Θεραπεία που δεν αποδίδει...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Trafford

New Member
Καλησπέρα σας,

είμαι ένας 25ρης με πρόβλημα τριχόπτωσης, λόγω ανδρογενετικής αλωπεκίασης. Πριν 1.5 χρόνια διέκρινα το πρόβλημα, και μετά απο προτροπή κάποιου συγγενή επισκέφθηκα μια γιατρό στην Αγία Παρασκευή, η οποία είναι σχετικά γνωστή και με καλά αποτελέσματα.

Η συγκεκριμένη γιατρός διέγνωσε λοιπόν την ανδρογενετική αλωπεκίαση, και μου σύστησε την παρακάτω αγωγή:

1 χάπι Epicrin κάθε μέρα
1 επάλειψη με λοσιόν το βράδυ, η οποία περιέχει εκτός άλλων, minoxidil και Elocon
1 πλύσιμο το πρωί με σαμπουάν Eubos Sensitive

Η θεραπεία υποτίθεται θα ήταν εντατική, για ένα χρόνο, και μετά θα μπαίναμε σε συντήρηση για όσο χρειαστεί.

Το πρώτο τριχοριζοδιάγραμμα έδειξε:
50% Αναγενείς
0% Καταγενείς
30% Τελογενείς
20% Δυστροφικές

Το δεύτερο τριχοριζοδιάγραμμα, μετά απο 1 χρόνο θεραπείας, έδειξε:
52% Αναγενείς
0% Καταγενείς
15% Τελογενείς
33% Δυστροφικές

Παρόλο που είδα κάποια πρόοδο στα μαλλιά μου, τώρα η κατάσταση άρχισε να γίνεται ανησυχητική, με αποτέλεσμα να δω αραίωση στο κέντρο της κεφαλής, και μπροστά. Το κόστος(1000 ευρώ/χρόνο) είναι απαγορευτικό στις εποχές μας, ειδικά αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα ικανοποιητικό.

Οι ερωτήσεις μου έχουν ως εξής:

1) Υπάρχουν κάποιοι που να έχουν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη γιατρό, και τι εμπειρίες έχουν;
2) Μήπως πολεμάω έναν χαμένο πόλεμο, και θα ήταν καλύτερα να τα αφήσω να πέσουν, και μετά να κάνω μεταμόσχευση;
3) Γνωρίζετε κάτι για τις συγκεκριμένες λοσιόν, δηλαδή για το συνδυασμό των διαφόρων συστατικών; Τι απόδοση έχουν;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγχαρητήρια για το forum

Υ.Γ.
Η λοσιόν είναι:
Minoxidil 4%
Elocon
MF solution
STN οδηγία

(συγχωρέστε με αλλά δεν καταλαβαίνω τα γράμματα και ίσως γράφω λάθος πράγματα)

Μια παραλλαγή της λοσιόν είναι:
Minoxidil 4%
Elocon
Hair Stabil
MF solution
---
STN οδηγία

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Απ: Θεραπεία που δεν αποδίδει...

τα χάπια epicrin δεν κάνουν κάτι όσον αφορά την ανδρωγενετική αλωπεκία. Η λοσιόν εκτός απο μινοξιδίλη έχει και elocon που είναι κορτιζονούχο, και δεν κάνει για μακροχρόνια χρήση διότι λεπτένει την επιδερμίδα. Ένας χρόνος είναι πάρα πολύς για κορτιζονούχο!!!
Αγόρασε kirkland μινοξιδίλη απο εδώ http://www.minoxidil-direct.co.uk/index.htm που είναι πολύ φθηνή, επέλεκε και κάποιο dht blocker στην θεραπεία σου, καθώς και κάποιο σαμπουάν κετοκοναζόλης για 2 - 3 λουσίματα την εβδομάδα. Της υπόλειπες επέλεξε κάποιο άλλο σαμπουάν.

Trafford

New Member

Πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση, σε ευχαριστώ!

Ωστόσο, πιστεύεις ότι πρέπει να σταματήσω να επισκέπτομαι την γιατρό και να αρχίσω να κάνω κινήσεις μόνος μου;

kos1987

New Member

Che Guevara είπε:

Ωστόσο, πιστεύεις ότι πρέπει να σταματήσω να επισκέπτομαι την γιατρό και να αρχίσω να κάνω κινήσεις μόνος μου;

Καλως ηρθες!
Εαν αυτη η θεραπεια που σου προτεινε ηταν εντατικη μαλλον δεν υπαρχει λογος να συνεχισεις τις επισκεψεις.Οποτε ξεκινα το διαβασμα εδω μεσα(τοπικες και συστηματικες θεραπειες) βγαλε τα συμπερασματα σου και πραξε αναλογως!!!

Trafford

New Member

Γενικώς με την ανδρογενετική αλωπεκίαση και τις θεραπείες, το μόνο που καταφέρνεις είναι να επιβραδύνεις την κατάσταση; Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να φτάσω να κάνω συντήρηση με τις λοσιόν(1 φορά την εβδομάδα) ; Δηλαδή θα κερδίσω χρόνια στα μαλλιά μου, και όταν βαρεθώ στα 30 μου, αν έχει μείνει τίποτα στο κεφάλι, και τα σταματήσω, απλά θα πέσουν;

kos1987

New Member

Che Guevara είπε:
Γενικώς με την ανδρογενετική αλωπεκίαση και τις θεραπείες, το μόνο που καταφέρνεις είναι να επιβραδύνεις την κατάσταση; Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να φτάσω να κάνω συντήρηση με τις λοσιόν(1 φορά την εβδομάδα) ; Δηλαδή θα κερδίσω χρόνια στα μαλλιά μου, και όταν βαρεθώ στα 30 μου, αν έχει μείνει τίποτα στο κεφάλι, και τα σταματήσω, απλά θα πέσουν;

Μη τα πετας αυτα αποτομα εδω μεσα :D.Δεν υπαρχει λοσιον για 1 φορα τη βδομαδα...2 φορες τη μερα ναι...Στο δευτερο η απανττηση ειναι ναι.

Trafford

New Member

Να σαι καλά! Από ότι φαίνεται είμαι τελείως στο σκοτάδι ακόμα!

Θα συνεχίσω να διαβάζω εδώ μέσα, γιατί οι πληροφορίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Αν έχετε άλλες προτάσεις ή υποδείξεις για την περιπτωσή μου, ευχαρίστως να τις μοιραστείτε!

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

Che Guevara είπε:

Οι περισσότεροι δερματολόγοι φίλε μου είναι κυριολεκτικά αλλού, δεν λέω για την συγκεκριμένη, γενικά μιλάω. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που αξίζουν. Εφόσον γίνετε διάγνωση ανδρωγενετικής αλωπεκίας, που οφείλετε στην ευεσθησία που έχουν οι θύλακες των τριχών στην dht, για θεραπεία χρειάζετε πρώτα απ όλα dht-blocker. Οι περισσότεροι δερματολόγοι θα σου δώσουν σαμπουάν και βιταμινούλες και αν είσαι τυχερός καμιά λοσιόν μινοξιδίλης.

Che Guevara είπε:
Γενικώς με την ανδρογενετική αλωπεκίαση και τις θεραπείες, το μόνο που καταφέρνεις είναι να επιβραδύνεις την κατάσταση;

Ακριβώς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε παράταση στο πρόβλημα, ελπίζοντας με το καιρό για εύρεση κάποιας καλύτερης θεραπείας (καλά μην λέω και ότι θέλω τώρα :p ) και σε κάποια μεταμόσχευση αν δούμε ότι δεν μας πέρνει άλλο...

Όπως έχω πει και άλλες φορές, και θα το ξαναπώ πολλές ακόμα, δεν είναι το ίδιο να χάσεις τα μαλλιά σου στα 20 - 25 με το να τα χάσεις στα 30 - 35.

Every1lies

New Member

Fenimore είπε:
Οι περισσότεροι δερματολόγοι φίλε μου είναι κυριολεκτικά αλλού, δεν λέω για την συγκεκριμένη, γενικά μιλάω. Πολύ λίγοι είναι αυτοί που αξίζουν. Εφόσον γίνετε διάγνωση ανδρωγενετικής αλωπεκίας, που οφείλετε στην ευεσθησία που έχουν οι θύλακες των τριχών στην dht, για θεραπεία χρειάζετε πρώτα απ όλα dht-blocker. Οι περισσότεροι δερματολόγοι θα σου δώσουν σαμπουάν και βιταμινούλες και αν είσαι τυχερός καμιά λοσιόν μινοξιδίλης.

Ασε εδω ο πολυδιαφημησμενος και καλυτερος χειρουργος δερματολογος της αθηνας, δεν ηξερε οτι υπαρχουν dht blocker, revivogen, και τι sides δινει η μυνοξυδιλη και επερνε 100-150 ευρω στην επισκεψη.

xDante

Member

Every1lies είπε:
Ασε εδω ο πολυδιαφημησμενος και καλυτερος χειρουργος δερματολογος της αθηνας, δεν ηξερε οτι υπαρχουν dht blocker, revivogen, και τι sides δινει η μυνοξυδιλη και επερνε 100-150 ευρω στην επισκεψη.

πρέπει να τους αφαιρέσουν την άδεια να ασχολούνται με αλωπέκεια να βγάλουν καμια ποιο εξειδικευμένη ειδικότητα έλεος.....

Driver

Member

@Che Guevara:

Φίλε, κατα πάσα πιθανότητα πηγαίναμε στην ίδια δερματολόγο. Σου έχω ήδη στείλει π.μ..
Αν και όταν το δεις, κάνε τον κόπο να απαντήσεις!

Thank you

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα