ερωτήσεις για μινοξιδίλη

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Scrooge

Member
Για την επιβράδυνση της τριχόπτωσης, δερματολόγος μου είχε προτείνει παλιότερα lasercomb και μινοξιδίλη 5%.
Δεν ξεκίνησα τίποτα από τα δύο με σκοπό να το ψάξω πρώτα.
Για το πρώτο αποκόμισα την εντύπωση, από τα γραφόμενα στο forum, ότι είναι πεταμένα λεφτά. Δεν θυμάμαι να έχω δει έστω και μία θετική άποψη.
Για το δεύτερο δεν έχω αποκτήσει ξεκάθαρη άποψη, γι' αυτό θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες.
1) Σύμφωνα με το δερματολόγο, η μινοξιδίλη δεν προκαλεί επανέκφυση τριχών που έχουν πέσει, απλά διατηρεί περισσότερο καιρό τις υπάρχουσες. Αρκετοί όμως έχουν αναφέρει ότι υπάρχει και επανέκφυση. Τι ισχύει ?
2) Κάποιοι έχουν αναφέρει ως παρενέργεια έντονη φαγούρα και απολέπιση. Σε τι ποσοστό αναμένεται κάτι τέτοιο ?
3) Σχημάτισα την εντύπωση ότι άπαξ και ξεκινήσεις minox δεν πρέπει να τη σταματήσεις γιατί θα χειροτερέψεις τα πράγματα. Κάποιος πχ ανέφερε ότι δεν είδε αποτέλεσμα και τη σταμάτησε, μετά από αυτό όμως η τριχόπτωση έγινε πιο επιθετική. Υπάρχει τέτοια περίπτωση ?
Ίσως κάποιες ερωτήσεις είναι αφελείς, όμως δεν θα' θελα να ξεκινήσω μια θεραπεία και μετά να χτυπάω το (άδειο μου) κεφάλι στον τοίχο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: ερωτήσεις για μινοξιδίλη

1. Η μινοξιδίλη προκαλεί επανέκφυση χαμένων μαλλιών, απλά όπως και όλες οι θεραπείες δεν δουλεύει για όλους. Εγώ προσωπικά σε μόλις 3 μήνες είχα φοβερό αποτέλεσμα με μινοξιδίλη 5% (δες το θέμα μου που έχω βάλει φωτογραφίες)

2. Η φαγούρα επίσης δεν συμβένει σε όλους. Τα περισσότερα διαλύματα μινοξιδίλης προκαλούν φαγούρα - ερεθισμούς γιατί έχουν propylen glycol. Αν κάποιος δεν αντέχει την φαγούρα ή πιστεύει ότι χειροτερεύει η κατάσταση μπορεί να βάλει διάλυμα μινοξιδίλης με γλυκερίνη αντι pg ή να χρησιμοποιήσει μινοξιδίλη σε αφρό.

3. Η μινοξιδίλη είναι δέσμευση για όσο θες να διατηρείς τα αποτελέσματα που σου έδωσε. Δες και αυτό το σχεδιάγραμμα σε αυτο το thread http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,472.msg6807.html#msg6807 , παρατήρησε την κοκκινη γραμμή και την στιγμή που σπάει σε κίτρινη (όταν διακόπτεις την μινοξιδίλη) που εξηγεί τι γίνετε σε συνάρτηση με το χρόνο.

Scrooge

Member

Fenimore είπε:
Η μινοξιδίλη είναι δέσμευση για όσο θες να διατηρείς τα αποτελέσματα που σου έδωσε. Δες και αυτό το σχεδιάγραμμα σε αυτο το thread http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,472.msg6807.html#msg6807 , παρατήρησε την κοκκινη γραμμή και την στιγμή που σπάει σε κίτρινη (όταν διακόπτεις την μινοξιδίλη) που εξηγεί τι γίνετε σε συνάρτηση με το χρόνο.
Δηλαδή αν διακόψεις τη minox, βραχυπρόθεμα θα αυξηθεί η τριχόπτωση σε σχέση με το αν δεν έπαιρνες ποτέ, αλλά μακροπρόθεσμα θα φτάσεις στα ίδια επίπεδα.
Απορίες:
Γιατί συμβαίνει αυτό ?
Τι είναι η baseline ?
Πού βρήκες το σχεδιάγραμμα ?

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

Scrooge είπε:
Δηλαδή αν διακόψεις τη minox, βραχυπρόθεμα θα αυξηθεί η τριχόπτωση σε σχέση με το αν δεν έπαιρνες ποτέ, αλλά μακροπρόθεσμα θα φτάσεις στα ίδια επίπεδα.
Απορίες:
Γιατί συμβαίνει αυτό ?
Τι είναι η baseline ?
Πού βρήκες το σχεδιάγραμμα ?

Ναι, μακροπρόθεσμα στα ίδια επίπεδα που θα ήσουν αν δεν είχες ξεκινήσει θεραπεία. Δεν θυμάμε αν έχει αναφερθεί για πιο λόγο γίνετε αυτό. Η baseline στο σχεδιάγραμμα ειναι η χρονική στιγμή σε κλινικές μελέτες την στιγμή που αρχίζει η θεραπεία. Το σχεδιάγραμμα το είχε βάλει ο tropheus.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα