Ποιος ειδε regrowth με ιωδιο -οξυζενε? Οσοι εχετε ουλες απο μμ ΔΙΑΒΑΣΤΕ

panoslydios

New Member
Ποιος ειδε regrowth με οξυζενε η ιωδιο?

Θα ποσταρω την ερευνα αν ισχυριστει καποιος κατι τετοιο.

Η ερευνα εμμεσα εχει να κανει με την τριχοπτωση.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Capri

Member
RE: Ποιος ειδε regrowth με ιωδιο -οξυζενε?

Πάνο,νομίζω ήταν ο xDante που χρησιμοποιούσέ οξυζενέ κι έλεγε ότι είχε δει κάποιο regrowth αλλά νομίζω είχε φάει κράξιμο για το οξυζενέ συν του ότι ξανοίγει το μαλλί.

somari

Active Member

Εγώ είδα δυνατότερη τρίχα, όχι όμως στα κλασικά σημεία ΑΑ, αλλά στο πλάι / πάνω από το αυτί (δερματικοί λόγοι τριχόπτωσης) με Μπεταντίν

panoslydios

New Member

Τελεια.
Διαβαζοντας φορουμ που παρεπεμπαν σε αλλα φορουμ κτλ επεσα σε αυτο το διαμαντακι.

Οσοι νομιζετε οτι δεν εχει δυναμη το ιωδιο μη διαβασετε παρακατω...
Οπως επισης αν δεν εχετε διαθεση να μελετησετε τα παρακατω...

Συγκεκριμενα θελουμε αυτο: lugol's iodine solution

Successful human scar regeneration by topical iodine: a case report: an interim (3.5 year) summary.
Derry DM.
Source
[email protected]
Abstract
Control of regeneration and wound healing are scientific and clinical objectives. In 1997, topical Lugol's iodine solution applied daily for 3 days to a 50 year old facial scar lead to hyperemic scar tissue. As a working hypothesis, the author proposed topical iodine could initiate, control and complete human scar regeneration. In 2005, after collecting three more surgical scars, topical iodine applications began. Within 3 days all four scars started regenerating. Stopping topical iodine halted the process. Within a week an appropriate adult scar formed. Digital cameras recorded events. Regeneration is complex and slow. Its appearance depends on whether scar is covered with plastic or open. Iodine's chemical properties are discussed along with their reaction with epithelial cells. As there are no visible signs detectable changes from oral iodine on regeneration, details of iodine staining are more thoroughly described. Not all, but most important results are presented. Topical iodine induces hair growth in and around scars. Hair is regeneration's workhorse, moving purposefully in all directions under arrector pili muscle power delivering regenate material accurately to scar tissues and coordinating centers. In addition, hair repeatedly self amputates possibly strengthening regenerating tissues. Two types of regenate material show under plastic wrap: white and globular. The white regenate appears and behaves somewhat like snow, but can be yellow, green or brown depending iodine content. The globular form of regenate material maybe derived from white regenate material with hair's help. Globular regenate material is larger, nondescript, variable in size and color (depends on iodine content) and seemed usually associated with hair. There are two centrally placed coordinating centers 5 mm apart on major scars. Wrist centers have a palpable, but not visible ridge, between them whereas abdominal centers do not. Wrist centers lasted through all regeneration of the wrist scar, whereas abdominal centers were only present for about 18 months before falling off. This paper summarizes and adds to previous preliminary reports. The 50 year old scar regenerated completely 2 years ago. Small experiments on regeneration are possible because it is a slow process and more importantly can be stopped and started at will. These results support the proposed hypothesis topical iodine initiates, controls, and completes human scar regeneration.

Φανταστειτε εβγαλε τριχες μεσα και απο το σημαδι.
Το θεμα ειναι αν μακροχρονια χρηση προκαλει ζητηματα τοξικοτητας γιατι καποιο μερος απο την ποσοτητα μπαινει στο κυκλοφορικο.
Η συγκεκριμενη λυση ιωδιου προκαλει τοσο γρηγορα αποπτωση στα επιθηλιακα κυτταρα με αποτελεσμα
να ξεκινα η διαδικασια της αναγεννησης απο τα βαθυτερα δερματικα στρωματα.

ειναι MUST...οποιος πιστευει οτι το τριχωτο του ειναι απολυτως υγιες χωρις σημαδια ινωσης και γηρανσης απο ηλιο κτλ
ας μην το προσπαθησει...

Η μεθοδος ΔΕΝ ειναι απλα: βαζω το συγκεκριμενο ιωδιο πανω.

Εδω λεειπως θα μπορουσες να το χρησιμοποιησεις: http://www.worldhairloss.org/index.php/forums/viewthread/510

edyuser1

Active Member

παιδια να πω και εγω μια εμπειρια που ειχα με ιωδιο.λοιπον ειχα σκυσει ελαφρος το δαχτυλο μου στην δουλεια πανω στην κλειδωση και για λιγο καιρο εβαζα ιωδιο και οξυζενε και το τυλιγα μετα απο λιγο καιρο αφου εβγαλα τον επιδεσμο με ειχε πιασει μια φαγουρα λιγο πιο κατω απο την κλειδωση αυτη την φορα προς το νυχι και ενιωθα ενα καρουμπαλακι αλλα μιλαμε για πολυ ξυσιμο μεχρι ματωματος και ειδα να βγαινουν 3 τριχες απο εκει και μετα απο 2 χρονια ακομα τις εχω αυτες τις τριχουλες στα αλλα δαχτυλα δεν εχω τριχες σε εκεινο το σημειο πιο πανω απο την κλειδωση εχω αλλα κατω απο την κλειδωση προς το νυχι δεν εχω παρα μονο σε εκεινο το σημειο

panoslydios

New Member

Eυχαριστω παρα πολυ φιλε εdyuser1 για την παρατηρηση.

Για μενα αυτη η ερευνα ειναι '' game-changer'' σε ο,τι κανω μεχρι στιγμης.

Θα χρειαστει ομως και αλλο διαβασμα για το lugol's.

weznem

Well-Known Member

panoslydios είπε:
Eυχαριστω παρα πολυ φιλε εdyuser1 για την παρατηρηση.

Για μενα αυτη η ερευνα ειναι '' game-changer'' σε ο,τι κανω μεχρι στιγμης.

Θα χρειαστει ομως και αλλο διαβασμα για το lugol's.

οταν μπορεις πες μου τι κανει το ιωδιο που λες για την α/α και ποιος ειναι ο ιδιαιτερος τροπος εφαρμογης.. διοτι δεν πολυ καταλαβα..
μπραβο που το ψαχνεις φιλε..
το ιωδιο ειναι το ιδο πραγμα με το κοκκινο βαμα που σταματαει το αιμα αμεσως??η μιλαμε για ιωδιο αν καταλαβα καλα συγκεκριμενης εκδοχης του??
ευχαριστω!!

panoslydios

New Member

Πρωτα πρεπει να καταλαβω τη γενικη εικονα γιατι προχθες την ειδα
την ερευνα.

Τοτε θεμα ειναι οτι αυτο φαινεται σαν θαυμα για εκεινους με ουλες απο μεταμοσχευση.

edyuser 1 εκεινο το καρουμπαλακι που ειδες και ηταν σκληρο ηταν ενδειξη οτι αυτο ειναι στρωμα
που προστατευει την αναγεννηση των βαθυτερων στρωματων.

Ας ερθουν εδω εκεινοι που εχουν ουλες απο μεταμοσχευση να το συζητησουμε

Το lugol's παιρνει το ονομα του απο εναν γαλλο φυσικο Lugol
στην ερευνα χρησιμοποιειται 5% συγκεντρωση οποτε το 5%lugol's
εχει 5%ιωδιο,10% ιωδιουχο καλιο και αποσταγμενο νερο.
Το θεμα ειναι οτι και ο edyuser1 παρουσιασε αυτα που λεει η ερευνα χωρις να χρησιμοποιησει τη συγκεκριμενη λυση.

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
είχα δοκιμάσει παλαιότερα δ/μα ιωδίου καθημερινά και πλύσεις με betadine scrub-εννοείται ότι έπαιζε άλλο δερματολογικό θέμα, αλλά το χρησιμοποιούσα και στον τριχωτό-δυστυχώς προσωπικά δεν είχα αποτελέσματα μετά από 1,5 χρόνο...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

panoslydios

New Member
Σπύρος είπε:
είχα δοκιμάσει παλαιότερα δ/μα ιωδίου καθημερινά και πλύσεις με betadine scrub-εννοείται ότι έπαιζε άλλο δερματολογικό θέμα, αλλά το χρησιμοποιούσα και στον τριχωτό-δυστυχώς προσωπικά δεν είχα αποτελέσματα μετά από 1,5 χρόνο...

βασικα η ερευνα λεει για Lugol's συγκεκριμενα..
επισης πρεπει να χρησιμοποιεις δυο μπουκαλακια .το original και ενα αδειο
στο οποιο θα βαζεις ποσοτητα μιας εβδομαδας.
Μολις τελειωσει η ποσοτητα αυτη ξαναβαζεις.
Αν χρησιμοποιεις το ιδιο μπουκαλακι και το ανοιγεις συνεχεια
αυτο χανει την αποτελεσματικοτητα του και αυτο φαινεται σιγουρα στο οτι
το χρωμα γινεται πιο ανοικτο...
Επισης για βαθεια αναγεννηση πρεπει να το χρησιμοποιεις 3-4 φορες τη μερα για να δημιουργησεις αυτο το καρουμπαλακι που ο φιλος περιεγραψε.

panoslydios

New Member
Σπύρος είπε:
ναι ok-αγγλικά σκαμπάζω...

γιατι παρεξηγουνται ολοι!!!

το θεμα επισης πηρε 2 αστερακια χωρις κανενας να το εχει χρησιμοποιησει
οπως το λεει η ερευνα και παρολο που υπαρχουν θετικες μαρτυριες.

Τι να πω...Aπλα πρεπει να μαθω να μην επηρεαζομαι αρνητικα...

Ας περιμενουμε τη φαρμακευτικη λυση απο τους παπατζηδες στο μεταξυ.

edyuser1

Active Member
πανο μπραβο σου που ασχολεισε με το θεμα φιλε λιγα ατομα το περνουν τοσο ζεστα το θεμα οπως κιαλα παιδια εδω μεσα. μηπως θελει το δερμα να ειναι συνεχεια βρεγμένο με ιωδιο ρε φιλε οπως ενα τοπικο επιδεσμο καπως?

panoslydios

New Member
Ωραια η παρατηρηση καθως η ολοκληρη ερευνα λεει οτι υπαρχουν δυο τροποι να το χρησιμοποιησεις:

a) ειτε να κανεις συνεχεις επαλειψεις (πχ 3-4 φορες την ημερα) με αποτελεσμα ο λεκκες-χρωμα να μενει εκει.

β) ειτε μια φορα και να βαλεις εναν πλαστικο επιδεσμο.(το ιωδιο δεν εξατμιζεται σε αυτη την περιπωση)

Το θεμα που με κανει και μενω μαλακας ειναι οτι ακριβως περιγραφεις αυτα που λεει το ολοκληρο κειμενο +το οτι ειδες και τριχες,

Και το εχω ακουσει και απο αλλους ψαχνοντας.

Απλα οποιον τροπο και αν χρησιμοποιησεις τα αποτελεσματα ειναι ιδια με την ερευνα...

επισης υπαρχουν αλλοι δυο τροποι αναλογα με το τι θες

α) αν θες βαθεια αναγεννηση απο κατω κατω το βαζεις ανα 3-4 φορες τη μερα για ενα ολοκληρο μηνα
με αποτελεσμα αυτο το σκληρο καρουμπαλακι να διατηρειται...

β)αλλιως αν θες απλα peeling το βαζεις μια φορα τη μερα (μπορεις επισης να παραλειψεις καποιες μερες)
χωρις να δημιουργειται αυτο το καρουμπαλακι..

Το θεμα ειναι οτι αφενος με αυτη την τεχνικη εχεις καλυτερο τριχωτο για οποιαδηποτε αλλη μεθοδο εδω μεσα(θα της
αυξησει την αποτελεσματικοτητα) και αφετερου ο τυπος που ανελυε αυτα σε ενα αλλο φορουμ ισχυριζοταν (χωρις να το
ορκιζεται) οτι μακροχονια τετοια πρακτικη μπορει ακομη να αναγεννησει την ουλη απο τη μεθοδο strip.

εδω τα λεει αυτα : http://www.worldhairloss.org/index.php/forums/viewthread/510

weznem

Well-Known Member
panoslydios είπε:
Σπύρος είπε:
ναι ok-αγγλικά σκαμπάζω...

γιατι παρεξηγουνται ολοι!!!

το θεμα επισης πηρε 2 αστερακια χωρις κανενας να το εχει χρησιμοποιησει
οπως το λεει η ερευνα και παρολο που υπαρχουν θετικες μαρτυριες.

Τι να πω...Aπλα πρεπει να μαθω να μην επηρεαζομαι αρνητικα...

Ας περιμενουμε τη φαρμακευτικη λυση απο τους παπατζηδες στο μεταξυ.
μην στεναχωριεσαι φιλε, ο καθενας εχει τα προβληματα του και μπορει να αντιδρασει αποτομα υπερβολικα καποιες στιγμες.. οσο καιρο ειμαι στο φορουμ εχω υπαρξει μεγαλος μαλ#κας σε ποστ μου με το υφος των μηνυματων μου και πολυ εξυπηρετικός σε αλλα ποστ μου.. μπορει και ο φιλος σπυρος να εχει τα δικα του και να ειναι λιγο στην τσιτα.. εγω σου εδωσα 3 αστερια δεν ξερω αν σε ψηφισε αλλος..διοτι το ψαχνεις και οι ερευνες που ποσταρεις εχουν μια λογικη που αν μη τι αλλο θετει σε λειτουργια την σκεψη τουλαχιστον οτι μπορει και να δουλευει αυτο που υποστηριζει.. συνεχισε να κανεις αυτο που θελεις.. εισαι σωστος και ευγενικος παντα. ευγε απο εμενα.. μακρι να ημουν σαν και εσενα, γινομαι μ@λ#κας αρκετες φορες.. :blush:

ενα ερωτημα ειναι βεβαια πως θα προμηθευτεις αν το θελεις αυτο το ιωδιο και γενικοτερα οτι χρειαζεται για μια τετοια θεραπεια φιλε..

edyuser1

Active Member
σκέφτομαι να κανω ενα πείραμα και στο αλλο δαχτυλο του αλλου χεριου και να δουμε τι θα γινει

kouklos10

Member
panoslydios είπε:
Ωραια η παρατηρηση καθως η ολοκληρη ερευνα λεει οτι υπαρχουν δυο τροποι να το χρησιμοποιησεις:

a) ειτε να κανεις συνεχεις επαλειψεις (πχ 3-4 φορες την ημερα) με αποτελεσμα ο λεκκες-χρωμα να μενει εκει.

β) ειτε μια φορα και να βαλεις εναν πλαστικο επιδεσμο.(το ιωδιο δεν εξατμιζεται σε αυτη την περιπωση)

Το θεμα που με κανει και μενω μαλακας ειναι οτι ακριβως περιγραφεις αυτα που λεει το ολοκληρο κειμενο +το οτι ειδες και τριχες,

Και το εχω ακουσει και απο αλλους ψαχνοντας.

Απλα οποιον τροπο και αν χρησιμοποιησεις τα αποτελεσματα ειναι ιδια με την ερευνα...

επισης υπαρχουν αλλοι δυο τροποι αναλογα με το τι θες

α) αν θες βαθεια αναγεννηση απο κατω κατω το βαζεις ανα 3-4 φορες τη μερα για ενα ολοκληρο μηνα
με αποτελεσμα αυτο το σκληρο καρουμπαλακι να διατηρειται...

β)αλλιως αν θες απλα peeling το βαζεις μια φορα τη μερα (μπορεις επισης να παραλειψεις καποιες μερες)
χωρις να δημιουργειται αυτο το καρουμπαλακι..

Το θεμα ειναι οτι αφενος με αυτη την τεχνικη εχεις καλυτερο τριχωτο για οποιαδηποτε αλλη μεθοδο εδω μεσα(θα της
αυξησει την αποτελεσματικοτητα) και αφετερου ο τυπος που ανελυε αυτα σε ενα αλλο φορουμ ισχυριζοταν (χωρις να το
ορκιζεται) οτι μακροχονια τετοια πρακτικη μπορει ακομη να αναγεννησει την ουλη απο τη μεθοδο strip.

εδω τα λεει αυτα : http://www.worldhairloss.org/index.php/forums/viewthread/510
ωραιος φιλε. σημασια εχει οτι καποιοι εδω μεσα ψαχνουν διαβαζουν . αλλοι παλι απελπιζονται και ορισμενες φορες γραφουν οτι τους ερχετε. σημασια εχει φιλε οτι το ψαχνεις . ισως σε καποιους να μην τους αρεσει αυτο. προβλημα τους . συνεχιζουμε ακαθεκτοι .... καθε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη και εξεταζετε.

petrospap

Active Member
Είδε κανείς αποτέλεσμα από ιώδιο τοπικά;;
Επίσης πανο εσύ το δοκιμασες και είδες κάποιο αποτέλεσμα;

Μπλουζα