μοσχάρι που έχει ανατραφεί με σιτηρά, κυρίως μεταλλαγμένα, το κρέας αυτό είναι γεμάτο ω6. Αντίθετα αν ήταν ελευθέρας βοσκής το κρέας του θα είχε περισσότερα ω3 αλλά και την πολύτιμη βιταμίνη D. Το ψάρι δεν είναι η μόνη πηγή ω3. Το ίδιο ισχύει και για τα κοτόπουλα και τα αυγά αυτών.

Ποιος μπορεί να βρει grass fed κρέας-αυγά ή βούτυρο στις μεγαλουπόλεις? Ποιος από εμάς μπορεί να αποφύγει την γλουτένη που βρίσκεται ακόμα και στις οδοντόκρεμες? Το επιχείρησα πολλές φορές, αλλά εκτός του ότι θέλει 2 μισθούς να πηγαίνουν μόνο στο φαγητό, είναι και πολύ δύσκολη η επιλογή τροφής. Πρέπει να τρως σαν να είσαι σε καραντίνα.

Επίσης, σημαντικός δείκτης φλεγμονής στο σώμα, είναι η χαμηλή τεστοστερόνη. Όποιος ψάξει θα δει ότι πριν 30-40 χρόνια, οι τιμές της τεστοστερόνης στον άντρα ήταν αυξημένες τουλάχιστον κατά 30% σε σχέση με σήμερα. Το εύρος που δίνουν τα εργαστήρια εξετάσεων, έχει μειωθεί την τελευταία 30ετία.

Ένας υγιής άντρας, έχει υψηλή τεστοστερόνη και χαμηλά επίπεδα dht και οιστρογόνων. Όσο μεγαλώνουμε, με τη πτώση της τεστοστερόνης, η dht αυξάνεται όπως και τα οιστρογόνα και αρχίζουν οι προστάτες, τα καρδιακά, τα εγκεφαλικά κλπ.
Είναι μεγάλο λάθος που αρκετοί από εμάς φοβόμαστε να επιχειρήσουμε με διάφορα μέσα να αυξήσουμε την τεστοστερόνη η οποία βελτιώνει το μεταβολισμό γλυκόζης και τη λειτουργία της ινσουλίνης, καθαρίζει αρτηρίες, ανεβάζει αιματοκρίτη, καταπολεμά φλεγμονές κλπ.

Διάβαζα τις προάλλες, πως στην παλαιά Σοβιετική Ένωση, στους φυλακισμένους έδιναν ειδική διατροφή και φάρμακα φυσικά για να τους αρωματίζουν την τεστοστερόνη. Με τον τρόπο αυτό, σιγά σιγά έκαμπταν το ηθικό τους, γίνονταν άβουλοι, ανασφαλείς, αδύναμοι και ως συνέπεια πλήρως ελεγχόμενοι.

Σε λίγο καιρό που τα μεταλλαγμένα θα είναι η επίσημη τροφή και με Νόμο θα συμβαίνει στους άντρες ακριβώς αυτό και το μαλλί θα είναι το τελευταία που θα μας ενδιαφέρει.
GOMI τι γνωμη εχεις για την D3?
εχει καμια πιθανοτητα να κανει εστω και λιγα πραγματα στο μαλλι?

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ξέρω ότι βοηθάει το ανοσοποιητικό να "μάχεται" τις μολύνσεις από βακτήρια πολύ πιο αποτελεσματικά και κατά συνέπεια, λιγότερη φλεγμονή. Έχω τύχει σε 2-3 αναφορές ότι βοήθησε και στο μαλλί, αλλά πιστεύω το κάνει με πλάγιο τρόπο. Πχ εγώ είχα χαμηλή d3 και αυξημένη την παραθυρεοειδή ορμόνη εξαιτίας της μη σωστής απορρόφησης του ασβεστίου. (αυτό έχει και συνέπειες στο μαλλί)

Πάντως το θέμα με την d3 είναι (όπως και τα περισσότερα) αρκετά αντικρουόμενα. Π.χ το συμπλήρωμα βιταμίνης D3, είναι λιποδιάλυτο. Αντίθετα η φυσική βιταμίνη D από τον ήλιο, είναι υδατοδιάλυτη. Η μορφή του ηλίου είναι vitamin D sulfate, ενώ του συμπληρώματος είναι unsulfated και χρειάζεται την LDL για "όχημα". Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι δεν έχει τα ίδια οφέλη το συμπλήρωμα με το φυσικό. Ενδεχομένως να έχουν και δίκαιο, το συμπλήρωμα πρέπει να είναι ως έσχατη επιλογή, αλλά με τον ήλιο δεν έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να ανεβάσω τα επιπεδά της στον οργανισμό μου. Δεν ξέρω γιατί....

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
GOMI είπε:
Ξέρω ότι βοηθάει το ανοσοποιητικό να "μάχεται" τις μολύνσεις από βακτήρια πολύ πιο αποτελεσματικά και κατά συνέπεια, λιγότερη φλεγμονή. Έχω τύχει σε 2-3 αναφορές ότι βοήθησε και στο μαλλί, αλλά πιστεύω το κάνει με πλάγιο τρόπο. Πχ εγώ είχα χαμηλή d3 και αυξημένη την παραθυρεοειδή ορμόνη εξαιτίας της μη σωστής απορρόφησης του ασβεστίου. (αυτό έχει και συνέπειες στο μαλλί)

Πάντως το θέμα με την d3 είναι (όπως και τα περισσότερα) αρκετά αντικρουόμενα. Π.χ το συμπλήρωμα βιταμίνης D3, είναι λιποδιάλυτο. Αντίθετα η φυσική βιταμίνη D από τον ήλιο, είναι υδατοδιάλυτη. Η μορφή του ηλίου είναι vitamin D sulfate, ενώ του συμπληρώματος είναι unsulfated και χρειάζεται την LDL για "όχημα". Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι δεν έχει τα ίδια οφέλη το συμπλήρωμα με το φυσικό. Ενδεχομένως να έχουν και δίκαιο, το συμπλήρωμα πρέπει να είναι ως έσχατη επιλογή, αλλά με τον ήλιο δεν έχω καταφέρει μέχρι στιγμής να ανεβάσω τα επιπεδά της στον οργανισμό μου. Δεν ξέρω γιατί....
desavue http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4321-post-83167.html#pid83167 :21m:
σε εναν χρονο θα ρωτησω παλι γιατι δεν παιρνει σειρα

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Τοπική καλσιποτριόλη μπορεί να δώσει αποτελέσματα, αλλά... ποιος το τολμάει?

Πάντως αρκετά παλιά, μια έρευνα ανέφερε κάποια πράγματα που έδειχναν ότι στα φαλακρά κεφάλια, δεν ανταποκρίνονται σωστά οι υποδοχείς της βιταμίνης D...(για άλλη μια φορά εντελώς σαπάκια οι φαλακροί) :m02:

Μπλουζα