Συγχρονισμένη τριχόπτωση

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Άκης

Administrator
Κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε, όσοι ασχολείστε με θεραπείες.
Την συγχρονισμένη τριχόπτωση.

Είναι η τριχόπτωση που θα τύχει από προϊόν ή θεραπεία και θα συμπέσει με την προγραμματισμένη τριχοπτωση λόγω κύκλου των τριχών.

Βασικά τι ισχύει.
Κάθε τρίχα που πέφτει μέσα σε 2-4 μήνες από την στιγμη που θα ξεκινήσετε μία θεραπεία, ήταν προγραμματισμένη να πέσει. ΘΑ έπεφτε με τον καιρό δηλαδή, όπως και να είχε.
Το προϊόν την ώθησε να πέσει, για να ξεκινησει η παραγωγή καινούριας.
Αυτην η τριχόπτωση ξεκινά σε λίγες εβδομάδες (συνήθως την 3η) και κρατάει πολύ λίγο, ανάλογα με τον αριθμό τριχών που ήταν έτοιμα να πέσουν. Βασικά κρατάει μέχρι και μήνα καμία φορά.
Αυτό, επειδή έγινε με το ξεκίνημα μίας θεραπείας, είναι σημάδι καλό και δείχνει ότι η θεραπεία δουλεύει.

Το πρόβλημα είναι το παρακάτω τώρα και ο λόγος που έγραψα το post.
Αν ακολουθήσετε μία θεραπεία, θα πρέπει να περιμένετε λίγο καιρό.
Αν δείτε το παραπάνω σημάδι, την έντονη τριχόπτωση, θα πει ότι θα πρέπει να της δώσετε κάποιο 8μηνο να δείτε τί αποτέλεσμα έχει.
Αν δείτε αποτέλεσμα, θα πρέπει να διατηρήσετε την θεραπεία αυτήν.
Οποιαδήποτε αλλαγή, θα σας δώσει επιπλέον τριχόπτωση.
Αν πχ παίρνεται 0.5mg proscar, αν μετά από μήνες το μειώσετε ή το αυξήσετε, θα ξαναδείτε την τριχόπτωση. Θα κρατήσει πάλι λίγο και μετά από καιρό θα σταματήσει πάλι, μέχρι να επανέλθουν τα επίπεδα στο φυσιολογικό.

Επίσης να γνωρίζετε, ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην ρουτίνα σας, θα σας δώσει επιπλέων τριχόπτωση. Δεν σημαίνει ότι θα τα χάσετε αυτά που πεσαν, θα ξαναβγούν με τον καιρό, αλλά σε μερικούς είναι τρομακτικό (κατα κάποιον τρόπο).
Η στανταρ δόση ή ρουτίνα είναι το κλειδί.

Επίσης προσοχή σε κάτι.
Η συγκεκριμένη τριχόπτωση, θα πρέπει να έχει σταματήσει σε ένα μήνα. Αν δεν σταματήσει, τότε η θεραπεία δεν δουλεύει.
Αυτό το λέω, γιατί μπορεί να παρετε κάποιο προϊόν "καλλυντικό" και να βλέπεται τριχόπτωση, που ούτος ή αλλος είχατε και να την θεωρείται καλό σημάδι και να κρατάει μήνες με αποτέλεσμα όταν καταλάβεται ότι δεν δουλεύει η συγκεκριμένη θεραπεία, να έχετε χάσει τα περισσότερα μαλλιά σας.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

sot

Member
Απ: Συγχρονισμένη τριχόπτωση

παρατηρω οτι οι τριχες που μου πέφτουν στην ρίζα τους εχουν κάτι λευκο σαν πυτιριδα. Μήπως ξέρει κανεις γιατι συμβαίνει αυτο???

magic810

New Member

πραγματι......και εγω το χα παρατηρησει παλιοτερα...καποιοι μου ειπαν οτι ειναι σμιγμα...καποιοι αλλοι οτι ειναι ο θυλακας....ποιος ξερει ποτε δεν μου λυθηκε τεκμηριωμενα αυτη η απορια...

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

συνήθως η τριχόπτωση και η θεραπεία με διάφορες λοσιόν συνδιάζεται με ξηρή πυτιρίαση (=πυτιρίδα)

magic810

New Member

οχι φιλε spiro εννοει ενα ασπρακι που ειναι κολλημενο πανω στη ριζα.....της τριχας....

Άκης

Administrator

Ο θύλακας δεν είναι γιατί δεν βγαίνει. Λένε ότι είναι ίχνος από DHT.
dht_2.jpg

magic810

New Member

ακη νομιζω οτι ψαρωσα τωρα...δεν περιμενα τετοια ετοιμοτητα....με τισ photo,,, :p

sot

Member

Δηλαδη ακη αμα είναι ιχνος απο dht οπως λές, γι αυτο πέφτει και η τρίχα......
πρεπει επειγοντως να ερθουν τα υλικα για το zix να σωθουμε.....

Άκης

Administrator

magic810 είπε:
ακη νομιζω οτι ψαρωσα τωρα...δεν περιμενα τετοια ετοιμοτητα....με τισ photo,,, :p
;)

sot είπε:
Δηλαδη ακη αμα είναι ιχνος απο dht οπως λές, γι αυτο πέφτει και η τρίχα......
πρεπει επειγοντως να ερθουν τα υλικα για το zix να σωθουμε.....
Πάντως, ξεκίνα μέχρι να έρθει με το regaine. Δεν σημαίνει ότι θα πρέπει σώνει και καλά να περιμένεις όλα για να ξεκινήσεις.
Όπως ένας φίλος μου περίμενε να έρθει το rogaine από έξω για να πάρει το proscar. Μετά περίμενε να πάρει το proscar για να βάλει και rogaine.
Μετά περίμενε να ρωτήσει φαρμακοποιό για να δει τι θα του πει και τελικά βάζει μόνο rogaine γιατί φοβάται τα sides...
Τι θα πρέπει να του πω δηλαδή για να καταλάβει ότι εγώ ΔΕΝ είδα κάτι τρομακτικό;
ΝΑ γίνω κουμπάρος του ώστε να του επιβεβαιώσει η γυναίκα του; (κακιούλα)...

sot

Member

εχω ξεκινηση φιλε εδω και καιρο παιρνω proscar και εβαζα και regaine.
για μερικους μήνες σταματησα το regaine και τωρα έχω παραγγηλη απο εξωτερικο minoxidil 5% και περιμενω να μου ερθει μαζι με τα άλλα που πηρα για το zix
γι αυτο είμαι σε αναμονη αυτη την στιγμη και περιμένω τον ταχυδρομο.... :D

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα