Περί πολυβιταμινών για το μαλλί...

Alkis30

Member
Καλησπέρα σε όλους. Καταρχήν να πω οτι δεν περιμένω από καμιά πολυβιταμίνη επανέκφυση (μακάρι όμως να συμβεί και αυτό έστω για λίγες τρίχες..). Επειδή έχω ψάξει αρκετά το θέμα της ΑΑ και δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω φιναστερίδη, παλεύω με την "ασθένεια" με μόνα όπλα τη μινοξιδίλη πρωί-βράδυ, καλά σαμπουάν (συνδυασμό fungoral με κάποιο φυτικό πχ της Propoline ή Revivogen) και λήψη πολυβιταμινών.

Επειδή το θέμα μου είναι οι πολυβιταμίνες και εδώ είναι που θέλω τα φώτα σας ,ειδικά από τους πιο ψαγμένους στο χώρο.. Αρχικά να αναφέρω οτι έπαιρνα για πολλούς μήνες Βιοτίνη 5000mcg της Solgar. Τώρα θα ήθελα να δοκιμάσω ένα σύμπλεγμα πολυβιταμινών οι οποίες να περιλαμβάνουν τόσο βιοτίνη όσο και άλλες βιταμίνες και συστατικά (πχ Ω3) που να βοηθούν στην ενδυνάμωση του μαλλιού (πιο υγιές,δυνατό κτλ). Είδα οτι η Toppik κυκλοφόρησε αυτό το σκεύασμα http://www.toppik.gr/toppik-products/toppik-hair-nutrition-2-in-1.html που περιέχει αρκετά πράγματα μέσα. Πώς το βλέπετε γενικά ? Υπάρχει κάτι αντίστοιχο ή καλύτερο-πιο πλούσιο από αυτό ? Εχω δει και σκευάσματα που έχουν και saw-palmetto το οποίο υποτίθεται οτι είναι DHT αναστολέας , αλλά το φοβάμαι λιγάκι λόγω ορμονικών παρενεργειών (ή μήπως κάνω λάθος ?) ...

Γενικά θα ήθελα να μου προτείνετε παρεμφερή σκευάσματα, αξιόπιστα πάντα και ακίνδυνα, που να βοηθούν όσο το δυνατό την κατάσταση του τριχωτού-τριχόπτωσης.. Αυτά τα σκευάσματα θα πρέπει να τα διακόπτουμε ανα διαστήματα ? Μήπως υπάρχει κίνδυνος υπερβιταμίνωσης ?

Αυτά για την ώρα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας !
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kritik

Member
Εχει δοκιμασει κανεις συμπληρωμα με saw palmetto και αν ειχε καποια ανεπιθυμητη ενεργεια; (πχ μειωμενη libido)
 

GiannisTak

Active Member
πολλοί γιατροί συστήνουν τις γνωστές anacaps.
Γενικά οι "πολυβιταμίνες" έχουν εντελώς δευτερεύουσα σημασία για την ΑΓΑ.
Η ΑΓΑ δεν οφείλεται σε αβιταμίνωση/κακή διατροφή.
 
Μπλουζα