Προτάσεις για τοπικό σκεύασμα και γιατρό σε Θεσσαλονίκη/ παρενέργειες, ορμονικοί δείκτες για τοπική fin.

yo_gi

New Member
Γεια σε όλους, νέο μέλος στο forum.

Ένα μήνα πριν έκανα ΜΜ στην Θεσσαλονίκη, είμαι 40 και έχω ΑΑ, την άφησα να εξελιχθεί αρκετά χωρίς φάρμακα. Ξεκίνησα τοπικά min + fin ένα χρόνο περίπου πριν τα οποία έδωσαν μια πυκνότητα αλλά το σημείο που με ενοχλούσε η εικόνα είχε ξεπεραστεί και δεν υπήρχε επιστροφή όποτε πήρα την απόφαση για ΜΜ. Περιμένω να δω τα αληθινά αποτελέσματα τους επόμενους μήνες, fingers crossed.

Καθώς θέλω να διατηρήσω ότι μαλλιά υπήρχαν θα ξεκινήσω πάλι φάρμακα φυσικά. Διάβασα διάφορα νήματα πριν ποστάρω και είδα ότι για τοπικό διάλυμα fin + min κάποιος κόσμος προμηθεύεται από συγκεκριμένους γιατρούς ή φαρμακεία που φτιάχνουν και διάβασα και για το fagron (για αυτό βρήκα κάτι πόστ από το 2021) και θα ήθελα να ρωτήσω για πρόσφατες απόψεις σχετικά με τοπικά σκευάσματα και αν έχει βγει κάτι καινούριο. αν το fagron είναι κομπλε ή αν κάποιος προτείνει κάποιο από φαρμακείο ή γιατρό στην Θεσσαλονίκη.

Πιθανότατα θα περάσω και στο χάπι τελικά. Επίσης ποια είναι η γνώμη σας για το τοπική fin γενικά, δουλεύει, έχει παρενέργειες γιατί είναι κοντά στο κεφάλι (κάποιοι αναφέρουν brain fog αλλά δεν υπάρχουν έρευνες για το τοπικό αν δεν κάνω λάθος και κάλλιστα μπορεί να είναι nocebo);

Προσωπικά έβαζα τοπικό για περίπου ένα χρόνο (το οποίο έπαιρνα από την Advanced Hair Clinic στη Θεσσαλονίκη), σεξουαλικές παρενέργειες δεν είχα, για brain fog κλπ δεν μπορώ να μιλήσω γιατί κάποιες μέρες τέτοια αισθήματα έχω χρόνια μαζί και με ημικρανίες οπότε ό,τι και να πω θα είναι άκυρο και μη εμπεριστατωμένο.

Πάντως έκανα και εξετάσεις ορμονικές και βρήκα δείκτες αυξημένους και η γιατρός μου είπε ότι οι δείκτες δείχνουν χαμηλή ελεύθερη τεστοστερόνη και ότι λογικά είναι το τοπικό διάλυμα γιατί δεν υπήρχε καμία άλλη ένδειξη για κάτι άλλο. Έχω κάνει επαναληπτικές και θα δω αποτελέσματα τώρα, γιατί με την ευκαιρία της ΜΜ που πρέπει να σταματήσεις φάρμακα τοπικά είπα να κρατήσω λίγο παραπάνω την αποχή και να δω αν όντως οι δείκτες επηρεάζονταν από την fin την τοπική. Αν ενδιαφέρεται κόσμος για τα αποτελέσματα μπορώ να τα μοιραστώ.

Τέλος να ρωτήσω αν έχει κάποιος να προτείνει γιατρό στην Θεσσαλονίκη με τον οποίο μπορώ να έχω μια καλή σχέση σε βάθος χρόνου για να παρακολουθούμε το κεφάλι αλλά και τα ορμονικά/σεξουαλικά ειδικά αν ξεκινήσω χάπι fin. Δεν είχα τύχη με κάποιους δερματολόγους παλιότερα, δεν γνώριζαν πολλά περί fin. Επίσης γνωρίζω ότι πρέπει και ως άντρες να κοιτάμε και τον προστάτη, και η οικογένεια μου έχει ιστορικό, οπότε ξέρω ότι επειδή η fin μπορεί να ρίξει τον δείκτη PSA και να αποκρύψει την πραγματικότητα πρέπει να κάνεις και άλλες εξετάσεις για καρκίνο προστάτη. Υποθέτω βέβαια για αυτό χρειάζεσαι έναν καλό ανδρολόγο αν δεν κάνω λάθος.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Καλησπερα, ως προς τη χρηση τοπικου η γνωμη μου ειναι πως προκειται για κατι καλυτερο απο το τιποτα, ή απο σκετη μινοξιδιλη. Πιθανως για ατομα με μικρο προβλημα να ειναι αποτελεσματικο ομως σε γενικες γραμμες δε μπορει να δωσει μακροχρονια λυση για διαφορους λογους. Εφοσον καποιος κατανοει οτι και το τοπικο απορροφαται δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να αποφυγεις το oral εναντι αυτου.

Αλλωστε η ταση και στην oral μορφη ειναι η custom δοσολογια αναλογα του προβληματος - ηλικιας. Με λιγα λογια μπορει να παιρνεις ειτε μικροτερη δοση καθε μερα, πραγμα δυσκολο αφου θα πρεπει να κοβεις χαπια κλπ ειτε να παιρνεις την κλασσικη δοση (1mg propecia ~1,25mg proscar κομμενο στα 4) 3/4 φορες την εβδομαδα. Αυτο που παιζει κυριο λογο ειναι τα εβδομαδιαια mg και οχι τα καθημερινα, thats why.
Στο φορουμ εχουμε και ατομα που παιρνουν ενα χαπακι proscar/ 3/4 π.χ. μια φορα την εβδομαδα και τελος.

Αυτο που χρειαζεται να προσεξεις, περαν των γενικων αιματος(πιθανως για ελεγχο καταστασης συκωτιου) ειναι να αναφερεις στο γιατρο σου οτι χρησιμοποιεις προκειμενου να κανει την καταλληλη αξιολογηση αφου το συνηθες ειναι το PSA να μειωνεται σχεδον κατα 50%. Εφοσον ενημερωσεις τον παθολογο τα υπολοιπα ειναι δικια του δουλεια. Αν και παλι αγχωνεσαι μπορεις να ενταξεις υπερηχο προστατη/ δακτυλοσκοπηση αλλα για αυτα θα σε κατευθυνει η καταλληλη ειδικοτητα γιατρου.

Αν εβαζες και καποιες φωτογραφιες θα μπορουσαν και οι προτασεις μας ως προς την αγωγη να εινια πιο συγκεκριμενες.
 
Μπλουζα