Το γαλα μηπως η πραγματικη αιτια?

gianniskritikos2

Active Member
Παιδια ο γκομι ειχε αναρτησει παραπολα για την ινσουλινη.. και ως γνοστων το γαλα και αλλες διαφορες τροφες την ανεβαζουν αν καταλαβα καλα... εδω και τουλαχιστον 1 μηνα δεν πηνω γαλα δεν τροω τυρια και οτι εχει σχεση με γαλακτοκομηκα και παρολο που ξεκηνησα μια αλλη θεραπεια(μασαζ) πριν απο αυτην την αποφαση να κοψω τα γαλακτοκομηκα η λιπαροτιτα μειωθηκε μηδενιστηκε για καποιο διαστημα αλλα επανηλθε σε αρκετα υπιοτερη μορφη... ομως μετα απο περιπου 7 μερες αφου σταματησα τα γαλακτοκομηκα η λιπαροτιτα πραγματικα μηδενιστηκε κατι που η λιπαροτιτα εχει να κανει με τους σμηγματογονους αδενες οι οποιει χωρις να ειμαι σιγουρος καπου ειχα διαβασει οτι οσο μεγαλωνουν ευνοουν την αα. Για να καταληξω λοιπον στο γιατι πιστευω πως το γαλα μπορει να ειναι η αιτια οχι η μοναδικη αλλα καποιο στοιχιο που αν αφερεθει απο την διατροφη το μονοπατη για να πεσουν οι τριχες σπαει και αρα παυει και η αα να βασανιζει τονκοσμο. προχτες αρωστησα με πονολεμο καταρροη φλεματα και ολα τα σκατα μαζεμενα..:S πηρα χαπια για τον πονολεμο τα γνωστα strepsils και απο το προτο βραδι απο εκει που κυριολεκτηκα ειχα 0 λιπαροτιτα γεμησα οπως παλια πολι λιπαροτιτα ψαχνω λοιπον στα συστατικα του και βλεπω να περιεχει το καθε χαπακι 1γρ γλυκοζη και 1,4 γρ ζαχαρης κατι που νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος εκτοξευουν την ινσουλινη οπως κανει και το γαλα αλλα και τα γλυκα. αρα μηπως η λυση ειναι να κοπουν τα γαλακτοκομηκα και τα γλυκα? για καποιους φενεται αστειο αυτο που λεω για αυτους που δεν διαβασανε του γκομι την ερευνα περι ινσουλινης και αα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Αχ ρε Γιάννη θα σε φάω ρε... :21m:

Το thread μεταφέρθηκε στην κατηγορία "Γενική συζήτηση για την τριχόπτωση"

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gianni, εγώ στο κεφάλι δεν έβλεπα λιπαρότητα για πολύ καιρό λόγω μάλλον του βουρτσίσματος, είτε βοηθώντας είτε απλά μαζεύοντάς το καθώς βούρτσιζα.
Είχα όμως πολύ λιπαρότητα στο πρόσωπο και κυρίως γύρω από τη μύτη σχεδόν καθημερινά. Βγάζοντας γλυκά γαλακτοκομικά και περιορίζοντας τα λιπαρά έχει εξαφανιστεί κανα μήνα τώρα.

gianniskritikos2

Active Member
sorry chs. gomi εγω ειμαι σιγουρος οτι η λιπαροτιτα μου ευξηθηκε για αυτον τον λογο.. δεν ειναι τυχαιο δεν αλαξα τιποτα στην διατροφη μου ουτε στον τροπο ζωης μου και ξαγφνηκα ετσι να γεμισω λιπαροτιτα... μολις γινω καλα θα δηξει αν θα υποχωρισει.

Jimlykos

Member
Ένας δερματολόγος κάποτε μου είχε πει να πίνω πολύ γάλα γιατί βοηθάει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης...

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Θα χε ενδιαφέρον αν σου είχε αναλύσει και το σκεπτικό του...

gianniskritikos2

Active Member
σε ολους μας ετσι λενε αλλα ο γκομι εκανε μια ερευνα για μεγαλο χρονικο διαστημα και μολις ειχε αρκετα στοιχια τα ανερτησε εδω αναλυτικα

http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8742.html

Atermon

Member
Το γάλα έχει πολύ λίγους υδατάνθρακες. Όπως και το γιαούρτι.
Δε μπορώ να φανταστώ ότι αυτά ανεβάζουν το σάκχαρο. Άλλωστε για πολλούς ηλικιωμένους είναι η μόνη τους διατροφή εξαιτίας του σακχάρου.
Για λιπαρότητα, επίσης έχουν πολύ λίγα λιπαρά σε σχέση με άλλες τροφές, εκτός από τα τυριά, που και από αυτά ένα κομματάκι την ημέρα δεν είναι τίποτα.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
φίλε atermon, εντελώς συνοπτικά, γιατί ειναι μεγάλο θέμα και το έχω ήδη αναλύσει όσο μπορώ, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κλασσικές μορφές σακχάρου κλπ, αλλά καθαρά με τον igf-1 ο οποίος από τα γαλακτοκομικά ανεβαίνει κατακόρυφα και μάλιστα αυτό που τον κάνει ιδιαίτερα καταστροφικό για εμάς, είναι ότι αυξάνεται σε ελεύθερη μορφή με συνέπεια να δεσμεύεται στους ανδρογόνους υποδοχείς και να τους ενεργοποιεί.
Ο igf1 όταν δεσμεύεται από τις αντίστοιχες δεσμευτικές πρωτείνες, είναι ευεργετικό για τα μαλλιά μας, ελεύθερος όμως μόνο κακό κάνει και μάλιστα μεγάλο.
Επίσης τα ζωικά λιπαρά του γάλακτος (και όχι μόνο) έχουν αντίκτυπο σε χοληστερίνη και λιπίδια τα οποία επηρεάζουν το ενδοκρινολογικό σύστημα του ίδιου του δέρματος ως προς τις στεροειδής ορμόνες. Το ίδιο το δέρμα, είναι ικανό να συνθέτει ανδρογόνα από τη χοληστερόλη, όταν δεχθεί τα ανάλογα ερεθίσματα.
Επίσης σε άλλο θέμα έχω αναφέρει κάποιες ομοιότητες του σκληροδέρματος με το δέρμα των φαλακρών. Μια επίσης αιτία στο σκληρόδερμα, είναι η ασβεστοποίηση των ιστών. Το ασβέστιο του γάλακτος ΔΕΝ είναι βιοδιαθέσιμο για τον οργανισμό γιατί παστεριώνεται. Το φρέσκο γάλα, είναι σίγουρα πολύ ανώτερο, αλλά και πάλι για εμάς παραμένει ρίσκο.
Δεν είπα ποτέ ότι το γάλα είναι η άμεση αιτία, αλλά σίγουρα είναι ένας πολύ αρνητικός παράγοντας.

salonicam

New Member
Αν είναι για να έχω μαλλιά να μην απολαμβάνω το φαγητό τότε με φαλάκρα, τσιπουράκι, τυράκι, μεζεδάκια, γλυκάκια και καλή παρέα η ζωή είναι πιο ωραία παρά με ...τρίχες

ε; τι λέτε;

Atermon

Member
Ε εντάξει μην είσαι μηδενιστής. Σε forum τριχόπτωσης είσαι και ψάχνουμε να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα. Αν δε μας ενδιέφερε, ναι, θα τρώγαμε τυράκι. :p

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Prosim

Member
Κι εγώ έχω να βάλω στο στόμα μου γαλακτοκομικά πάνω από μήνα. Ξεκίνησα όχι για την τριχόπτωση, αλλά γενικότερα για λόγους υγείας. Το γάλα και τα παράγωγά του δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα όσο το 'ψαξα διαδικτυακώς επί αρκετό καιρό... και έτρωγα ΠΟΛΥ τυρί πριν.

Λιπαρότητα δεν έχω πλέον, όπως και τριχόπτωση, αλλά για να μη λέμε μεγάλες κουβέντες, πιθανότερο να οφείλεται στην εποχή. Όσοι καίγεστε, και δεν μπορείτε να τα βγάλετε απ' την διατροφή σας, ψάξτε για εναλλακτικές: σε καφέδες/φαγητά/γλυκά μπορείτε να χρησιμοποιείτε γάλα αμυγδάλου, το οποίο φτιάχνετε πανεύκολα (google), είναι νόστιμο και φτηνό ή το αγοράζετε από βιολογικά σε ακριβή τιμή. Γενικά, υπάρχουν όλα τα είδη "γαλακτοκομικών" σε μαγαζιά με βιολογικά, εξειδικευμένα σε χορτοφαγικές-vegan διατροφές (δεν είμαι vegan για την ιστορία). Τα οποία, όμως, βαράνε στο θεό από τιμές, γι' αυτό και, προσωπικά, απλά, τα ξεσυνήθισα, δεν μου λείπουν και νιώθω πολύ καλύτερα τρώγοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά καθημερινώς.

athenian

Well-Known Member
Atermon είπε:
Το γάλα έχει πολύ λίγους υδατάνθρακες. Όπως και το γιαούρτι.
Δε μπορώ να φανταστώ ότι αυτά ανεβάζουν το σάκχαρο. Άλλωστε για πολλούς ηλικιωμένους είναι η μόνη τους διατροφή εξαιτίας του σακχάρου.
Για λιπαρότητα, επίσης έχουν πολύ λίγα λιπαρά σε σχέση με άλλες τροφές, εκτός από τα τυριά, που και από αυτά ένα κομματάκι την ημέρα δεν είναι τίποτα.

το γαλα εχει περισσοτερους υδατανθρακες απο οτι πρωτεινη.Το γιαουρτι το αναποδο.

Prosim

Member
Φιλε prosim καλησπερα , το σαμπουαν που παιρνεις σε βοηθαει η μπα γιατι το εχω κι εγω

Κατ εμέ τα σαμπουάν δεν κάνουν κάτι, εκτός του να δίνουν έναν όγκο και να δείχνουν τα μαλλιά όμορφα. Αφού δοκίμασα διάφορα πολύ ακριβότερα - και υποθετικά καλύτερα - όπως της Apivita το μπλε για την τριχόπτωση ή του Κορρέ, κατέληξα στο Syoss. Το χρησιμοποιώ από το καλοκαίρι, δίνει όγκο και γενικά αφήνει μια όμορφη αίσθηση (και 'χει μόνο 4E). Τίποτα περισσότερο, όπως όλα τα σαμπουάν που έχω δοκιμάσει...

Μπλουζα