Οι επιστήμονες κατάφεραν να νικήσουν τη «φαλάκρα των νέων»

Ελπίδες σε όσους πάσχουν από αλωπεκία δίνει η έρευνα επιστημόνων που κατάφεραν να αναστρέψουν ολοκληρωτικά την απώλεια μαλλιών σε τρεις ανθρώπους χορηγώντας τους φάρμακο για παθήσεις του μυελού των οστών.
Οι ασθενείς έπασχαν από γυροειδή αλωπεκία και είχαν χάσει τουλάχιστον το ένα τρίτο των μαλλιών τους. Ωστόσο, 5 μήνες από τη λήψη του φαρμάκου Ruxolitinib, και οι τρεις ασθενείς είδαν ολική αναγέννηση του τριχωτού της κεφαλής. Αμερικανοί ερευνητές του Columbia University Medical Center είχαν ήδη εντοπίσει ομάδα κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που ενοχοποιούνται για την καταστροφή των θυλάκων στο τριχωτό της κεφαλής. Συνεχίζοντας την έρευνά τους εντόπισαν και τον χημικό μηχανισμό που ενεργοποιεί αυτή την επίθεση, καταλήγοντας τελικά στο συμπέρασμα πως μία ομάδα φαρμάκων που λέγονται αναστολείς του JAK μπορεί να τον αδρανοποιούν, και πραγματοποίησαν επιτυχημένες δοκιμές σε ποντικούς.
Στη συνέχεια δοκίμασαν τη δραστικότητα της ουσίας που έχει εγκριθεί για χρήση σε παθήσεις μυελού των οστών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ σε δύο δόσεις ημερησίως. Η γυροειδής αλωπεκία αποκαλείται και «φαλάκρα των νέων», επειδή εμφανίζεται συνήθως πριν από τα 30 χρόνια. Πρόκειται για αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί απώλεια τριχών στο κεφάλι και το σώμα. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν και εφόσον το φάρμακο κριθεί ασφαλές θα έχει σημαντικά θετική επίδραση στη ζωή των ασθενών με τη νόσο.
http://takalanta.blogspot.gr/2014/08/blog-post_154.html#more
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

hairlosscursed

Well-Known Member
Και ετσι να ειναι παμε για την κλασικη 5ετια...
Απο τετοια να φανε και οι κοτες....
Δεν βαρεθηκατε;;;;
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δυστυχώς μόνο για περιπτώσεις alopecia areata...

http://www.nytimes.com/2014/08/18/health/alopecia-patients-in-study-grow-hair-with-new-drug.html?_r=0

The disease differs from other types of hair loss, including male pattern baldness, and there is no evidence the drug will work for those conditions.

Η κλασσική καράφλα πλέον, χωρίς ανταγωνισμό...:p
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Serifis

Active Member
Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιείται για διαταραχές του μυελλού των οστών. Tι sides τώρα μπορεί να έχει αυτό οέο;
 

MANKAR

Active Member
Η λύση για την καράφλα εχει ανακαλυφθεί εδω και 5 χρόνια,,,,,Για το πότε θα την ανακοινώσουν ειναι ενα ερωτηματικό,,,,όλα τα άλλα ειναι λόγια του αέρα,,,,
 

AKHS

Member
Η τιμή του απαγορευτική για οποιαδήποτε σκέψη χρήσης του στην τριχόπτωση
http://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/ruxolitinib
 
Μπλουζα