Να ακολουθήσω τη θεραπεία;

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

gus210

Member
Πήγα σε δερματολόγο (Θεσσαλονίκη, έχει αναφερθεί στο φόρουμ). Μου είπε ότι για την ηλικία μου (38) τα μαλλιά μου είναι σε καλή κατάσταση. Φαλάκρα δεν πρόκειται να κάνω αλλά θα έχω αραίωση. Αυτή τη στιγμή θεωρεί ότι σε κάποια σημεία του κεφαλιού παρατηρείται λέπτυνση της τρίχας, φαινόμενο που έχει σαν αποτέλεσμα να φαίνονται πιο αραιά τα μαλλιά. Πέρα από αυτό βλέπει ότι υπάρχουν φύτρες.

Πως μπορώ να ενδυναμώσω την τρίχα; Να χοντρύνει;

Μου έδωσε τα παρακάτω (δεν τα πήρα ακόμη και δεν βγάζω τα γράμματα της συνταγής, αν καταλάβετε κάτι περισσότερο πέστε μου)

1. Caps Zinc Gluconale 200 mg (No 30)
2. Caps Cgstine 500 mg (No 30)
3. Minoxidile 1,0
Lot. Advantan
Lot. Axelon 5%

Δεν ξέρω αν βγάζετε κάτι...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
Απ: Να ακολουθήσω τη θεραπεία;

1. Caps Zinc Gluconale 200 mg (No 30)

ειναι πολυ μεγαλη ποσοτητα,ο ψευδαργυρος γινετε τοξικος απο ενα σημειο και μετα
2. Caps Cgstine 500 mg (No 30)

ειναι αμινοξυ που βοηθαει τα μαλλια

δεν καταλαβα το 1,0 :chinscratch

καλυτερα οχι κορτιζονη για αλωπεκια

axelan 5% ειναι μινοξιδιλη

gus210

Member

Όμως τι να κάνω;
Να μην πάρω το 1;
Να πάρω το αμινοξύ (το 2);
Την κορτιζόνη να μην την πάρω;
Γενικά να ακολουθήσω κάποια άλλη θεραπεία;

kapa

Μέλος του προσωπικού

gus210 είπε:
Όμως τι να κάνω;
Να μην πάρω το 1;
Να πάρω το αμινοξύ (το 2);
Την κορτιζόνη να μην την πάρω;
Γενικά να ακολουθήσω κάποια άλλη θεραπεία;
ο ψευδαργυρος κανει καλο στην libido αλλα μην περειμενεις πολλα πραγματα στα μαλια
http://www.eufic.org/article/el/nutrition/vitamins-minerals-phytonutrients/artid/zinc-supernutrient/
αλλα τα 200mg ειναι πολυ,αν ειναι να σου δωσει κατι θα στο δωσει και με 50 mg την μερα.
και με τo αμινοξυ δεν θα δεις πολλα πραγματα στο μαλλι.
η κορτιζονη εχει σαν side effect μακροχρονια να λεπτενει το δερμα.
αυτο σημαινει οτι μολις την διακοψεις οι υπολοιπες θεραπειες δεν θα ειναι αποτελεσματικες.
αν δεν εχεις προβλημα με αυτο 20ml elocon η betnovate μεσα στην axelan.
την μινοξιδιλη ξεκινα την στα σημεια που εχεις αραιωση
μιας και δεν εχεις επιθετικης μορφης αλωπεκια δες για καποιο τοπικο dht blocker ;)
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/board,16.0.html
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/board,29.0.html

gus210

Member

Kapamarou σε ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σου!

Διαβάζοντας σε και διαβάζοντας το forum εδώ και ένα μήνα περίπου σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσω το big3 (fungoral, regain και revivogen) και συγχρόνως να πάρω τα αμινοξέα και τον ψευδάργυρο που προτείνει ο ντόκτορ.
Δεν ξέρω αν είναι φρόνιμο να κάνω συνταγολόγηση αλλά εμπιστεύομαι περισσότερο το forum...

Τι λέτε;

gus210

Member

Κάτι άλλο...
Μου είπε ότι τη μινοξιδίλη μπορώ να την βάζω να την αφήνω για 2 ώρες και μετά να λούζομαι. Έχει να κάνει με τη λιπαρότητα που προκαλεί στα μαλλιά. Ισχύει; Έχει αποτέλεσμα κάτι τέτοιο;

kapa

Μέλος του προσωπικού

gus210 είπε:
Κάτι άλλο...
Μου είπε ότι τη μινοξιδίλη μπορώ να την βάζω να την αφήνω για 2 ώρες και μετά να λούζομαι. Έχει να κάνει με τη λιπαρότητα που προκαλεί στα μαλλιά. Ισχύει; Έχει αποτέλεσμα κάτι τέτοιο;
επειδη δεν ξερουμε ακριβως ποσες ωρες χρειαζεται για να δρασει,καλυτερα ειναι να την αφηνεις περισσοτερο,η axelan συγκεκριμενα που την χρησιμοποιω,δεν προκαλει καθολου λιπαροτητα λογο το οτι εχει πολυ οινοπνευμα και λιγο προπυλαινογλυκολη ;)

gus210

Member

Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων.
Η φεριτίνη είναι στα τάρταρα και η Β12 είναι στο 538.
Μάλλον έχω αναιμία (θα μου πει αύριο ο γιατρός).
Παίζουν ρόλο τα παραπάνω;
Τι μπορώ να κάνω;

gus210

Member

Όσον αφορά τις παρενέργειες της μινοξιδίλης...
Διάβασα ότι αφορούν κοκκινίλες, τοπικός ερεθισμός, "φούσκωμα" στο πρόσωπο και κάποιες φορές ταχυπαλμίες.
Δεν είχα κάτι από τα παραπάνω απλά νιώθω ένα ελαφρύ κάψιμο στο κρανίο και μια ένταση (δεν μπορώ να εντοπίσω αν έχω ταχυπαλμίες) η οποία δεν ξέρω αν προέρχεται από την ουσία ή από το γενικότερο άγχος.

kapa

Μέλος του προσωπικού

gus210 είπε:
Όσον αφορά τις παρενέργειες της μινοξιδίλης...
Διάβασα ότι αφορούν κοκκινίλες, τοπικός ερεθισμός, "φούσκωμα" στο πρόσωπο και κάποιες φορές ταχυπαλμίες.
Δεν είχα κάτι από τα παραπάνω απλά νιώθω ένα ελαφρύ κάψιμο στο κρανίο και μια ένταση (δεν μπορώ να εντοπίσω αν έχω ταχυπαλμίες) η οποία δεν ξέρω αν προέρχεται από την ουσία ή από το γενικότερο άγχος.
αν διαπιστωσεις καποιες απο αυτες, απλα ελατωνεις την ποσοτητα και ξανα αυξανεις πολυ σταδιακα,το καψιμο ειναι φυσιολογικο πεφτει στο δερμα πρωτη φορα κατι.
κοκινηλες ειχα και ταχυπαλμιες ειχα και εγω στην αρχη και τωρα νιοθω σαν να βαζω σκετο νερακι στο κεφαλι

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα