κλωνοποιηση τριχας

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
λοιπον αυτα που γραφω τα βρηκα απο το google ψαχνοντας

το πιο βασικο το οποιο θα αναφερω και πρωτο ειναι το εξης

Δυστυχώς η διαδικασία δεν είναι ακόμα δυνατή αλλά η έρευνα είναι εν εξελίξει για να την τελειοποιήσει. Οι τρέχουσες προβλέψεις προτείνουν ότι είναι απίθανο να διατεθεί στο κοινό για τουλάχιστον δέκα έτη.

Τα σημαντικότερα εμπόδια που πρέπει να υπερνικηθούν περιλαμβάνουν τα εξής:

- Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα που τα ξαναδιπλωμένα κύτταρα μπορούν να αναπτύξουν στις τρίχες.

- Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι νέες τρίχες θα αυξηθούν στο ίδια πάχος, το χρώμα ή την κατεύθυνση με την υπάρχουσα κάλυψη τρίχας.

- Πρέπει να είναι βεβαιότητα ότι τα κλωνοποιημένα κύτταρα δεν εισάγουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η αύξηση των καρκινωδών όγκων

Τι ακριβώς είναι η κλωνοποίηση τριχοθυλακίων;

Είναι η διαδικασία εξαγωγής κυττάρων από τα τριχοθυλάκια, ο πολλαπλασιασμός τους στο εργαστήριο και η επαναφύτευσή τους στο τριχωτό ώστε να συνεχίσουν την παραγωγή νέων τριχοθυλακίων και επομένως νέας τριχοφυίας.

Ως ερευνητική διαδικασία, βρίσκεται σε καθαρά πειραματικό στάδιο και παρουσιάζει κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις, ωστόσο απαιτείται ακόμη εκτεταμένη ερευνητική προσπάθεια.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΧΩΝ

Οι δυσκολίες που παρουσιάζονται στην κλωνοποίηση τριχοθυλακίων, αφορούν κυρίως την αδυναμία προκαθορισμού τόσο της διεύθυνση φύτρωσης των νέων τριχών όσο και της πυκνότητας και ποιότητας της νέας τριχοφυίας. Οι παράγοντες αυτοί είναι καταλυτικοί για την εξασφάλιση ολοκληρωμένου αισθητικά αποτελέσματος.

Στη μεταμόσχευση μαλλιών, ο γιατρός καθορίζει τον τρόπο έκφυσης των νέων μαλλιών, δίνει στην τρίχα τον επιθυμητό προσανατολισμό ώστε να αναπτυχθεί με την κατάλληλη διεύθυνση και διανέμει τα τριχοθυλάκια σε σωστές αποστάσεις ώστε να διασφαλιστεί φυσικό αποτέλεσμα. Γνωρίζει επίσης εκ των προτέρων τα ακριβή ποιοτικά χαρακτηριστικά της τρίχας (χρώμα, διάμετρο, δομή κλπ).

Με την κλωνοποίηση τριχών όμως, υπάρχει δυσκολία στην a priori εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος: δεν είναι εφικτό προς το παρόν να προβλεφθεί το ποσοστό των τριχοθυλακίων που θα αναπτυχθούν, ούτε να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη πυκνότητα, ούτε οι ποιοτικές προδιαγραφές των νέων τριχών(κατά τη διαδικασία της αναπαραγωγής, τα νέα κύτταρα υφίστανται διαφοροποιήσεις ως προς τα αρχικά).

Ακόμη, κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι τα νέα μαλλιά θα ακολουθούν τον φυσιολογικό κύκλο ζωής των μαλλιών, ούτε ότι θα παραμείνουν για πάντα, όπως τα μαλλιά της μεταμόσχευσης.

Και να αναφέρουμε βεβαίως ότι για να εγκριθεί στο μέλλον η κλωνοποίηση τριχοθυλακίων, θα πρέπει να είναι απολύτως ασφαλής.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: κλωνοποιηση τριχας

και ενα αρθρο που βρηκα

Φαλάκρα τέλος με... κλωνοποίηση τριχών!

Της Σάντυς Τσαντάκη

Ξεχάστε τα περουκίνια, τις εμφυτεύσεις, τα φάρμακα, τις βελόνες, τα extensions. Ανήκουν στον περασμένο αιώνα. Τώρα που το ένα επιστημονικό περιοδικό μετά το άλλο αποκαλύπτουν την πιο σύγχρονη θεραπεία για την τριχοφυΐα, μια δοκιμή θα σας πείσει. Οσοι το τόλμησαν, ισχυρίζονται πως άλλαξε η ζωή τους.

Για όλα φταίει η μεγαλύτερη εταιρεία εμφύτευσης μαλλιών στην Αμερική, η Μπόσλεϊ Ιντερνάσιοναλ, η οποία, εξαγοράστηκε πρόσφατα από Ιάπωνα επιχειρηματία, γνωστό ως βασιλιά της περούκας. Πανεπιστημικοί, δερματολόγοι, φαρμακοποιοί συνεργάζονται τώρα στενά με το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της δημοφιλούς εταιρείας, που κάνει χρυσές δουλειές.

Μόνο στην Αμερική, είναι καταγεγραμμένοι 35 εκατομμύρια φαλακροί άνδρες, οι οποίοι ξοδεύουν 1,5 δισ. δολάρια(!) σε προϊόντα, φάρμακα, αλλά και νυστέρι. Το 1980 είχε γίνει ανάρπαστο ένα «μαγικό» σπρέι που κάλυπτε τα κενά για λίγες μόλις ώρες. Αν και οι εμφυτεύσεις πρωτοξεκίνησαν τη δεκαετία του ’60, εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων. Αν άλλαξε κάτι, είναι ότι σήμερα οι ασθενείς έχουν πρόσβαση και σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης, σαν να μην έφτανε το πριν και το μετά. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Λι Μπόσλεϊ, αφαιρεί από το πίσω μέρος του κεφαλιού μία ματωμένη λωρίδα με μαλλιά και την μεταφυτεύει στο μπροστινό. Αουτς! Θα χρειαστούν δύο χρόνια ακόμη προκειμένου να τελειοποιηθεί η νέα μέθοδος και τότε η κουπ σας θα είναι έτοιμη. Το βασικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι τα αληθινά μαλλιά δεν είναι ποτέ αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες.

Ο λόγος; Οι γιατροί αφαιρούν θυλάκια από τις περιοχές που δεν έχουν απώλειες και τα μεταφυτεύουν στα σημεία που φαίνονται, κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό. Οι επιστήμονες πειραματίζονται τώρα με άλλα μέσα. Αντί να απομονώνουν ένα κομμάτι δέρματος, παίρνουν κύτταρα, τα οποία πολλαπλασιάζουν μετά στο εργαστήριο με νέα θυλάκια που «κλωνοποιούνται» με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Περίπλοκο; Η ομορφιά, όπως και η ματαιοδοξία, απαιτεί θυσίες. Η διαδικασία φέρει την ονομασία «follicular neogenesis» και αν τελειοποιηθεί, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό των τριχών που θα μπορεί να αποκτήσει ο υποψήφιος ασθενής. «Δεν θέλω να ευλογώ τα γένεια μου, αλλά πρόκειται για ανακάλυψη που αξίζει να αποσπάσει βραβείο Νόμπελ», λέει ο ιδρυτής της εταιρείας. «Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω σταματήσει ανθρώπους ζητώντας τους να πάρω δείγμα από το τριχωτό της κεφαλής τους. Πρόσφατα κάποιος με χαστούκισε».

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Είναι πολλά τα λεφτά… Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες, ανάμεσά τους και το www.CloneMyHair.com. Ερευνητές στον Καναδά, στην Αγγλία, στην Ιαπωνία, στην Ολλανδία πασχίζουν να είναι οι πρώτοι που θα λύσουν το μυστήριο. Εχουν γίνει εκατοντάδες πειράματα σε ποντίκια, ενώ ένας τρελός Βρετανός επιστήμονας έβγαλε μια τούφα από τα μαλλιά του για να την μεταφυτεύσει στο μπράτσο της συζύγου του... Δεν αποκλείεται στο μέλλον να δημιουργηθεί μια τράπεζα, όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να «πουλήσουν» τις τρίχες τους για μεταφύτευση. Οι εντελώς φαλακροί θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ίσια, σγουρά ή απλώς σπαστά μαλλιά, με το αζημίωτο φυσικά, υπολογίζοντας περίπου 10.000 δολάρια το κεφάλι. Τα πειραματόζωα είναι πολλά. Πρόθυμα να θυσιαστούν στον βωμό της ομορφιάς. Ακούν στο όνομα Τζακ ή Κότζακ.
 

Άκης

Administrator
Απ: κλωνοποιηση τριχας

panagiotisf είπε:
Μόνο στην Αμερική, είναι καταγεγραμμένοι 35 εκατομμύρια φαλακροί άνδρες, οι οποίοι ξοδεύουν 1,5 δισ. δολάρια(!) σε προϊόντα, φάρμακα, αλλά και νυστέρι.

Οπότε καταλαβένεται τί παίζεται εκεί.
Η εταιρεία που πουλά (αυτήν την στιγμή propecia + rogaine + nizoral) θα βλέπουν τα ταμεία τους να σπάνε από τον όγκο.
 

Ntia

New Member
Απ: κλωνοποιηση τριχας

Eγώ πιστεύω ότι παίζονται πολλά συμφέροντα πάντως.
 

Άκης

Administrator
Απ: κλωνοποιηση τριχας

Πάρα πολλά. Όπως και πολλά παίζοντε και με τις εταιρείες μεταμόσχευσης μαλλιών.
Έξω, forums σαν και αυτό τα έχουν κλείσει τέτοιες εταιρείες.
Γι'αυτό και τα ***** που πρόσθεσα ώστε να μην φαίνεται ολόκληρο το όνομα της κάθε εταιρείας.
 

Ntia

New Member
Απ: κλωνοποιηση τριχας

Αν βρεθεί το ένα και μοναδικό φάρμακο σκεφτείτε πόσες εταιρίες θα πέσουν έξω?! Λογικό είναι...
 

Άκης

Administrator
Απ: κλωνοποιηση τριχας

Μακάρι να βρεθεί. Περιμένω το αποτέλεσμα της Follica η οποία αναφέρει πολύ καλά αποτελέσματα.
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: κλωνοποιηση τριχας

παιδια απο ματιες που εριξα σε διαφορες σελιδες γενικα με την μεταμοσχευση λενε πανω κατω ολες το ιδιο
οτι ειναι ακομη σε πειραματικο σταδιο και παιρνουν κοσμο αυτη την στιγμη και κανουν πειραματα εννοειτε πως καμια ευθυνη δεν φερει η εταιρια (οπως παντα)
ο χρονος που θα ειναι κατι τετοιο εφικτο υπολογιζετε σε 10 χρονια περιπου ισως και λιγοτερο
και πιστευω καπου εκει θα ειναι
λοιπον αυτο που με προβληματισε ειναι αλλο
οτι δεν φερνουν εγγυήσεις οτι τα μαλλια θα μεινουν για παντα και εδω στην ελλαδα λενε με εγγυηση αλλα μονο στις διαφημησεις οταν υπογραφεις το συμβολαιο υπογραφεις και την καταδικη σου
και εξηγουμε
ολοι ξερουμε πως ο κλωνος ειναι κλωνος
για θυμηθείτε το προβατο ντολυ που το κλωνοποιησαν καπου στο 95 αν θυμαμαι καλα ισως και λιγο αργοτερα
το ζωο δεν εζησε οσο ζουν ολα τα προβατα αλλα πεθαινε απροσμενα μετα απο ουτε 10 χρονια ζωης
και αν θυμαμαι καλα αυτο το θεμα εξεταζετε με τις τριχες
το θετικο ειναι οτι θα εχεις αμετρητες τριχες να βαλεις αλλα λογικα δεν θα πιασουν ολες
και νομιζω πως θα χρειαστει το κεφαλι περισσοτερες απο 2 μεταμοσχευσεις για να υπαρχει σοβαρο αποτελεσμα
καποια απο τα τριχοφυλακια δεν θα κλωνοποιηθουν σωστα καποια δεν θα τοποθετηθουν σςωστα καποιες θα πεσουν χωρις λογο (βλεπε ντολυ)
οποτε βγαλτε συμπερασματα
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: κλωνοποιηση τριχας

το οτι θα γινει θα γινει ειναι σιγουρο
ομως πολυ είπατε και εσεις πιο πανω
οι εταιριες που πουλαν σαμπουαν αμπουλες σπρει και καθε ειδος και λογης θεραπεις τι θα κανουν θα το κλεισουν το μαγαζι ??
εε οχι δεν νομιζω λογικα θα υπαρξουν πιεσεις
μιλαμε για δισεκατομμυρια δολλαρια και ευρω ξοδευονται στον βωμο της τριχας
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Ntia

New Member
Απ: κλωνοποιηση τριχας

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι... Αλήθεια από που βγήκε αυτή η παροιμία?? Μόνο τα χρήματα που έχουμε δώσει για όλες τις θεραπείες μέχρι τώρα συν όλα αυτά που θα δώσουμε να προσθέταμε ... Θα είχαμε κάνει ένα ταξίδι ζηλευτό και ίσως από τη πολύ χαρά να λύναμε το πρόβλημά μας... Λέμε τώρα... Έχω πολλούς λόγους για να ελπίζω αλλά δεν το βλέπω να κοντοζυγώνει. Πάντως προτιμώ να ελπίζω ότι θα βγει το μαγικό σπρέυ που δεν θα έχει παρενέργειες και δεν θα χρησιμοποιείται για πάντα...
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: κλωνοποιηση τριχας

η ελπιζδα πεθαινει τελευταια
αλλα δεν χρειαζεται να λεμε ψεματα στον εαυτο μας
καλο ειναι να δουμε την πραγματικοτητα οπως ειναι και οπως πρεπει
η μεταμοσχευση ειναι μια λυση καλη προς το παρων
οσο για την κλωνοποιηση ειναι ακομη πολυ νωρις για να ασχοληθουμε σοβαρα μαζι της
οποτε μενουμε εδω οπως ειμαστε και προσπαθουμε με τα λιγα προιονται που δουλευουν στον κεφαλι μας
 

Άκης

Administrator
Απ: κλωνοποιηση τριχας

Σωστά. Προσπαθούμε και δοκιμάζουμε αυτά που έχουμε και μπορούμε να βρούμε
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: κλωνοποιηση τριχας

και για να ανεβει και λιγο η ψυχολογια μας
πρεπει να εκτιμισουμε αυτα που εχουμε
και να κοιταμε και λιγο τα χειροτερα για να εκτιμαμε καλυτερα αυτα που εχουμε
υπαρχουν οντως και χειροτερα απο εμας παιδες
και παλι καλα που ειμαστε ετσι με το μικρο η το πιο μεγαλο προβλημα τριχοφυΐας
αλλοι ειναι χειροτερα ...
καλο καλοκαιρι να εχουμε ;D
 

Ntia

New Member
Απ: κλωνοποιηση τριχας

Aυτό που λες είναι πολύ σωστό, πάνω απ' όλα είναι η υγεία, δυστυχώς μόνο αν εμείς ή κάποιος κοντινός μας περάσει κάτι σοβάρο, μόνο τότε το αντιλαμβανόμαστε πραγματικά και το εκτιμάμε. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποδεχθείς τον εαυτό σου όπως είναι αρχικά και μετά να προσπαθήσεις για το καλύτερο. Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς κάποιο πρόβλημα μικρό ή μεγάλο, αν κάποιος ισχυριστεί κάτι τέτοιο τότε λέει ψέματα. Αν το πάρεις και σταστιστικά, στα τόσα χρόνια που καλούμαστε να επιβιώσουμε θα αντιμετωπίσουμε πολλά. Και σίγουρα όταν βλέπεις μωρά ή νέους ανθρώπους με καρκίνο ή σοβαρά ατυχήματα ή τόσα άλλα τότε λες καλά ρε γαμώτο κι εγώ ασχολούμαι με τρίχες? Όταν ακούω τόσα, τότε καμιά φορά εγώ νιώθω και τύψεις.

Αλλά ρε γαμώτο, τα σκέφτεσαι όλα αυτά και κάποια στιγμή στη βαράει! Γιατί το πρόβλημα του κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό και σοβαρό για τον καθένα μας. Εντάξει να σκεφτώ και τα παιδάκια στη Αιθιοπία που πεθαίνουν, να σκεφτώ και το παιδάκι του γείτονα που έμαθα ότι είναι άρρωστο και σκέφτηκα πάλι καλά που έγω ασχολούμαι μόνο με τις τρίχες μου... Αλλά εμένα αυτό μου τη δίνει! Που υπάρχουν τόσα θέματα στο κόσμο κι εγώ ασχολούμαι με αυτό! Και που είναι τόσο απλό κι εγώ δεν μπορώ να απαλλαγώ από αυτό!

Βέβαια μετά επανέρχομαι στη τάξη και σκέφτομαι πιο φυσιολογικά και κάνω και τον σταυρό μου και λέω και καλά είμαστε. Λέω, ψάξε εσύ τα βοτάνια σου, τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ψάχνεις για άλλα φάρμακα... Και αυτό που προσπαθώ είναι να αγαπήσω τον εαυτό μου, αν δεν το κάνω εγώ ποιός άλλος θα το κάνει?

Σε προηγούμενες αναφορές συζητούσαμε για τις γυναίκες και τις προτιμήσεις τους όσον αφορά τους άντρες με μαλλιά. Παιδιά, υπάρχουν άντρες που υστερούν όχι μόνο σε μαλλιά αλλά και σε πολλά άλλα και όμως όταν μπαίνουν σε ένα χώρο γεμίζει ο τόπος από την προσωπικότητα τους και όσο περνά ο καιρός σε εντυπωσιάζουν πραγματικά. Γενικότερα όμορφοι άνθρωποι με τους οποίους πραγματικά θες να κάνεις παρέα και να περνάς τον χρόνο σου μαζί τους. Τα μαλλιά μάλλον είναι ένα κομμάτι, η γυναίκα δεν θα ερωτευτεί τα μαλλιά. Όλοι έχουν μειονεκτήματα, άλλος δεν έχει μαλλιά, άλλος έχει ακμή, άλλος τριχοφυία. Αυτό που ξέρω και το έχω βιώσει είναι τα μαλλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία, ίσως και να δυσκολέψεις μια θεραπεία αν απο ψυχολογικής απόψεως είσαι χάλια. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να στηρίζουμε παράλληλα, είναι τόσο σημαντικό.

Καλά να είμαστε λοιπόν πρώτα εμείς και μετά όλα τ' άλλα, όποιος έχει τρέχει σε γιατρούς μόνο αυτός μπορεί να καταλάβει.

Πάντως αν λύσω το πρόβλημά μου θα κάνω ένα μεγάλο πάρτι!
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα