παιδια η τριχοφυΐα στο σωμα εχει να κανει με τα παράγωγα της τεστοστερονης και οχι αυτη καθε αυτη την ορμονη. Και οταν λεω παραγωγα εννοω, dht και α αναγωγαση.
Προφανώς ομως παιζει ρολο ποσο χαμηλότερα ποσοστα τεστοστερονης εχεις, αρα και λιγοτερα ποσοστα στα αλλα δυο.
Εμεις τι κανουμε εδω, προσπαθουμε να ριξουμε αυτες τις τιμες για να μην πεφτουν τα μαλλια. Αρα χαμηλα επιπεδα αυξημενη τριχοφυια.
Βεβαια αναλογα το φυλλο και την ηλικια , πολλα παιζουν ρολο. Οπως παιζουν ρολο και αλλες ορμονες .
Ομως υψηλη τεστοστερονη δεν σημαινει με τιποτα οτι ο αλλος θα ειναι και τριχωτος.
Και αυτο που λες baldy για τους πιθηκους, δεν ισχυει με τιποτα.
Οι πιθηκοι, εχουν περιοδους ιστρου. Αρα μονο σε αυτες τις περιοδους αυξανετε η τεστοστερονη τους. Το υπολοιπο διαστημα η ορμονη πεφτει, οποτε πεφτουν και οι ορμες.
Ενας λογος λοιπον που σκεφτομαι οτι οι πιθηκοι μπορει να ειναι τριχωτοι, οπως και αλλα ζωα, ειναι αυτος. Γιατι το περισσοτερο διαστημα οι τεστοστερονη τους και τα παραγωγα αυτης ειναι σε χαμηλα επιπεδα.
Κατι που συνεβαινε και στον ανθρωπο καποτε.
Και ο ανθρωπος ηταν ενας τριχωτος πιθηκος, και κατα πασα πιθανοτητα , ειχε και αυτος περιοδους ιστρου. κατι που δεν ισχυει στην εποχη μας.Και ισως ειναι ενας λογος που παψαμε να ειμαστε τριχωτοί. Αυτο που λεω τωρα ειναι μια υποθεση, δεν ξερω αν υποστηριζεται επιστημονικα.
Παντως κι εγω ανοικω σε αυτους που εχουν πολυ υψηλα ποσοστα τεστοστερονης και αν εξαιρέσεις χερια ποδια, και καποια πιο κρυφα σημεια, στο υπολοιπο σωμα δεν ειμαι καθολου τριχωτος.
Απο εκει και περα σιγουρα παιζει ρολο και η ηλικια, και η περιοδος που διαμορφωνεται το σωμα σου, και σε τι ποσοστα βρισκονται τοτε οι ορμονες σου.
Αν εγω ας πουμε που δεν ειμαι τριχωτος, στα 70 μου πεσει κατακορυφα η τιμη της τεστο, δεν νομιζω οτι θα μεταμορφωθω σε πιθηκο.