Τριχόπτωση μετά από χειρουργείο

Χαίρετε,
Ήμουν ενήμερη για την τελογενή τριχόρροια που προκύπτει μετά από χειρουργεία, αλλά όπου κι αν κοίταξα, αναφέρεται πως ξεκινάει 2-3 μήνες μετά.
Εγώ γύρω στις 10 μόλις μέρες μετά από μια επέμβαση (με γενική νάρκωση) βίωσα ό,τι δεν είχα ξαναβιώσει στα 10 και πλέον χρόνια που έχω θέματα τριχόπτωσης.
Μιλάμε για σκηνές όπου μου έμεναν ολόκληρες τούφες στα χέρια. Ο δερματολόγος μου είπε πως η τριχόπτωση μπορεί να ξεκινήσει κι άμεσα, αλλά φοβάμαι μην αντιμετωπίζω τώρα τις συνέπειες γεγονότος που συνέβη πριν 3 μήνες (χωρισμός) και σε λίγο καιρό έχω να αντιμετωπίσω ξανά τόσο μεγάλη απώλεια.
Ξέρει κάποιος για τα διαστήματα που μεσολαβούν από το "σοκ" του οργανισμού έως την εκδήλωση και πόσο "δεσμευτικοί" είναι οι αριθμοί; Είχε κανείς σας παρόμοια εμπειρία;

Ευχαριστώ πολύ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Συνήθως το "σοκ" έχει μια καθυστέρηση εβδομάδων, αν μιλάμε για φάρμακα που το προκάλεσαν. Στην περίπτωση σου μιλάμε για "σοκ" λόγω σωματικής καταπόνησης/τραύματος και όχι για κάτι που οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους. Επίσης συνήθως σε περιπτώσεις ψυχολογικής αιτίας η τριχόπτωση είναι άμεση (μέρα με τη μέρα) και λιγότερο έντονη.

Είναι γνωστό ποιοι άλλοι παράγοντες κάνουν την παρουσία τους φανερή -μιλώντας πάντα για τριχόπτωση- άμεσα;

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Τριχόπτωση άμεσα (+- εβδομάδα) προκαλείται από ψυχολογικούς λόγους (διαρκής απειλή κατά ζωής, ξαφνική έντονη στρεσογόνος κατάσταση ή πολύ έντονη στενοχώρια) και από πανίσχυρα φάρμακα σε μεγάλη δοσολογία (πχ χημειοθεραπεία). Για κάποιο λόγο ο οργανισμός όταν "απειλείται" κλείνει την παροχή σε μη αναγκαίες διαδικασίες και οι τρίχες είναι από τους πρώτους που πλήττονται.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση... Φαίνεται πως τα άτομα με πολύ αγχώδη φύση πρέπει να κάνουμε κάποιου είδους στροφή στον τρόπο ζωής

Μπλουζα