Θεραπεία Ανδρ.Αλωπεκίας πιθανότητες

mikelito

New Member
Καλησπέρα,είμαι νέο μέλος έχω τριανταρίσει και είμαι γιατρός.Είμαι θα έλεγα nw 1.5 ας πούμε αστειευόμενοι.Η γραμμή της τριχοφυιας μου έχει υποχωρήσει στους κροταφους κάπου ένα. ενάμιση εκατοστό.Στα 36 ίσως είμαι nw 2.
Χρησιμοποιώ regaine κι εδώ δει αποτέλεσμα με την μινοξιδίλη.Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλα τα θέματα,θέλω να τονίσω ότι όσα ακούτε για μινοξιδίλη και στυτική δυσλειτουργία ειναι μαλ...ες νεοελληνικα, και συγγνώμη για την έκφραση.Προσοχή οποίος αποφασίσει να πάρει από το στόμα φιναστεριδη κάνει προβλήματα που δεν αξίζουν το Ρίσκο.Τον άνδρα τον κάνει το πουλί του και όχι οι τρίχες στην κεφαλή του.Πάντα να πηγαίνει κάποιος σε γιατρό πριν πάρει φάρμακα,και μια ασπιρίνη μπορεί να σκοτώσει.Η φιναστεριδη μειώνει την τροφική δράση της τεστοστερόνης στον προστάτη.Κάνει παρενέργειες.Και nw 4 ή 5 να ήμουν δεν θα έπαιρνα.Για να μην φανεί παραπλανητικός ο τίτλος του θέματος.
1)Έχει πετύχει ομάδα ερευνητών στην Αυστραλία κλωνοποίηση τριχοθυλακιου απλά από 1 πήγαν σε 2.Και αξίζει μόνο όταν από μια πας σε χίλιες.Ερευνάται γιατί το χρήμα ειναι πολύ.
2)Ειναι ενδιαφέρουσα η έρευνα Κοτσαρελη,να δούμε αν θα βγει κάποια κρέμα.Δεν θα την πάρετε αμέσως.Θα πρέπει να γίνουν πρώτα αξιόλογες κλινικές μελέτες. ίσως και κάποια μεταναλυση που να δείχνει οφέλη.
3)Δεν ειναι απλό το θέμα της ανδρ.αλωπεκίας, αλλά ας πούμε ότι μπορεί να λυθεί με ένα εμβόλιο.Κι ότι μια φαρμακευτική, βιοτεχνολογική εταιρεία το βρίσκει.ΔΕΝ θα το κρύψει γιατί κι από έναν φτηνό μαζικό εμβολιασμό παγκοσμίως θα βγάλει πολλά δις.Μην πιστεύετε σε τέτοιες συνωμοσιομαλ...ες.Τα εμβόλια δεν σκοτωνουν , δεν κρύβονται,δίνουν μεγάλο κέρδος.Ψάξτε στο google για τα κέρδη που δίνουν τα δύο εμβόλια για τον HPV για τον καρκίνο τραχήλου μήτρας στις γυναίκες.
4)Κρατήστε μικρό καλάθι με,κωτσαρελη γιατί υπάρχουν πολλά παραδείγματα αποτυχιών πχ εμβόλιο τερηδόνας καπνίσματος και αλλά.Ήταν ελπιδοφόρες στην αρχή οι μελέτες αλλά απέτυχαν.

Τι γίνεται αυτή τη στιγμή;
Στις ΗΠΑ ξέρω ότι καταρτίζονται προγράμματα αναγεννητικής ιατρικής σαν ειδίκευση.
Υπάρχουν άρθρα ενδιαφέροντα για τρισδιάστατη εκτύπωση τεχνητου νεφρού που λειτουργεί υποτυπωδως,ήπατος,ουροδόχου κύστης που έχει τοποθετηθεί σε καρκινοπαθείς.Γίνεται κλινική χρήση βλαστοκυττάρων με ασφάλεια για αναγέννηση νεκρωμενου μυοκαρδίου από έμφραγμα,έρευνα σε χρήσεις στην ορθοπεδική,για ανάπτυξη δοντιών κλπ.
Ήδη εταιρεία έχει βγάλει πλαστικό κιτ στο οποίο θα μπορεί να γίνεται λήψη βλαστοκυττάρων δέρματος και ανάπτυξη δερματικών μοσχευμάτων για εγκαυματιες.
Δεν έχουμε πυρηνικά ρολόγια ή αυτοκίνητα,αποικίες στον Άρη όπως φαντάζονταν το '50 έχουμε όμως το ίντερνετ, τον προσωπικό Η/Υ,κλπ
Αντίστοιχα δεν θα έχουμε το μαλλί των 18 μας χρόνων, αλλά θα πετύχει κάποιο βαθμό η κλωνοποίηση "τριχών".
Μάλλον μια λύση θα έρθει 1) από έρευνα σε κάποιο σπάνιο κληρονομικό νόσημα πχ σύνδρομα υπερτρίχωσης ή σαν δευτερεύουσα φορμακολογικη ενέργεια όπως λέμε κάποιου φαρμάκου.Τέτοιο ειναι η μινοξιδίλη, αντιυπερτασικό που δίνεται τώρα για τριχόπτωση.Λήγουν οι πατέντες πολλών φαρμάκων και οι εταιρίες θέλουν να κατοχυρώσουν πατέντες για άλλη χρήση του φαρμάκου.Μη χαθεί η χήνα που κάνει το χρυσό αυγό.
Θα δούμε σίγουρα σε μια δεκαετία μια "μινοξιδίλη νούμερο 2" πιο αποτελεσματική και κλωνοποίηση τριχοθυλακίων ίσως ακριβή όπως οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών το 1980.Κάντε ένα μικρό ταμείο στην άκρη με την προοπτική μιας μελλοντικής μεταμόσχευσης.Ειναι δύσκολοι οι καιροί και ίσως χρησιμεύσουν και αλλού.Από όσο έχω δει από γνωστούς και ίσως προσωπικά αν είχα μεγάλο πρόβλημα η φαλάκρα δημιουργεί πρόβλημα αυτοπεποίθησης αν δεν έχει βρει κάποιος το ταίρι του.
Για την γυναίκα ειναι που αγχώνεται κυρίως ένας άνδρας με τριχόπτωση.

Από παιδιά δερματολογους που ξέρω και με nw μεγάλο χρησιμοποιούν μονο μινοξιδίλη.Προσέξτε τον ανδρισμο σας ακόμη κι από φυτικά αντιανδρογονα.
Μην χρησιμοποιείτε εναλλακτικές μαλακιες γιατί δεν υπαρχουν δεδομένα και μελετες για τις επιπτώσεις τους.
Για μεταμόσχευση οι καλοι θέλουν ακόμα και 10.000 Όσοι τα εχετε εξτρα τολμήστε το, οσοι όχι και θελετε κάντε οικονομία και μαζεψτε τα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Komis

Active Member
Δλδ μας λες ναι στην μινοξιδιλη,μακρια φινα,να αφησουμε στην ακρη τις εναλλακτικες μαλακιες
και να περιμενουμε την μινοξιδιλη Νο2.
Και οποιος ειναι τυχερος και εχει λεφτα να κανει μεταμοσχευση.
Οπως λες,μπορει να μην εχουμε πυρηνικα ρολογια ή αυτοκινητα,αποικιες στον αρη οπως φανταζομασταν
αλλα εχουμε ιντερνετ.
Βασικο εργαλειο για να ψαξει ο καθενας και καποια εναλλακτικη ή ισως ερθει και καποια θεραπεια απο εκει.
Που ξερεις..
Ενας 14χρονος αμερικανος εφτιαξε συσκευη,με πληροφοριες που βρηκε στο ιντερνετ
και θεραπευσε τη θεια του απο αρρωστια(δεν θυμαμαι ποια) που δεν υποκειται σε μονιμη θεραπεια.
Οταν ολοι οι γιατροι του κλεινανε τις πορτες ενω αυτος ζητουσε υποστηριξη,τλκ τα καταφερε.
Λιγακι απαισιοδοξος μου φαινεσαι για γιατρος,ενω θα επρεπε (μαλλον) να προσεγγιζεις
τα θεματα απο αλλη σκοπια.

gpeiraias

Member
Σωστός ο doc.... Συμφωνώ σε όλα και ειδικά σε αυτό το σημείο --->"Προσοχή οποίος αποφασίσει να πάρει από το στόμα φιναστεριδη κάνει προβλήματα που δεν αξίζουν το Ρίσκο.Τον άνδρα τον κάνει το πουλί του και όχι οι τρίχες στην κεφαλή του"

mimis giova

Active Member
γιατρος ειναι κ ο δερματολογος π την προτεινει ομως...δεν χρειαζεται να εισαι γιατρος για να κρινης...εγω δεν περνω..ουτε κ προκειτε...αλλα εχω φιλο π περνει κ ολα τ πανε μια χαρα..στο ατομω ειναι..μεγαλα παιδια ειμαστε...

mikelito

New Member
danceworld_2001 είπε:
Γιατρέ τι ειδικότητα έχεις? Για πες μας αναλυτικά τι ξέρεις για φιναστερίδη και παρενέργειες?

Καλησπέρα,παθολογία.Μπορείς κι από τον Γαληνό κι από το google κι από το PubMed αν ξέρεις μα.το.χρησιμοποιείς να δεις τις παρενέργειες της φιναστεριδης,ειναι όπως και η δουταστεριδη αναστολείς της 5 α αναγωγασης του ενζύμου που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε δευδροτεστοστερονη.Μικραίνει το μέγεθος του προστάτη.

Για την ασφάλεια της ουσίας δες πρώτον πως έχει αλλάξει η χρήση της για καρκίνο του προστάτη σε νέους άνδρες και δες την συγγενή πάθηση ανεπάρκειας δραστικότητας του ενζύμου της 5α αναγωγασης.Πως είναι δηλαδή οι άνδρες και τα παιδιά που λόγω κληρονομικότητας δεν δουλεύει αυτό το ένζυμο στο σώμα τους.
Είχα σκεφτεί να χρησιμοποιήσω σαμπουάν με κάποιο τοπικό DHT αναστολεα και γνωστή μου δερματολόγος με απέτρεψε γιατί έχει και συστηματική δράση.Απορροφάται δηλαδή από το δέρμα και μέσω της κυκλοφορίας μπορεί να έχει δράση κι αλλού μπλοκάροντας σε αλλά κύτταρα την δράση της DHT.
Διάβαζα πρόσφατα συνέντευξη του αμερικανού σχεδιαστή Τομ Φορντ που ήταν χαρούμενος για το προπεκια,του σταμάτησε η τριχόπτωση.Ο άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος παντρεμένος με άντρα.Καραφλοι δεν ήταν υποτίθεται και οι ευνουχοι;

Όταν σου προτείνει δερματολόγος φιναστεριδη ρωτά τον αν το παίρνει προσωπικά ή αν είναι γυναίκα αν το δίνει στον άντρα της.
Ο φιλόσοφος Σοπενχάουερ έδειχνε την αυτοκτονία ως σωστό δρόμο στους μαθητές του,όταν του είπαν γιατί δεν αυτοκτονεί ο ίδιος αλλά προτρέπει μόνο τους άλλους να το κάνουν , είπε ότι ξερει τον σωστό δρόμο και τον δειχνει, δεν τον ακολουθεί.

Μπλουζα