Μια βοήθεια όποιος ξέρει

Dimitris1090

New Member
Καλησπέρα σας. Έχω μια απορία και απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που έχουν κάνει μμ. Αν κάποιος κάνει μμ χωρίς να παίρνει φαρμακευτική αγωγή μετά την μμ(φινα ας πούμε) μετά από κάποια χρόνια θα του πέσουν και τα μεταμοσχευμένα? Αν ναι με τοπική φινα τι αποτέλεσμα θα υπάρχει μετά από χρόνια?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dlazaros

Well-Known Member
Καλησπέρα σας. Έχω μια απορία και απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που έχουν κάνει μμ. Αν κάποιος κάνει μμ χωρίς να παίρνει φαρμακευτική αγωγή μετά την μμ(φινα ας πούμε) μετά από κάποια χρόνια θα του πέσουν και τα μεταμοσχευμένα? Αν ναι με τοπική φινα τι αποτέλεσμα θα υπάρχει μετά από χρόνια?
Στο κεφάλι έχεις 2 ειδών ρίζες, αυτές που είναι άρρωστες και θα πέσουν και αυτές που δεν θα πέσουν ποτέ. Αυτοί που δεν έχουν το γονίδιο της καράφλας έχουν μόνο τον ενα τύπο. Εσύ τώρα θέλεις να πάρεις τις ρίζες που δεν θα πέσουν ποτέ και να τις βάλεις στο σημείο αυτών που θα πέσουν. Οπότε σε ενδιαφέρει ο γιατρός να πάρει απο το σωστό σημείο και να τα βάλει με τον σωστό τρόπο. Αμα φτάνουν οι ρίζες απο την δότρια (αυτές που δεν πέφτουν) για να βάλεις σε όλο το σημείο που θα πέσουν τότε είσαι κομπλέ (αλλά δεν ειναι εύκολο ή απλό). Αυτό που συμβαίνει είναι οτι το σημείο με τις ρίζες που θα πέσουν κάθε μέρα μεγαλώνει μέχρι να φτάσει στην πλήρη έκταση του. Αυτό δεν θα το ξέρεις μέχρι μια ηλικία, περίπου 35 ετών. Όταν παίρνεις θεραπεία με φιναστερίδη σταματάς απο την ημέρα που αρχίζεις τις ρίζες που πέφτουν απο το να πέσουν, ουσιαστικά κερδίζεις χρόνο. Όταν κάνεις ΜΜ τότε έχεις 2 είδη ριζών στην λήπτρια (το σημείο αυτών που πέφτουν) έχεις τις ρίζες που πέφτουν αλλά τις σταμάτησες με την φίνα και τις ρίζες που δεν θα πέσουν ποτέ που τις μεταμόσχευσες (αν στις έβαλε σωστά ο γιατρός και δεν τραυμάτισε τα υπόλοιπα και αμα φυτρώσουν όλα που έβαλε). Ταυτόχρονα η θεραπεία με φίνα δυναμώνει και αυτά που δεν πέφτουν και αυτά που πέφτουν ή θα πέσουν σύντομα με αποτέλεσμα να υπάρχει πιο υγιές περιβάλλον για να γίνει μια πετυχημένη ΜΜ. Σε αρκετές περιπτώσεις αμα αρχίσεις θεραπεία νωρίς αποφεύγεις την ΜΜ τελείως.
Η τοπική φίνα είναι μια αραιωμένη θεραπεία που κάνει δουλειά λίγο και για λίγο.

dlazaros

Well-Known Member
Λάζαρε από safe zone γίνεται να πέσουν μαλλιά μετά από κάποια χρόνια; Μιλάμε για κάποιον 40 plus
Απο την εμπειρία μου οχι. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που έγινε απο άλλους λόγους(μόλυνση, χτύπημα, χαμηλό οξυγόνο κλπ) αλλά δεν είναι ο κανόνας σε μια σωστή επέμβαση. Ο σωστός και ενημερωμένος γιατρός μπορεί να δει και να προβλέψει την εξέλιξη της καράφλας και να μην πάρει απο τα όρια. Βλέπω επίσης οτι κορυφαίοι γιατροί του εξωτερικού που ενδιαφέρονται για την φήμη τους και για την επιτυχία της επέμβασης (κάποιοι μπορεί να πουν οτι το κάνουν για να την εξασφαλίσουν άλλοι για να μην πληγούν απο ενδεχόμενη αποτυχία της) δεν κάνουν πλέον επεμβάσεις σε άτομα που αρνούνται να κάνουν θεραπεία με φίνα.

Marios1982

Well-Known Member
Απο την εμπειρία μου οχι. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις που έγινε απο άλλους λόγους(μόλυνση, χτύπημα, χαμηλό οξυγόνο κλπ) αλλά δεν είναι ο κανόνας σε μια σωστή επέμβαση. Ο σωστός και ενημερωμένος γιατρός μπορεί να δει και να προβλέψει την εξέλιξη της καράφλας και να μην πάρει απο τα όρια. Βλέπω επίσης οτι κορυφαίοι γιατροί του εξωτερικού που ενδιαφέρονται για την φήμη τους και για την επιτυχία της επέμβασης (κάποιοι μπορεί να πουν οτι το κάνουν για να την εξασφαλίσουν άλλοι για να μην πληγούν απο ενδεχόμενη αποτυχία της) δεν κάνουν πλέον επεμβάσεις σε άτομα που αρνούνται να κάνουν θεραπεία με φίνα.
Σε ευχαριστώ πολύ Λαζαρε. Δηλαδή και σε μικρότερη ηλικία μπορούν να καταλάβουν το safe zone? Η μόνο από 35 κ πάνω που έχει ηρεμήσει η φάση; Επίσης μηπωσ ξέρουμε πόσα grafts συνήθως δίνει η safe zone? Η αλλάζει ανά περίπτωση;

dlazaros

Well-Known Member
Σε ευχαριστώ πολύ Λαζαρε. Δηλαδή και σε μικρότερη ηλικία μπορούν να καταλάβουν το safe zone? Η μόνο από 35 κ πάνω που έχει ηρεμήσει η φάση; Επίσης μηπωσ ξέρουμε πόσα grafts συνήθως δίνει η safe zone? Η αλλάζει ανά περίπτωση;
Μπορείς αλλά είναι επικίνδυνο. Φαντάσου ότι έβγαλα ρετρό στον σβέρκο μετά τα 45 και μου την σταμάτησε η φίνα. Άντε να το είχες προβλέψει αν είχα κάνει μμ. Μια ασφαλή ζώνη υπάρχει πάντα αλλά δεν φτάνει να καλύψει μεγάλα nw. Το πόσα γραφτ βγάζεις εξαρτάται από την πυκνότητα σου ανά τετραγωνικό εκατοστό και εδώ βοηθάει πολύ η θεραπεία.

Marios1982

Well-Known Member
Μπορείς αλλά είναι επικίνδυνο. Φαντάσου ότι έβγαλα ρετρό στον σβέρκο μετά τα 45 και μου την σταμάτησε η φίνα. Άντε να το είχες προβλέψει αν είχα κάνει μμ. Μια ασφαλή ζώνη υπάρχει πάντα αλλά δεν φτάνει να καλύψει μεγάλα nw. Το πόσα γραφτ βγάζεις εξαρτάται από την πυκνότητα σου ανά τετραγωνικό εκατοστό και εδώ βοηθάει πολύ η θεραπεία.
Κατάλαβα. Μεγάλο nw θεωρείται 5 κ πάνω; Η από 6; Εμένα από φωτογραφία μου είπε ο Λορέντσο 240 cm2 έχεις κάποια ιδεα αν είναι καλό; Κ φυσικά μετά από τη θεραπεία μου το έβγαλε, πριν από τη θεραπεία μου είπε low donor area.

Μπλουζα