Προβληματισμοί για προτεινόμενη θεραπεία με Hairway, Ionil και Xamiol

stelios85

New Member
Χαιρετώ την κοινότητα ως νέο μέλος. Ξεκίνησα κι εγώ να ασχολούμαι με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής κι έτσι ανακάλυψα την κοινότητα.
Ξεκινάω σήμερα μια θεραπεία για την οποία έχω πολλούς προβληματισμούς και θα ήθελα την γνώμη των πιο έμπειρων.

Τα συμπτώματα:

-Εδώ και 2-3 χρόνια άρχισα να αντιμετωπίσω τα πρώτα προβλήματα με τα μαλλιά μου: Ήπια πιτυρίδα αρχικά μη ανησυχητική που έχει καταλήξει σε ψωρίαση πλέον.
Πιθανότερα αίτια: το στρες και το άγχος.
-Παράλληλα υπάρχει και παρατηρούμενη τριχόπτωση με αραίωση στο πάνω μέρος, σχεδόν σταθερή αλλά υπαρκτή για την οποία δεν μπορώ να μείνω ήσυχος πως δεν θα επιδεινωθεί.
Πιθανότερα αίτια: Στρες, άγχος, κληρονομικότητα.

Η θεραπεία για την ψωρίαση

Έτσι εδώ και έναν μήνα περίπου έχω ξεκινήσει θεραπεία για την ψωρίαση με xamiol δείχνει να είναι πολύ αποτελεσματική. Για την τριχόπτωση δεν είχα κάτι τίποτα μέχρι τώρα.

Η θεραπεία για την τριχόπτωση

Χθές επισκέφθηκα τον δερματολόγο για την ψωρίαση και επί της ευκαιρίας έθιξα και το θέμα της τριχόπτωσης.
Μου πρότεινε θεραπεία με Hairway 5% minoxidil με 6 ψεκασμούς (=1ml) για 2 φορές κάθε ημέρα. Επίσης για την ψωρίαση μου έδωσε ξανά xamiol το οποίο χρησιμοποιώ κάθε μέρα και μόνο στις προσβλεβλημένες από την ψωρίαση περιοχές (οι οποίες είναι περιμετρικά της κεφαλής σε αντίθεση με τις περιοχές με αραίωση που είναι στο επάνω μέρος). Επιπλέον μου έδωσε για την ψωρίαση και ένα σαμπουάν, το Ionil με 4,25% coal tar solution για χρήση 2 φορές την εβδομάδα.

Οι προβληματισμοί:

1)Υπάρχει καμιά γνωστή παρενέργεια του συνδυασμού xamiol (=calcipotriol+betamethasone) με την μινοξιδίλη? Ο γιατρός είπε όχι αλλά ρωτάω μήπως και συνάντησε κανείς.

2)Υπάρχει περίπτωση οι δραστικές ουσίες των σκευασμάτων για την ψωρίαση, δηλαδή του xamiol (calcipotriol+betamethasone) και του ionil (4,25% coal tar solution) να εμποδίσουν την δράση της μινοξιδίλης του hairway?

3)Διαβάζοντας πολλά threads εδώ είδα θεραπείες όπου το hairway συνδυαζόταν με πολλά άλλα σκευάσματα (χάπια, σαμπουάν, ματζούνια κτλ). Σε μένα ο γιατρός γιατί έδωσε μόνο αυτό? Είναι αρκετό ή θα είναι αναποτελεσματική η θεραπέια?
EDIT: Διαβάζοντας περισσότερο συνειδητοποίησα πως η θεραπεία μου περιέχει μόνο Growth Stimulant σκεύσμα, δηλαδή το hairway με την 5% μινοξιδίλη και όχι κάποιο DHT blocker σκεύασμα. Οπότε έχω να ρωτήσω τα εξής:

α) Μήπως το Ionil (4,25% coal tar solution) έχει DHT Blocking ιδιότητες?
β) Σε περίπτωση που θέλω να προλάβω την καταστροφή επιπλέον θυλάκων ένα Growth Stimulant σκεύσμα (όπως το hairway) είναι αρκετό ώστε να δοκιμάσω σκέτη θεραπέια μόνο με αυτό κι αν δεν κάνει κάτι να ψαχτώ και με DHT Blockers ή θα χάσω πολύτιμο χρόνο χάνοντας πιθανώς κι άλλους θύλακες ?? Γενικά με ποιον τρόπο προστατεύεις του θύλακες και σώζεις αυτούς που επρόκειτο να γίνουν ανενεργοί ??


4) Διάβασα στο FAQ για αρχάριους πως στην ανδρογενετικη αλωπεκια επηρεάζονται οι θυλακες της τριχας απο την διυδροτεστοστερονη (DHT) και δεν μπορουν να αναπτυχθουν. Μάλιστα πολλοί θύλακες σταδιακά καταστρέφονται και αυτοί δεν έχουν καμία ελπίδα επανεμφάνισης τρίχας με καμία μέθοδο. Το ερώτημα είναι αν στην περίπτωση που η τριχόπτωση δεν οφείλεται στην DHT αλλά στο στρες, έχουμε και πάλι καταστροφή θυλάκων ή όχι κι έτσι η μινοξιδίλη του hairway θα δώσει μέγιστα αποτελέσματα.

5)Που μπορώ να βρώ φθηνότερο το haiway στο εξωτερικό? Κανένα λινκ?
Θα είναι σίγουρα αυθεντικό?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα