ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ- ΜΗΛΟΞΥΔΟ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Δεν το εχω δοκιμάσει ακόμη, αλλα ακούω καλα λόγια. Εχεις δερματικα προβλήματα; Ακούω οτι χρειαζεται μια περίοδος προσαρμογής για να αποδώσει.

mike29

Active Member
Χρησιμοποιω σοδα και μηλοξυδο 2μιση χρονια τωρα αντι σαμπουαν σχεδον σε καθημερινη βαση!!τι απορια εχεις??

VAMPIRIA

Member
Δεν εχω δερματικα προβλημα, απ οτι διαβαζω βοηθανε,
http://voices.yahoo.com/apple-cider-vinegar-great-hair-growth-8866801.html
http://www.hairstalk.com/hair-treatment/natural-hair-loss-treatment/apple-cider-vinegar-hair-loss-why-it-is-best/
για το μηλοξυδο μονο καλα εχω βρει, για την μαγειρικη σοδα και καλα http://www.mindbodygreen.com/0-8953/diy-this-baking-soda-shampoo-saved-my-hair.html και κακα http://blog.kanelstrand.com/2014/01/baking-soda-destroyed-my-hair.html
φιλε mil-nt στα 2,5 χρονια τι εχεις δει και πως τα χρησιμοποιεις?

nucky

Active Member
mil υπάρχουν πηγές στο internet για το οτι η χρήση σόδας στο λούσιμο τονώνει τον όγκο των μαλλιών . Ισχύει ;;;

Επίσης , δεν ξέρω ακριβώς τη χημεία του μηλόξυδου , αλλά το ξύδι με τη σόδα παράγουν .... δυναμικά αποτελέσματα .

Atermon

Member
Αρχικά βάζεις σόδα που έχει πολύ καλή καθαριστική δράση. Ξεπλένεις, και λούζεσαι με ξύδι το οποίο ρυθμίζει την λιπαρότητα. Δε μένει καμία μυρωδιά από το ξύδι και δε χρειάζεται να λουστείς με σαμπουάν. Δεν τα έχω δοκιμάσει γιατί δεν έχω θέμα, αλλά τουλάχιστον αυτά είχα διαβάσει.

nucky

Active Member
μπορεί ένα καθαριστικό να είναι πραγματικά αποτελεσματικό αν δεν έχει τσιμπημένο ph ? (οχι για πολύ συχνή χρήση βέβαια )

VAMPIRIA

Member
το μηλοξυδο εχει 2.5 pH το λεμονι εχει 2.2 pH αλλα σιγουρα η μαγειρικη σοδα ειναι πιο δυνατη. Θα προσθεσω στην θεραπεια μου μηλοξυδο ελπιζω να κανει αυτο που λενε...
It has been proved that if you drink it on a regular basis, you can derive out lots of benefits including heart burn, skin disorders and aging. Most significantly, it helps reverse your alopecia in an efficient manner.

Scientists revealed that the excessive amount of DHT around your hair follicles is dangerous. DHT weakens your hair follicles, making them incapable to produce new hair. It surrounds your hair follicles like wax and chokes your blood supply. This makes your hair follicles shrink and at last they die off.

Organic Apple Cider Vinegar helps absorb the excess DHT build up around your hair follicles, stimulating new hair growth. The enzymes and acids that are involved in it kill specific pathogens that cause alopecia.

mike29

Active Member
VAMPIRIA γενικα με βοηθανε να κρατω το δερμα του κεφαλιου σε καλη κατασταση γιατι ειχα ξηροδερμια πυτιριδα και κοκκινιλες!!ριχνω μια κουταλια κουταλια τις σουπας σε ενα ποτηρι νερο 250 ml περιπου και μετα το βαζω σε ενα αδειο μπουκαλι 250 ml και το ανακινω!!με βολευει που εχει μικρη τρυπα για να ριχνω λιγο λιγο μεχρι να αδιασει!!το ριχνω σε βρεγμενα μαλλια μεχρι να αδειασει μετα τα ξεπλενω και ριχνω το μυλοξυδο αραιωμενο σε νερο σε ενα μπουκαλι η και σκετο και το αφηνω κανα 2λεπτο περιπου και μετα τα ξεπλενω!!σκετο για να περιωριζω τελειως την ξηροδερμια και πυτιριδα εκει ειναι πολυ δυνατο!!δεν μου τα θεραπευσε!!απλος τα περιοριζει οσο βαζω μηλοξυδο!!
nucky για την τονωση στον ογκο των μαλλιων μετα το λουσιμο με σοδα και μηλοξυδο δεν εχω παρατηρησει καποια διαφορα!!

Atermon

Member
Βάζεις μαζί το ξύδι και τη σόδα;
Το μεν είναι όξινο με ph περίπου 2 και το δε είναι βασικό με ph περίπου 9. Αν τα βάλεις μαζί, αντιδρούν (με πολλές μπουρμπουλήθρες) και αλληλοεξουδετερώνονται.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

mike29

Active Member
Οχι μαζι!!πρωτα μαγειρικη σοδα και μετα μηλοξυδο!!το μηλοξυδο στο τελος απ οτι ειχα διαβασει εξισορροπη το ph!!

LuckyLuke

Member
Εγώ που έχω λιπαρότητα ρώτησα την δερματολόγο μου τι να κάνω γιατί δεν έβλεπα βελτίωση με κανένα σαμπουάν και μου είπε να στύβω ένα λεμόνι σε μια μικρή κανάτα νερό (το βάζω σε σέικερ με το καπάκι για να πέφτει σιγά σιγά) και να ξεβγάζω το κεφάλι μου μετά από το τελευταίο λούσιμο. Το αφήνω και λίγο δεν στεγνώνω αμέσως τα μαλλιά μου με πετσέτα. Κάνει φοβερή δουλεία!!! Προσοχή όμως αμα βγαίνει κάποιος στον ήλιο αμέσως λένε ότι ξανθένουν τα μαλλιά (όσα μας έχουν μείνει χαχαχα).

Την ρώτησα και για το ξύδι γιατί είχα ακούσει πολύ καλά λόγια και το χρησιμοποιούσε η γιαγιά μου (δεν άσπρισαν ποτέ τα μαλλιά της) και μου είπε οτι κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά με την διαφορά ότι το λεμόνι δεν μυρίζει.

mike29

Active Member
Οντος επηδει εχω βαλει και λεμονι μερικες φορες κανει και αυτο φοβερη δουλεια!!

mike29

Active Member
Μετα απο αρκετο καιρο χρησης μηλοξιδου το εκοψα για 1 μηνα περιπου και εβαζα μονο λεμονι,ειδα μια αυξηση τριχοπτωσης μετα το ξανα αρχισα και βλεπω παλι λιγοτερο τριχοπτωση!!δεν ξερω αν ηταν συμπτωση παντως οσο καιρο το χρησιμοποιω δεν βλεπω να εχω καποιο θεμα με την τριχοπτωση.αρκει βεβαια να μην υπαρχει η σ.δ

Μπλουζα