Μήπως τελικά δεν υπάρχει λύση ;

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Scrooge

Member
Παιδιά είμαι στην αρχή της φαλάκρας και για να μη φτάσω στο τέλος (όπου τπτ δεν πέφτει πια γιατί δεν υπάρχει κάτι να πέσει) ψάχνω διάφορες λύσεις.
Όπως έγραψα σε άλλο post, ένας πλαστικός μου πρότεινε σπρέυ botafex 5% (μινοξιδίλη) και laser comb.
Πολλά διάβασα γι' αυτά τα δύο που δεν μου άρεσαν.
Πχ πολλοί δοκίμασαν μινοξιδίλη και αντί να δουν βελτίωση, είδαν τα λίγα μαλλιά που είχαν να πέφτουν κι αυτά.
Διάβασα ότι αυτό λέγεται shedding και είναι αναμενόμενο στην αρχή, αλλά πολλοί είπαν ότι συνεχίστηκε για πολύ καιρό.
Ακόμα όμως κι αν δεν συμβεί αυτό, διάβασα ότι το μαλλί λαδώνει, το δέρμα κοκκινίζει και υπάρχει έντονη φαγούρα.
Α, και θα πρέπει να μάθεις να ζεις με τον ψεκασμό του κεφαλιού για πάντα.
Δεν θέλω να μου συμβεί τπτ από αυτά, γι'αυτό μάλλον αποκλείω τη μινοξιδίλη.
Πάμε στο laser comb, για το οποίο διάβασα ότι είναι πεταμένα λεφτά, ενώ κάποιος είπε ότι με τη χρήση του έπεσαν και τα λίγα γερά μαλλιά που είχε.
Και ευλόγως αναρωτιέμαι: ο γιατρός που τα πρότεινε δεν τα γνωρίζει αυτά;
Τέλος πάντων, δεν ξέρω τι από τα παραπάνω είναι αληθές, πάντως εγώ έχω τρομάξει.
Υπάρχει όμως κι άλλη λύση: Γιατί να μην κάνω εμφύτευση στα λίγα σημεία που έχω τώρα πρόβλημα και να ξανακάνω κάθε δύο-τρία χρόνια οπότε το άδειασμα στα διπλανά σημεία θα είναι εμφανές;
Και απαντώ μόνος μου: Γιατί με τα λεφτά που θα δώσω συνολικά, θα μπορούσα να πάρω ένα καλό αμάξι.
Και καταλήγω: μήπως πρέπει να το πάρω απόφαση και να ζήσω αρμονικά με τη φαλάκρα μου;
Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει στο site, έχω απογοητευτεί γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει πραγματική λύση στο πρόβλημα και μόνο ταλαιπωρία, παρενέργειες και χάσιμο χρημάτων θα βιώσει όποιος προσπαθήσει να το αντιμετωπίσει.
Αν κάνω λάθος (μακάρι), παρακαλώ διορθώστε με.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bz

New Member
Απ: Μήπως τελικά δεν υπάρχει λύση ;

scrooge εξαρτάταοι το norwood. Σε μικρό νοργουντ μπορεί να έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα .

Αν όμως το νόρογουντ είναι μεγάλο και / η τα χαρακτηριστικά ( τρίχα , δέρμα , πυκνότητα , ελαστικότητα κλπ ) μη ευνοικά , είναι θέμα προσδοκιών . Αν έχεις υψηλές προσδοκίες άστο καλύτερα

Πάντως αν νομίζεις οτι μπορείς να φτάσεις σε ένα έντιμο συμβιβασμό με τη φαλάκρα , κάντο με χίλια.

Θα γλυτώσεις μεγάλη ταλαιπωρία . Εύκολο πάντως δεν είναι . Εγώ κοντεύω δεκαετία από τότε που πρωτοπαρατήρησηα την τριχόπτωση , έχω φτάσει σε ένα κάποιο αποτέλεσμα ( να φαίνεται οτι δεν έχω καράφλα , αλλά ψυχολογικά , με ενοχλεί όσο και την πρώτη μέρα

kapa

Μέλος του προσωπικού

Γιατί να μην κάνω εμφύτευση στα λίγα σημεία που έχω τώρα πρόβλημα και να ξανακάνω κάθε δύο-τρία χρόνια οπότε το άδειασμα στα διπλανά σημεία θα είναι εμφανές;
Και απαντώ μόνος μου: Γιατί με τα λεφτά που θα δώσω συνολικά, θα μπορούσα να πάρω ένα καλό αμάξι.
Και καταλήγω: μήπως πρέπει να το πάρω απόφαση και να ζήσω αρμονικά με τη φαλάκρα μου;
Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει στο site, έχω απογοητευτεί γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει πραγματική λύση στο πρόβλημα και μόνο ταλαιπωρία, παρενέργειες και χάσιμο χρημάτων θα βιώσει όποιος προσπαθήσει να το αντιμετωπίσει.
Αν κάνω λάθος (μακάρι), παρακαλώ διορθώστε με.
δεν κανεις καθολου λαθος,σωστα και τα 3

kakashi

Member

μετα φαρμακα που εχουμετωρα το μονο που μπορεις να καταφερεις ειναι να καθυστερησεις την τριχοπτωση σ...αν δεν εχεις πολυ επιθετικη τριχοπτωση οπου εκει οτι κ να κανεις εισαι καταδικασμενος ,αν πχ ηταν να φτασεις Νw3 στα 25
θα φτασεις nw3 στα 30 η 35 αν εισαι τυχερος....και για να το επιτυχεις αυτο θα πρεπει να υποστεις καποιες παρενεργειες εκτος αν παλι εισαι τυχερος κ δενεμφανισεις κ θα πρεπει να συνηθισεις την καθημερινη θεραπεια για τα μαλλια σ...επισης αν εισαι προορισμενος για μικρο nw τοτε μια μεταμοσχευση μπορει να εχει πολυ καλο αποτελεσμα διαφορετικα την αποκλειεις κ αυτη κατα την γνωμη μ....απλα ολοι ελπιζουμε μηπως στο μελον βγει κατι καλυτερο....

xk

Active Member

qc5045.JPG

ApofasismenosPsyxakias

Καραφλοφυτευθείς Νεο-Κουκλεντές

Πολύ σαδιστικό το στήσιμο της φωτό, μ'αρέσει!

Και ναι αδερφέ, μόνη "αληθινή λύση" είναι να 'σαι το ΠΟΛΥ NW3 στα 38-40 και με μια καλή μεταμόσχευση να γίνεις -και να μείνεις- τούμπανο. Όλα τ'άλλα, πεταμένα λεφτά και τσακισμένα νεύρα.

mikipitri

Member

ApofasismenosPsyxakias είπε:
Πολύ σαδιστικό το στήσιμο της φωτό, μ'αρέσει!

Και ναι αδερφέ, μόνη "αληθινή λύση" είναι να 'σαι το ΠΟΛΥ NW3 στα 38-40 και με μια καλή μεταμόσχευση να γίνεις -και να μείνεις- τούμπανο. Όλα τ'άλλα, πεταμένα λεφτά και τσακισμένα νεύρα.

... και ψυχολογία στο ναδίρ :down :down :down :down

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού

Δυστυχώς φίλε στη Σελήνη πήγαμε πριν 50 χρόνια, αλλα το φάρμακο για την ράφλα δεν το ανακαλύψαμε ακόμα... ή μήπως το ανακαλύψαμε? :mad:

είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

Όσο βλέπω δερματολόγους ¨λαμπόγυαλο" ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα...

Αν είσαι άνθρωπος που βαριέται τη καθημερινή ασχολία με τοπικά σκευάσματα και χάπια τότε άστο καλύτερα, πραγματικά δεν υπάρχει νόημα. Πιάσε κολλητό τον Gillette, άρχισε τα γυμναστήρια, τις πολεμικές τέχνες, τον διαλογισμό και θα είσαι κερδισμένος. Απλά παράτησε "φίλους" που σου πρήζουν τα φρύδια με κρύα αστεία για την ράφλα (και αυτούς που έχουν μαλλί Χατζηνικολάου ;D)

Αν απο την άλλη θές να το παλέψεις, για να ξέρεις οτι έκανες ότι μπορούσες και δεν κατέθεσες τα όπλα... τότε respect :worshipper
είναι ενας δύσκολος, χρονοβόρος και ακριβός δρόμος με φτωχά αποτελέσματα (είπαμε λύση δεν έχει βρεθεί) αλλα, μιλώντας απο προσωπική εμπειρία, η ψυχολογία σου θα βελτιωθεί... αρκεί να μην σου γίνει εμμονή

Η λύση με τα πιο θεαματικά αποτελέσματα είναι η μεταμόσχευση, αλλα μόνο αν σου περισσεύουν χρήματα. Είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ το κόστος, αλλα αν το πορτοφόλι σου είναι και αυτο εξίσου μεγάλο τότε έχεις σοβαρές ελπίδες να μην σε απασχολήσει ξανα η τριχόπτωση (υπάρχει επιλογη και για body hair). Τωρα αν μπεις στη διαδικασία να μαζέψεις χρήματα με τα χίλια ζόρια σε 3 και 4 χρόνια στερώντας απο τον εαυτό σου άλλα πράγματα (α ρε TDM) τοτε κοιτάξου στον καθρέπτη (χωρίς πολύ φώς :D) και αναρωτήσου αν αξίζει τον κόπο. Υπάρχει η ιστορία ενός τύπου που ήταν τόσο αποφάσισμένος για μεταμόσχευση, που άφησε νοίκι, πούλησε τα πάντα, έμενε στο αυτοκίνητο του μέχρι που μάζεψε το χρήμα για να το δώσει. Ο δε γιατρός που του έκανε την επέμβαση εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ απο την δέσμευση και την προσήλωση του, που του έδωσε δουλειά στην κλινική (αντί να του κάνει κανα σκόντο ο π*****).

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Scrooge

Member

ApofasismenosPsyxakias είπε:
Εγώ πλησιάζω τα 40 με nw2 προς 3 και το pattern μου, σύμφωνα με το γιατρό, θα φτάσει κάποια στιγμή (ελπίζω μετά από αρκετά χρόνια) κάπου στο 4.
Άρα για μένα ακούγεται καλή λύση μία εμφύτευση από τα υγιή μαλιά της πίσω πλευράς.
Το θέμα είναι δίνοντας το τριχίλιαρο της εμφύτευσης έχεις ξεμπερδέψει; Μάλλον όχι.
Γιατί από τη στιγμή που η τριχόπτωση έχει ξεκινήσει, δεν ξέρεις πόσο και με τι ρυθμό θα συνεχιστεί.
Άρα μετά από λίγα χρονάκια (κ μάλιστα αν δεν κάνεις κάποια θεραπεία) θα ξαναχρειαστείς εμφύτευση.
Και τότε δεν θα μπορείς να την αποφύγεις.
Γιατί αν το κάνεις θα δείχνεις χειρότερα από φαλακρός, αφού θα έχεις ένα μη φυσιολογικό pattern φαλάκρας, με άτριχες νησίδες δίπλα από τα σημεία που έκανες την εμφύτευση.
Πόσα τριχίλιαρα αντέχεις λοιπόν να δίνεις "επ' αόριστον" κ μάλιστα σε τέτοιους καιρούς;

Πραγματικά ζηλεύω τους φαλακρούς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη φαλάκρα τους, κάτι που σε κάνει να μην τη "βλέπεις" κι εσύ.
Εγώ όμως δεν αντέχω να βλέπω τον εαυτό μου όπως είναι τώρα και όπως φαντάζομαι ότι θα γίνει σε λίγο, όταν πριν λίγους μήνες τον έβλεπα αλλιώς.
Ίσως δεν θα' πρεπε να δίνω τόση σημασία στις τρίχες και ίσως αυτό δείχνει χαρακτήρα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλλά έτσι είναι κ δεν μπορώ να το αλλάξω.
Ή μπορεί απλώς να θέλω το χρόνο μου για να αποδεχτώ τη νέα κατάσταση. Θα δείξει.
Στο κάτω κάτω υπάρχει και η ξυριστική μηχανή όπως είπαν κάποιοι! Ίσως είναι μια κάποια λύσις...

Georgex6

Well-Known Member

παιδια τα εχουμε πει εδωμεσα ενα εκατομυριο φορες μεταμοσχευση χωρις θεραπεια δεν γινεται γτ ετσι θα πρεπει καθε λιγο και λιγακι να τρεχεις για νεα μεταμοσχευση και παλι το αποτελεσμα δεν θα ειναι το ιδιο δοξα το θεο αν εισαι μικρος και δεν εχεις προβληματα με παρενεργειες τοτε κατι γινετε το προβλημα ειναι με αυτους που τα εχουνε χασει καιρο..!!!

bark1979

New Member

στο τελος ολους θα μας φανε τα σκουλικια ειτε εχουμε μαλλια ειτε οχι.ακομα και το γιατρο που εμπιστευεσαι! που το μονο πραγμα που εχει στο μυαλο του ειναι να σου πουλησει ενα σωρο γιατροσοφια και να σου φωτισει για λιγο το κρανιο(λειζερ) με απωτερο σκοπο αυτο που εχει η τσεπη σου."αρρωστος" ο κλαδος της ιατρικης εδω και πολυ καιρο

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα