Ωμέγα-3 λιπαρά

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

rocknrolla είπε:
Τα Ω-3 λιπαρά προέρχονται από τα ψάρια και είναι πολύ σημαντικά για την υγιή λειτουργία του οργανισμού μας. Ο οργανισμός από μόνος του δεν μπορεί να τα παράξει και οι πηγές τους δεν ανήκουν στα δημοφιλέστερα είδη της μοντέρνας διατροφής (=σουβλάκια, πίτσες, σταβλίσιες, κ.λπ.).

Τα Ω-3 λιπαρά είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία των προσταγλανδινών της σειράς 3, αυτών δηλαδή που έχουν στον οργανισμό αντιφλεγμονώδη, αντιθρομβωτική και αντικαρκινική δράση. Ακριβώς για αυτόν το λόγο θεωρούνται πολύ σημαντικά και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας.

Οι φλεγμονές προκαλούνται από τις προσταγλανδίνες της σειράς 1 και 2, οι οποίες προέρχονται από τα Ω-6 λιπαρά και το αραχιδονικό οξύ. Τα τελευταία τα παίρνουμε σε μεγάλες ποσότητες μέσω της μοντέρνας διατροφής. Οι προσταγλανδίνες της σειράς 2 είναι αυτές που αναφέρονται στην έρευνα του Γιώργη του Κωτσαρέλη.

Θεωρητικά, εφόσον οι προσταγλανδίνες της σειράς 2 έχουν φλεγμονώδη δράση, εκτός από την PGD2 θα έπρεπε και η PGE2 να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στα φαλακρά σημεία των υποκείμενων της έρευνας. Η έρευνα αναφέρει αντιθέτως ότι για να υπάρχει υγιής κατάσταση στο τριχωτό απαιτείται υψηλή συγκέντρωση της PGE2.

Any thoughts?

Arachidonic acid is also essential to the production of prostaglandins, compounds that can lead to inflammatory reactions and are important to immune function. Common painkillers like aspirin and ibuprofen work by inhibiting the conversion of arachidonic acid to prostaglandins.

"We usually think of inflammation as a bad thing, but in this case, prostaglandins prevented dermatitis, which is an inflammatory reaction. We measured prostaglandin levels in the animals' skin, and when we fed arachidonic acid to the knockout mice, they resumed making these important chemical compounds," he said

http://www.sciencedaily.com/releases/2010/04/100412121022.htm
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα