Μινοξιδιλη κ εμβοες sos

Harris_G

Well-Known Member
Ολη μερα με ενα καφε στο χερι ειμαστε συν αγχος μεχρι το θανατο στο φουλ, αλλα δε κοιμομαστε λογω μινοξιδιλης...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pipitsa

New Member
Γεια και από εμένα. Ξεκίνησα να βάζω kirkland υγρή μινοξιδίλη τον περασμένο Σεπτέμβρη 2 φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ). Παράλληλα άρχισα να παίρνω βιοτίνη 5000mcg και B-complex. Από την πρώτη εβδομάδα άρχισε το shedding και στα μέσα Οκτώβρη ήταν εμφανέστατη η αραίωση. Από τα τέλη του Οκτώβρη εως τα μέσα του Νοέμβρη άρχισαν τα μαλλιά να ξαναβγαίνουν πιο χοντρά και πιο γερά. Είχαν αρχίσει να βγαίνουν τρίχες ακόμα και στους κροτάφους όπου δεν είχα ίχνος απο μαλλί για χρόνια.

Μέχρι στιγμής αυτά ήταν τα καλά, γιατί από τότε άρχισα να παρατηρώ κάτι σαν ρυτίδες στο μέτωπο. Λέω "σαν" ρυτίδες γιατί μάλλον ηταν απο την ξηρότητα του δέρματος που μου προκάλεσε η μινοξιδίλη, ήταν ιδιαίτερα εμφανείς όταν έκανα γκριμάτσες. Πέρα από τις "ρυτίδες" ένιωθα συνέχεια ένα τράβηγμα στο πρόσωπο και επιπλέον το δέρμα μου είχε μια περίεργη όψη και υφή (δεν ξέρω πως ακριβώς να το περιγράψω). Αυτή η αλλαγή στο δέρμα ήταν πιο έντονη στα πλαϊνά του προσώπου λίγο πιο πάνω από το ύψος των ματιών. Αυτό αρχικά δεν το παρατήρησα στο σπίτι με το φως στο μπάνιο αλλά από την αντανάκλαση του προσώπου μου στο τζάμι του λεωφορείου. Στην αρχή τρόμαξα. Όταν γύρισα σπίτι και κοίταξα πιο προσεκτικά απο κοντά και υπο γωνία το πρόσωπό μου στον καθρέφτη το παρατήρησα ξανά. Πάντως ήταν πιο ορατή αυτή η αλλαγή στο δέρμα κάτω από το φως του ήλιου.
Συνέχισα να βάζω μινοξιδίλη για καμιά εβδομάδα ακόμα ως που πήρα την απόφαση να την κόψω σταδιακά. Έτσι και έκανα. Καλύτερα με αραιωμένο μαλλί παρά με παραμορφωμένο πρόσωπο.
Μια άλλη παρενέργεια ίσως ήταν ότι είχα και πιο έντονους μαύρους κύκλους, αλλά αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Ίσως όμως ήταν η ιδέα μου επειδή το πρόσωπό μου είχε μια άσχημη όψη.

Αυτή την στιγμή το πρόσωπό μου έχει επανέλθει κατά 95+% και η τελευταία φορά που έβαλα μινοξιδίλη ήταν στα μέσα του Γενάρη. Το μαλλί καθώς έκοβα σταδιακά την μινοξιδίλη άρχιζε να αραιώνει. Αυτή την στιγμή έχω την εντύπωση ότι είναι λίγο καλύτερα από ότι ήταν πριν αρχίσω την μινοξιδίλη. Την βιοτίνη και το b-complex τα χρησιμοποιώ ακόμα και βλέπω ότι η όψη των μαλλιών είναι καλύτερη από ότι ήταν πριν αρχίσω να χρησιμοποιώ την μινοξιδίλη και είναι ίσως και λίγο πιο χοντρά. Δεν πρόκειται να μου σταματήσει η τριχόπτωση με τις βιταμίνες αλλά βοηθάνε σίγουρα τα υπάρχοντα μαλλιά. Επιπλέον έχω ενέργεια κατά την διάρκεια της ημέρας.

Για μένα δούλεψε θα έλεγα πολύ γρήγορα η μινοξιδίλη αλλά εμφανίστηκαν εξίσου γρήγορα και οι παρενέργειες. Πάντως ευτυχώς που εμφανίστηκαν γρήγορα και όχι ας πούμε μετά απο κανα χρόνο όταν ίσως είχα αρκετά πυκνό μαλλί γιατί μετα που θα την σταματούσα και θα μου έπεφταν τα μαλλιά θα πάθαινα ψυχολογικό κοκομπλόκο.
 
Μπλουζα