Τριχόπτωση λόγω πυρετού

geeorgee

Active Member
Καλησπερα σε ολους.Δυστυχως πριν λιγο καιρο κολλησα μια καταραμενη γριπη και για 10 μερες
ψηνομουνα στον πυρετο.Το προβλημα μου ειναι οτι απο τη στιγμη που αρρωστησα χαθηκε η μπαλα
απο τριχοπτωση μαζι με ξηροδερμια μεχρι να γινω καλα οπου και επανηλθε στα συνηθισμενα για μενα επιπεδα.Εχω παρατηρησει οτι αυτο γινεται καθε φορα που αρρωσταινω απο τη στιγμη που ανεβαζω πυρετο.
Ειναι λογικο αυτο?Το παθαινει κανεις αλλος?Υπαρχει κατι που ισως να μπορει να το περιοριζει πχ fungoral ?
Μεγαλη πικρα γιατι βλεπω και μικρη αραιωση.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

hairlosscursed

Well-Known Member
Ρε φιλε μην το χασουμε και εντελως.
Τι δουλεια εχει ο πυρετος με την τριχοπτωση;;;
Τριχοπτωση εχεις και θα εχεις γιατι ετσι λεει το DNA σου.
Ουτε ο πυρετος φταιει ουτε οι εποχες φταινε ουτε οι βιταμινες ουτε το αγχος ουτε τα μπιστολακια ουτε τιποτα.
Φταιει ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ Η ΑΑ...
Δεξου το,προχωρα οπως ολοι και μην παρανοεις.
Φιλικα

jimys

Member
Καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι για πράγματα που δεν είμαστε 100% σίγουροι. ΝΑΙ υπάρχει συνδεση πυρετου και τριχοπτωσης θα βρειτε πολλές ερευνες να το αναφερουν αυτο η απλά γκουγκλάρωντας
http://www.ishrs.org/article/temporary-hair-loss-its-temporary-can-be-worrisome
Τωρα το αν φταιει μονο ο πυρετος ειναι άλλο θεμα. Παντως κι εγω τα χριστουγεννα περασα ιωση και για 4 ημέρες ειχα 38,8 πυρετο και ειχα αυξημένη τριχόπτωση.

hairlosscursed

Well-Known Member
Φιλε εσυ ειχες τριχοπτωση με τον πυρετο γιατι ΠΑΣΧΕΙΣ απο τριχοπτωση και θα εχεις, πολυ απλα γιατι εχεις ΑΑ.
Για δες φιλους σου που ειναι full head και δεν εχουν ΑΑ οταν εχουν πυρετο χανουν μαλλια;;;
Εχουν εποχικη τριχοπτωση;;
Ολες αυτες οι θεωριες,ναι ισχυουν αλλα μονο σε εμας που εχουμε ΑΑ,ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ.

geeorgee

Active Member
Ρε φιλε μην το χασουμε και εντελως.
Τι δουλεια εχει ο πυρετος με την τριχοπτωση;;;
Τριχοπτωση εχεις και θα εχεις γιατι ετσι λεει το DNA σου.
Ουτε ο πυρετος φταιει ουτε οι εποχες φταινε ουτε οι βιταμινες ουτε το αγχος ουτε τα μπιστολακια ουτε τιποτα.
Φταιει ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ Η ΑΑ...
Δεξου το,προχωρα οπως ολοι και μην παρανοεις.
Φιλικα

χαχααχχααχ μη τρελενεσαι ρε φιλε τα ξερω αυτα που λες και ειμαι απο τους πρωτους που
συμφωνω μαζι σου σε αυτα που γραφεις γενικα σχετικα με την ΑΑ.
Απλα μου εκανε εντυπωση και επειδη ειμαι 100% σιγουρος οτι οταν εχω πυρετο οχι απλα αυξανεται αλλα δεκαπλασιαζεται η τριχοπτωση μαζι με ξηροδερμια ειπα να το αναφερω βασικα για να δω αν το παθαινει
και κανενας αλλος πρωτον και δευτερον αν υπαρχει κατι για την ξηροδερμια που ισως να βοηθησει.Ετσι
κιαλλιως σε ενα forum τριχοπτωσης οπως ειναι η κατασταση τα περισσοτερα που συζηταμε δε βγαζουν πουθενα
και κοροιδευομαστε μεταξυ μας αλλα τι να κανεις με αυτη τη λογικη πρεπει να κλειδωθουν σχεδον ολα τα θεματα
και να λεμε απλα παρτα ξουρα και μην ασχολεισαι.

geeorgee

Active Member
Καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι για πράγματα που δεν είμαστε 100% σίγουροι. ΝΑΙ υπάρχει συνδεση πυρετου και τριχοπτωσης θα βρειτε πολλές ερευνες να το αναφερουν αυτο η απλά γκουγκλάρωντας
Τωρα το αν φταιει μονο ο πυρετος ειναι άλλο θεμα. Παντως κι εγω τα χριστουγεννα περασα ιωση και για 4 ημέρες ειχα 38,8 πυρετο και ειχα αυξημένη τριχόπτωση.

thanks για το link.Κιεγω εκει ημουνα περιπου απο πυρετο.ειχες και αυξημενη ξηροδερμια μαζι?

mikipitri

Member
Παιδια πριν δυο εβδομαδες περασα τη γριπη και ημουν 7 μερες με 39-40°C. Μολις συνηλθα ειχα τρελη φαγουρα και εριξα ξουρα. Δυστυχως ομως απο τοτε μεγαλωνουν κανονικα ελαχιστες τριχες και οι περισσοτερες εχουν μεινει ισα ισα να φαινονται (αρκετες απο αυτες πεφτουν κιολας). Κατι σαν αυτο που λεει το link www.ishrs.org...
Το θεμα ειναι θα επανελθουν στα κανονικα τους για να μεγαλωνουν φυσιολογικα;;

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Παιδια πριν δυο εβδομαδες περασα τη γριπη και ημουν 7 μερες με 39-40°C. Μολις συνηλθα ειχα τρελη φαγουρα και εριξα ξουρα. Δυστυχως ομως απο τοτε μεγαλωνουν κανονικα ελαχιστες τριχες και οι περισσοτερες εχουν μεινει ισα ισα να φαινονται (αρκετες απο αυτες πεφτουν κιολας). Κατι σαν αυτο που λεει το link www.ishrs.org...
Το θεμα ειναι θα επανελθουν στα κανονικα τους για να μεγαλωνουν φυσιολογικα;;
Ναι, θα επανέρθουν σε μελλοντικούς κύκλους

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mikipitri

Member
Οταν λες να τρεφομαι σωστα εχεις να προτεινεις καποια διατροφη ή καποιο λινκ να διαβασω;

Soralteno

Μέλος του προσωπικού
Οταν λες να τρεφομαι σωστα εχεις να προτεινεις καποια διατροφη ή καποιο λινκ να διαβασω;
Όχι, το σκεπτικό είναι να μην έχεις ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, πχ να μην κάνεις δίαιτα ή διατροφή για γυμναστήριο

mikipitri

Member
Επανερχομαι σε αυτο το θεμα με κατι που παρατηρησα. Τις τελευταιες μερες εχουν πεσει μεχρι και οι τριχες απο τα δαχτυλα των χεριων και στο κατω μερος των ποδιων (μεχρι εκει που φτανει η καλτσα). Στο κεφαλι συνεχιζει να μεγαλωνει κανονικα μια τριχα στις πεντε και αυτη μου φαινεται αδυναμη. Μοιαζω σαν να εχω κανει αποτυχημενη μεταμοσχευση!!! Παιζει ο πυρετος επειδη κρατησε και 7 μερες πανω απο 39 να εχει προκαλεσει ελλειψη καποιας βιταμινης ή κατι αλλο που επηρεασε τοσο πολυ ;

Soralteno

Μέλος του προσωπικού
  • High Fever, Severe Infection, Severe Flu - Illnesses may cause hairs to enter the resting phase. Four weeks to three months after a high fever, severe illness or infection, a person may be shocked to see a lot of hair falling out. This shedding usually corrects itself.

• A considerable number of different causes for telogen effluvium exist. Among the common causes are high fevers, childbirth, severe infections, severe chronic illness, severe psychological stress, major surgery or illnesses, over or under active thyroid gland, crash diets with inadequate protein, and a variety of medications.

• Illness: Significant hair loss can occur after an illness. A major surgery, high fever, severe infection, or even the flu can cause hair loss. Your dermatologist may call this type of hair loss telogen (tee-lə-jen) effluvium (ih-flu-vee-uhm).

• Extreme physical or emotional stress and high fever can occasionally cause temporary hair loss. The hormonal or other cause of this type of hair loss is not well understood. A variety of emotional and physical stresses have been reported to be associated with the shift of an abnormally high number of follicles into shedding phase. Abnormal hair shedding and hair miniaturization-the condition known as telogen effluvium-can be caused by high or prolonger fever and trauma.

http://www.onlyhairloss.com/hairlosscauses.htm
http://www.aocd.org/?page=TelogenEffluviumHa
https://www.aad.org/dermatology-a-to-z/diseases-and-treatments/e---h/hair-loss/who-gets-causes

mikipitri

Member
Ας ελπισω φιλε Soralteno οτι ανηκω στην περιπτωση που θα επανελθει απο μονη της η κατασταση γιατι μεσα σε δεκα μερες απο nw3 με διαχυτη εγινα nw6 με διασπαρτες τριχες στο κεφαλι...

Μπλουζα