Ωτοπλαστική

VagV

New Member
Καλησπέρα
Ενδιαφέρομαι για ωτοπλαστική (κλασσική περίπτωση πέταχτων αυτιών). Έχει κανείς κάποια εμπειρία από παρόμοια επέμβαση; Αν γνωρίζετε κάποιον καλό γιατρό που θα μπορούσατε να προτείνετε παρακαλώ μην διστάσετε. Επίσης αν έχετε υποβληθεί σε ωτοπλαστική, είστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, είναι η αλλαγή που περιμένατε;;;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις!!!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

petran_232

New Member
Έχω κάνει την επέμβαση που θέλεις οπότε μπορώ να δώσω κάποιες πληροφορίες για όποιον σκέφτεται να το κάνει.

Λοιπόν καταρχάς όλη η υπόθεση διαρκεί περίπου 1 με 1μιση ώρα το πολύ και για τα 2 αυτιά.
Μπορεί να γίνει με τοπική η ολική αναισθησία.

Τα πλεονεκτήματα της τοπικής είναι ότι δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία αλλά ναι νιώθεις τι κάνει ο γιατρός. Όχι πόνο αλλά αισθάνεσαι κάτι να "γίνεται ΄' στο κεφάλι σου. Η δεύτερη η ολική(συνήθως είναι ήπιας μορφής με τη βοήθεια μέθης) πρέπει να είσαι νηστικός για 8-10 ώρες και να μην έχεις πιεί ούτε νερό .Για αυτό το λόγο θα φροντίσουν να έχεις το χειρουργείο σχετικά νωρίς το πρωί. Θα σου βάλουν έναν ορό και θα σου πούνε μέτρα αντίστροφα από το 20. Περίπου στο 15-14 θα έχεις κοιμηθεί και θα έχεις ξυπνήσει όταν θα έχουν τελειώσουν όλα. Επίσης μία με δύο μέρες νωρίτερα θα πρέπει να κάνεις κάποιες εξετάσεις ,ο λεγόμενος προεγχειρητικός έλεγχος. Θα κάνεις Καρδιογράφημα, θα σου παίρνουν αίμα και μία ακτινογραφία θώρακος. Επίσης οτιδήποτε πρόβλημα υγείας έχεις ή είχες πρέπει να το αναφέρεις .πχ παίρνεις κάποια χάπια, παθήσεις, αλλεργίες για να γνωρίζει ο αναισθησιολόγος.
Στη περίπτωση μου επιλέξαμε την ολική με τη καθοδήγηση του ιατρού ώστε να μην καταλάβω τίποτα. Επίσης έγινε σε κλινική όχι σε χώρο ιατρείου πράγμα που ανεβάζει το κόστος λίγο αλλά είσαι σε χώρο κλινικής με νοσηλευτές ,προσωπικό εξειδικευμένο κλπ .

Λοιπόν όταν ξυπνήσεις δεν νιώθεις τίποτα επειδή είσαι ακόμα λίγο ζαλισμένος σαν να έχεις ξυπνήσει μετά από έναν 12ωρο ύπνο.
Σε βάζουν σε δωμάτιο με λίγο σηκωμένο το κεφάλι και ορό. Μπορείς να φας μετά από λίγες ώρες και δεν χρειάζεται διανυκτέρευση.
Πας σπίτι σου μετά από 4-5 ώρες .Αφού έχει περάσει η νάρκωση και σε έχει δει ο γιατρός σου. Δεν οδηγείς εννοείτε μετά.
Στο κεφάλι σου έχει γάζες τυλιγμένες γύρω γύρω από τα αυτιά για 7 μέρες .Μοιάζεις με εξωγήινο η αλήθεια είναι.
Είσαι σπίτι δεν βγαίνεις έξω. Δεν πας δουλειά κλπ.
Ο σκοπός είναι να κρατάει τα αυτιά σε συγκεκριμένη θέση μετά την επέμβαση .Τα προφυλάσσει από τραυματισμούς και από μολύνσεις.
Θα παίρνεις αντιβίωση σε χάπια για 10 μέρες. Πόνος θα υπάρχει . Θα παίρνεις παυσίπονα 3 φορές τη μέρα. Στη δικιά μου περίπτωση μου είχαν σφίξει αρκετά τις γάζες με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κοιμηθώ για 3 μέρες και φαντάσου έπαιρνα mesulid.Επικοινώνησα με το γιατρό μου πήγα με είδε και εννοείτε ότι ξεσφίξαμε λίγο τις γάζες. Ο πόνος ανακουφίστηκε ΑΜΕΣΑ. Να το ξέρετε εάν ο πόνος δεν περνάει ούτε με mesulid σας έχουν σφίξει αρκετά τις γάζες. Όπως είπαμε μία εβδομάδα έχεις αυτούς τους επιδέσμους. Εννοείτε δεν μπορείς να λούσεις τα μαλλιά σου.(7μέρες χωρίς λούσιμο) .Τρως σχετικά μαλακές τροφές .Βοηθάνε τα φρούτα και οι σούπες και αρκετά υγρά. Δεν σηκώνεις βάρη δεν κάνεις άσκηση γενικά είσαι σπίτι και απλώς περιμένεις να περάσει η εβδομάδα και να βγάλεις τις γάζες.


Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ο ύπνος .Δεν θα κοιμάσαι εύκολα .Είσαι σε ορθή γωνία. Λίγο πάνω από τον αυχένα έχεις γάζες που τυλίγουν τα αυτιά και το κομμάτι αυτό είναι υπερβολικά ευαίσθητο. Δεν θα μπορείς να ακουμπάς πίσω ακόμα και θα είσαι αναγκαστικά ξαπλωμένος και σε ορθή γωνία με μαξιλάρια .Εγώ τις 4 πρώτες μέρες κοιμόμουν κανά 2-3 ώρες όλη τη μέρα. Είναι λίγο ταλαιπωρία αλλά να σκέφτεσαι την 7η μέρα που θα το αφαιρέσεις.


Λοιπόν κάπως έτσι θα περάσουν οι 7 μέρες και μετά πας να βγάλεις τις γάζες.
Νιώθεις τεράστια ανακούφιση και από την πίεση που ασκείται στην όλη περιοχή μόλις αφαιρεθούν .
Ο γιατρός θα καθαρίσει τα αυτιά με betatine θα σου βγάλει τα ράμματα θα σου δώσει για πρώτη φορά να κρατήσεις καθρεφτάκι.
Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που βλέπεις για πάντα. Απλώς όχι στη τελική του μορφή επειδή είναι λίγο πρησμένο και μελανιασμένο.
Δεν θα έχεις συνηθίσει την νέα σου εικόνα και θα σου φανεί περίεργο στην αρχή. Το πρήξιμο θα υποχωρεί σταδιακά. Περίπου στον μήνα έχει φύγει το 70-80 % και στο 6μηνο πάνω μπορείς να πεις ότι είσαι στο 100% του αποτελέσματος.
Για την επόμενη βδομάδα θα σου πει ο γιατρός να φοράς μονίμως μια κορδέλα όπως έχουν οι τενίστες .
Προτείνω να αγοράσεις κάτι σαν και αυτό που έχω στο link.κορδέλες αισθητικής με σκρατς https://www.christianartesio.gr/p/k...Fw9TFF-qOWYIsigV8qW04bJHac4YPEPYaAizCEALw_wcB
Η κορδέλα του τένις θα ασκεί συγκεκριμένη πίεση στα αυτιά μονίμως. Η κορδέλα στο link έχει το σκρατς που μπορείς να προσαρμώσεις εσύ τη πίεση. Πάρε 4-5 επειδή πλένονται. Επίσης θα πρέπει 3 φορές τη μέρα να βάζεις με μία μπατονέτα betatine πίσω από το αυτί στο σημείο που έχουν αφαιρεθεί τα ράμματα για 2 βδομάδες.
Το λεγόμενο για μένα life saver ήταν το donut pillow.Μαξιλάρι στρόγγυλο που έχει τρύπα στη μέση. Ναι σαν και αυτά που κάθεσαι πάνω όταν πχ κάνεις κύστη κόκκυγος. Θα μπορείς να ξαπλώνεις στα πλάγια επειδή το αυτί "φωλιάζει στη τρύπα ". Πάλι θέλει προσοχή όμως ειδικά στον ύπνο. Εγώ έβαζα μαξιλάρια δεξιά και αριστερά μου ώστε να μην μπορώ να γυρίσω έστω και άθελα μου.

Κάπως έτσι θα περάσει και 2η βδομάδα. Πρόσεχε δεν θέλει να ιδρώσεις και να ακουμπάς με τα χέρια σου τα αυτιά για να μην τα μολύνεις.
Τη τρίτη τέταρτη και πέμπτη εβδομάδα είσαι πλέον οκ στο να κάνεις τα πάντα. Το μόνο που σε περιορίζει είναι ότι πρέπει να φοράς τη κορδέλα στον ύπνο σου γιατί υπάρχει κίνδυνος να "γυρίσεις τα αυτιά " πράγμα το οποίο δεν θα ήταν και καλύτερο σενάριο για εσωτερικά ράμματα πριν προλάβουν να γίνουν ιστός και να μείνουν για πάντα στη θέση που έχει ορίσει ο γιατρός σου . Καλό θα είναι να αποφεύγεις εάν μπορείς να κοιμάσαι στα πλάγια για κανά 2 μήνες. Στα πρώτα κουρέματα σου είναι απολύτως απαραίτητο να πεις στον κομμωτή σου να μην "γυρίσει το αυτί " κατά την αντίθεση φορά για να κουρέψει πάνω από το αυτί.!!!!!!!!!!!!!!

Εννοείτε θέλει προσοχή για τους πρώτους μήνες να μην τραυματίσεις για κανένα λόγο τα αυτιά σου.
Πχ μη φας καμιά αγκωνιά,μπάλα κλπ.
Εάν εξαιρέσεις τον ύπνο το πρώτο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια "μέχρι να βρεις πως σε βολεύει" για να κοιμάσαι χωρίς να ξυπνάς δεν είναι κάτι τραγικό .Θα μείνει για λίγους μήνες ένα ελαφρύ μούδιασμα που θα γίνεται κατανοητό μόνο κατά την ψηλάφηση.
Εάν φοράς γυαλιά καλό θα ήταν να φοράς φακούς για λίγο καιρό .Όσο για τα γυαλιά ηλίου δεν θα τα βάλεις στο πρώτο μήνα τουλάχιστον.
Στη χρήση μάσκας θα έχεις στηρίγματα σιλικόνης που δεν θα έρχεται το σχοινάκι της μάσκας σε επαφή με τα αυτιά.(ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΑΣΚΑ ΑΣΚΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ)

Κόστος τελικό περίπου στα 2000 ευρώ .Μαζί με έξοδα κλινικής ,rapid κλπ .
Σίγουρο το κόστος μειώνεται καμία 200-600 εάν γίνει σε χώρο ιατρείου και αποφύγεις τη κλινική.(ανάλογα τη κλινική βέβαια)
Εγώ ένιωσα πιο πολύ ασφαλής να γίνει σε κλινική και όχι σε ιατρείο. Για να υπάρχει προσωπικό πχ σε περίπτωση μίας αιμορραγίας.

Γιατροί που κάνουν ωτοπλαστική είναι πλέον πολλοί.

Συμβουλή μου. Μείνε μακρυά από πλαστικούς που έχουν "ινστιτούτα αισθητικής " και κάνουν από αποτριχώσεις μπικίνι , μπότοξ , ρινοπλατική , ωτοπλαστική, βλεφαροπλαστική ,κυτταρίτιδα ,λιποανναρόφηση κλπ. Δεν εξιδευκεύονται σε αυτό το κομμάτι θα στο κάνουν μόνο και μόνο για τα $$$$ και ίσως σου προτείνουν και κάτι νέους μεθόδους που βάζουν απλώς κάτι εμφυτεύματα στο αυτί και δεν θέλει καμία εγχείριση επειδή δεν έχουν εμπειρία πάνω στο κομμάτι της ωτοπλαστικής.


Εάν έχεις πάρει αυτή την απόφαση να διορθώσεις την εικόνα που έχουν τα αυτιά σου ή καλύτερα να μην ξανά ενδιαφερθείς για το πως φαίνονται τα αυτιά σου πρέπει να βρεις έναν γιατρό που θα σε κερδίσει στη πρώτη επίσκεψη.
Δες φωτογραφίες από τη δουλειά του. Κάνε του ερωτήσεις στην επίσκεψη .θα καταλάβεις όταν κάποιος είναι έμπειρος από τον τρόπο που θα σου απαντάει .Επίσης εάν σε βάλει για τον επόμενο μήνα ή όχι για το απολύτως επόμενο χρονικό διάστημα είναι δείγμα ότι έχει "δουλειά" και είναι καλό σημάδι αυτό.

Φρόντισε να πέσει πάνω σε άδεια σου από τη δουλειά. Δύο Εβδομάδες είναι το ιδανικότερο για να έχεις μία καλή αποθεραπεία και να μη κυκλοφορείς με κορδέλες. Φρόντισε να μην είσαι αρκετή ώρα στον ήλιο ειδικά το πρώτο μήνα περίπου. Δεν θα βοηθήσει στην γρήγορη επούλωση.

Στην περίπτωση μου δεν ήξεραν αρκετά άτομα ότι έκανα ωτοπλαστική και όταν με είδαν μετά από 3-4 εβδομάδες μου έλεγαν ότι έχει μία διαφορά το πρόσωπο μου σαν να ομόρφυνα ξαφνικά..χαχαχαχα
Το σωστό αποτέλεσμα είναι αυτό. Να είναι φυσικό και να έχει προσαρμοστεί η νέα σου πλέον εικόνα με τα υπόλοιπα χαραχτηριστικά του προσώπου σου ,σαν να "είχες γεννηθεί με αυτά τα αυτιά " .
Όσο αφορά σημάδια και ουλές όλα γίνονται πίσω από τα αυτί και επειδή πλέον θα είναι σε "φυσιολογική " θέση δεν θα είναι εύκολα αντιληπτό .Κάτι σαν γραμμές μένουν που μοιάζουν με φυσιολογικές πτυχώσεις.
Ελπίζω να έλυσα όσες περισσότερες απορίες μπορούσα για κάποιον που θέλει να κάνει ωτοπλαστική.
 
Τελευταία επεξεργασία:

petran_232

New Member
Αναλυτικότατη περιγραφή!!!
θυμάμαι όταν έψαχνα να κάνω εγώ την επέμβαση και έψαχνα δεν είχα βρει κάτι κατατοπιστικό σε ελληνικό forum.
πλην youtube "otoplasty experience "
εύχομαι oi συμβουλές για τη κορδέλα της αισθητικής και για το μαξιλαράκι σε σχήμα donut κάνουν όλη την αποθεραπεία πολύ πιο εύκολη σε όσους προχωρήσουν στην επέμβαση.
 

bobby

Well-Known Member
θυμάμαι όταν έψαχνα να κάνω εγώ την επέμβαση και έψαχνα δεν είχα βρει κάτι κατατοπιστικό σε ελληνικό forum.
πλην youtube "otoplasty experience "
εύχομαι oi συμβουλές για τη κορδέλα της αισθητικής και για το μαξιλαράκι σε σχήμα donut κάνουν όλη την αποθεραπεία πολύ πιο εύκολη σε όσους προχωρήσουν στην επέμβαση.
Δεν έχω θέμα με τα αυτιά, αλλά η ενημέρωση ήταν κατατοπιστικότατη!
 

konelos

Active Member
Έχει κάνει φίλος με πολύ σοβαρό πρόβλημα πριν 20 χρόνια, η αλωπεκία ήταν γατάκι σε σχέση με το πρόβλημα που είχε στα αυτιά, του έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά. Ήταν σαν τον Πίτερ Παν και έγινε μια χαρά ομορφόπαιδο.
Δεν ξέρω λεπτομέρειες σε ποιο γιατρό είχε πάει τότε, αν είναι κάτι που σε ενοχλεί κάνε το χωρίς σκέψη να βρεις την υγειά σου, εννοείτε έρευνα για καλό γιατρό.
 

Kurisenshi

New Member
Καλησπέρα, ψάχνω και εγώ κάποιον καλό γιατρό για ωτοπλαστική και η αλήθεια είναι οτι έχω μπερδευτεί αρκετά με τον ποιο θα επιλέξω.
 
Μπλουζα