Κοροναιος και Φιναστεριδη

Owly

New Member
Καλησπέρα. Ήθελα να μοιραστώ μια απορία μαζί σας. Πολλοί από εμάς παίρνουμε φιναστεριδη. Όποτε εν μέσω πανδημίας αναρωτιέμαι επηρεάζει η φιναστεριδη κάπως το ACE 2 (ένζυμο πρόσδεσης του κοροναιου) που εκτός των άλλων παράγεται και στους ορχεις; Έχει κάποιος υπόψιν του κάποιο δημοσιευμένο άρθρο η έρευνα γιατί όσο και αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω κατι;
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Harris_G

Well-Known Member
Εξάλλου, μία δεύτερη ιταλο-ελβετική έρευνα βρήκε ότι η ορμονική θεραπεία (μείωση ανδρογόνων) των ανδρών με καρκίνο του προστάτη μειώνει την πιθανότητα να μολυνθούν από τον κορονοϊό και, αν μολυνθούν, η νόσος είναι λιγότερο σοβαρή. Είναι η πρώτη φορά διεθνώς που γίνεται τέτοια συσχέτιση.

 

makis25

Well-Known Member
μονο που η φιναστεριδη δεν μειωνει την τεστοστερονη αλλα την αυξανει , μαλιστα την αυξανει περισσοτερο σε ανδρες που ειχαν χαμηλοτερη τεστοστερονη , και μαλιστα την αυξανει τοσο που με χρονια χρηση ριχνει το bmi , μαλλον εξαιτιας της αυξησης της μυικης μαζας , μειωσης του ποσοστου λιπους , καποιου συνδιασμου των παραπανω ισως; H φιναστεριδη , εκτος απο την δραση στο προστατη , και την προστασια στο μαλλι , φαινεται κατα τα αλλα να δρα αναβολικα με εμμεσο τροπο στο σωμα .Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους , μαζι με αλλους 2-3 που ειχε απαγορευτει στον επαγγελματικο αθλητισμο /πρωταθλητισμο. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14624915 . Προφανως η μελετη για ορμονικη θεραπεια ανδρων με καρκινο , εχει να κανει με φαρμακα πολυ δυνατοτερα της φιναστεριδης που μπλοκαρουν τον υποδοχεα ανδρογονων ειτε μπλοκαρουν την παραγωγη τεστοστερονης συνολικα και οχι επιλεκτικα την παραγωγη της dht οπως η φιναστεριδη .
 

Harris_G

Well-Known Member
Ηθελα να κανω αλλο νημα αλλα το αφησα εδω για να μη γεμιζουμε απο τετοια.
Προφανως και ισχυει αυτο γιατι με τη φινα καταπολεμαται η υπερπλασια και οχι οι κακοηθειες.
 

Owly

New Member
Αυτό που λέει ο makis 25 έχει βάση αλλά το γεγονός ότι μπλοκάρει την παραγωγή δευδροτεστορονης που έχει ισχυρότερη ανδρογινικη δράση από την τεστοστερονη που ίσως αυξάνεται σε ένα ποσοστό για να αντιρροπησει δεν συνεπάγεται συνολικά μείωση της δράσης των ανδρογόνων. Αυτός δεν είναι κιόλας λόγος που προκαλεί τις α.ε. που προκαλεί, γυναικομαστια, μείωμενη λιμπιντος, στυτική δυσλειτουργια κοκ?
 
Μπλουζα