Το καλοκαίρι επηρεάζει την τριχόπτωση;

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

captain

New Member
Καλημέρα σε όλους.

Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία κυρίως στους πιο έμπειρους στα θέματα θεραπείας γιατί εγώ μόλις φέτος κλείνω τον πρώτο χρόνο. Είμαι γυναίκα 32 με ΑΑ. Εδώ και ένα χρόνο η θεραπεία που ακολουθώ είναι regain 2% (πρωί-βράδυ), yasmin (αντισυλληπτικό) και fungoral shampoo.

Από 30-50 τρίχες που έχανα στο λούσιμο το χειμώνα, εδώ και 1-1,5 μήνα έχω σταδιακά ανέβει σε 70-100. Άρχισα να παρατηρώ αυτή την αύξηση από όταν άρχισαν τα μπάνια στη θάλασσα. Και σταδιακά έχει ανέβει. Είναι εποχιακό φαινόμενο; (Γενικά πάντα έχανα μαλλιά το καλοκαίρι). Ακόμα και το πρωί που χτενίζομαι από εκεί που θα έχανα 5-6 τρίχες τώρα φεύγουν τριπλάσιες.

Μετά από τόσο κόπο να κρατήσω τις τρίχες στο κεφάλι (και δεδομένης της αραίωσης που έχω), το φαινόμενο με ανησυχεί όπως θα συναισθάνεστε. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άποψη και συμβουλή.

Ξέγνοιαστο καλοκαίρι σε όλους σας εύχομαι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Το καλοκαίρι επηρεάζει την τριχόπτωση;

μάλλον, εποχιακή τριχόπτωση πρέπει να είναι... :-\

akakios

New Member

Από προσωπική εμπειρία και μόνο θα έλεγα ότι το πρόβλημα της τριχόπτωσης γίνεται αρκετά έντονο μέσα στο καλοκαίρι.
Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι η ταλαιπωρία που υφιστανται τα μαλλια κατα τους καλοκαιρινούς μήνες. Έντονη ξηρασία, ιδρώτας, ηλιακή ακτινοβολία, θάλασσα και πιο συχνο λούσιμο.
Για το εποχιακή τριχόπτωση για μέσα στο καλοκαίρι δεν ξερω, νομίζω οτι τη συνανταμε κάπου την ανοιξη ή το φθινόπωρο.
Καλό καλοκαιρι και με λιγότερα προβλήματα.

kapa

Μέλος του προσωπικού

νομιζω οτι επηρεαζει το καλοκαιρι και με αλλον τροπο,πολλες φορες ενιωσα το regain να εχει φτασει στα ματια απο τον ιδρωτα,σιγουρα καποια ποσοτητα μετακινειτε απο αυτο μονο :(

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

kapamarou είπε:
νομιζω οτι επηρεαζει το καλοκαιρι και με αλλον τροπο,πολλες φορες ενιωσα το regain να εχει φτασει στα ματια απο τον ιδρωτα,σιγουρα καποια ποσοτητα μετακινειτε απο αυτο μονο :(

σωστά!!! τα καλοκαίρια, ακόμα και την στιγμή που βάζεις μια λοσιόν μπορεί να ιδρώσεις (το παθαίνω συχνά τώρα τελευταία... :mad: )

giannis1991

Well-Known Member

τοτε να τα βαζουμε και να καθομαστε στυο air condition για κανα δυο ωρες.... :D

tsiou

New Member

captain είπε:
Καλημέρα σε όλους.

Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία κυρίως στους πιο έμπειρους στα θέματα θεραπείας γιατί εγώ μόλις φέτος κλείνω τον πρώτο χρόνο. Είμαι γυναίκα 32 με ΑΑ. Εδώ και ένα χρόνο η θεραπεία που ακολουθώ είναι regain 2% (πρωί-βράδυ), yasmin (αντισυλληπτικό) και fungoral shampoo.

Από 30-50 τρίχες που έχανα στο λούσιμο το χειμώνα, εδώ και 1-1,5 μήνα έχω σταδιακά ανέβει σε 70-100. Άρχισα να παρατηρώ αυτή την αύξηση από όταν άρχισαν τα μπάνια στη θάλασσα. Και σταδιακά έχει ανέβει. Είναι εποχιακό φαινόμενο; (Γενικά πάντα έχανα μαλλιά το καλοκαίρι). Ακόμα και το πρωί που χτενίζομαι από εκεί που θα έχανα 5-6 τρίχες τώρα φεύγουν τριπλάσιες.

Μετά από τόσο κόπο να κρατήσω τις τρίχες στο κεφάλι (και δεδομένης της αραίωσης που έχω), το φαινόμενο με ανησυχεί όπως θα συναισθάνεστε. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άποψη και συμβουλή.

Ξέγνοιαστο καλοκαίρι σε όλους σας εύχομαι.

αν θες πάρε και τίποτα βιταμίνες. σίγουρα δεν είναι η αιτία του προβλήματος, αλλά πιστεύω βοηθάνε αρκετά.

αρκετοί γνωστοί μου είχαν πει οτι πύκνωσαν τα μαλλιά μου όταν πρωτοξεκίνησα βιταμίνες. μάλλον γιατί γίνονται πιο σκληρές και πιο ζωντανές. τώρα τις συνεχίζω κατά διαστήματα ...

tsiou

New Member

kapamarou είπε:

το καλοκαίρι είναι άστα να πάνε όλα τα τοπικά. ειδικά το regain ...

αυτό που λες ήθελα να το γράψω και στην υπογραφή μου αλλά δεν χώραγε ... γι΄αυτό παιδιά εγώ λέω λίγο προσοχή σε όλα αυτά τα τοπικά. μην τα βάζετε και μετά πηγαίνετε γυμναστήριο κλπ κλπ. εγώ τα τοπικά προσπαθώ να τα βάζω μόνο όταν ξέρω ότι δεν θα ιδρώσω, π.χ το βράδυ ή αν δεν βγω έξω για αρκετές ώρες.

μην μου πείτε ότι είναι και το καλύτερο να τρέχουν τα τοπικά στο μέτωπο και να ακουμπάνε τα μάτια και γενικά όλο το πρόσωπο! μετά παραπονιέστε για τρίχες στα μάγουλα :p

kapa

Μέλος του προσωπικού

μιχάλης είπε:
[quote author=kapamarou link=topic=2011.msg37093#msg37093 date=1279211374]

το καλοκαίρι είναι άστα να πάνε όλα τα τοπικά. ειδικά το regain ...

αυτό που λες ήθελα να το γράψω και στην υπογραφή μου αλλά δεν χώραγε ... γι΄αυτό παιδιά εγώ λέω λίγο προσοχή σε όλα αυτά τα τοπικά. μην τα βάζετε και μετά πηγαίνετε γυμναστήριο κλπ κλπ. εγώ τα τοπικά προσπαθώ να τα βάζω μόνο όταν ξέρω ότι δεν θα ιδρώσω, π.χ το βράδυ ή αν δεν βγω έξω για αρκετές ώρες.

μην μου πείτε ότι είναι και το καλύτερο να τρέχουν τα τοπικά στο μέτωπο και να ακουμπάνε τα μάτια και γενικά όλο το πρόσωπο! μετά παραπονιέστε για τρίχες στα μάγουλα :p
[/quote]
οταν ειναι να βγω μερα φροντιζω τουλαχιστον μια ωρα νωριτερα να εχω βαλει την λοσιον,ειναι ψιλοπροβλημα σε σχεση με τον χειμωνα ::)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα