Συναντηση με τον κορυφαιο δερματολογο της χωρας

kwsths

Member
Κατοπιν διαμεσολαβησης απο φιλο (βυσμα :angel:) εκλεισα μια συναντηση με τον κορυφαιο δερματολογο της χωρας! Και λεω κορυφαιο στα χαρτια παντα. Ειναι υπευθυνος καθηγητης στο καλυτερο πανεπιστημιο της χωρας, υπευθυνος ιατρος στο δευτερο μεγαλυτερο νοσοκομειο της χωρας και τα απογευματα εχει 2 ωρες ιατρειο με 60 ευρω την επισκεψη και αναμονη εβδομαδας. Με δεχτηκε για μερικα λεπτα παρολο που επρεπε να φυγει Αμερικη σε καποιες ωρες για ενα συνεδριο!!
παραθετω τη βασικη συζητηση μας

Χρησιμοποιω μινοξιδιλη εδω και δυο χρονια καποια στιγμη που την εκοψα για αποτοξινοση εχασα πολυ αποτομα εδαφος και την ξαναρχισα αλλα η ζημια ειχε γινει..δεν χρειαζονται διαλλειματα απο ενα φαρμακο σαν τη μινοξιδιλη ?

- Οχι ηταν το μεγαλυτερο λαθος , κοβεις απο εναν υπερτασικο η διαβητικο το φαρμακο του ?

Η μινοξιδιλη μακροχρονια δεν μπορει να εχει αρνητικες επιπτωσεις στην υγεια ?

-Οχι τα 30 χρονια που χρησιμοποιειται δεν εχει αναφερθει κατι τετοιο

Ποια η γνωμη σας για συνδυασμους με τη μινοξιδιλη ταυτοχρονα με αλλα σκευασματα ?

-Τιποτα δεν εχει εγκριθει μεχρι τωρα και καλο ειναι να αποφευγεται

Πειτε μου για τη φιναστεριδη .

-Η φιναστεριδη ανακαλυφτηκε τυχαια και ειναι το καλυτερο φαρμακο κατα της ΑΑ

δεν εχει παρενεργεις ομως ?

-Οχι δεν εχει παρενεργειες

Μα πως η στυτικη δυσλειτουργεια μειωμενη λιμπιντο και τοσες αλλες που εχουν αναφερθει ?

-Αυτες τις θεωρω αστειες .. εμφανιζονται μονο στο 2 % καποιες σοβαρες παρενεργειες

Συγγνωμη δεν ακουσα καλα θεωρειτε αστειες τις παρενεργεις ?

Ναι . Ολοι στη ζωη μας μπορει να χουμε μια πτωση στη λιμπιντο καποια στιγμη. ε οποιος παιρνει το φαρμακο το ριχνει εκει..

Μα εχουν αναφερθει πολλες περιπτωσεις

Ειναι το 2 με 3 % μονο

Καποιες μακροχρονιες παρενεργειες οπως ανικανοτητα μονιμη δυσλειτουργεια και αλλα?

-Οχι φυσικα δεν εχει αναφερθει τιποτα τα χρονια που χρησιμοποιειται
και ολα τα υπολοιπα ειναι πληρως ανατρεψιμα.Κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ καλο φαρμακο

Μαλιστα, πιστευετε σε παθολογικα αιτια της ΑΑ οπως αναιμια διαβητης ψηλη χαμηλη τεστοστερονη κτλ? Να κανω καποιοες εξετασεις ?

-χαχα( γελακι) Οχι φυσικα οταν εχει καποιος αναιμια αιμοραγει και διαφορα αλλα συμπτωματα δεν μπορει να προκαλεσει τετοια τριχοπτωση ο σιδηρος η αλλες τιμες..αυτα ειναι για τα ματια του κοσμου, για να στελνουμε οι γιατροι δουλεια στους μικροβιολογους.. Μονο ο θυροειδης μπορει να εχει επιπτωση στη τριχοπτωση αλλα οχι σε τοσο μεγαλη εκταση..

Οποτε τι μου προτεινετε ?

Μινοξιδιλη και φιναστεριδη αυτα ειναι τα βασικα φαρμακα που κυκλοφορουν και εχουν εγκριθει επισημως τα υπολοιπα ειναι αναμφιβολου ποιοτητος και αποτελεσματος.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας
- Να σαι καλα

τα συμπερασματα δικα σας.. :legal

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kwsths

Member
giwrgos athina είπε:
δεν χρειαζονταν να δωσεις 60 e gia σου πει πληροφοριες οπου παρεχονται απο το φορουμ...

Nαι δεν πληρωσα..δεν πηγα στο ιατρειο του αλλου τον συναντησα.. αν ηταν να πληρωσω 60 ευρω για να ακουσω αυτα θα κατεβαζα το οπλο του παππου :rifle

danceworld_2001

Well-Known Member
Κορυφαίος καρνάβαλος, θα του κατέβαζα μερικά τροπάρια της μεγάλης εβδομάδος αν του μίλαγα και απάνταγε έτσι ο πανάσχετος. Μέγας υπερόπτης και ξερόλας ημιμαθής για την φίνα ειδικά, όλα τα βλέπει παιχνιδάκι. Δεν μπορείς να περιμένεις ώριμη απάντηση και τεκμηριωμένη απο έναν δερματολόγο, ρώτα σοβαρούς γιατρούς οχι αυτόν. Σε άλλα ξέρει, για την φίνα εμείς ξέρουμε περισσότερα.

Bouklas

Well-Known Member
Καλά έκανες φιλε Κωστή και παρέθεσες την συνομιλία που είχατε.
Για μένα τις γνώσεις και πληροφορίες που έχω πάρει από το forum δεν πιστεύω να τις βρω σε κανέναν δερματολόγο.

BobMnk

New Member
Στο εξωτερικο υπαρχει κανενας πιο ενημερωμενος γιατρος ? Που να ξερει πραγματα σαν κι αυτα που λεμε στο φορουμ ?

Καποιος ειχε πει οτι οταν ειχε παει εξωτερικο , τον εξετασαν με διαφορα μηχανηματα και τεχνικες για να βρουν ακριβως τι τυπο ΑΑ ειχε και πως θα εκδηλωθει κλπ. Εξατομικευμενα τεστ δηλαδη . Νομιζω ενα μελος ανεφερε οτι κατι τετοιο ειχε κανει στο Βελγιο (?) αλλα δεν θυμαμαι ποιος το χε αναφερει

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Από δερματολόγους και οδοντιάτρους έχασα την εμπιστοσύνη μου στον ιατρικό κλάδο...σιγά σιγά προστέθηκαν και άλλοι, όπως 1-2 διαβητολόγοι και 2 ενδοκρινολόγοι.
Με την ίδια υπεροψία μοιράζουν δεξιά και αριστερά σε νέα παιδιά accutane.

Εφόσον τα ήξερε όλα kwsth, έπρεπε να τον ρωτήσεις ποιος ο μηχανισμός της Α.Α. που οφείλεται και πως δουλεύει ακριβώς η μινοξιδίλη. Εφόσον το κατέχει τόσο καλά, θα πρέπει να μπορεί να το εξηγήσει. Επίσης με ποιο δικαίωμα ειδικότητα δερματολογίας χορηγεί φάρμακο που επηρεάζει ορμονικές τιμές. Καλώς ή κακώς, αυτό αφορά ενδοκρινολόγο. Γενικότερα πάντως, σε αυτό το θέμα, είτε στον χειρότερο δερματολόγο πας, είτε στον κορυφαίο, δεν έχουν καμία διαφορά απολύτως.

cool11

Well-Known Member
Εγω παντως, αποφευγω τα oral...ξερω γω τι θα ανακαλυψουν απο παρενεργειες μετα απο χρονια, πχ το συκωτι κλπ

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
kwsths είπε:

Γιατί η μινοξιδίλη πως ανακαλύφθηκε?

tasos33

Well-Known Member
πλεον ειμαι απολυτα πεποισμενοσ πως οι δερματολογοι στο θεμα τριχοπτωση ειναι ετη φωτος πισω μας,τρεχουν σαν τον κεντερη αλλα δεν μας φτανουν, ειμαστε πολυ καλυτερα ψαγμενοι

giannis25

Member
οσον αφορα κεντρα ξερω υπάρχουν στην ελλαδα που σ εξεταζουνε αν λειπουν βιταμινες η ιχνοστοιχεια απ τα μαλλια σου οποιος θελει μπορω να του δωσω τηλέφωνα. σε προσωπικο μηνυμα. εξετάζουν τη τριχα και βλεπουν αμα λειπει καποια βιταμινη καποιο ιχνοστοιχειο

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kwsths

Member
danceworld_2001 είπε:
Κορυφαίος καρνάβαλος, θα του κατέβαζα μερικά τροπάρια της μεγάλης εβδομάδος αν του μίλαγα και απάνταγε έτσι ο πανάσχετος. Μέγας υπερόπτης και ξερόλας ημιμαθής για την φίνα ειδικά, όλα τα βλέπει παιχνιδάκι. Δεν μπορείς να περιμένεις ώριμη απάντηση και τεκμηριωμένη απο έναν δερματολόγο, ρώτα σοβαρούς γιατρούς οχι αυτόν. Σε άλλα ξέρει, για την φίνα εμείς ξέρουμε περισσότερα.

Σε φανταζομαι danceworld να τον εχεις απεναναντι σου και να σου απανταει ετσι υπεροπτικα, με την εμπειρια που εχεις για αυτα τα φαρμακα στο πετσι σου ολη τη μεγαλη εβδομαδα θα του κατεβαζες :badw: :madd:

cool11

Well-Known Member
Νομιζω πια ηρθε η ωρα, η επιστημη να αφιερωσει ειδικο κομματι της ειδικα στη μελετη και τη θεραπεια των μαλλιων, και οχι να αποτελει 'τσοντα' της δερματολογιας. Ειναι σαν να μην εχουμε ιατρικες ειδικοτητες, και να τα ριχνουμε ολα στους 'παθολογους'.
Ηρθε η ωρα για την επιστημη της Τριχολογιας και του επιστημονες Τριχολογους!

kwsths

Member
GOMI είπε:
kwsths είπε:

Αυτο κρατησες GOMI ? το οτι οι παρενεργειες της φινας ειναι αστειες? πεθαναμε στο γελιο ε , μολις αναφερει καποιος στυτικη δυσλειτουργεια αυτη ειναι η αντιδραση ολων μας :cheesy:
Ξερεις ποιο ειναι το θεμα ρε συ περα απο το οτι μιλουσε σαν να ηταν :grandpa: ειναι ακρως τυπικοι κ δεν παιρνουν την ευθυνη για τιποτα θελουν να χουν το κεφαλι τους ησυχο. Αυτα τα 2 φαρμακα εχουν εγκριθει επισημως αυτα θα αναφερει γιατι στη περιπτωση που σου πει καμια αλχημεια και γινει καμια στραβη ποτε δεν ξερεις - δεν θελει να χει μπελαδες. Και σε ενδοκρινολογο π ρωτησα δεν μου ειπε μια ξεκαθαρη απαντηση για τη φινα μου τα μασουσε πολυ το μονο που ξεκαθαρα μ πε ειναι ενημερωσε με αν ξεκινησεις..Οπως παρατηρησες τοσο καιρο ειναι δυσκολο να βρεις ενα γιατρο να του χεις εμπιστοσυνη..

tasos33 είπε:
πλεον ειμαι απολυτα πεποισμενοσ πως οι δερματολογοι στο θεμα τριχοπτωση ειναι ετη φωτος πισω μας,τρεχουν σαν τον κεντερη αλλα δεν μας φτανουν, ειμαστε πολυ καλυτερα ψαγμενοι

Ειναι ωραιο να μιλας ετσι σαν ομαδα αλλα νομιζω οτι αυτο το οφειλουμε στους ιδρυτες του φορουμ κ στους υπολοιπους που ψαχνουν συνεχως..Απο κει τα μαθες εσυ απο κει τα μαθα και γω. Ο χρονος και ο κοπος που αφιερωσαν για να δημιουργσουν τη σελιδα να μεταφρασουν και να κατευθυνουν τοσο κοσμο μεχρι και τωρα, ειναι σπουδαιος.

Physio40

Member
Εμένα πάντως μου είπανε ότι οι δερματολόγοι δεν έχουν καν μάθημα στο ελληνικό πανεπιστήμιο για την τριχόπτωση!!!
:9m:
Είναι οι περισσότεροι άσχετοι επί του θέματος. Οι έρευνες που μπορείς να ψάξεις μέσω ιντερνετ από επιστήμονες είναι η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης.

kwsths

Member
Physio40 είπε:
Εμένα πάντως μου είπανε ότι οι δερματολόγοι δεν έχουν καν μάθημα στο ελληνικό πανεπιστήμιο για την τριχόπτωση!!!
:9m:
Είναι οι περισσότεροι άσχετοι επί του θέματος. Οι έρευνες που μπορείς να ψάξεις μέσω ιντερνετ από επιστήμονες είναι η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης.

αυτα ειναι ...! :bravo:

hairlosscursed

Well-Known Member
Ρε συναδελφοι...τοσα χρονια τα εχουμε 1000αναλυσει για την φινα...μην ψαχνετε καπου να να ακουμπησετε για να παρετε ή για να μην παρετε φινα.τα πραγματα ειναι απλα.η φινα ειναι φαρμακα οπως ολα.καθε φαρμακο εχει παρενεργειες και το θεμα τελειωνει εδω.οποιος θελει παιρνει οποιος θελει δεν παιρνει.η αληθεια ειναι στην μεση,δηλαδη,ουτε το 2% ΜΟΝΟ εχει παρενεργειες αλλα ουτε και αυτη η δαιμονοποιηση ισχυει.ο καθενας με δικη του ευθυνη καθαρα κανει οτι κανει.

tasos33

Well-Known Member
kwsths είπε:
GOMI είπε:
kwsths είπε:

Αυτο κρατησες GOMI ? το οτι οι παρενεργειες της φινας ειναι αστειες? πεθαναμε στο γελιο ε , μολις αναφερει καποιος στυτικη δυσλειτουργεια αυτη ειναι η αντιδραση ολων μας :cheesy:
Ξερεις ποιο ειναι το θεμα ρε συ περα απο το οτι μιλουσε σαν να ηταν :grandpa: ειναι ακρως τυπικοι κ δεν παιρνουν την ευθυνη για τιποτα θελουν να χουν το κεφαλι τους ησυχο. Αυτα τα 2 φαρμακα εχουν εγκριθει επισημως αυτα θα αναφερει γιατι στη περιπτωση που σου πει καμια αλχημεια και γινει καμια στραβη ποτε δεν ξερεις - δεν θελει να χει μπελαδες. Και σε ενδοκρινολογο π ρωτησα δεν μου ειπε μια ξεκαθαρη απαντηση για τη φινα μου τα μασουσε πολυ το μονο που ξεκαθαρα μ πε ειναι ενημερωσε με αν ξεκινησεις..Οπως παρατηρησες τοσο καιρο ειναι δυσκολο να βρεις ενα γιατρο να του χεις εμπιστοσυνη..

tasos33 είπε:

Ειναι ωραιο να μιλας ετσι σαν ομαδα αλλα νομιζω οτι αυτο το οφειλουμε στους ιδρυτες του φορουμ κ στους υπολοιπους που ψαχνουν συνεχως..Απο κει τα μαθες εσυ απο κει τα μαθα και γω. Ο χρονος και ο κοπος που αφιερωσαν για να δημιουργσουν τη σελιδα να μεταφρασουν και να κατευθυνουν τοσο κοσμο μεχρι και τωρα, ειναι σπουδαιος.

κωστη εχεις δικιο,υπαρχουν εδω παιδια που εχουν διαβασει τριχολογικα αρθρα ατελειωτα,ο καθενας μας ομως ψαχνει απο την δικια του μερια και βγαζει συμπερασματα που εκθετονται εδω και ξερουμε τι μας γινεται, αλλωστε ολοι ειμαστε πειραματοζωα

hairlosscursed

Well-Known Member
Προβλεπω να κουβεντιαζουμε τις παρενεργειες τις φινας με τα εγγονια μας...πλεον ειναι αστειο και γραφικο...ξεκολληστε παιδια παμε για αλλα...και αν δεν υπαρχουν αλλα που δυστυχως δεν υπαρχουν ας μην λεμε τα ιδια επι μια 10ετια.
Αν googlαρετε την λεξη φιναστεριδη θα βγει πρωτο το hairlossgr.com παρα το wiki....ελεος

BobMnk

New Member
Cool 11, ποσα λαικ να κανω στο σχολιο σου ?

Ηρθε η ωρα για το επομενο βημα στο θεμα τριχοπτωση - φαλακρα. Τοσα χρονια τα ιδια. Ενταξει πριν 30 χρονια ανακαλυφθηκε η μινοξιδιλη και η φιναστεριδη ( ή μαλλον ανακαλυφθηκε οτι βοηθουν και στο θεμα της τριχοπτωσης ). Οκ βοηθησε για ενα διαστημα, τωρα ηρθε ο καιρος να γινουν ερευνες και για καινουρια πιο αποτελεσματικα φαρμακα με λιγοτερες παρενεργειες. Καθως και ερευνες για τα βαθυτερα αιτια της ΑΑ (ποτε και με ποιον τροπο παιρνει μπρος ο μηχανισμος της ? Ποτε σταματαει και δεν σου ριχνει αλλα απο κει και περα ? ) και ερευνες με βλαστοκυτταρα και εργαστηριακη δημιουργια τριχοθυλακων για οριστικη αντιμετωπιση του προβληματος.

Το θεμα πρεπει να ενταχθει στα ιατρικα προβληματα που χρηζουν αμεσης αντιμετωπισης γιατι αφενος επηρεαζει εκατομμυρια κοσμου και αφετερου εχει απειρες ψυχολογικες συνεπειες. Εχουμε βαρεθει ν ακουμε δεν πειραζει, κ ετσι καλα ειναι , συμβαινει στους περισσοτερους κλπ. Με μια λυση θα γλιτωναμε τοσες εγνοιες.

Αντι να καθομαστε με σταυρωμενα τα χερια πρεπει να παρουμε μερος με καποιον τροπο στο ολο θεμα. Προτεινω να ξεκινησουμε κατι σαν petition (ηλεκτρονικες υπογραφες ) με τη μορφη καποιου αιτηματος προς καποιον φορεα-ερευνητικη ομαδα- πανεπιστημιο , δεν ξερω και γω τι. Δεν εχω ασχοληθει ποτε με κατι τετοιο και οι γνωσεις μου με το ιντερνετ ειναι οι βασικες που εχει ο μεσος ανθρωπος. Αν ξερει κανενας απ τους πιο εμπειρους πως γινονται αυτα τα πραγματα ας ριξει καμια ιδεα.

Μπορει να φαινεται ασκοπο ή τραβηγμενο , αλλα καπως πρεπει να ξεκινησουμε να συμμετεχουμε και μεις. Σιγα μην κατσω μια ζωη με την ελπιδα μηπως καποιος αλλος μου βρει τη λυση στο θεμα της τριχοπτωσης. Αντι γι αυτο, επιλεγω ν αφιερωσω ενα κομματι απ τη ζωη μου στο να βοηθησω σε εξελιξεις στο θεμα αυτο και να αφαιρεσω καποιες εγνοιες απο αλλους σαν και μενα που πασχουν απο αυτο

Μπλουζα