Προλακτίνη και τριχόπτωση

vasiliki

New Member
Καλησπέρα σας! Έχει κανείς καμία ιδέα αν οι υψηλές τιμές προλακτίνης προκαλούν χρόνια τριχόπτωση;
Ευχαριστώ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Προλακτίνη και τριχόπτωση

:welc: Καλωσόρισες φίλη και καλή συνέχεια!!!

Δεν γνωρίζω να σου πω αναλυτικά, αλλά στον οδηγό του site για τις γυναίκες αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν εξετάσεις και για την συγκεκριμένη ορμόνη http://www.hairlossgr.com/guide-for-women
 

vasiliki

New Member
Απ: Προλακτίνη και τριχόπτωση

Σε ευχαριστώ Fenimore. Ναι, το ξέρω για τις συγκεκριμένες εξετάσεις, απλώς θα ήθελα να δω αν κάποιος έχει παρατηρήσει κάτι σχετικό, δλδ αν συνδέονται αυτά τα 2. Δυστυχώς, ενώ όλοι οι δερματολόγοι και ενδοκρινολόγοι την ζητάνε αυτή την εξέταση, στο τέλος σου λένε ότι δεν παίζει ρόλο. Πραγματικά, απορώ μαζί τους.. ???
 

agnosti_f

New Member
Απ: Προλακτίνη και τριχόπτωση

Θα σου πω εμπειρικα την αποψη μου,οχι ειδικα μιας κ συμπασχουμε!Η προλακτινη ειναι ορμονη που εχει σχεση με το αγχος.Οταν αρχικα ειχα κανει εγω την 1η φορα ειχε δειξει καμια 7αρια μοναδες πανω απο τ οριο,στην επαναλαπτικη ομως η τιμη της ειχε πεσει στο μισο!Προφανως λοιπον γινεται γι αυτο τον λογο οταν εχουμε να κανουμε με τριχοπτωση.Αυτο μου εδωσε να κτλβ η ενδοκρινολογος..Απο εκει κ περα η αυξημενη τιμη της ενδεχεται να συνδεεται με υπερπρολακτιναιμια..
 

martha

New Member
οποιαδήποτε ορμονική διαταραχή σχετίζεται με την τριχόπτωση.. κανε τις εξετάσεις για τεστοστερόνη (ολική και ελεύθερη) για ανδροστενεδιόνη, DHEAS, προλακτίνη, FSH, ΤΣΙ,ΤΞ,T4,αντί-TPO,SHBG,LH,TIBC, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, χαλκός, σίδηρος, φερριτίνη,Ca, και για βιταμίνες B12 B6 A D C... "φεριιτηνη" είναι καλο να είναι τπουλάχιστον 70 όταν υπάρχει πρόβλημα τριχόπτωσης... πήγαινε να σου τις γράψει ένας ενδοκρινολόγος η παθολόγος... Κι εγώ έχω εδώ και 3 χρονια τριχόπτωση και ντιστοίχως τώρα έκανα άωτες τις εξετάσεις κι περιμένω αποτελέσματα.. ορμονικές εξετάσεις πρέπει να γίνουν την 3-5 μέρα της περιόδου.. η τριχόπτωση θα σταματήσει από μονη της αν υπάρχει ορμονική ισορροπία και δεν υπάρχει έλλειψη βιταμινών ") ελπίζω να σε βοηθησα λίγο Smile) το σημαντικότερο είναι να μην έχεις άγχος

edit: Αλλαγή greeklish σε Ελληνικά
 

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
@martha Θα σε παρακαλέσω να γράφεις μόνο στα Ελληνικά. Είναι κανόνας του φόρουμ.
 

sofia

New Member
Καλησπέρα και από μένα! Η αλήθεια είναι ότι οι ενδοκρινολόγοι δεν θα σουν πουν ότι συνδέεται η προλακτίνη με την τριχόπτωση.Εμένα μόνο ένας δερματολόγος μου χε πει ότι αυτά συνδέονται. Το θέμα είναι ότι για να ρυθμίσεις την προλακτίνη πρέπει να παίρνεις ένα χάπι εφ'όρου ζωής γιατί με το που θα σταματήσεις το χάπι θα ξανανέβει.Επομένως οι ενδοκρινολόγοι διστάζουν να χορηγήσουν τη θεραπεία και εμένα προσωπικά με στέλνουν συνέχεια για εξετάσεις μήπως και δεν χρειαστεί τελικά να το πάρω αλλά αυτή τη φορά νομίζω ότι είναι η τελευταία μου λύση...μπας και δω διαφορά δλδ! Εσύ έχεις ακολουθήσει κάποια αγωγή?
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν είναι απαραίτητο το χάπι.
Ο καλύτερος τρόπος να περιορίσεις φυσικά την προλακτίνη είναι βιταμίνη Β6 (10mg/μέρα) και ψευδάργυρο και από θέματα διατροφής να αποφεύγεις τα πολυακόρεστα λιπαρά και τροφές που περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες το αμινοξύ τρυπτοφάνη, ενώ θα πρέπει να αποφύγεις γενικότερα τη χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων και να αυξήσεις την πρωτείνη παράλληλα με καλά κορεσμένα λιπαρά + ιωδιούχο θαλασσινό αλάτι και όχι επιτραπέζιο.
Επίσης η ζάχαρη (κυρίως η φρουκτόζη στα φρούτα) που γενικά τόσο πολύ αποφεύγουμε όλοι, βοηθάει το συκώτι να δουλέψει πολύ καλύτερα και να παράγει "καλά" οιστρογόνα ώστε να καταπολεμήσει τα ξενοοιστρογόνα που βρίσκονται παντού και είμαστε εκτεθειμένοι όλοι σ αυτά.
Γενικότερα όσο ψάχνει κανείς μπορεί να δει ότι η υποτιθέμενη καλή διατροφή που έχουμε υιοθετήσει αρκετοί και οι η οποία προβάλεται συνεχώς ως το σημερινό πρότυπο, ίσως να είναι μια από τις βασικές αιτίες μαζί με το στρες που προκαλεί όλο και περισσότερα φαινόμενα γυναικείας τριχόπτωσης...(οι άντρες είμαστε συνηθισμένοι....:) )
 

sofia

New Member
?????? Ευχαριστώ πάαααρα πολύ! Θα πρέπει να το ψάξω λίγο όσων αφορά τις τροφές που περιέχουν όλα αυτά που μου γράφεις αλλά σίγουρα προτιμώ να το διορθώσω μέσω της διατροφής και όχι με χάπια!! Να σαι καλά!
 
Μπλουζα