Προσοχή στη μινοξιδόλη

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

son

New Member
Καλησπέρα
θα ήθελα να ενημερώσω οτι το το regain (γενικά minoxidil) χορηγείται μόνο με συνταγή ιατρού και η χρήση της (κυρίως η συνεχής και πολυετής) επηρεάζει αρνητικά την ομαλή λειτουργία της καρδιάς. Δεν ειναι αθώο φάρμακο χωρίς παρενέργειες και χρειάζεται προσοχή η χρήση της. Η ανθρώπινη υγεία ειναι πιο σημαντική απο λίγες τρίχες.
Ευχαριστώ
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Προσοχή στη μινοξιδόλη

και η ασπιρινη εχει αντεδειξεις ομως προσφερει και καλο
οτι εχει ενδειξεις σχεδον παντα εχει και αντενδειξεις

εσυ το βαζεις στα μαλλια σου
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Προσοχή στη μινοξιδόλη

οκ...
κάτσε λίγο και σκέψου :
-πόσα φάρμακα δίνουν παρενέργειες
-πόσο συχνές και σοβαρές είναι αυτές
-γιατί δεν συνταγογραφείται πια η μινοξ.
 

magic810

New Member
Απ: Προσοχή στη μινοξιδόλη

son είπε:
Καλησπέρα
θα ήθελα να ενημερώσω οτι το το regain (γενικά minoxidil) χορηγείται μόνο με συνταγή ιατρού και η χρήση της (κυρίως η συνεχής και πολυετής) επηρεάζει αρνητικά την ομαλή λειτουργία της καρδιάς. Δεν ειναι αθώο φάρμακο χωρίς παρενέργειες και χρειάζεται προσοχή η χρήση της. Η ανθρώπινη υγεία ειναι πιο σημαντική απο λίγες τρίχες.
Ευχαριστώ

ισχυει αυτο που λες son....μαλιστα πολλοι ειναι αυτοι που χρησιμοποιυν μινοξιδιλη 2% για αυτον ακριβως τον λογο μιας και το χρησιμοποιουν μακροπροθεσμα....
 

vrm

Member
Απ: Προσοχή στη μινοξιδόλη

son είπε:
Καλησπέρα
θα ήθελα να ενημερώσω οτι το το regain (γενικά minoxidil) χορηγείται μόνο με συνταγή ιατρού και η χρήση της (κυρίως η συνεχής και πολυετής) επηρεάζει αρνητικά την ομαλή λειτουργία της καρδιάς. Δεν ειναι αθώο φάρμακο χωρίς παρενέργειες και χρειάζεται προσοχή η χρήση της. Η ανθρώπινη υγεία ειναι πιο σημαντική απο λίγες τρίχες.
Ευχαριστώ
Φιλε Son συμφωνω μαζι σου μονο στο τελευταιο στο οτι δηλαδη η ανθρωπινη υγεια προεχει και αποτελει το σημαντικότερο αγαθό!!! Ομως νομιζω οτι υπερβαλλεις, δεν ξερω αν εισαι γιατρος ή αν εχεις υποψη σου επιστημονικες ερευνες που να αποδεικνυουν οτι η χρηση της μινοξιδιλης προκαλει τη τοσο σοβαρη παρενεργεια << επηρεαζει αρνητικα την ομαλη λειτουργια της καρδιας>>.Οι μονες παρενεργειες που γνωριζω και τις οποιες μου ειχαν επισημανει οι δερματολογοι που ειχα απευθυνθει ηταν οι ερεθισμοι στο τριχωτο της κεφαλης
και οι πιθανοι πονοκεφαλοι, κατα το πρωτο διαστημα εφαρμογης.
Αν πραγματι ισχυει αυτο που λες το οποιο δεν μπορω να αμφισβητησω με βεβαιοτητα καθως δεν εχω στοιχεια, τοτε γιατι εχει εγκριθει η χρηση της μινοξιδιλης στο εξωτερικο , γιατι κυκλοφορουν στην αγορα σκευασματα που περιεχουν μινοξιδιλη σε ποσοστο πολυ μεγαλυτερο απο το 5% ( 6% ,12,5%, 15%). Αν η μινοξιδιλη ειχε τοσο σοβαρες συνεπειες δεν θα ειχε απαγορευτει η κυκλοφορια της εστω και απο ορισμενες μονο χωρες του κοσμου ???
 

someone1

New Member
Αναλυτικά οι παρενέργειες της Μινοξιλίδης

Γεια σε όλους,

το post αυτό δεν το γράφω για να κινδυνολογήσω / τρομοκρατήσω αλλά για ενημέρωση.

Αν έχετε παρακολουθήσει τα λίγα post μου, έκανα χρήση μινοξιλίδης για 5 χρόνια, κυρίως με συνταγές δερματολόγου που την αναμείγνυε με ένα κορτιζονούχο. Πέρισυ, άρχισα να τη χρησιμοποιώ χωρίς κορτιζόνη, δηλαδή σκέτο Axelan 5% - λόγω της επιβάρυσνης που προκαλεί στην υγεία η διαρκής χρήση κορτιζόνη (νωρίς το σκέφτηκα...)


Τέλος πάντων, όλα αυτά τα χρόνια πέρα από τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, ενίοτε ένιωθα και πόνο στο στήθος που τον απέδιδα στο άγχος. Τους τελευταίους μήνες έτυχε να διαβάσω πάρα πολλά threads για τις παρενέργειες της μινοξιλίδης στο hairlosstalk, το πιο μεγάλο ξένο site για το θέμα μας.

Εκεί υπάρχουν κάποια άτομα που υποστηρίζουν πως η μινοξιλίδη τους προκάλεσε μόνιμη υψηλή πίεση (μάλλον λόγω της τεχνιτής πτώσης της από το φάρμακο;) και ταχυκαρδία με αποτέλεσμα να χρειάζονται πλέον μόνιμη χρήση φαρμάκων για την καρδιά (beta blockers)

Ανησύχησα, και έτσι έψαξα εξονυχιστικά οποιοδήποτε site και έρευνα για τη μινοξιλίδη στο internet.

Θέλει προσοχή παιδιά. Σε αυτό το link έχει μαζεμένα τα πάντα για τη minoxidil

http://cme.medscape.com/druginfo/monograph?cid=med&drugid=1336&drugname=Minoxidil+(Bulk)+Misc&monotype=monograph&secid=4

ή βάλτε στο google "minoxidil bulk monography"


Εικάζεται πως μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές και μόνιμες βλάβες στην καρδιά. Επίσης, προκαλεί αλλαγές στο ηλεκτροκαρδιογράφημα, οι οποίες δεν έχουν θεωρηθεί κλινικό εύρημα, αλλά ωστόσο τις προκαλεί.

Κάτι άλλο που δεν είναι επίσης γνωστό, αλλά μπορείτε να το τσεκάρετε είτε στο γερμανικό φύλο οδηγιών είτε σε κάποια άρθρα στο google scholar, είναι πως η μινοξιλίδη μπορεί να προκαλέσει γυναικομαστία... (ναι και αυτή, όχι μόνο η φιναστερίδη...) επειδή μπορεί να αυξήσει την προλακτίνη.

Γενικά και προφανώς, όσο μικρότερη είναι η περιεκτικότητα της, τόσο μικρότεροι είναι οι κίνδυνοι. Από την άλλη, παντού θα δείτε να απορρίπτεται η χρήση της σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες του 5%, η χρήση της με άλλες ουσίες - κυρίως κορτιζόνη - που αυξάνουν την αποροφησημότητα (αναρρωτιέμαι γιατί οι γιατροί εδώ σχεδόν πάντα τη δίνουν με κορτιζόνη) και η χρήση της σε τραυματισμένο, ερεθισμένο δέρμα.

Διαβάζοντάς τα όλα αυτά κατέληξα πως μάλλον δεν αξίζει τον κόπο και κυρίως δεν είναι για πολλά χρόνια.

Τράβηξα ένα τεράστιο άγχος γιατί πήγα για καρδιογράφημα, μου βρήκε αυτές τις άτυπες αλλαγές στα τ κύμματα και έτσι πέρασα μια σειρά εξετάσεων και κόντρα εξετάσεων για να δουν αν παίζει τίποτα. Ευτυχώς όλα τελικά ήταν εντάξει, όμως πραγματικά δε θα ξαναμπώ σε αυτή τη διαδικασία.

Πλέον έχουν περάσει 3 και κάτι που την έχω κόψει. Το shedding ήταν ελάχιστο ή μηδενικό. Βέβαια τη χρησιμοποιούσα για 5 χρόνια. Εδώ και μια βδομάδα χρησιμοποιώ rogaine 2% έναν ψεκασμό την ημέρα (το υπολογίζω ως το 1/12 της συνιστώμενης δόσης) θέλωντας να αναβάλω λίγο το shedding που ίσως είναι να συμβεί στο τέταρτο μήνα.

Αυτά ήθελα να σας πω.
Δε θέλω να τρομάξω κανέναν, ούτως ή άλλως και γω στο ίδιο καζάνι είμαι. Ενδεχομένως να μη με βοηθούσε πολύ η μινοξιλίδη, μα τώρα που τη σταμάτησα / σταματώ νιώθω πως χάνω εκείνη τη ψυχολογική σιγουριά που είχα πως "να έβαλα minoxidil και σήμερα, κάτι έκανα για τα μαλιά". Θα μείνω στο tricomin πλέον μόνο και θα ελπίζω σε μια καλύτερη θεραπεία σύντομα.

Για όποιον τέλος τον ενδιαφέρει, ψάξτε στο ίντερνετ πέρα από την aderans που βρίσκεται κάπου στο μέσο(;) της δεύτερης φάσης ευρείας κλίμακας δοκιμών για την "κλωνοποίηση" και την histogen που έχει κάτι που φαίνεται υποσχόμενο και έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση της.

Αυτά είχα να σας πω

να είστε καλά παιδιά

και ρίξτε μια ματιά στο Link Που σας έβαλα γιατί έχει όλες τις πληροφορίες
που ούτε οι γιατροί τις ξέρουν / λένε και ούτε καν τις γράφουν τα φυλάδια των φαρμάκων

καλύτερα να ξέρουμε για να μην τρέχουμε μετά


χαιρετώ!
 

Ntia

New Member
Απ: Προσοχή στη μινοξιδόλη

someone1,

καταλαβαίνω απόλυτα τις ανησυχίες σου για τη μινοξιδιλη και κυρίως και τη κορτιζόνη μια κι εγώ για μήνες τώρα τα ίδια βάζω...

αλλά κάποια στιγμή που για άλλο λόγο βρέθηκα στο νοσοκομείο και το ανέφερα κι αυτό, οι γιατροί εκεί γελούσαν... μου ειπαν οτι ειναι πολύ η μικρή η ποσότητα και δεν απορροφάται σε βαθμό ώστε να δημιουργήσει προβλήματα...

η κορτιζονη όντως προκαλεί προβλήματα σε μακροχρόνια χρήση αλλα όταν τη λαμβάνει κανείς απο το στόμα...

πάντως επειδή είχα φρικάρει κι εγώ, μου έκανε εντύπωση που τους φάνηκε τόσο αστείο...
 

someone1

New Member
Απ: Προσοχή στη μινοξιδόλη

Γεια σου Ντία,

και εγώ αυτό ήξερα που λες, πως απορροφάται λίγο. Αν δεις τα ποσοστά κυμαίνονται μεταξύ 0.9% και 4% αν θυμάμαι, με μέσο όρο 1.4%. Από την άλλη διάβασα πως η χρήση κορτιζόνης ταυτόχρονα μπορεί και να τριπλασιάζει ή πενταπλασιάζει αυτή την απορρόφηση, δηλαδή να τη φέρνει ακόμα και κάπου στο 10 με 15%.

Υπολογίζοντας μας βγάζει με ένα 12.5% απορρόφηση γύρω στα 4mg δηλαδή σχεδόν την από στόματος δόση. Με διπλή εφαρμογή την ημέρα βγάζει 8mg.

Με τη νορμάλ απορρόφηση, δηλαδή 1.4% βγάζει 0.7mg τη δόση, δηλαδή 1.4mg τη μέρα δηλαδή μια συσσώρευση 6mg διαρκώς στο αίμα (αν δεν κάνω λάθος γύρω στις 4 μέρες μένει ενεργή)

Μακάρι να ξερα πόσο αμελητέα ή μη είναι αυτή η ποσότητα.

Πήγα σε αρκετούς καρδιολόγους μες το άγχος που προανέφερα. Οι δυο δε δώσαν σημασία. Ο τρίτος δεν ήξερε. Ο τέταρτος είπε να σταματήσω και ότι είναι επιβλαβής.
Πήγα επίσης και σε ενδοκρινολόγο για την προλακτίνη. Οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές ωστόσο η γιατρός είπε ότι παίζει αυτό στη διεθνή βιβλιογραφία αλλά υποτιμάται προς το παρόν - θα πάρει χρόνια να αναγνωριστεί ως πιθανή παρενέργεια.

Βρήκα επίσης μια μελέτη απ' τα τέλη του '80 που κατέληγε πως "η χρήση μινοξιλίδης 2% για 6 μήνες μάλλον δεν αποδυκνείεται καταστροφική για τη λειτουργία της καρδιάς".

Τί να πεις...

Εκεί που καταλήγω είναι πως ως φάρμακο είναι πολύ δυνατό. Ακόμα και στη μικρότερη από στόματος δόση συνίσταται παράλληλη χρήση betta blocker για την καρδιά και διουρητικού και διαρκής ιατρικός έλεγχος.

Επομένως πρέπει να έχουμε το νου μας ακόμα και για τη χρήση στα μαλιά. Παλιά υπήρχαν περίοδοι που έβαζα πάρα πολύ λέγοντας πως σιγά, μια λοσιόν ειναι, σιγά μην κάνει καλά. Και υποθέτω πως είναι και το ψυχολογικό, νιώθεις πως κάτι κάνεις, πως έχεις λίγο έλεγχο σε μια ανεξέλεγτη κατάσταση.

Δεν ξέρω αν είδες το link που έγραψα. Είναι ότι πιο πλήρες έχω βρει. Περιλαμβάνει τα πορίσματα από όλες τις έρευνες, και αυτές της εταιρείς αλλά και τις ανεξάρτητες.

Σκεφτόμουν μήπως θα ήταν καλό να το βάζατε σε ένα εμφανές σημείο του site, πχ στην αρχή του forum για τα τοπικά ως μόνιμο θέμα για να υπάρχει ενημέρωση.

Βασικά αυτό και το προηγούμενο post τα έγραψα επειδή ζορίστηκα πολύ το προηγούμενο διάστημα με τις εξετάσεις και το άγχος, ώστε να αποφύγει κάποιος άλλος όλο αυτό. Όλα αυτά τα βρήκα ενώ περίμενα να κάνω τις εξετάσεις που μου είχε γράψει ο γιατρός, οπότε καταλαβαίνεις.

καλύτερα λοιπόν να τα έχει κανείς υπόψην του από την αρχή που ξεκινά το φάρμακο

αυτά!
 

someone1

New Member
προς τους modarators

Παιδιά, όπως είπα και στην Ντία,

δείτε το link που έχω στο πιο πάνω post μου. Μήπως θα ήταν καλό να μπει κάπου πιο κεντρικά στα forum?

Έχει μαζεμένα τα αποτελέσματα από όλες τις έρευνες που έχουν γίνει για τα sides της μινοξιλίδης. Και τα επίσημα της εταιρείας αλλά και άλλων ερευνητών.

Έτσι για ενημέρωση
 

Άκης

Administrator
Απ: Προσοχή στη μινοξιδόλη

Βασικά someone1 και εγώ είδα μερικά sides από την μινοξ. Πόνο στο στήθος και ταχυκαρδία στην αρχή.
Αλλά με τον καιρό μείωσα την δόση και έφυγαν.
Βασικά αναφέρεις ότι έβαζες πολύ ποσότητα, κάτι που το κάνουν πολλοί και παρατηρούν sides.
Επίσης δεν μου αρέσουν αυτές οι συνταγές των γιατρών all-in-one με την μινοξ, κάτι που και αυξάνει την απορρόφηση της αλλά και βοηθά να απορροφηθούν μαζί και τα άλλα συστατικά.
Η μινοξ πήρε έγκριση σαν αποτελεσματική μόνη της, τα υπόλοιπα τα θεωρώ μπούρδες, όπως το να βάζεις προγεστερόνη, η οποία απορροφάτε πχ.
Εκτός αν βάζεις κάτι σαν το palmetto ή κάτι άλλο "αθώο".
Γνώμη μου φυσικά, δεν μπορώ να επέμβω στις συνταγές των γιατρών.
 

kabamarou

Member
Απ: προς τους modarators

someone1 είπε:
Παιδιά, όπως είπα και στην Ντία,

δείτε το link που έχω στο πιο πάνω post μου. Μήπως θα ήταν καλό να μπει κάπου πιο κεντρικά στα forum?

Έχει μαζεμένα τα αποτελέσματα από όλες τις έρευνες που έχουν γίνει για τα sides της μινοξιλίδης. Και τα επίσημα της εταιρείας αλλά και άλλων ερευνητών.

Έτσι για ενημέρωση

Νομίζω πως είναι καλή πρόταση αυτή που κάνεις πάντως someone1 :chinscratch
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Προσοχή στη μινοξιδόλη

υπαρχουν και οργανισμοι που δεν αντιδρουν οπως οι υπολοιποι

οποτε αν εχεις εναν αλαφρυ ερεθισμο δεν ειναι λογος να σταματησεις

αλλα αν εχεις ταχυκαρδεις και πονους στο στηθος ειναι πιο σοβαρος λογος

προσοχη στις placebo παρενεργειες
 

NoMoreLoss

New Member
Απ: Προσοχή στη μινοξιδόλη

κάνω χρήση minox 1.5 μήνα παλιά έκανα 8 μήνες(spectral dns). αυτό τον μήνα βάζω και κορτιζόνη τοπικά πάντα. δηλαδή βάζω πρώτα κορτιζόνη μετά απο 30 λεπτά minox 2 φορές την ημέρα. και μέρα παρα μέρα περνάω και ένα χεράκι dermaroller το κεφάλι και πάλι εφαρμογή των παραπάνω. κανένα side και παλιά και τώρα :).α!!! τα μόνα sides που έχω στην καρδιά είναι απο τα 12 χρόνια καπνίσματος το οποίο κάνω κάθε μισή ώρα(μέσο όρο) και δεν είναι τοπική εφαρμογή ;D.
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Προσοχή στη μινοξιδόλη

NoMoreLoss είπε:
α!!! τα μόνα sides που έχω στην καρδιά είναι απο τα 12 χρόνια καπνίσματος το οποίο κάνω κάθε μισή ώρα(μέσο όρο) και δεν είναι τοπική εφαρμογή ;D.
έλα ρε αρρώστια-πόσο σε νιώθω :20:
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα