θεραπεια συντηρησης

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

haris2121

New Member
πηγα σε ενα δερματολογο και αφου με εξετασε και ειδε οτι ειμαι στην αρχη της ΑΑ. να σημειωθει επισης οτι εχω σμηγματορροικη δερματιτιδα κιολας καθως επισης οτι κανω ισωτικη (σιδερο) πολυ συχνα.

τεσπα ειδε το μαλι μου στο μηχανημα του και μου ειπε οτι εχω 136 τεριχεσ ανα cm2 και να κανω μια απλη θεραπεία συντηρησης.

η θαραπεια που μου εδωσε ειναι η εξης(δεν βγαζω τα γραμματα του, αρα μπορει να διαφερει)

μια lotion που περιεχει τα εξης(να την βαζω 6/7 μερες):
frezy hair force lotion
regain sal 5%
floam lotion
follay tinct

κατι χαπια κυστεινη, μεθειονινη

epicrin shampoo

και τελος, μια φορα τη βδομαδα να λουζομαι με topiderm gel shampoo

το θεμα ειναι οτι με το που ξεκινησα την θεραπεια την πρωτη κιολας μερα την επομενη μερα ειδα οτι πεφτανε παρα πολλες τριχες, με ενα απλα τιναγμα μου φευγαν 20 τριχες... ειναι αυτο sheding η θα πρεπε να αρχισω να ανυσιχω??? μιλαμε απο την 1η εφαρμογη, το τονιζω!

πως την βλεπετε σαν θεραπεια, αξιζει τον κοπο?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: θεραπεια συντηρησης

Κατ' αρχήν για να συντηρήσεις τα μαλλιά χρειάζεσε dht-blocker.
Για την λοσιόν frezyderm μπορείς να διαβάσεις εδώ http://www.hairlossgr.com/forum/index.php?topic=1134.0 .
To regaine είναι growth stimulant.
Τα χάπια δεν ήταν απαραίτητα (εφόσον έχεις ανδρωγενετική αλωπεκία).

Γνώμη μου: μη οικονομική θεραπεία και ημιτελής. Για συντήρηση μόνο, με ένα dht-blocker και ενα σαμπουάν ή κρέμα κετοκοναζόλης για την ΣΔ πιστεύω ότι θα ήσουν οκ.

haris2121

New Member

αυτο που με ενδιαφερει τωρα πιο πολυ ειναι το πρωτο ερωτημα

" το θεμα ειναι οτι με το που ξεκινησα την θεραπεια την πρωτη κιολας μερα την επομενη μερα ειδα οτι πεφτανε παρα πολλες τριχες, με ενα απλα τιναγμα μου φευγαν 20 τριχες... ειναι αυτο sheding η θα πρεπε να αρχισω να ανυσιχω??? μιλαμε απο την 1η εφαρμογη, το τονιζω!"

SHOOTER

Member

haris2121 είπε:

" το θεμα ειναι οτι με το που ξεκινησα την θεραπεια την πρωτη κιολας μερα την επομενη μερα ειδα οτι πεφτανε παρα πολλες τριχες, με ενα απλα τιναγμα μου φευγαν 20 τριχες... ειναι αυτο sheding η θα πρεπε να αρχισω να ανυσιχω??? μιλαμε απο την 1η εφαρμογη, το τονιζω!"

Φίλε καλωσήρθες και από εμένα. :welc:
Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για sheding.Όπως και να έχει μην απογοητευτείς και σταματήσεις την θεραπεία, κυρίως στην πορεία γιατί το πιο πιθανό είναι να χειροτερέψει αρκετά η τριχόπτωση τις πρώτες ημέρες, ίσως και μήνες...ΥΠΟΜΟΝΗ...

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

haris2121 είπε:

το shedding παρατηρείτε περίπου την 3ή - 4ή εβδομάδα. Αναλόγος τον οργανισμό. Αποκλείετε να είναι shedding θεραπείας από την πρώτη μέρα.

SHOOTER

Member

Fenimore είπε:
το shedding παρατηρείτε περίπου την 3ή - 4ή εβδομάδα. Αναλόγος τον οργανισμό. Αποκλείετε να είναι shedding από την πρώτη μέρα.
Ρε feni εγώ νομίζω ότι διαφέρει στον καθένα.Εγώ και παλιότερα και τώρα, όποτε ξεκινάω regain/rogain από την πρώτη μέρα και για 1-2 μήνες, γίνεται πανικός από sheding.Τρελή αραίωση!

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

SHOOTER είπε:
Ρε feni εγώ νομίζω ότι διαφέρει στον καθένα.Εγώ και παλιότερα και τώρα, όποτε ξεκινάω regain/rogain από την πρώτη μέρα και για 1-2 μήνες, γίνεται πανικός από sheding.Τρελή αραίωση!

Διαφέρει σε μερικές μέρες διαφορά, πχ κάποιος μπορεί να δει shedding την 2η - 3η εβδομάδα , κάποιος άλλος την 3η - 4η. Εννοείς εκείνη την στιγμή όταν βάζεις την λοσιόν για πρώτη φορά? ή πχ στο τέλος της ίδιας πρώτης μέρας? Αν είναι το πρώτο, οι τρίχες βγένουν από την τριβή όπως απλώνεις την λοσιόν επειδή είναι υγρά εκείνη την στιγμή. Από την πρώτη μέρα δεν γίνετε. Δεν προλαβένει να δράσει τόσο πολύ η μίνοξ σε μία μόνο μέρα.

SHOOTER

Member

Fenimore είπε:
Διαφέρει σε μερικές μέρες διαφορά, πχ κάποιος μπορεί να δει shedding την 2η - 3η εβδομάδα , κάποιος άλλος την 3η - 4η. Εννοείς εκείνη την στιγμή όταν βάζεις την λοσιόν για πρώτη φορά? ή πχ στο τέλος της ίδιας πρώτης μέρας? Αν είναι το πρώτο, οι τρίχες βγένουν από την τριβή όπως απλώνεις την λοσιόν επειδή είναι υγρά εκείνη την στιγμή. Από την πρώτη μέρα δεν γίνετε. Δεν προλαβένει να δράσει τόσο πολύ η μίνοξ σε μία μόνο μέρα.

Το πρώτο.
Ναι, αλλά πριν την εφαρμογή λούζομαι, δεν θα έπρεπε να φεύγουν τουλάχιστον οι πιο πολλές τότε;Εκτός αυτού,όποτε κάνω 2 εφαρμογές σε μία ημέρα φεύγουν πάλι τρίχες(τη 2η φορά χωρίς λούσιμο), οπότε δεν ευθύνεται ούτε το λούσιμο.Επίσης, επειδή απ' ότι έχω καταλάβει, δεν έχω πολύ επιθετική τριχόπτωση και ποτέ δεν μου τυχαίνει να τρίβω το κεφάλι και να πέφτουν μαλλιά, είτε βρεγμένα, είτε στεγνά.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

SHOOTER είπε:
Το πρώτο.
Ναι, αλλά πριν την εφαρμογή λούζομαι, δεν θα έπρεπε να φεύγουν τουλάχιστον οι πιο πολλές τότε;Εκτός αυτού,όποτε κάνω 2 εφαρμογές σε μία ημέρα φεύγουν πάλι τρίχες(τη 2η φορά χωρίς λούσιμο), οπότε δεν ευθύνεται ούτε το λούσιμο.Επίσης, επειδή απ' ότι έχω καταλάβει, δεν έχω πολύ επιθετική τριχόπτωση και ποτέ δεν μου τυχαίνει να τρίβω το κεφάλι και να πέφτουν μαλλιά, είτε βρεγμένα, είτε στεγνά.

Δεν έχει σημασία το λούσιμο πριν. Αλλιώς αντιδρούν τα μαλλιά όταν είναι στεγνά και αλλιώς όταν είναι υγρά. Όταν έχει shedding οι τρίχες φεύγουν εύκολα και όταν είναι στεγνά τα μαλλιά. Πχ τινάζεις με τα χέρια τα μαλλιά και πέφτουν πολλές. Κάνε ένα τεστάκι με το νερό, βάλε λίγο νερό στα μαλλιά σου όπως εφαρμόζεις την μινοξιδίλη και κάνοντας μασάζ θα δεις να φεύγουν και εκεί μερικές τρίχες. Από την τριβή είναι που είναι υγρά.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

SHOOTER

Member

Fenimore είπε:
Κάνε ένα τεστάκι με το νερό, βάλε λίγο νερό στα μαλλιά σου όπως εφαρμόζεις την μινοξιδίλη και κάνοντας μασάζ θα δεις να φεύγουν και εκεί μερικές τρίχες. Από την τριβή είναι που είναι υγρά.

Αυτό εννοώ πιο πάνω
'δεν μου τυχαίνει να τρίβω το κεφάλι και να πέφτουν μαλλιά, είτε βρεγμένα, είτε στεγνά.'

π.χ.Δεν έχω shedding και κάνω μασάζ με νερό, όλα καλά, άντε να φύγουν 3-4 τρίχες.Κάνω το ίδιο την ίδια περίοδο με minox και φεύγουν 20-30 από την πρώτη φορά.
Τι λες; :chinscratch

haris2121

New Member

παιδια εγω να πω οτι την τριχοπτωση την παρατηρησα την επομενη μερα, οχι εκεινη που την εβαζα, δλδ περαα μια νυχτα με τη λοτιον στο κεφαλι μου και μετα ειδα το κακο... και μαλλον τη 2η δεν ειδα αλλη ιδιαιτερη τριχοπτωση η τουλαχιστον πολυ λιγοτερη, αλλα μου ειχε αραιωσει το μαλλι παντως απο την 1η... και επειδη ετυχε να κουρευτω κιολας τη 2η μερα δν μπορω να βγαλω συμπερασμα... θα δω και την 3η τι θα γινει

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

SHOOTER είπε:
π.χ.Δεν έχω shedding και κάνω μασάζ με νερό, όλα καλά, άντε να φύγουν 3-4 τρίχες.Κάνω το ίδιο την ίδια περίοδο με minox και φεύγουν 20-30 από την πρώτη φορά.
Τι λες; :chinscratch

Φεύγουν και με το νερό, απλά μπορεί να μην κολάνε στα χέρια τόσο εύκολα . Μπορεί να οφείλετε και στην υφή που έχει η μινοξιδίλη (πχ να κολάνε πιο έυκολα στο χέρι όσες τρίχες βγένουν εκείνη την στιγμή με την μίνοξ παρά με νερό ). Πάντως shedding δεν παίζει να είναι (από την πρώτη μέρα).

haris2121 είπε:
παιδια εγω να πω οτι την τριχοπτωση την παρατηρησα την επομενη μερα, οχι εκεινη που την εβαζα, δλδ περαα μια νυχτα με τη λοτιον στο κεφαλι μου και μετα ειδα το κακο... και μαλλον τη 2η δεν ειδα αλλη ιδιαιτερη τριχοπτωση η τουλαχιστον πολυ λιγοτερη, αλλα μου ειχε αραιωσει το μαλλι παντως απο την 1η... και επειδη ετυχε να κουρευτω κιολας τη 2η μερα δν μπορω να βγαλω συμπερασμα... θα δω και την 3η τι θα γινει

Και σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειτε για shedding από θεραπεία. Είναι πολύς λίγος ο χρόνος για να δράσει η μινοξιδίλη ή οποιοδήποτε άλλη θεραπεία.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα