ΙΠΠΟΦΑΕΣ Rulez?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Para_Trixa

New Member
Καλησπερα!!

Κλασικα οπως πολλοι απο δω μεσα,ονειρευομαι τον εαυτο μου σε μια τα3η...ΔΛΔ! 8εραπεια BIG3,ισσοροπημενη κ σωστη διατροφη,γυμναστηριο,κ ολα 8ετικα!!

Σαν συμπληρωμα διατροφης και 8εραπειας,εχω ακουσει τα καλυτερα για το ιπποφαες...

Εσεις τι λετε ;D?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ApofasismenosPsyxakias

Καραφλοφυτευθείς Νεο-Κουκλεντές
Απ: ΙΠΠΟΦΑΕΣ Rulez?

Η "μαγκιά" του Ιπποφαούς για τα μαλλιά -πέρα απ'τα άλλα ωφέλη που προσφέρει- είναι η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτοστερόλες και βήτα σιτοστερόλη.

Ο συνδυασμός των δύο, χωρίς να μπλοκάρει τη DHT -και άρα να σου δίνει sides- την εμποδίζει απ'το να δέσει με τους υποδοχείς ανδρογόνων στις τρίχες σου και να σου ρίξει τα μαλλιά.

Εγώ δυο χρόνια παίρνω 1000mg Ιπποφαές την ημέρα και η τριχόπτωση έχει σταματήσει μαχαίρι. Ρίξε κι ένα Fungoral για το λούσιμο και αν δεν έχεις κανα πρόβλημα μεγάλο ή προδιάθεση κολασμένη, σώζεσαι.

Εγώ ψηφίζω +1 για ιπποφαές.

Conan

Member

χμμμμ καλο αυτο... το εχω τσεκαρει στο φαρμακειο... ποσο καιρο κρατανε? ειναι ακριβα? :chinscratch :chinscratch

ApofasismenosPsyxakias

Απ'όσο ξέρω στα φαρμακεία έχουμε δυο βερζιόν.

Τα 350άρια της Ευβοίας και τα 500άρια της Quest.

Δεν υπάρχει συνιστώμενη δοσολογία και οι δυο συσκευασίες έχουν 50 κάψουλες. Κοστίζουν νομίζω 24Ε η μια και 28Ε η άλλη, ουσιαστικά στα ίδια λεφτά είναι. Απο κει και πέρα, πειραματίζεσαι με τη δοσολογία που σου δίνει αποτέλεσμα.

Αν παίρνεις 1000mg ημερησίως, είναι περίπου 25Ε το μήνα. Με λιγότερο, παραπάνω και πάει λέγοντας.

Panos1982

Well-Known Member

ApofasismenosPsyxakias είπε:
χωρίς να μπλοκάρει τη DHT -και άρα να σου δίνει sides- την εμποδίζει απ'το να δέσει με τους υποδοχείς ανδρογόνων στις τρίχες σου και να σου ρίξει τα μαλλιά.

εχεις καποια ερευνα να μας δειξεις που να το λεει αυτο??

Άκης

Administrator

είναι η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτοστερόλες και βήτα σιτοστερόλη.
Χωρίς να θέλω να φανώ ο κακός της "φύσης", μπορείς να μου πεις που το βασίζεις αυτό;

Ο συνδυασμός των δύο, χωρίς να μπλοκάρει τη DHT -και άρα να σου δίνει sides- την εμποδίζει απ'το να δέσει με τους υποδοχείς ανδρογόνων στις τρίχες σου και να σου ρίξει τα μαλλιά.
Μπορείς επίσης να μου εξηγήσεις πως είναι δυνατόν να εμποδίζει την DHT χωρίς να την μπλοκάρει; ???

Όπως επίσης να μου εξηγήσεις να μοιραστώ και εγώ τον ενθουσιασμό σου, πως είναι δυνατόν να είναι όλα ωραία και καλά με το ιπποφαές; Είναι προγραμματισμένο να "εμποδίζει" την DHT από τους θύλακες, αλλά από το υπόλοιπο σώμα να μην την εμποδίζει; Δηλαδή "καταλαβαίνει" το σώμα και σκέφτεται:
"χμμμ, τι είναι αυτό που μου έδωσαν τώρα; Για να δω την λίστα με τα blockers.
ΑΧΑ, αυτό που έλαβα τώρα είναι ιπποφαές, άρα το στέλνω στους υποδοχείς που είναι στους θύλακες ΜΟΝΟ και δεν το αφήνω ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ άλλο υποδοχέα στο σώμα, ώστε να μην έχει sides
".
Ελάτε ρε παίδες, σκεφτείτε λογικά. Δεν είναι το ιπποφαές η λύση.
Απλή σκέψη είναι. Αν δεν εμποδίσεις τον παράγοντα που προκαλεί τριχόπτωση, δεν την σταματάς.
Και αν τον εμποδίσεις με χάπι (πχ ιπποφαές, λέμε τώρα ΑΝ) τότε η DHT ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ σε όλο το σώμα, άρα έχει και sides...

geofish

New Member

Γεια σου ρε Άκη, κακέ της παρέας. ;)
Λοιπόν να πω την γνώμη μου για το ιπποφαές. Για την τριχόπτωση είναι ανάξιο λόγου δεν κάνει τίποτα.
Ωστόσο το χρησιμοποίησα για 3 μήνες για να δω αν προσφέρει κάτι στο θέμα ζωτικότητας και ενέργειας, αλλά τίποτα εγώ δεν είδα καμία διαφορά.
Καμία σχέση με την σπιρουλίνα που παίρνω.
Κρίμα γιατί είναι ελληνικό προϊόν και θα ήθελα να το στηρίξω.
Όπως και την σπιρουλίνα, παίρνω την ελληνική γιατί εκτός των άλλων πρέπει να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα.

Para_Trixa

New Member

geofish είπε:
Λοιπόν να πω την γνώμη μου για το ιπποφαές. Για την τριχόπτωση είναι ανάξιο λόγου δεν κάνει τίποτα.
Ωστόσο το χρησιμοποίησα για 3 μήνες για να δω αν προσφέρει κάτι στο θέμα ζωτικότητας και ενέργειας, αλλά τίποτα εγώ δεν είδα καμία διαφορά.
Όπως και την σπιρουλίνα, παίρνω την ελληνική γιατί εκτός των άλλων πρέπει να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα.
Ρε συ geo, οπου κ να πσα3εις,ειναι αποδεδειγμενο οτι το ιπποφαες εχει παραπανω συστατικα οσον αναφορα μεταλλα,βιταμινες κλπ κλπ απο την σπυρουλινα!οπως το σεληνιο.. κα αλλα!
Τωρα γιατι σου κανει παραπανω δουλεια η σπυρου,δεν 3ερω...μπρορει να ειναι απο οργανισμο σε οργανισμο

ApofasismenosPsyxakias

Εδώ είναι η χημική σύσταση του ιπποφαούς (Για να δείτε την περιεκτικότητα σε φυτοστερόλες και βήτα σιτοστερόλη)

http://www.engr.usask.ca/societies/csae/protectedpapers/c0508.pdf

Και εδώ μια λίστα με μελέτες της επίδρασης της Β-σιτοστερόλης στον προστάτη και την DHT. Όρεξη να χετε να διαβάζετε.

http://www.virileplex.com/prostate-health.htm

Δεν πουλάω απολύτως τίποτα, απλά αυτή η απλή αγωγή μ'έχει κρατήσει 2 χρόνια τώρα φουλ. Μπορεί και να ναι όλα ιδέα μου και απλά ο οργανισμός μου ν'αντιδρά έτσι. Μπορεί όμως κάποιος στα πρώτα στάδια να ωφεληθεί.

Γιατί καλό το μαλλί, αλλά αν δε λαλεί πουλί...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ApofasismenosPsyxakias

Και πέρα απ'τις έρευνες πιο πάνω, για να το θέσω πιο "λαϊκά", δεν είναι η DHT ως ορμόνη που ρίχνει τα μαλλιά, είναι η DHT που δένει με τους υποδοχείς ανδρογόνων στους τριχοθύλακες και οι δυο τύποι ενζύμων της a-5 reductase που τους "νεκρώνουν".

Δεν είναι βουρ, πέθανε η DHT και όλα καλά, καθώς είναι απαραίτητη ορμόνη για τον ανδρικό οργανισμό. Η εξειδικευμένη έρευνα σε μοριακό επίπεδο γίνεται ακριβώς ώστε να μη "δέσει" η DHT με τα τριχοθυλάκια και εκεί έχει δώσει ελπιδοφόρα αποτελέσματα η β-σιτοστερόλη.

Το να καταπιέσεις μια ορμόνη γενικότερα, είναι πολύ πιο εύκολο απ'το να μπεις σε μικρο-μοριακούς δεσμούς και να "παίξεις" με πολύ ψιλά γράμματα και λεπτομέρειες οπότε η Merck πολύ σοφά έπραξε και έβγαλε τα χάπια της, κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι;

Απο κει και πέρα, πληροφόρηση υπάρχει, ο καθένας αναλόγως προβλήματος, ζοριού και οικονομικών δυνατοτήτων, διαλέγει και παίρνει.

Χωρίς μυαλό και μόνο με πανικό ή τυφλοσούρτηδες, δουλειά δε γίνεται.

tsiou

New Member

παίδες αν με μία βιταμίνη έσωζες τα μαλλιά σου τότε δεν θα υπήρχαν καραφλοί ... εγώ συμφωνώ με ένα φίλο απο εδώ που λέει ότι οι θεραπείες όσο περνάει ο καιρός αποδυναμώνονται κλπ κλπ ...

καλώς ή κακώς είναι μία χαμένη μάχη ... απλά η διαφορά είναι αν θα την χάσεις απο την αρχή, τα πρώτα 4-5 χρόνια ή αν θα κρατήσεις άλλα 10-20 ... που είναι πολύ σημαντικά για εμένα βέβαια ... αλλιώς δεν θα έγραφα εδώ ...

για το ιπποφαές έχω διαβάσει και εγώ και έχω μπει στον πειρασμό ... θα δοκιμάσω κάποια στιγμή, έτσι και αλλιώς οι περισσότερες βιταμίνες κάνουν 15-20 ευρώ για 1 μήνα ...

απλά μην κάνουμε πανάκια την κάθε βιταμίνη ... σίγουρα δυναμώνει τα μαλλιά, αλλά αυτά που υπάρχουν ήδη ... όχι αυτά που έχουν πέσει ή είναι να πέσουν ... αλλού είναι η κύρια αιτία ...

υ.γ. 1) ας δοκιμάσουν και άλλοι φίλοι απο εδώ να μας πουν την γνώμη τους, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας ...
2) και κάντε καμιά παύση απο τις βιταμίνες, θα το καταστέψετε το συκώτι σας μερικοί ...
3) προσωπική άποψη όλα τα παραπάνω εννοείται ...

ApofasismenosPsyxakias

Μιχάλη, συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

"Βιταμίνες" έτσι γενικά και αόριστα που πλασάρονται κατά καιρό με σίδηρο, βιοτίνη και ξέρω-γω ό,τι νάναι, είναι glorified καλλυντικά. Ο ντόρος με το ιπποφαές έγινε ακριβώς για τη δυνατότητα της b-σιτοστερόλης να εμποδίζει τους συγκεκριμένους δεσμούς, δηλαδή και καθαρά β-σιτ να πάρεις, έχεις το όφελος για τα μαλλιά.

Αυτό φυσικά ισχύει πολύ περισσότερο όταν είσαι στην αρχή και η DHT μόλις ξεκινάει το καταστροφικό της έργο, κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι miracle cure ή ότι θα ξαναβγάλει μαλλιά απο καιρό χαμένα

Επίσης φίλε geofish, 3 μήνες είναι ελάχιστο χρονικό διάστημα (Και δεν μου είπες και τη δοσολογία σου) για να δεις αποτελέσματα -που εύχομαι να δεις- γιατί η β-σιτ δρα σταδιακά, αλλάζοντας τη χημεία του τριχωτού. Στους 9-10 μήνες θα ξέρεις αν έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, μετά ό,τι δεν μας κάνει το πετάμε.

Άκης

Administrator

geofish είπε:
Στην αρχή είχα ενθουσιαστεί και εγώ με το ιπποφαές. Αλλά όταν το δοκίμασα και το έψαξα κιόλας, είδα ότι το ιπποφαές απλά δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες όσων αναφέρει. Μπορεί δηλαδή να έχει το x και το ψ, αλλά δεν έχει μεγάλες ποσότητες ή τουλάχιστον επαρκείς για την καθημερινή διατροφή.
Γενικά ήμουν εναντίον των χαπιών για ενέργεια κλπ, αλλά είπα να το τεστάρω (και) αυτό.
Τελικά μόνο με την αλκαλική διατροφή (πηγές: εδώ, εδώ και εδώ) είδα διαφορά σε επίπεδα ενέργειας.

Και εδώ μια λίστα με μελέτες της επίδρασης της Β-σιτοστερόλης στον προστάτη και την DHT. Όρεξη να χετε να διαβάζετε.

http://www.virileplex.com/prostate-health.htm
Βασικά απλώς αναφέρει κάτι(πχ Volume 21 ή Volume 18), έχει links προς τις ίδιες τις μελέτες;
Γιατί έτσι δεν λέει και κάτι, μιας και τα περισσότερα έχουν να κάνουν με ουρολογία και όχι με τριχόπτωση, που όσο και αν έψαξα, μόνο μια βρήκα (στο τέλος).

Δεν πουλάω απολύτως τίποτα, απλά αυτή η απλή αγωγή μ'έχει κρατήσει 2 χρόνια τώρα φουλ. Μπορεί και να ναι όλα ιδέα μου και απλά ο οργανισμός μου ν'αντιδρά έτσι. Μπορεί όμως κάποιος στα πρώτα στάδια να ωφεληθεί.
Καταρχάς το ότι διαφωνώ με κάποιον σε κάτι, δεν διαφωνώ για να τον "αποκαλύψω" αν πουλάει κάτι, καμία σχέση.

Γιατί καλό το μαλλί, αλλά αν δε λαλεί πουλί...
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί όσοι παίρνεται "εναλλακτικές" θεραπείες, πάντα αναφέρεστε πάντα στο "πουλί", ότι δεν θα λαλεί, θα θέλει γερανό να σηκωθεί κλπ; Ξέρετε κάτι παραπάνω από όσους χρησιμοποιούσαν φινα-ντουτα; Έτσι μια απορία την έχω και εγώ...

Και πέρα απ'τις έρευνες πιο πάνω, για να το θέσω πιο "λαϊκά", δεν είναι η DHT ως ορμόνη που ρίχνει τα μαλλιά, είναι η DHT που δένει με τους υποδοχείς ανδρογόνων στους τριχοθύλακες και οι δυο τύποι ενζύμων της a-5 reductase που τους "νεκρώνουν".
Μια μικρή διόρθωση, η DHT γίνεται όταν η τεστοστερόνη "δέσει" με τους a-5 reductase υποδοχείς. Και η τριχόπτωση συμβαίνει γιατί -λογικά- τα μαλλιά σε εμάς είναι ποιο ευαίσθητα στα ανδρογόνα και ίσως η DHT επειδή είναι ποιο ισχυρή να τα επηρεάζει.

Δεν είναι βουρ, πέθανε η DHT και όλα καλά, καθώς είναι απαραίτητη ορμόνη για τον ανδρικό οργανισμό. Η εξειδικευμένη έρευνα σε μοριακό επίπεδο γίνεται ακριβώς ώστε να μη "δέσει" η DHT με τα τριχοθυλάκια και εκεί έχει δώσει ελπιδοφόρα αποτελέσματα η β-σιτοστερόλη.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω και σε ξανά ρωτάω, είναι πως παίρνεις ένα χ χάπι το οποίο και καλά θα μπλοκάρει την DHT να μην "δέσει" όπως λες με τους υποδοχείς στα μαλλιά, αλλά θα συνεχίσει να "δένει" με το υπόλοιπο σώμα...

Χωρίς μυαλό και μόνο με πανικό ή τυφλοσούρτηδες, δουλειά δε γίνεται.
Χμμμ, πανικός δεν είναι φράσεις του τύπου "Γιατί καλό το μαλλί, αλλά αν δε λαλεί πουλί..." :chinscratch

μιχάλης είπε:
για το ιπποφαές έχω διαβάσει και εγώ και έχω μπει στον πειρασμό ... θα δοκιμάσω κάποια στιγμή, έτσι και αλλιώς οι περισσότερες βιταμίνες κάνουν 15-20 ευρώ για 1 μήνα ...
Το ιπποφαές είναι "όλα σε ένα αλλά σε μηδαμινές ποσότητες". Χαμένος κόπος και χρήμα.

Η μόνη έρευνα που υπάρχει για b-sitosterol είναι αυτή και δεν λέει και πολλά.

Para_Trixa

New Member

Δλδ Ακη ποσα χαπακια ιπποφαες πρεπει να παιρνεις την ημερα για να λαβεις τις σωστες ποσοτητες?
2?
3?
Κανα αλλο εναλλακτικο συμπληρωμα που να μετραει?

ApofasismenosPsyxakias

Εclipta Alba, ψάξτο Παρά-Τρίχα.

Επίσης, το "δε λαλεί πουλί" έχει τεκμηριωθεί απο χιλιάδες χρήστες σε fora αλλά και απο δυο γνωστούς μου, πού έκαναν μεταμόσχευση σε μέση ηλικία, όντας παντρεμένοι (Που ας πούμε δεν έχουν τις επιδόσεις/απαιτήσεις μικρότερων ηλικιών) και πάλι συνέχισαν να ταλαιπωρούνται με χάπια, αγωγές και τα σχετικά.

Δεν ισχυρίζομαι ότι θα καταστραφεί η σεξουαλική ζωή κάποιου, αλλά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Εδώ saw palmetto παίρνεις και "πέφτεις" σε σχέση με τις "πριν" εποχές.

Τέλος, θα το ξαναπώ, ο κάθε μοριακός δεσμός στο ανθρώπινο σώμα είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ. Η DHT δεν πάει ΜΟΝΟ στα τριχοθυλάκια, κάνει ένα σωρό κόλπα στο σώμα. Ο δεσμός που θεωρείται ότι μπλοκάρει το επιζήμιο "δέσιμο" είναι συγκεκριμένος και εκεί εντοπίζεται όλη η σύγχρονη έρευνα.

Σε μικρομοριακό επίπεδο, μπλοκάρεις ΕΝΑ Και αφήνεις δέκα. Σκέψου το σαν ευγονική.

ApofasismenosPsyxakias

Παρά Τρίχα όσον αφορά τις δοσολογίες, τις βλέπεις μόνος σου.

Για 6 μήνες περίπου έπαιρνα 350mg ημερησίως και πραγματικά δεν έβλεπα βελτίωση (Ούτε και αραίωνα όμως). Όταν πειραματικά αύξησα τη δόση σε 800mg και σε συνδυασμό με fungoral άρχισαν να βγαίνουν κανονικές τρίχες στους κροτάφους και να το προσέχουν κι άλλοι.

Τώρα με 1000mg δηλώνω υγιής, ευτυχής και τα σχετικά. Άλλοι παίρνουν 1500 και 2000 αλλά βλέπεις τι βοηθάει την περίπτωσή σου και αναλόγως αποφασίζεις.

Επίσης θα ξεκινήσω Eclipta Alba τώρα, διάβασα μια μελέτη που δημοσίευσε ο Άκης και είμαι περίεργος.

Άκης

Administrator

Para_Trixa είπε:
Δλδ Ακη ποσα χαπακια ιπποφαες πρεπει να παιρνεις την ημερα για να λαβεις τις σωστες ποσοτητες?
2?
3?
Κανα αλλο εναλλακτικο συμπληρωμα που να μετραει?
Μην φορτώνεσαι με χάπια, θα σου έλεγα εγώ.
Αυτό με τα συμπληρώματα διατροφής, χάπια με πολυβιταμίνες και βότανα, συμπληρώματα πρωτεϊνών σε γυμναστήρια, ποτά/χυμοί για ενέργεια κλπ, είναι ΟΛΑ μακακίες.
Θέλεις το καλύτερο συμπλήρωμα που να μετράει; Πήγαινε σε μια λαϊκή ή S.Market και πάρε μπόλικα λαχανικά και φρούτα και "πέτα" τα σε έναν αποχυμωτή. Όλα τα άλλα είναι π@παριές για να πουλάνε οι εταιρίες και μας το "πασάρουν" για καλό.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι veg body builders έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα σε σχέση με όσους αγοράζουν το μισό Αμέρικα σε ενισχυτικά, όπως επίσης και το ότι οι παλιές καραβάνες body builder-άδων δεν χρησιμοποιούν ποτά για ενέργεια, αλλά μείγμα που το μεγαλύτερο μέρος αποτελείται από μέλι, κάτι που είδα και ο ίδιος όταν το δοκίμασα.

Επίσης, το "δε λαλεί πουλί" έχει τεκμηριωθεί απο χιλιάδες χρήστες σε fora αλλά και απο δυο γνωστούς μου, πού έκαναν μεταμόσχευση σε μέση ηλικία, όντας παντρεμένοι (Που ας πούμε δεν έχουν τις επιδόσεις/απαιτήσεις μικρότερων ηλικιών) και πάλι συνέχισαν να ταλαιπωρούνται με χάπια, αγωγές και τα σχετικά.
Εννοείς τα πρώτα sides που βλέπουν σχεδόν όλοι και μετά εξαφανίζονται;

Δεν ισχυρίζομαι ότι θα καταστραφεί η σεξουαλική ζωή κάποιου, αλλά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Εδώ saw palmetto παίρνεις και "πέφτεις" σε σχέση με τις "πριν" εποχές.
Το γνωρίζει/έχει ψάξει κανείς ότι το palmetto και τα παράγωγα του έχουν χειρότερα sides (και ποιο επικίνδυνα) από την φινα;

Τέλος, θα το ξαναπώ, ο κάθε μοριακός δεσμός στο ανθρώπινο σώμα είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ. Η DHT δεν πάει ΜΟΝΟ στα τριχοθυλάκια, κάνει ένα σωρό κόλπα στο σώμα. Ο δεσμός που θεωρείται ότι μπλοκάρει το επιζήμιο "δέσιμο" είναι συγκεκριμένος και εκεί εντοπίζεται όλη η σύγχρονη έρευνα.

Σε μικρομοριακό επίπεδο, μπλοκάρεις ΕΝΑ Και αφήνεις δέκα. Σκέψου το σαν ευγονική.
Να σου πω τώρα κάτι και μην το πάρεις στραβά, κουβέντα κάνουμε. Αυτά τα "μοριακά" και άλλα "ιατρικά", εγώ τα ακούω βερεσέ. Αν ανατρέξει κανείς σε παλιά ποστ, θα δει ότι όσοι ήρθαν για να προτείνουν "φυσικά" προϊόντα, ή την δική τους άποψη, πάντα ανέφεραν το "πουλί" και μετά πετούσαν και έναν ιατρικό όρο, έτσι για να ψαρώσουμε, κάτι που δεν πιάνει, τουλάχιστον σε εμένα. Θα προτιμούσα να κάναμε κουβέντα ποιο "λαϊκά", όπως λες και παραπάνω.
Φιλικά πάντα...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα