ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΜΠΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

fakos

New Member
Ειμαι 22 χρονων κ πριν εναμιση μηνα πηγα σε δερματολογο αφου ειχα παρουσιασει αραιωση πισω στην κορυφη..μου εδωσε εναν αφρο hairgen της boderm,αλλα σε ολο αυτο το διαστημα η τριχοπτωση επιδεινωθηκε...Και πριν κ τωρα η τριχα που πεφτει εχει μια ασπρη μπιλια απο κατω..Απο οτι μου εχουν πει η τριχα μου γενικα ειναι δυνατη...Μου ειχε προτεινει κ τo regain αλλα δεν ηθελα γιατι διαβασα οτι αφου σταματησεις πεφτουν πιο πολυ.ειχα κνει κ εξετασεις σιδηρου κ βγηκαν καλες..Και αυτο το μηνα ειχα αγχος..
Η ασπρη μπιλια δεν ειναι ξηροδερμια,αλλα ειναι πολυ μικρο μπαλακι στην ακρη?
Ειναι καλο σημαδι η υπαρξη αυτης της ασπρης μπιλιας?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΜΠΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧ

fakos είπε:
Ειμαι 22 χρονων κ πριν εναμιση μηνα πηγα σε δερματολογο αφου ειχα παρουσιασει αραιωση πισω στην κορυφη..μου εδωσε εναν αφρο hairgen της boderm,αλλα σε ολο αυτο το διαστημα η τριχοπτωση επιδεινωθηκε...Και πριν κ τωρα η τριχα που πεφτει εχει μια ασπρη μπιλια απο κατω..Απο οτι μου εχουν πει η τριχα μου γενικα ειναι δυνατη...Μου ειχε προτεινει κ τo regain αλλα δεν ηθελα γιατι διαβασα οτι αφου σταματησεις πεφτουν πιο πολυ.ειχα κνει κ εξετασεις σιδηρου κ βγηκαν καλες..Και αυτο το μηνα ειχα αγχος..
Η ασπρη μπιλια δεν ειναι ξηροδερμια,αλλα ειναι πολυ μικρο μπαλακι στην ακρη?
Ειναι καλο σημαδι η υπαρξη αυτης της ασπρης μπιλιας?

Μεταφέρω την απάντηση μου εδώ:

Αν αυτή η μπίλια είναι πάρα πολύ πολύ μικρή σε σχέση με την τρίχα στην άκρη της τότε μάλλον είναι η ρίζα. Αν είναι πιο χοντρή η μπίλια, ασπρό - κίτρινο χρώμα, σαν ξεραμένο πύον, έχεις φαγούρα (πχ ξύνεις το κεφάλι σου σε σημείο να νομίζεις ότι είναι σαν σπυράκι και ξεκολάς αυτή την μπίλια από το δέρμα του κεφαλιού μαζί με την τρίχα κολημένη πάνω της τότε είναι σμηγματορροική δερματίτιδα.

Δες και στην φωτογραφία πιο κάτω, φαίνετε πια είναι η ρίζα της τρίχας, και πιο το σμύγμα

fakos

New Member

το να βγαινει η τριχα απο τη ριζα ειναι φυσιλογικο?τον αφρο που ειπα(hairgen boderm) τον εχει χρησιμοποιησει κανεις?

sito

Active Member

Fenimore είπε:
Μεταφέρω την απάντηση μου εδώ:

Αν αυτή η μπίλια είναι πάρα πολύ πολύ μικρή σε σχέση με την τρίχα στην άκρη της τότε μάλλον είναι η ρίζα.

Το άσπρο δεν ειναι η ριζα.

Το ασπρο μικρο μπαλακι κατω στην τριχα σου δειχνει οτι η τριχα ηταν σε τελογενης φαση. Οταν η τριχα μπαινει σε τελογενης φαση στο εσωτερικο του θυλακα διμιουργειτε στην ακρη της τριχας αυτο το μπαλακι κ ο ρολος του ειναι να κρατησει την τριχα στον θυλακα μεχρι να δημιουργηθει η επομενη. Κατι δηλαδη σαν αγκιστρι

Εγω που εχω αα οταν περναω το χερι μου μεσα απο τα μαλλια μου, οι τριχες που μου μενουν στα χερια εχουν αυτα τα μικρα ασπρα κατω. αν ομως παρω μια τριχα και την τραβηξω (απο πισω πχ οπου ελαχιστες τριχες ειναι σε τελογενης φαση) δεν το εχει απο κατω γιατι δεν ηταν η ωρα της να πεσει.

Αυτα συμβαινει οχι μονο σε οσους εχουν αα αλλα σε ολους απλα εμεις οι "καταραμενοι" εχουμε πολυ περισσοτερες τριχες σε τελογενης φαση, επομενως και περισσοτερη τριχοπτωση.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

sito είπε:
Το άσπρο δεν ειναι η ριζα.

Το ασπρο μικρο μπαλακι κατω στην τριχα σου δειχνει οτι η τριχα ηταν σε τελογενης φαση. Οταν η τριχα μπαινει σε τελογενης φαση στο εσωτερικο του θυλακα διμιουργειτε στην ακρη της τριχας αυτο το μπαλακι κ ο ρολος του ειναι να κρατησει την τριχα στον θυλακα μεχρι να δημιουργηθει η επομενη. Κατι δηλαδη σαν αγκιστρι

Εγω που εχω αα οταν περναω το χερι μου μεσα απο τα μαλλια μου, οι τριχες που μου μενουν στα χερια εχουν αυτα τα μικρα ασπρα κατω. αν ομως παρω μια τριχα και την τραβηξω (απο πισω πχ οπου ελαχιστες τριχες ειναι σε τελογενης φαση) δεν το εχει απο κατω γιατι δεν ηταν η ωρα της να πεσει.

Αυτα συμβαινει οχι μονο σε οσους εχουν αα αλλα σε ολους απλα εμεις οι "καταραμενοι" εχουμε πολυ περισσοτερες τριχες σε τελογενης φαση, επομενως και περισσοτερη τριχοπτωση.

sito επειδή την συζήτηση την έχουμε ξανακάνει και απο ότι φαίνεται συνεχίζουμε να εννοούμε διαφορετικά πράγματα. Μόλις τώρα τράβηξα και βγήκαν μερικές τρίχες από τις safe zone (πλάγια, και σβέρκο) και όλες αυτές έχουν την ρίζα που λέω (το πολυ πολύ πολύ μικρό μπαλάκι στην άκρη της τριχας, που στην ουσία η ίδια τρίχα είναι και εκεί απλά είναι πιο χοντρι στην άκρη (ρίζα). Δεν γίνετε όλες αυτές οι τρίχες να ήταν τελογενείς. Ο μόνος τρόπος να βγει τρίχα χωρίς "μπαλάκι" είναι να σπάσει.

sito

Active Member

Fenimore είπε:
sito επειδή την συζήτηση την έχουμε ξανακάνει και απο ότι φαίνεται συνεχίζουμε να εννοούμε διαφορετικά πράγματα. Μόλις τώρα τράβηξα και βγήκαν μερικές τρίχες από τις safe zone (πλάγια, και σβέρκο) και όλες αυτές έχουν την ρίζα που λέω (το πολυ πολύ πολύ μικρό μπαλάκι στην άκρη της τριχας, που στην ουσία η ίδια τρίχα είναι και εκεί απλά είναι πιο χοντρι στην άκρη (ρίζα). Δεν γίνετε όλες αυτές οι τρίχες να ήταν τελογενείς. Ο μόνος τρόπος να βγει τρίχα χωρίς "μπαλάκι" είναι να σπάσει.

αν περασω και γω το χερι μ απο την σαφε ζονε οι τριχες που θα μου μεινουν στο χερι θα εχουν μπαλακι. ΑΛΛΑ αν παρω ενα τσιμπιδακι κ τραβηξα μια τριχα, δεν εχει το ασπρο κατω εχει κατι "αλλο" κατι σαν κολλαγόνο θα ελεγα κ δεν ειναι τερμα κατω αλλα ξεκιναει απο τερμα κατω κ παει μεχρι 2 με 3 χιλιοστα λιγο πιο πανω.

Υ.Γ: καταραμενο ιντερνετ δεν μπορουμε να συνενοθουμε, οχι τπτ αλλο στο τελος θα παρεξηγηθπυμε κιολας και θα με ριξεις κανενα 7SFGSFG στα καλα καθουμενα :D

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

sito είπε:
αν περασω και γω το χερι μ απο την σαφε ζονε οι τριχες που θα μου μεινουν στο χερι θα εχουν μπαλακι. ΑΛΛΑ αν παρω ενα τσιμπιδακι κ τραβηξα μια τριχα, δεν εχει το ασπρο κατω εχει κατι "αλλο" κατι σαν κολλαγόνο θα ελεγα κ δεν ειναι τερμα κατω αλλα ξεκιναει απο τερμα κατω κ παει μεχρι 2 με 3 χιλιοστα λιγο πιο πανω.

Βασικά δεν πέρασα το χέρι μου μόνο, τις τράβηξα για να βγουν. (Και όλη μέρα να χαιδεύω την safe zone με το χέρι μου ζήτημα είναι αν θα φύγει 1 τρίχα ;) ). Λοιπόν επειδεί είμαι πρακτικός άνθρωπος, μόλις τώρα τράβηξα κι εγώ μια τρίχα με το τσιμπιδάκι :p , και έχει μπαλάκι αλλά πιο μικρό σε σύγκριση με το μπαλάκι που είχαν οι άλλες που τράβηξα με το χέρι (και εδώ είναι που μπορεί να έχεις ενα δίκιο σε αυτό που λες) . Αλλά το έιχε όμως, μικρότερο βέβαια αλλά το είχε, το κοίταξα μπροστά σε λάμπα.

sito είπε:
Υ.Γ: καταραμενο ιντερνετ δεν μπορουμε να συνενοθουμε, οχι τπτ αλλο στο τελος θα παρεξηγηθπυμε κιολας και θα με ριξεις κανενα 7SFGSFG στα καλα καθουμενα :D

όχι καλέ, συζήτηση κάνουμε :12m:

SHOOTER

Member

Ρε σεις, μην βγάζετε μόνοι σας τα μαλλιά σας....Εδώ παλεύουμε να τα κρατήσουμε! :D

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα