Παθαινει οντως ζημια το δερμα του κεφλιου μετα απο αρκετες μεταμοσχευσεις??????

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Ανοιγω ενα θεμα που οσα χρονια ειμαι στο φορουμ δεν το εχω ξαναδει.Μιλησα με δερματολογο πριν λιγο καιρο και μου ειπε οτι μετα απο αρκετες επεμβασεις στο δερμα της κεφαλης δημιουργειται προβλημα και γενικα απο οτι καταλαβα,σκληραινει αρκετα το δερμα.Σιγουρα καποια παλια μελη θα γνωριζουν κατι παραπανω κ θα ηθελα να μας ενημερωσουν πανω στο θεμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

n094

Active Member
η σκλήρυνση που αναφέρει ο δερματολόγος σου (νομίζω) ότι προέρχεται ή/και αποκαλείται ίνωση του δέρματος στα σημεία υποδοχής με αποτέλεσμα να σκληραίνει λίγο το δέρμα. Ωστόσο δεν μπορείς αυτό να το αποκαλέσεις "ζημιά" με δεδομένο ότι δεν επηρεάζει κάποια λειτουργία, αυτό που προκαλεί είναι μια δυσχέρεια στους γιατρούς να επαναλάβουν απανωτές επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών. Να πω εδώ ότι εγώ έχω κάνει 4 μεταμοσχεύσεις και παρότι όντως το δέρμα μου παρουσιάζει σκλήρηνση (την οποία εγώ βέβαια δεν καταλαβαίνω, αλλά οι γιατροί την καταλάβαιναν μετά την 3 μου μμ κατά την εισαγωγή των μοσχευμάτων) δεν ενόχλησε σχεδόν καθόλου τις επεμβάσεις μου και βέβαια ούτε την εικόνα ή την λειτουργία του δέρματος της κεφαλής. Σκεφτείτε μόνο ότι έχω βάλει πάνω από 6000 μοσχεύματα στο κεφάλι μου και έχω επανέλθει σε κάποιες περιοχές και 3 φορές στο πέρασμα των χρόνων που έχανα τα μαμά μαλλιά. Οπότε Μικέ σου λέω από την πείρα μου, ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την σκλύρηνση του δέρματος που αναφέρεις.

Flosk

Well-Known Member
Λογω αυτου του τραυματισμου εμενα μου προτεινε ο Μαρας να μην κανω τωρα το crown και να επανελθω γιαυτο μια και καλη οταν θελω να το fullαρω τελειως και γιατι συγκεκριμενα τα grafts εκει τοποθετουνται με σπειρωειδη τροπο και οχι σε διαταξη οπως μπροστα. Καλυτερα να μην επεμβαινεις συνεχεια σε ενα τετοιο σημειο μου ειπε πει.Για μπροστα δεν υπαρχει τοσο προβλημα ωστοσο!

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Δεν ξερω αν πω βλακεια αλλα στην Strip που σε περνουν δερμα και μετα σε ραβουν το δερμα τσιτωνει πιο πολυ λογικα?Μπορουμε να πουμε οτι γινεται και κατι σαν lifting πρωσοπου?(Μετοπω πχ.)
Εαν κανεις και δευτερη strip παιζει να εχεις πονοκεφαλους απο το πολυ τσιτωμα που γινεται στο δερμα?

n094

Active Member
εδώ φίλε John χτυπάς μια μεγάλη καμπάνα!!! δεν θα σου μιλήσω περί λιφτινγκ αλλά θα σου πω ότι όταν παραπάνω αναφέρω ότι ζημιά δεν προκαλείται στο δέρμα με τις απανωτές μεταμοσχεύσεις εννοώ την FUE στην περίπτωση της ΣΤΡΙΠ και επειδή ακριβώς σου αφαιρούν ένα μεγάλο κομμάτι δέρματος έχουν αναφερθεί νεκρώσεις νεύρων (είτε τοπικά, είτε και λίγο παραπέρα και σε ακραίες περιπτώσεις ολικές νεκρώσεις) πράγμα το οποίο, ναι, μπορείς να αποκαλέσεις ζημιά. Δεν συμβαίνει πάντα, αλλά συμβαίνει κάποιες φορές και το έχω διαβάσει σε κάποιες περιπτώσεις σε διάφορα φόρουμ.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Αχα μαλιστα.Οταν λεμε εξαντλητε η δοτρια απο grafts ενοουμε οτι δεν μπορουν να μας κοψουν αλλη λωριδα λογο της ελαστικοτητας του δερματος που δεν μπορει να μας δωσει αλλο?
Ειδες Καποια πραματα βασικα ακομη δεν τα ξερω.

Panos1982

Well-Known Member
John_John1 είπε:
Αχα μαλιστα.Οταν λεμε εξαντλητε η δοτρια απο grafts ενοουμε οτι δεν μπορουν να μας κοψουν αλλη λωριδα λογο της ελαστικοτητας του δερματος που δεν μπορει να μας δωσει αλλο?
Ειδες Καποια πραματα βασικα ακομη δεν τα ξερω.

Οσων αφορα τη στριπ ναι,
οταν η ελαστικοτητα μειωθει τοσο ωστε δε γινεται να αφαιρεσεις αλλο κομματι και να κανεις αλλο στριπ δλδ...λεμε οτι τελειωσαν τα grafts...μπορεις βεβαια να συνεχισεις με fue...εκει δε παιζει ρολο η ελαστικοτητα...

koskar

Member
Panos1982 είπε:
Οσων αφορα τη στριπ ναι,
οταν η ελαστικοτητα μειωθει τοσο ωστε δε γινεται να αφαιρεσεις αλλο κομματι και να κανεις αλλο στριπ δλδ...λεμε οτι τελειωσαν τα grafts...μπορεις βεβαια να συνεχισεις με fue...εκει δε παιζει ρολο η ελαστικοτητα...
Οσον αφορά την fue πόσες σε αριθμο μμ μπορεί κανείς να κάνει χωρίς να προκαλέσει πρόβλημα στην δότρια;; Επίσης ποιο θεωρείται ως συνιστόμενο χρονικό διάστημα μεταξύ δυο συνεχόμενων μμ εαν θεωρηθεί ότι θα ασχοληθείς με διαφορετική περιοχή για την τοποθετηση των μμ grafts;

n094

Active Member
εγώ έχω κάνει 4,5 μμ και έχω πάρει 4.500 μοσχεύματα, μετά από κάποιους μήνες ηρεμίας η δότρια μπορεί να δώσει και άλλα και άλλα και άλλααα... αρκεί να ξέρει ο γιατρός σου που θα σταματήσει. Κάθε φορά που τελείωνα μια μμ μετά τη δεύτερη λέγαμε... τέλος δεν έχει άλλα και μετά απο μερικούς μήνες λέγαμε... για δες έχει και άλλα τελικά. Να σου πω ότι τώρα λέω ότι έχω ακόμα 1000 να δώσω ενώ αν με ρωτούσες πέρυσι τέτοια εποχή θα σου έλεγα τελείωσε δεν μπορεί να δώσει τίποτα πια...

Μπλουζα