Παιδιά μία αρχική βοήθεια....

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

karaflos

New Member
Αποφάσισα να κάνω κάτι, για να προλάβω να σώσω ότι σώζεται ή και ακόμα να "βγάλω μαλιά". Για το λόγω αυτό σκέφτηκα να ξεκινήσω με κάποιες εξετάσεις για να δω τι γίνεται, αν η τριχόπτωση οφείλεται σε κάποια παθολογικά αίτια ή στην ανδρογενή αλωπεκία.

Έχω διαβάσει σε άλλα topic για τις εξετάσεις που ενδεχομένως πρέπει να κάνω, αλλά δεν πολύ έβγαλα άκρη... :-(

Για το λόγω αυτό, θέλω να ρωτήσω, αν κάνω τις παρακάτω εξετέσεις είμαι καλυμένος σε πρώτη φάση για να δείξει κάτι παθολογικό ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο;

ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
-SGOT (AST)
-SGPT (ALT)
-γ-GT
-ΦΕΡΙΤΙΝΗ
-ΦΟΛΥΚΟ ΟΞΥ
-ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12

ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
-FSH-ΘΗΛΑΚΙΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ
-LH-ΩΧΡΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ
-Ε2- ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗ
-ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΟΛΙΚΗ
-ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
-Δ4- ΑΝΔΡΟΣΤΕΝΕΔΙΟΝΗ
-DHEA-S ΔΙΥΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ ΘΕΙΚΗ
-DHEA- ΔΙΥΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ
΄
Όσον αφορά την διατροφή μου είναι χάλια, με ποιες εξετάσεις μπορώ να διαπιστώσω ότι χρειάζομαι συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες) ή σίδηρο και ποιες είναι αυτές; Τυχόν έλειψη βιτάμίνων παίζει ρόλο στη τριχόπτωση;

Για το θυροειδή, πρέπει να κάνω επιπλέον εξετάσεις ή συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

MAKRYMALLHS

New Member
Απ: Παιδιά μία αρχική βοήθεια....

φιλε καραφλε,οπως λεν συχνα πυκνα τα παιδια θα επρεπε να διαβαζες πρωτα πρσοσεκτικα τις υπαρχουσες συζητησεις στο forum και μετα να κανεις ερωτησεις.θα σου λυνοταν πολλες αποριες και θα εκανες και πιο ευστοχες ερωτησεις.
τελος παντων,το πρωτο που πρεπει να κανεις οταν αποφασισεις να ασχοληθεις με το προβλημα τις τριχοπτωσης σου ειναι να επισκεφθεις ενα καλο δερματολογο.οχι οτι θα σου δωσει λυση στο προβλημα τις τριχοπτωσης αυτο καθ'αυτο αλλα θα σου προσδιορισει απο που προερχεται.και αφου αποκλειστουν οι αλλες πιθανοτητες θα ασχοληθεις με το θεμα τις αλωπεκιας.
οι εξετασεις που γραφεις ειναι απο τις πιο απαραιτητες.επισης πρεπει να δεις τα επιπεδα των ορμονων του θερεοειδη αδενα καθως και τα επιπεδα των βιταμινων στο αιμα σου. οχι οτι ειναι πολυ σημαντικες αυτες οι εξετασεις αλλα καλο ειναι να γινουν για να δεις που βρισκεσαι και να αποκλεισεις αλλες πιθανοτητες. βεβαια κανενας γιατρος δεν προκειται να σου τις δωσει ολες μαζι αλλα και εξω να τις κανεις θα σου κοστισουν ενα καρο λεφτα. καλυτερα να πας σε δυο τρεις γιατρους και να τις ζητησεις τμηματικα. μετα αφου ξεσκονισεις τις πληροφοριες που βρισκονται στο φορουμ μπορεις να επιλεξεις τη δικη σου θεραπεια.
 

karaflos

New Member
Απ: Παιδιά μία αρχική βοήθεια....

Φίλε μου μακρυμάλη, ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σου στην ερώτηση μου και για την βοήθεια σου, γιατί ξέρεις πάντα δεν είναι εύκολο να βγάλεις μία άκρη σε χιλιάδες post που έχουν γίνει στο forum (μπερδεύεσε).

Έχω ήδη βρει, από το forum, και καταλήξει, εφ' όσον η τριχόπτωση μου οφείλεται σε αλωπεκία, να ακολουθήσω αρχικά τη big3 θεραπεία, αλλά με τοπικό μπλοκάρισμα της dht.

Ξέρεις τι μου δινεί περισσότερο; Έχω επισκεφτεί δύο δερματολόγους μέχρι τώρα και πέρα από το γεγονός ότι δεν με εξετάσαν πάνω από 5 λεπτά, κανείς δεν μου εξήγησε και δεν μου έδωσε πληροφορίες σχετικά με την τριχόπτωση όπως για την dht, την τεστοστερόνη και τις διάφορες θεραπείες, πόσο μάλλον για τις εξετάσεις, που κανείς τους δεν μου είπε να κάνω έστω και μία! Όλες αυτές τις πληροφορίες τις βρήκα εδώ...

Πολύ καλή δουλειά παιδία, μπράβο...
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα