Καλησπέρα σας,
είμαι ένας 25ρης με πρόβλημα τριχόπτωσης, λόγω ανδρογενετικής αλωπεκίασης. Πριν 1.5 χρόνια διέκρινα το πρόβλημα, και μετά απο προτροπή κάποιου συγγενή επισκέφθηκα μια γιατρό στην Αγία Παρασκευή, η οποία είναι σχετικά γνωστή και με καλά αποτελέσματα.
Η συγκεκριμένη γιατρός διέγνωσε λοιπόν την ανδρογενετική αλωπεκίαση, και μου σύστησε την παρακάτω αγωγή:
1 χάπι Epicrin κάθε μέρα
1 επάλειψη με λοσιόν το βράδυ, η οποία περιέχει εκτός άλλων, minoxidil και Elocon
1 πλύσιμο το πρωί με σαμπουάν Eubos Sensitive
Η θεραπεία υποτίθεται θα ήταν εντατική, για ένα χρόνο, και μετά θα μπαίναμε σε συντήρηση για όσο χρειαστεί.
Το πρώτο τριχοριζοδιάγραμμα έδειξε:
50% Αναγενείς
0% Καταγενείς
30% Τελογενείς
20% Δυστροφικές
Το δεύτερο τριχοριζοδιάγραμμα, μετά απο 1 χρόνο θεραπείας, έδειξε:
52% Αναγενείς
0% Καταγενείς
15% Τελογενείς
33% Δυστροφικές
Παρόλο που είδα κάποια πρόοδο στα μαλλιά μου, τώρα η κατάσταση άρχισε να γίνεται ανησυχητική, με αποτέλεσμα να δω αραίωση στο κέντρο της κεφαλής, και μπροστά. Το κόστος(1000 ευρώ/χρόνο) είναι απαγορευτικό στις εποχές μας, ειδικά αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα ικανοποιητικό.
Οι ερωτήσεις μου έχουν ως εξής:
1) Υπάρχουν κάποιοι που να έχουν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη γιατρό, και τι εμπειρίες έχουν;
2) Μήπως πολεμάω έναν χαμένο πόλεμο, και θα ήταν καλύτερα να τα αφήσω να πέσουν, και μετά να κάνω μεταμόσχευση;
3) Γνωρίζετε κάτι για τις συγκεκριμένες λοσιόν, δηλαδή για το συνδυασμό των διαφόρων συστατικών; Τι απόδοση έχουν;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγχαρητήρια για το forum
Υ.Γ.
Η λοσιόν είναι:
Minoxidil 4%
Elocon
MF solution
STN οδηγία
(συγχωρέστε με αλλά δεν καταλαβαίνω τα γράμματα και ίσως γράφω λάθος πράγματα)
Μια παραλλαγή της λοσιόν είναι:
Minoxidil 4%
Elocon
Hair Stabil
MF solution
---
STN οδηγία
είμαι ένας 25ρης με πρόβλημα τριχόπτωσης, λόγω ανδρογενετικής αλωπεκίασης. Πριν 1.5 χρόνια διέκρινα το πρόβλημα, και μετά απο προτροπή κάποιου συγγενή επισκέφθηκα μια γιατρό στην Αγία Παρασκευή, η οποία είναι σχετικά γνωστή και με καλά αποτελέσματα.
Η συγκεκριμένη γιατρός διέγνωσε λοιπόν την ανδρογενετική αλωπεκίαση, και μου σύστησε την παρακάτω αγωγή:
1 χάπι Epicrin κάθε μέρα
1 επάλειψη με λοσιόν το βράδυ, η οποία περιέχει εκτός άλλων, minoxidil και Elocon
1 πλύσιμο το πρωί με σαμπουάν Eubos Sensitive
Η θεραπεία υποτίθεται θα ήταν εντατική, για ένα χρόνο, και μετά θα μπαίναμε σε συντήρηση για όσο χρειαστεί.
Το πρώτο τριχοριζοδιάγραμμα έδειξε:
50% Αναγενείς
0% Καταγενείς
30% Τελογενείς
20% Δυστροφικές
Το δεύτερο τριχοριζοδιάγραμμα, μετά απο 1 χρόνο θεραπείας, έδειξε:
52% Αναγενείς
0% Καταγενείς
15% Τελογενείς
33% Δυστροφικές
Παρόλο που είδα κάποια πρόοδο στα μαλλιά μου, τώρα η κατάσταση άρχισε να γίνεται ανησυχητική, με αποτέλεσμα να δω αραίωση στο κέντρο της κεφαλής, και μπροστά. Το κόστος(1000 ευρώ/χρόνο) είναι απαγορευτικό στις εποχές μας, ειδικά αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα ικανοποιητικό.
Οι ερωτήσεις μου έχουν ως εξής:
1) Υπάρχουν κάποιοι που να έχουν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη γιατρό, και τι εμπειρίες έχουν;
2) Μήπως πολεμάω έναν χαμένο πόλεμο, και θα ήταν καλύτερα να τα αφήσω να πέσουν, και μετά να κάνω μεταμόσχευση;
3) Γνωρίζετε κάτι για τις συγκεκριμένες λοσιόν, δηλαδή για το συνδυασμό των διαφόρων συστατικών; Τι απόδοση έχουν;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγχαρητήρια για το forum
Υ.Γ.
Η λοσιόν είναι:
Minoxidil 4%
Elocon
MF solution
STN οδηγία
(συγχωρέστε με αλλά δεν καταλαβαίνω τα γράμματα και ίσως γράφω λάθος πράγματα)
Μια παραλλαγή της λοσιόν είναι:
Minoxidil 4%
Elocon
Hair Stabil
MF solution
---
STN οδηγία