Τριχοπτωση σε πολυ μικρη ηλικια και μετα σταματημα της

BobMnk

New Member
Εχω 5 φιλους που ανηκουν στην ιδια περιπτωση

Στα 17 τους ηδη ειχαν αραιωσει αρκετα. Ειχαν χασει σε διαφορες περιοχες απο μπροστα τα κλασσικα, κροταφους και κορυφη, μεχρι και πισω σε καποια σημειο. Μιλαμε για 4-5 εστιες ανοιγματος σε διαφορα σημεια στο κεφαλι του καθενος . 2 απ αυτους πρεπει να χουν areata γιατι σ ολο το κεφαλι υπαρχει αραιωση. Οι αλλοι δεν ξερω τι ακριβως μορφη εχουν ακριβως. Μοιαζει με ΑΑ αλλα ειναι πολυ προωρη και σε ακυρα σημεια. Επισης το Hairline τους δεν εχει διαταραχθει.

Το περιεργο ειναι οτι απο τοτε δεν εχει αλλαξει καθολου το μαλλι τους. Δεν χειροτερευει και αυτο ειναι σιγουρο γιατι με τετοια αραιωση θα φαινοταν.

Επισης γνωριζω για αλλη μια περιπτωση μακρινου συγγενη που εχασε καποια μαλλια στα 21-22 του και απο τοτε εμεινε μ αυτα που ειχε μια ζωη.

Ρωταω κυριως τους παλιους μηπως εχουν ακουσει/γνωριζουν αλλες τετοιες περιπτωσεις ? Επισης σ αυτες τις περιπτωσεις, ο μηχανισμος πως λειτουργει ? Ξεκιναει εξαιρετικα γρηγορα και μετα σταματαει για παντα ? Κι αν ειναι ετσι, τι τον σταματαει ?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cradle007

New Member
Εγώ στα 20 μου χρόνια είχα την πρώτη μου τριχόπτωση στους κροτάφους. Τότε φοβήθηκα (επειδή ο πατέρας μου είναι φαλακρός) ότι ξεκίνησε η πορεία προς τα εκεί. Πήγα σε 3 γιατρούς και ακολούθησα (όχι πιστά) τις θεραπείες τους για κανένα 8 μηνο συνολικά. Μετά από ένα χρόνο σταμάτησε η τριχόπτωση αλλά όντως είχα χάσει στους κροτάφους, ελάχιστα μεν αλλά το hairline που είχα μέχρι τότε δεν ήταν το ίδιο. Μέχρι και πριν 2 χρόνια ως τα 27 μου δεν είχα τριχόπτωση. Όμως εδώ και δυο χρόνια η τριχόπτωση είναι έντονη και σταθερή. Οπότε στα 20 μου ήταν κάτι παροδικό (ευτήχώς) και όχι έντονο (σε αντίθεση με τώρα).
 

BobMnk

New Member
Μαλλον παει με τις φασεις του. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αμα ξεκινησει η τριχοπτωση λογικα με την παροδο των χρονων θα εξελιχθει. Αλλα ειναι κι αυτη η περιπτωση που ανεφερα , που εχασε μερικα στα 21-22 και μετα μια ζωη σταθερος. Αυτο δεν καταλαβαινω πως γινεται. Ισως να χει και τελος καποια στιγμη αυτη η διαδικασια, αμα βρουμε πως ενεργοποιειται η ληξη του θα ναι πολυ χρησιμο
 

cradle007

New Member
Πόσο χρονών είναι τώρα αυτός που έμεινε σταθερός όσον αφορά τη τριχόπτωση;

Εγώ πάντως χαίρομαι για αυτά τα 7 χρόνια που "κέρδισα" και δεν θα με πείραζε να σταματήσει η τριχόπτωση στο σημείο που είναι τώρα για άλλα 7.

Θυμάμαι πάντως πως ο ένας γιατρός που είχα πάει τότε να δω (στο Κολωνάκι) δεν μου είχε γράψει τίποτα και μου είπε απλώς να ξαναπάω μετά από κάποιους μήνες να τον δω για να δει αν όντως υπάρχει και σε τι βαθμό τριχόπτωση. Άλλος γιατρός (Θεσσαλονίκη) μου έδωσε κάποια δικά του σκευάσματα από συνεργαζόμενο φαρμακείο και χάπια. Από φαρμακείο είχα πάρει μόνος μου κάτι τοπικό το οποίο ήταν σε γυάλινες αμπούλες και το οποίο υγρό το έβαζα το βράδυ και την άλλη μέρα που έκανα μπάνιο το απόγευμα γινόταν κατακόκκινο το πρόσωπο μου στα σημεία όπου έπεφτε με το λούσιμο. Μάλιστα αυτό ήταν που με έκανε να μην ξανά ασχοληθώ με τη τριχόπτωση, σκεπτόμενος ότι άμα είναι να κρατήσω μαλλιά αλλά να χαλάσω το πρόσωπο μου άστο καλύτερα. Μήπως θυμάται κανένας πως λεγόταν αυτό το προιόν;

Πάντως πολύ άντρες χάνουν στους κροτάφους άλλα όλο το υπόλοιπο μαλλί μένει.
 

BobMnk

New Member
Αυτος που εμεινε σταθερος τωρα ειναι κοντα στα 60 και εμεινε ετσι απο τοτε. Μαλλον ομως θα ειχε καποια αλλη μορφη αλωπεκιας και γι αυτο του πεσανε μονο αυτα. Υποθετω οτι μαλλον δεν θα του πεφταν καθολου και απλα κατι εγινε τοτε εντονο και εχασε μερικα

Αυτοι που λες οτι χανουν στους κροταφους μονο , κυριως το παθαινουν οταν εχουν περασει αρκετα τα χρονια που οπως και να το κανουμε ελαχιστοι παραμενουν με αθικτο μαλλι σε ηλικιες 50 και πανω
 
Μπλουζα