Παρασκευή δραστικού διαλύματος Φιναστερίδης για τοπική χρήση.

panosdouk

New Member
Σε αυτή τη δημοσίευση θα αναλύσω και από πλευράς μου τη προσπάθειά να παρασκευάσω ένα αποτελεσματικό διάλυμα φιναστερίδης για τοπική χρήση.
Η βασική ιδέα το εγχειρήματος είναι τα οφέλη της φιναστερίδης (με την τοπική χρήση) χωρίς τις αρνητικές παρενέργειές της (μετά από του στόματος κατάποση).

Καταρχάς πριν αρχίσω θα ήθελα να αναφέρω κάποια ενημερωτικά στοιχεία σχετικά με τη φιναστερίδη. Η φιναστερίδη (proscar-propecia) είναι ένας συναγωνιστικός και εξειδικευμένος αναστολέας της 5α-ρεδουκτάσης, με την οποία σχηματίζει προοδευτικά ένα σταθερό ενζυμικό σύμπλοκο, του οποίου η διάσπαση είναι εξαιρετικά αργή. Λαμβάνοντας (per os) ένα χάπι την ημέρα μπλοκάρει την επίδραση των ανδρογόνων στο θύλακα της τρίχας. Συγκεκριμένα η DHT η οποία ευθύνεται για την τριχόπτωση είναι μια ουσία στον οργανισμό που μπορεί να συρρικνώσει το θύλακα της τρίχας έως ότου δεν παράγει πλέον ορατά μαλλιά.
Υπάρχουν διφορούμενες απόψεις σχετικά με το αν η φιναστερίδη δρα τοπικά. Από τη μία ορισμένοι υποστηρίζουν ότι καθώς λαμβάνεται από το στόμα μπλοκάρει την ορμόνη DHT έτσι ώστε ο θύλακας της τρίχας να μην επηρεάζεται. Απο τη στιγμή που η DHT βρίσκεται κυρίως στο αίμα; η φιναστερίδη πρέπει να ληφθεί απο το στόμα για να είναι αποτελεσματική. Από τη άλλη η φιναστερίδη είναι ένας ανταγωνιστικός αναστολέας του τύπου ΙΙ της 5α-ρεδουκτάσης. Η 5α-ρεδουκτάση βρίσκεται μόνο στον ιστό του δέρματος, πράγμα που σημαίνει ότι η μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη(DHT) και της προγεστερόνης σε διυδροπρογεστερόνη λαμβάνει χώρα κυρίως στους περιφερικούς ιστούς και όχι το αίμα. Ο κύριος μηχανισμός δράσης της υπάρχει στο επίπεδο των περιφερικών ιστών δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση στο θύλακα των μαλλιών. Ο σκοπός της φιναστερίδης είναι να αναστέλλει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε DHT στο θύλακα της τρίχας. Και όπως προανέφερα για να επιτευχθεί αυτό, κανονικά η φιναστερίδη μεταφέρεται στους θύλακες των τριχών μέσω του αίματος μετά από του στόματος κατάποση.Η μεταφορά της στους θύλακες των τριχών επίσης μπορεί να είναι δυνατή μετά από την άμεση τοπική εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά ακριβώς το πόσο αποτελεσματική είναι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως. Λίγες μελέτες που έγιναν είχαν αντικρουόμενα αποτελέσματα.

Παρασκευή του διαλύματος
Για τη Παρασκευή του διαλύματος χρειάστηκα τα εξείς υλικά:
1. 10 χάπια Proscar 5mg
2. 1 Water for Injection 250ml (Κεκαθαρμένο ύδωρ: Διαλυτικός και αραιωτικός παράγοντας. Μη χρησημοποιήσετε φυσιολογικό ορό γιατί το νάτριο που περιέχει επηρεάζει την απορροφητικότητα του διαλύματος)
3. 1 Δοσομετρητή
4. 1 Μπουκαλάκι
5. 1 Xρησιμοποιημένο άδειο μπουκαλάκι Regaine
6. Καθαρό οινόπνευμα

Αρχικά τα χάπια Proscar πρέπει να κονιορτοποιηθούν καλά. Μετά με το δοσομετρητή βάζετε στο μπουκαλάκι 40 ml και βάζετε το υγρό σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνετε όχι πάρα πολύ. Μετά το ξαναβάλετε στο μπουκαλάκι και προσθέστε τη σκόνη από τα χάπια. Κλείνετε το μπουκαλάκι με το καπάκι του και ανακατεύετε καλά σαν σέικερ. Όταν ανακατευτεί καλά η σκόνη με το Water for Injection αφήνετε το μπουκαλάκι σε ένα μέρος χωρίς να το κουνάτε καθόλου για 5-10 λεπτά, θα δημιουργηθεί στο πάτο του μπουκαλιού λίγο ίζημα (το ίζημα δημιουργείται κυρίως από τα υλικά και τις στρώσεις επικάλυψης των χαπιών). Παίρνετε προσεκτικά το μπουκάλι χωρίς να το ανακινείτε και βάζετε το διάλυμα στο άδειο μπουκαλάκι Regaine αποφεύγοντας να πέσει μέσα το ίζημα. Μετά προσθέστε στο διάλυμα 10 ml οινόπνευμα (για καλύτερη απορρόφηση). Το διάλυμα έχει παρασκευαστεί και για κάθε 1ml περιέχεται 1mg δραστικής ουσίας.

Χρήση
Το διάλυμα εγώ το χρησιμοποίησα για περίπου 6 βδομάδες με τον εξής τρόπο. Αρκετή ώρα πριν κάνω μπάνιο το έβαζα κυρίως στα σημεία που είχα πρόβλημα τριχόπτωσης και το άφηνα να απορροφηθεί.

Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο θεαματικά. Αυτό όμως που παρατήρησα προς το τέλος κατά την 5η και 6η εβδομάδα ήταν μια μείωση στις τρίχες που έχανα κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

Συμπεράσματα
Από άποψη regrowth δεν παρατήρησα κάποιο αποτέλεσμα. Ίσως ήθελε περισσότερο διάστημα χρήσης ή περισσότερη δραστική ουσία ανά ml. Σίγουρα όμως η τοπική χρήση του συγκεκριμένου διαλύματος είναι θετική.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
η δυτ ειναι μια μπερδευσαι φιλε.. μειωνε το ενζυμο 5αρ1 και η ντουντα και το 5αρ2.. επισης δεν εχεις βαλει γλυκερινη η προπυλεν γλυκολ μονο με οινοπνευμα να πετυχεις καλη απορρόφηση...
δεν ειναι κατι καινουργιο η τοπικη φινα αλλα εχει αποτυχει ολοκληρωτικα.. εκτος της τοπικης φινας που ανακαλυψαμε μεσω του συνεδριου της σκωτιας..
 
Μπλουζα