Τι πρεπει να προσεχουμε μετα απο μμ ?

super7

Member
Εδω μπορουμε να μαζεψουμε τι πρεπει να προσεχουμε μετα απο μια μεταμοσχευση και για ποσο καιρο...οποτε να ειμαστε προετοιμασμενοι για το τι θα ακολουθησει...εχω δει διαφορα σε ξεχωριστα θεματα..αν μπορουν οσοι εχουν κανει να προσθεσουν τις εμπειριες τους εδω θα βοηθουσε...

Ενδεικτικα..γυμναστικη (τρεξιμο,βαρη), υπνος, ντυσιμο(μπλουζες που μπορει να τραυματισουν?), λουσιμο, ξυσιμο κεφαλιου, ηλιος κτλ

Πως τα αντιμετωπιζουμε ολα αυτα κ τι αλλο πρεπει να προσεξουμε?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

danceworld_2001

Well-Known Member
Βάρη μετά απο πόσο καιρό επιτρέπονται. Μετά απο fue και μετά απο stip, γιατί η δεύτερη ειναι πιο σοβαρή επέμβαση.

n094

Active Member
Βάρη μετά από FUE στις οδηγίες που μου δίνανε επιτρέπονται σταδιακά μετά τις 7 μέρες (δλδ λίγα κιλά), αλλά εγώ άρχιζα πάντα μετά τις 15 πρώτες μέρες. Για ΣΤΡΙΠ από σχετικά άλλα νήματα θυμάμαι ότι πρέπει να περάσει τουλάχιστον 1 μήνας, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

n094

Active Member
super7 είπε:
μετα τις 15 μερες προσεκτικα ή κανονικα χωρις να σε νοιαζει?

Το φύλλο οδηγιών αναφέρει μετά από 7 μέρες προσεχτικά και όταν τους ρώτησα μου είπαν ναι άφοβα ξεκίνα προσεχτικά με λίγα κιλά βάρη μετά από 7 μέρες. Όμως εγώ ξεκίνησα μετά από 14 μέρες έτσι γιατί ένοιωθα εγώ πιο ασφαλής (ξεκίνησα χαλαρά με σούπερ σετ κυκλικά και λίγα κιλά και μετά τις πρώτες 3 μέρες μπήκα ξανά κανονικά στο πρόγραμμά μου).

Για strip στη δικη μου περίπτωση με είχαν συμβουλέψει βάρη μετά από 1 μήνα περίπου..για δικούς μου λόγους ασφάλειας άφησα 1&1/2 μήνα από όσο θυμάμαι. Και εννοείται δεν φορτώνουμε το πρόγραμμα εξαρχής αλλά σταδιακά να αποφύγουμε την απότομη αύξηση πίεσης. Τόσο αγώνα κάναμε για τα πολυπόθητα τριχοθυλάκια οπότε προσοχή ειδικά στην αρχή.;)

no_hair

New Member
Κράνος δεν κάνει για όσο περισσότερο μπορείς να το αποφύγεις. Εμένα μου είχαν δώσει και χαρτί για την τροχαία άμα με σταματήσουνε. Δεν μου χρειάστηκε τελικά :sleepy:

Gio

New Member
Χαιρετώ τους συμφορουμίτες. Λοιπόν επειδή πολλές φορές γίνεται μια.. παρανόηση. Τα μοσχεύματα, μετά το πέρας των 5 πρώτων ημερών είναι απολύτως ασφαλές! Εντάξει δεν λέμε μετά την πρώτη βδομάδα να βαράμε πάγκο 150 κιλά αλλά σε ήπια μορφή γυμναστική μπορείς να κάνεις. Πολύ ας πούμε ανησυχούν επειδή βλέπουν τριχάκια στα χέρια τους.. μα... η μεταμόσχευση ουσιαστικά μεταφέρει κυτταρικό ιστό (τριχοθυλάκιο) και ο οποίος εμφυτεύεται υποδερμικά! Δεν γίνεται να φύγει.. μην ανησυχείτε :)

Avolonte

Everyday Hero
Gio είπε:
Χαιρετώ τους συμφορουμίτες. Λοιπόν επειδή πολλές φορές γίνεται μια.. παρανόηση. Τα μοσχεύματα, μετά το πέρας των 5 πρώτων ημερών είναι απολύτως ασφαλές! Εντάξει δεν λέμε μετά την πρώτη βδομάδα να βαράμε πάγκο 150 κιλά αλλά σε ήπια μορφή γυμναστική μπορείς να κάνεις. Πολύ ας πούμε ανησυχούν επειδή βλέπουν τριχάκια στα χέρια τους.. μα... η μεταμόσχευση ουσιαστικά μεταφέρει κυτταρικό ιστό (τριχοθυλάκιο) και ο οποίος εμφυτεύεται υποδερμικά! Δεν γίνεται να φύγει.. μην ανησυχείτε :)

Ηδη νιωθω μια ανακουφιση μ αυτο αδερφε! thanks!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

n094

Active Member
Avolonte είπε:
Gio είπε:

Ηδη νιωθω μια ανακουφιση μ αυτο αδερφε! thanks!!

Αυτό παιδιά όμως δεν ισχύει για στριπ, γιατί εκεί δεν "φροντίζεις" μόνο για τα μοσχεύματα αλλά και για την τομή η οποία δεν πρέπει να "πιεστεί" οπότε αν για FUE λένε 7 μέρες, για στριπ πρέπει κάποιος να υπολογίζει πάνω από μήνα αποχή από αθλητικές δραστηριότητες.

super7

Member
Με τον υπνο τις πρωτες μερες πως την παλεψατε? Εγω κοιμαμαι στο πλαι και θα πρεπει να κοιμαμαι μια περιοδο ανασκελα φανταζομαι...κανα καλο κολπο γι αυτο?

PANOS101

Member
για μπαλα(ειδικα κεφαλιες)-κολυμβητηριο(με σκουφακι) μετα απο strip?
επισης οσο αφορα το καπελακι,στο αυτοκινητο-καταστηματα-μπαλκονι και ειδικα οταν εχει συννεφια η κατω απο ομπρελες-τεντες
το χρησιμοποιουμε?ακομα κατω απο εντονα φωτα σε κλειστο χωρο?

weznem

Well-Known Member
no_hair είπε:
Κράνος δεν κάνει για όσο περισσότερο μπορείς να το αποφύγεις. Εμένα μου είχαν δώσει και χαρτί για την τροχαία άμα με σταματήσουνε. Δεν μου χρειάστηκε τελικά :sleepy:

τυχερος ησουν.... το χαρτι να το κανεις τι? οι νομοι ειναι νομοι..απαγορευεται χρηση μηχανης διχως κρανος..αν για τον οποιοδηποτε λογω δεν μπορεις να κανεις αυτο που οριζουν οι νομοι για την ορθη χρηση της μηχανης απλα δεν παιρνεις την μηχανη (απλη λογικη)..

μην μπερδευτει κανεις και νομιζει οτι δεν θα τον γραψουν επειδη θα παρει ενα χαρτι απο μια κλινικη... :blush:

no_hair

New Member
Διπλώνεις μια φορά την πετσέτα και μετά την ''ζυμώνεις'' μέχρι να γίνει κύλινδρος.
Weznem είναι στην κρίση αυτού που θα σε σταματήσει. Από το νόμο δε γλιτώνεις μόνο από τον άνθρωπο! Εχω γλιτώσει με απλή δικαιολογία τουλαχιστον 3 φορες στη ζωή μου κλήση. Απλά βοηθάει το χαρτί.

weznem

Well-Known Member
no_hair είπε:
Διπλώνεις μια φορά την πετσέτα και μετά την ''ζυμώνεις'' μέχρι να γίνει κύλινδρος.
Weznem είναι στην κρίση αυτού που θα σε σταματήσει. Από το νόμο δε γλιτώνεις μόνο από τον άνθρωπο! Εχω γλιτώσει με απλή δικαιολογία τουλαχιστον 3 φορες στη ζωή μου κλήση. Απλά βοηθάει το χαρτί.
δεν εχεις αδικο απλα δεν ειναι δεδομενο οτι πας αερατος και δεν θα φας προστιμο επειδη εχεις ενα χαρτι μια κλινικης αυτο ηθελα να πω....
βαση νομοθεσιας πρεπει να σου κοψει προστιμο..κανονικα,τωρα αν ο αλλος το δει και λιγο ανθρωπιστικα ειναι αλλο καπελο..αλλα βαση νομου εχει το διακαιωμα να σου κοψει κληση...

*με εχουν γραψει για κρανος εξω απο το σπιτι μου,οταν περιμενα να ανοιξει η γκαραζοπορτα... βαση νομου κανεις δεν μπορουσε να του πει γιατι το εκανε..αλλα σαν ανθρωπος ηταν μαλακας.. με αυτο που εκανε πιστευω.. :blush:

n094

Active Member
PANOS101 είπε:
για μπαλα(ειδικα κεφαλιες)-κολυμβητηριο(με σκουφακι) μετα απο strip?
επισης οσο αφορα το καπελακι,στο αυτοκινητο-καταστηματα-μπαλκονι και ειδικα οταν εχει συννεφια η κατω απο ομπρελες-τεντες
το χρησιμοποιουμε?ακομα κατω απο εντονα φωτα σε κλειστο χωρο?

Απλά προσέχουμε το δέρμα του κεφαλιού στον ήλιο όπως και το υπόλοιπο δέρμα του σώματος να μην καεί. Προσέχουμε λίγο παραπάνω λοιπόν στον ήλιο, αλλά δεν γινόμαστε και βαμπιρ και ούτε τρελαινόμαστε αν τα δει τα μοσχεύματα λίγο ο ήλιος ακόμα και στην αρχή.... Αυτό με τον ήλιο και το δεν κάνει με τίποτα να τα δει κλπ... είναι και λίγο μύθος μετά από αρκετό ψάξιμο για το θέμα αλλά και προσωπική εμπειρία... εγώ τον Φεβρουάριο είχα κάνει μμ πριν από κάποια χρόνια και το πάσχα μετά από 2 μήνες περίπυ έψηνα αρνί στον ήλιο... δεν έπαθα τίποτα...

Μπλουζα