Σκληρυνση τριχας / Λακ / Τριχοπτωση

cool11

Well-Known Member
Επειδη εχω 'μαλακή' τριχα στο μαλλι, μερικες φορες σκεφτομαι αν θα μπορουσε καποιες φορες να βαζω λακ στο μαλλι.
Αυτο ομως, παντα με την προϋποθεση οτι δεν επιτεινει το προβλημα της τριχοπτωσης, το οποιο εχω, και το οποιο το εχω σταθεροποιησει σε μεγαλο βαθμο με τη δικη σας βοηθεια και με τα σκευασματα που βαζω.

Ξερω οτι οσο λιγοτερο βαζει κανεις στο μαλλι, τοσο το καλυτερο. Ωστοσο οποιος εχει μαλακες τριχες θα με καταλαβει, ειναι φορες που πρεπει να εμφανιστεις καπου και το μαλλι ειναι 'αλλα αντι αλλων' καταστρεφοντας την οποια αξιοπρεπη εμφανιση.
Θα ηθελα να ειχα πιο σκληρη τριχα, να στεκεται καπως το μαλλι. Αλλα δεν εχω. Υπαρχει καποια λυση για καποιο φυσικο τροπο σκληρυνσης;

Παντως αν η λακ, οπως ισως και ολα τα σχετικα σκευασματα, κανουν κακο στο μαλλι(πχ. κλεινουν πορους, ή το ταλαιπωρουν) σε βαθμο που να καταστρεφουν ολη την τιτανια προσπαθεια για να το διατηρησω(regain, revivogen, fungoral κλπ), τοτε θα το σκεφτω πολυ αν θα βαλω.

Ποσο κακο κανει; Σε τι βαθμο μπορω να την χρησιμοποιησω διχως να καταστρεφω την προσπαθεια κατα της τριχοπτωσης;

Πειτε μου σχετικα με τη λακ και την χρηση της σε ατομο με τριχοπτωση, καθως και για τροπους σκληρυνσης της τριχας.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

akol

Member
Απ: Σκληρυνση τριχας / Λακ / Τριχοπτωση

και εγω μαλακή τρίχα έχω.χρησιμοποιουσα χρόνια λακ και ζελέ.χωρίs αυτα δεν γινόταν...πλέον ομωs χρησιμοποιώ λακ και ζελέ βιολογικήs προέλευσηs οποία φορμάρουν τα μαλλιά σε ικανοποιητικό επίπεδο.

cool11

Well-Known Member

Το θεμα ειναι να μην παει πισω η προσπαθεια κατα της τριχοπτωσης ομως...
Αν ειναι απο τη μια να χτιζω κι απο την αλλη να γκρεμιζω...

sakis9282

Member

Εγώ πάντως βάζω ζελέ, πηλό ή αφρό χτενίσματος χρόνια,αλλά προσέχω να μην πηγαίνει στη ρίζα αλλά μόνο στην κορυφή της τρίχας.Χωρίς αυτά τα προιόντα μαλλιά είναι πατημένα και φαίνονται και λιγότερα.

cmos516

Member

Eγω παλι δεν πιστευω οτι κανουνε κακο αυτα τα προιοντα.Αμα ειναι να σου πεσουν θα σου πεσουν και τιποτα να μην βαλεις .
Και ο Βεγγος λετε λακ να βαζε η gel εκεινη την εποχη ,και να γινε ετσι.
Ολα ειναι dna,και οτι ειναι γραμμενο σ'αυτο δεν αλλαζει.Ειμαι της αποψης "χαιρε το μαλλι σου τωρα που το εχεις".

Εγω εχω ακουσει οτι ασπριζουν και τα μαλλια με του ζελεδες και αυτα.Αληθευει?

kakashi

Member

δλδ ολες οι λοσιον που βαζουμε με τον καιρο ασπριζουν τα μαλλια?

tatini

New Member

cmos, σίγουρα παίζει ρόλο η προδιάθεση, ωστόσο επειδή δύσκολο να ξέρεις αν έχεις προδιάθεση ή όχι, καλό είναι να είσαι προσεκτικός. Ούτως ή άλλως προσωπικά είμαι της άποψης ότι οι αλλαγές στην εμφάνισή μας καλό είναι να φαίνονται φυσικές, άρα το υπερβολικά στιλιζαρισμένο μαλλί δεν είναι του γούστου μου. Άλλο να τρίψεις λίγο κερί στις παλάμες σου και να χαϊδέψεις τα μαλλιά σου για να μην πετάνε κι άλλο να τα φορτώνεις με τόνους προϊόντων για να μείνουν 10 μέτρα καρφιά. Την ίδια άποψη έχω και για τις γυναίκες ως προς το μακιγιάζ και το χρώμα μαλλιών (2-3 τόνους κοντά στο φυσικό), αλλά ας μην το τραβήξω τόσο... Όσο πιο natural το αποτέλεσμα τόσο το καλύτερο για εμένα. Τα 70s-80s-90s είναι πια παρελθόν (εκτός αν είσαι η Lady Gaga).

cmos516

Member

tatini είπε:
οι αλλαγές στην εμφάνισή μας καλό είναι να φαίνονται φυσικές, άρα το υπερβολικά στιλιζαρισμένο μαλλί δεν είναι του γούστου μου. Άλλο να τρίψεις λίγο κερί στις παλάμες σου και να χαϊδέψεις τα μαλλιά σου για να μην πετάνε κι άλλο να τα φορτώνεις με τόνους προϊόντων για να μείνουν 10 μέτρα καρφιά. Την ίδια άποψη έχω και για τις γυναίκες ως προς το μακιγιάζ και το χρώμα μαλλιών (2-3 τόνους κοντά στο φυσικό), αλλά ας μην το τραβήξω τόσο... Όσο πιο natural το αποτέλεσμα τόσο το καλύτερο για εμένα. Τα 70s-80s-90s είναι πια παρελθόν (εκτός αν είσαι η Lady Gaga).

Κοιταξε (για μενα) υπαρχει το dry look,το στεγνο(και το οποιο μαλλον σ'αυτο αναφερεσε εσυ ως natural),κ το wet look (βρεγμενο).
Και τα 2 ειναι εξησου ωραια,(με μια προτιμηση στο wet ,και στο μεταξυ wet κ dry)αν εχεις μαλλι και κυριως ξερεις να κανεις σωστη χρηση των προιοντων styling.(μη βαζεις με το κιλο)
Αυτα τα οποια αναφερεσε με 10cm καρφια,στα 80s-90s(κυριως),Lady Gaga κτλ ,ανηκουν στη κατηγορια του extreme look,(κατ'εμε παντα)το οποιο ειναι ιδανικο ,οταν θελεις απο μηδενικο που εισαι να γινεις νουμερο.......!

tatini

New Member

Το wet και το dry είναι κατά περιπτώσεις υποκατηγορίες του extreme. Και το wet look 90s είναι... Νομίζω ότι ένα διάστημα όλοι κυκλοφορούσαν λες και μόλις είχαν βγει απ'το μπάνιο. Τώρα δεν το συναντάς ιδιαίτερα. Και πάλι, εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτά είναι "πειράματα" που τα περνάς μαζί με την ακμή στην εφηβεία... Όταν μεγαλώνεις λίγο κερί για γυαλάδα σε ένα νορμάλ χτένισμα είναι ό,τι πρέπει. Το natural είναι πάντα the best, γιατί και δεν δείχνει παράλογο ή υπερβολικό ή "διαφορετικό" πάνω σου και είσαι περιποιημένος χωρίς να φαίνεται ότι έχεις προσπαθήσει ιδιαίτερα. Θυμήσου ότι ένα υπερβολικό μαλλί είναι όπως το υπερβολικό μακιγιάζ ή το υπερβολικό ρούχο: προσπαθεί να τραβήξει τα βλέμματα στην απέλπιδα προσπάθεια του ιδιοκτήτη του να εντυπωσιάσει.

tatini

New Member

Για να το πω μέσα από ένα παράδειγμα... να κάνεις καρφάκια γιατί το μαλλί σου είναι ίσιο πράσο και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πέρασμα με λίγη ποσότητα προϊόντος στο χέρι σου να το καταλάβω... αλλά να έχεις λεπτό/αδύναμο/σπαστό/σγουρό/whatever μαλλί και να κάθεσαι να το φτιάχνεις με τις ώρες και ενδεχομένως με μεγάλες ποσότητες προϊόντος το θεωρώ νοοτροπία 15χρονου.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cool11

Well-Known Member

Ρε παιδια, μιλω για λιγη λακ, φυσικο look.
Λιγο να ειναι πιο σκληρη η τριχα. Ουτε wet look, ουτε 'καρφια', ουτε λοσιον, ουτε αφροι, ουτε τιποτε.

Αλλα θελω να ξερω σε σχεση με την τριχοπτωση.
Δεν προκαλει αμεση τριχοπτωση πιστευω, αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο ισως.
Αυτο θελω να συζητησουμε.

tatini

New Member

cool11, για να λες ότι θέλεις το μαλλί σου να φαίνεται σκληρό (και υποθέτω να έχει όγκο) δεν είμαι σίγουρος ότι το "λίγη" λακ ανταποκρίνεται σε αυτό που έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας ως "λίγη". Λίγη εγώ λέω ένα γενικό τσαφ για να μην χάνει το μαλλί τη φόρμα του και να έχει ένα κράτημα. Αν εννοείς αυτό, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα, ούτως ή άλλως η ποσότητα δεν είναι καν αρκετή για να φτάσει στο τριχωτό.

akol

Member

απο ολα τα προιοντα styling η λακ δειχνει να φερνει τη μεγαλυτερη τριχόπτωση.αυτο ισχυριζονται και οι περισσότεροι.αυτό όμωs δεν ισχύει γιατι ότα βαζουμε λακ τα μαλλια κρατιούνται σταθερά στο κεφάλι χωρίs να μπορούν να πέσουν.ναι μεν αποκοπόνται απο το τριχοθυλάκιο αφού ειναι να πέσουν αλλα δεν πέφτουν απο το κεφάλι μιαs και τα κρατάει η λακ σταθερά και κολλημένα.όταν πάμε να λουστουμε πέφτουν όλα μαζί και αυτό δινει την εντύπωση ότι εχουμε περισσότερη τριχόπτωση λόγω τηs λακ.εγώ αυτό συμπέρανα.έχει κανείs άλλη πληροφορία?

crossfire

Well-Known Member

akol είπε:
απο ολα τα προιοντα styling η λακ δειχνει να φερνει τη μεγαλυτερη τριχόπτωση.αυτο ισχυριζονται και οι περισσότεροι.αυτό όμωs δεν ισχύει γιατι ότα βαζουμε λακ τα μαλλια κρατιούνται σταθερά στο κεφάλι χωρίs να μπορούν να πέσουν.ναι μεν αποκοπόνται απο το τριχοθυλάκιο αφού ειναι να πέσουν αλλα δεν πέφτουν απο το κεφάλι μιαs και τα κρατάει η λακ σταθερά και κολλημένα.όταν πάμε να λουστουμε πέφτουν όλα μαζί και αυτό δινει την εντύπωση ότι εχουμε περισσότερη τριχόπτωση λόγω τηs λακ.εγώ αυτό συμπέρανα.έχει κανείs άλλη πληροφορία?

Ετσι ακριβως ειναι...μυθος τα περι λακ και τριχοπτωσης και πολυ σωστο το οτι η λακ κραταει κολλημενα τα μαλλια που επεσαν
Αν εχεις να κανεις μια εβδομαδα μπανιο,και ταυτοχρονα βαζεις λακ...καλυτερα κλεισε τα ματια μπροστα στη θεα του νιπτηρα

Μπλουζα