Απ: ΙΠΠΟΦΑΕΣ Rulez?
geofish είπε:
Γεια σου ρε Άκη, κακέ της παρέας.

Λοιπόν να πω την γνώμη μου για το ιπποφαές. Για την τριχόπτωση είναι ανάξιο λόγου δεν κάνει τίποτα.
Ωστόσο το χρησιμοποίησα για 3 μήνες για να δω αν προσφέρει κάτι στο θέμα ζωτικότητας και ενέργειας, αλλά τίποτα εγώ δεν είδα καμία διαφορά.
Καμία σχέση με την σπιρουλίνα που παίρνω.
Κρίμα γιατί είναι ελληνικό προϊόν και θα ήθελα να το στηρίξω.
Όπως και την σπιρουλίνα, παίρνω την ελληνική γιατί εκτός των άλλων πρέπει να στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα.
Στην αρχή είχα ενθουσιαστεί και εγώ με το ιπποφαές. Αλλά όταν το δοκίμασα και το έψαξα κιόλας, είδα ότι το ιπποφαές απλά δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες όσων αναφέρει. Μπορεί δηλαδή να έχει το x και το ψ, αλλά δεν έχει μεγάλες ποσότητες ή τουλάχιστον επαρκείς για την καθημερινή διατροφή.
Γενικά ήμουν εναντίον των χαπιών για ενέργεια κλπ, αλλά είπα να το τεστάρω (και) αυτό.
Τελικά μόνο με την αλκαλική διατροφή (πηγές:
εδώ,
εδώ και
εδώ) είδα διαφορά σε επίπεδα ενέργειας.
ApofasismenosPsyxakias είπε:
Και εδώ μια λίστα με μελέτες της επίδρασης της Β-σιτοστερόλης στον προστάτη και την DHT. Όρεξη να χετε να διαβάζετε.
http://www.virileplex.com/prostate-health.htm
Βασικά απλώς αναφέρει κάτι(πχ Volume 21 ή Volume 18), έχει links προς τις ίδιες τις μελέτες;
Γιατί έτσι δεν λέει και κάτι, μιας και τα περισσότερα έχουν να κάνουν με ουρολογία και όχι με τριχόπτωση, που όσο και αν έψαξα, μόνο μια βρήκα (στο τέλος).
Δεν πουλάω απολύτως τίποτα, απλά αυτή η απλή αγωγή μ'έχει κρατήσει 2 χρόνια τώρα φουλ. Μπορεί και να ναι όλα ιδέα μου και απλά ο οργανισμός μου ν'αντιδρά έτσι. Μπορεί όμως κάποιος στα πρώτα στάδια να ωφεληθεί.
Καταρχάς το ότι διαφωνώ με κάποιον σε κάτι, δεν διαφωνώ για να τον "αποκαλύψω" αν πουλάει κάτι, καμία σχέση.
Γιατί καλό το μαλλί, αλλά αν δε λαλεί πουλί...
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί όσοι παίρνεται "εναλλακτικές" θεραπείες, πάντα αναφέρεστε πάντα στο "πουλί", ότι δεν θα λαλεί, θα θέλει γερανό να σηκωθεί κλπ; Ξέρετε κάτι παραπάνω από όσους χρησιμοποιούσαν φινα-ντουτα; Έτσι μια απορία την έχω και εγώ...
Και πέρα απ'τις έρευνες πιο πάνω, για να το θέσω πιο "λαϊκά", δεν είναι η DHT ως ορμόνη που ρίχνει τα μαλλιά, είναι η DHT που δένει με τους υποδοχείς ανδρογόνων στους τριχοθύλακες και οι δυο τύποι ενζύμων της a-5 reductase που τους "νεκρώνουν".
Μια μικρή διόρθωση, η DHT γίνεται όταν η τεστοστερόνη "δέσει" με τους a-5 reductase υποδοχείς. Και η τριχόπτωση συμβαίνει γιατί -λογικά- τα μαλλιά σε εμάς είναι ποιο ευαίσθητα στα ανδρογόνα και ίσως η DHT επειδή είναι ποιο ισχυρή να τα επηρεάζει.
Δεν είναι βουρ, πέθανε η DHT και όλα καλά, καθώς είναι απαραίτητη ορμόνη για τον ανδρικό οργανισμό. Η εξειδικευμένη έρευνα σε μοριακό επίπεδο γίνεται ακριβώς ώστε να μη "δέσει" η DHT με τα τριχοθυλάκια και εκεί έχει δώσει ελπιδοφόρα αποτελέσματα η β-σιτοστερόλη.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω και σε ξανά ρωτάω, είναι πως παίρνεις ένα χ χάπι το οποίο και καλά θα μπλοκάρει την DHT να μην "δέσει" όπως λες με τους υποδοχείς στα μαλλιά, αλλά θα συνεχίσει να "δένει" με το υπόλοιπο σώμα...
Χωρίς μυαλό και μόνο με πανικό ή τυφλοσούρτηδες, δουλειά δε γίνεται.
Χμμμ, πανικός δεν είναι φράσεις του τύπου "Γιατί καλό το μαλλί, αλλά αν δε λαλεί πουλί..." :chinscratch
μιχάλης είπε:
για το ιπποφαές έχω διαβάσει και εγώ και έχω μπει στον πειρασμό ... θα δοκιμάσω κάποια στιγμή, έτσι και αλλιώς οι περισσότερες βιταμίνες κάνουν 15-20 ευρώ για 1 μήνα ...
Το ιπποφαές είναι "όλα σε ένα αλλά σε μηδαμινές ποσότητες". Χαμένος κόπος και χρήμα.
Η μόνη έρευνα που υπάρχει για b-sitosterol είναι
αυτή και δεν λέει και πολλά.