ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dim74

Member
Απ: ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ

διαβασες τα θεματα φιναστεριδης που υπαρχουν στο forum?ακομα και η παραπομπη που κανεις εχει σχολιαστει πολλακις...
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ

ρε παιδιά διαβάστε λίγο το forum - όλα έχουν συζητηθεί/απαντηθεί,αλλά θέλει διάβασμα ;)
 

vrm

Member
Απ: ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ

dim74 είπε:
διαβασες τα θεματα φιναστεριδης που υπαρχουν στο forum?ακομα και η παραπομπη που κανεις εχει σχολιαστει πολλακις...
Το οτι εχουν ειπωθει παρα πολλα αναφορικα με την φιναστεριδη ( κι οχι μονο) το γνωριζω.Το γεγονος ομως οτι εχει σχολιαστει το συγκεκριμένο αρθρο/παραπομπη δεν το γνωριζα και οφειλω να ομολογησω οτι δεν το εψαξα πριν θεσω την ερωτηση μου. Λειτουργησα παρορμητικα και χωρις δευτερη σκεψη ή καλυτερα χωρις να αναζητησω κατι σχετικο απο το site. Η κινηση μου αυτη ηταν απορροια της αισθησης που μου προκαλεσε το συγκεκριμενο αρθρο ( εξιδανικευει τη φιναστεριδη το τελειο φαρμακο κατα της τριχοπτωσης )
Ζητω συγνωμη καθως προκαλεσα συγχυση.
θα ειμαι πιο προσεκτικος στο μελλον
 

dim74

Member
Απ: ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ

δεν τρεχει τιποτα φιλε μου...οτι απορια εχεις αφου τα διαβασεις... εδω ειναι ολοι να σε βοηθησουν σε οτι απορια εχεις...
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ

δεν μας τα λεει καλα το link του περιοδικου τελως παντων ο καθενας εχει την γνωμη του
 

dim74

Member
Απ: ΦΙΝΑΣΤΕΡΙΔΗ

Μία νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου George Washington, που θα δημοσιευθεί στο «Journal of Sexual Medicine», δείχνει ότι άνδρες που λαμβάνουν τη φαρμακευτική ουσία finasteride (φιναστερίδη) μπορεί να αναφέρουν συνεχή μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας, και σε ορισμένες περιπτώσεις, παρατεταμένες περιόδους στυτικής δυσλειτουργίας, ακόμη και αφού σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα φάρμακα.

Η μελέτη εξέτασε τη διάρκεια της επίμονης σεξουαλικής παρενέργειας σε κατά τα άλλα υγιείς άνδρες που έκαναν χρήση της αναφερόμενης φαρμακευτικής ουσίας για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Ενώ η φιναστερίδη έχει συσχετιστεί με αναστρέψιμες αρνητικές επιδράσεις στη σεξουαλικότητα σε πολλές τυχαιοποιημένες μελέτες, αυτή είναι η πρώτη σειρά που έρχεται να διαπιστώσει ότι τα συμπτώματα παρέμειναν για διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, παρά τη διακοπή της φιναστερίδης.

Στην έρευνα διεξάχθηκαν τυποποιημένες συνεντεύξεις σε 71 άνδρες ηλικίας 21-46 που ανέφεραν ότι είχαν κατά τα άλλα καλή υγεία και οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι βίωσαν ανεπιθύμητες παρενέργειες στη σεξουαλικότητά τους μετά την έναρξή της θεραπείας με την εν λόγω ουσία. Από τους άνδρες που μελετήθηκαν, το 94% κατέθεσε ότι ανέπτυξε χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, το 92% ότι παρουσίασε στυτική δυσλειτουργία, το 92 % μειωμένο σεξουαλικό ερεθισμό, ενώ το 69% εμφάνισε διαταραχές οργασμού και εκσπερμάτισης. Οι άνδρες σε αυτή τη μελέτη δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν τη φιναστερίδη κατά μέσο όρο 28 μήνες και ανέφεραν μέση διάρκεια των σεξουαλικών διαταραχών 40 μήνες από τη στιγμή της διακοπής της έως την ημερομηνία της συνέντευξης.

Η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της υπευθυνότητας των ιατρών, οι οποίοι προτείνουν την αναφερόμενη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης και την ενημέρωση που θα πρέπει να λαμβάνουν οι ασθενείς σχετικά με τον ενδεχόμενο κίνδυνο σεξουαλικής παρενέργειας, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Μπλουζα