Από τη δική μου προσωπική εμπειρία πιστεύω ότι επιδρά στην αα. Όχι καθοριστικά αλλά σίγουρα συμβάλει σε κάποιο βαθμό. Γενικά έχω διαπιστώσει ότι λιπαρές τροφές και επεξεργασμένες τείνουν να χειροτερεύουν τη κατάσταση όσον αφορά την αα και την υγεία - προφανώς αυτονόητο - γενικότερα.
Επί παραδείγματι, το τελευταίο καιρό τρώω βρώμη αρκετή κυρίως για πρωινό, περισσότερα φρούτα και σαλάτες, χυμούς από λεμόνια, κόκκινο κρέας το αποφεύγω από παλιά, γάλα δεν έπινα (τρώω βέβαια κάποιες ποσότητες κίτρινου τυριού..) γλυκά ούτε κατά διάννοια, ξηρούς καρπούς αρκετούς, μαύρη σταφίδα, όσπρια πολλά με πατάτα - ρύζι, ψάρι 1 φορά τη βδομάδα, κοτόπουλο 1 ή 2 φορές τη βδομάδα, μαύρο ψωμί - μακαρόνια ολικής, λαχανικά ωμά, καλαμπόκι και παρεμφερή σε συνδυασμό μεταξύ τους για να παίρνω και τα απαραίτητα αμινοξέα. Σημειώνω ότι έχω χάσει κάμποσο βάρος γύρω στα 4-5 κιλά από το καλοκαίρι όπου και αποφάσισα να ξεκινήσω πιο αυστηρή διατροφή. Αισθάνομαι πάντως πιο δυνατός.
Επειδή το ίδιο διάστημα περίπου έκανα αλλαγή από φιναστερίδη σε ντουταστερίδη και η τριχόπτωση σταμάτησε σχεδόν παντελώς δεν μπορώ να αποδώσω τα όποια αποτελέσματα στη διατροφή που ακολούθησα. Πιστεύω όμως και το λέω με κάθε επιφύλαξη ότι κάπου έχει συμβάλει έστω και στο ελάχιστο η διατροφή.