Θα ήθελα τις συμβουλές σας για την περίπτωσή μου

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

gartzos

New Member
Γεια σας παιδιά. Είμαι νέος στο Forum αν και στο παρελθόν σαν επισκέπτης έχω διαβάσει αρκετά θέματα. Είμαι 21 χρονών και 8 μηνών και παρουσιάζω τριχόπτωση από τα 18. Ίδια εποχή πριν 2 χρόνια επισκέφτηκα έναν δερματολόγο για να ακούσω την γνώμη του. Ζω στην επαρχία οπότε δεν γνώριζα κάποιον ειδικό σε αυτά τα θέματα, οπότε πήγα σε έναν «καλό» δερματολόγο της περιοχής. Το παρατήρησε και ο ίδιος το πρόβλημα και μου είπε να χρησιμοποιήσω regaine 5% μία φορά την ημέρα κάθε βράδυ από τα φαρμακεία και να τον επισκέπτομαι κάθε 6 μήνες. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο εξάμηνο τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Έτσι όταν ξαναπήγα στο ιατρείο μετά από αυτούς τους 6 μήνες μου είπε να ακολουθήσω πιο συντηρητική αγωγή χρησιμοποιώντας το regaine μέρα παρά μέρα. Όμως μετά από 1μιση μήνα περίπου και αφού παρατήρησα ότι τα πράγματα έγιναν ίσως χειρότερα και από όταν ξεκίνησα την θεραπεία ξαναπήγα και του ζήτησα να επιστρέψω στην καθημερινή χρήση του regaine κάτι το οποίο και έκανα. Από τότε μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ regaine 5% κάθε βράδυ ανελλιπώς. Τα θεαματικά αποτελέσματα των πρώτων 6 μηνών η αλήθεια είναι ότι δεν τα ξαναείδα. Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε όμως άλλαξα το regaine του φαρμακείου με το rogaine foam που διάβασα εδώ και το οποίο χρησιμοποιείτε πολλοί από εσάς (λόγω κόστους, κλπ). Όμως από φωτογραφίες και από συζητήσεις με φίλους μου έχω συμπεράνει πως το τελευταίο εξάμηνο τα μαλλιά μου μειώθηκαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το ρυθμό μείωσης που είχαν πιο πριν. Μέσα στην εβδομάδα θα επισκεφτώ τον δερματολόγο μου ξανά και σε ένα μήνα θα μπω στρατό, οπότε θέλω να αλλάξω την θεραπεία που ακολουθώ κάνοντας την πιο «δυνατή»(στο στρατό δεν θα έχω θέμα λαδώματος μαλλιού κλπ.). Έτσι σκέφτομαι να προτείνω στον γιατρό μου (θα προτείνω γιατί μην νομίζεται ότι ξέρει και πάρα πολλά επί του θέματος) να ακολουθήσω την Big 3. Δηλαδή 1/5 ή 1/4 Proscar κάθε μέρα, μινοξιδίλη 5% δύο φορές τη μέρα (αντί για μία που χρησιμοποιώ μέχρι τώρα) και Fungoral 2% 3 φορές την εβδομάδα. Τώρα οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Με το Proscar στην ηλικία μου δεν πιστεύω να υπάρχει θέμα; Άλλωστε δεν είμαι 18 χρονών.
2. Όπως σας είπα και πιο πάνω από όταν άρχισα να χρησιμοποιώ rogaine foam ο ρυθμός μείωσης των μαλλιών μου αυξήθηκε. Και έχουν περάσει 6+ μήνες που το χρησιμοποιώ. Μήπως θα πρέπει να επιστρέψω ξανά στο regaine του φαρμακείου; Αλλά επειδή το κόστος είναι πολύ υψηλό, μήπως να δοκιμάσω το Kirkland που είναι και αυτό σε υγρή μορφή όπως το regaine; Γιατί ο αφρός ίσως να μην ανταποκρίνεται σε εμένα.
3. Έχει κάποιος να προτείνει κάποια άλλη θεραπεία, ή κάποια άλλα προϊόντα που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη θεραπεία μου;


Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά προσπάθησα να σας εξηγήσω αναλυτικά την περίπτωσή μου.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

BIG 3 φιλε,βαλε φωτο απο το μαλλι σου για να δουν τα παιδια το μεγεθος του προβλημνατος...ειναι καλυτερο απο το να επισκεφτεσαι εναν δερματολογο που δεν ξερει απο τριχοπτωση πιστεψε με..
 

MANKAR

Active Member
καλως ορισες στη παρεα μας και καλη συνεχεια!!!καταρχην ναι αν θες να καταλαβουμαι τι προβλημα εχεις βαλε καμια φωτο , δευτερον για την ηλικια σου χρισημοποιεις καλη θεραπεια δεν χρειαζεται ακομα πιο βαρια , ο δερματολογος σου ειπε οτι εχεις ΑΑ?εχεις κληρονομικοτητα??θυροειδη και σιδηρο τα εχεις κοιταξει ποτε??
 

gartzos

New Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Φωτογραφίες θα περάσω το βράδυ γιατί δεν βρίσκομαι στο σπίτι μου αυτή τη στιγμή. Ναι ο δερματολόγος μου είπε ότι έχω ΑΑ. Υπάρχει κληρονομικότητα καθώς και του πατέρα μου του έχουν πέσει τα μαλλιά, απλά όχι σε τόσο μικρή ηλικία. Σε αυτόν έπεσαν μετά τα 28-29. Έχω θυροειδή αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο και το γνωρίζει και ο δερματολόγος μου. Απλά παίρνω ένα χαπάκι για να τον κρατάω στα φυσιολογικά όρια.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gartzo, με το proscar αν προκύψει πρόβλημα, αφορά όλες τις ηλικίες και όχι ειδικά την δική σου. Προσωπικά δεν το άγγιξα ποτέ και ούτε πρόκειται. Η γνώμη μου είναι να μείνεις μακριά του ακόμα και αν αυτό έχει αντίκτυπο στα μαλλιά σου. 22 χρονών αν σου δημιουργήσει παρενέργειες θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.
Από κει και πέρα η απόφαση είναι δική σου, αλλά αν κρίνω από την ευκολία που αναφέρεσαι σε αυτό δεν πιστεύω ότι είσαι ενημερωμένος πλήρως.
Στα υπόλοιπα τώρα, εφόσον μπήκες στο τρυπάκι της μινοξ, έχει αναφερθεί πολλές φορές, ότι η αλλαγή μάρκας προκαλεί πισωγυρίσματα. Οπότε, αν θες να είσαι σίγουρος καλό είναι να γυρίσεις σε αυτό που είδες καλό αποτέλεσμα, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι θα ξαναδείς το ίδιο. (η δράση της μίνοξ εξασθενεί με τον καιρό ούτως ή άλλως) Εδώ που και που (1-2 φορές το χρόνο) μπορείς να προσθέτεις elocon π.χ για ένα μικρό boost περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.
Ρώτα επίσης τον φαρμακοποιό πόσο θα σου πάρει να σου φτιάξει ο ίδιος μινοξιδίλη. Εμένα απ΄όσο θυμάμαι μου έπαιρνε 12 ευρώ και δεν είχα δει καμία διαφορά είτε αρνητική είτε θετική από το κλασσικό regaine. Αν δεις ότι σε συμφέρει οικονομικά, προχώρα έτσι.
Για το fungoral δοκίμασε να δεις πως θα σου κάτσει (γιατί αρκετούς τους χαλάει).
Τον θυρεοειδή μην τον αμελείς γιατί αν απορρυθμίζεται η τριχόπτωση είναι δεδομένη.
Επίσης, αν μπορείς να αποφύγεις το Νο. 1 αίτιο των φλεγμονών που είναι τα ωμέγα 6 λιπαρά καλό θα σου κάνει....αν και στο στρατό είναι δεδομένα...
Α...και απ΄οτι κατάλαβα ο δερματολόγος θα έπρεπε να πληρώνει εσένα και όχι εσύ εκείνον....:beerc
 

gartzos

New Member
Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων σας. Ανέβασα δύο φωτογραφίες για να δείτε το πρόβλημά μου. Τώρα όσο αναφορά το proscar φίλε gomi έχω διαβάσει πάρα πολλά πράγματα κυρίως σε αυτό το forum όπως «Μπορείτε να δοκιμάσετε το Proscar. Αν δείτε το παραμικρό, το σταματάτε άμεσα. H φιναστερίδη, η ουσία τoυ Proscar, έχει μικρή διάρκεια ζωής. Μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, θα αρχίσει να αποβάλλεται από τον οργανισμό.» Δηλαδή αν την αρχίσω και δω κάτι την σταματάω μαχαίρι. Τώρα σχετικά με τις μακροχρόνιες παρενέργειες έρευνες δεν έχουν δείξει τίποτα. Οπότε δεν μπορώ να κατηγορήσω εύκολα ένα φάρμακο, όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι που το χρησιμοποιούν δεν έχουν πάθει κάτι. Το θέμα με τη λίμπιντο πιστεύω είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά ουσιαστικό όπως και με τη μινοξιδίλη. Στην τελευταία μου επίσκεψη στο δερματολόγο πριν 6 μήνες ο ίδιος μου πρότεινε να πάρω proscar αναφέροντας ως μόνη παρενέργεια τη λίμπιντο. Αλλά μου είπε πως αυτά είναι βλακείες. Τελικά και με παραίνεση της μητέρας μου που δουλεύει στη θεώρηση βιβλιαρίων και γνωρίζει από φάρμακα δεν πήρα. Ο δερματολόγος μου είπε πως θα πήγαινε σε ένα συνέδριο στο εξωτερικό και θα ρωτούσε για τη χρήση του proscar και θα μου έλεγε στην επόμενη συνάντηση αν είναι να το πάρω ή όχι. Ελπίζω να θυμήθηκε να ρωτήσει ώστε να μάθω αν έμαθε κάτι αρνητικό για αυτό το χάπι.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gartzo...οοοοολα αυτά τα χρόνια που κοιτούσα σχετικά με τη φιναστερίδη, διάβασα ιστορίες τραγικές από χρήστες. Από κει και πέρα, το κατά πόσο ίσχυαν ή όχι είναι άλλο θέμα. Επίσης στο στρατό δεν ξέρω κατά πόσο θα έχεις την ευκαιρία να παρατηρείς τι γίνεται με την λίμπιντο και γενικά με το σώμα σου καθώς θα παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες και δεν θα ξέρεις που οφείλεται τι. (παλιά κυκλοφορούσε φήμη για αντικούκου στα φαγητά....) Από κει και πέρα, όπως προανέφερα, η απόφαση είναι δική σου. Οπότε αυτό το προσπερνάμε.
Οι φότο σου δείχνουν λίγο προχωρημένη κατάσταση για την ηλικία σου κατά την ταπεινή μου γνώμη, κυρίως όσον αφορά τους κροτάφους. Αν και όπως κόβω το σχήμα του κεφαλιού σου, πιστεύω ότι σου πάει...οπότε μικρό το κακό.
Αν τελικά έχεις αποφασίσει ήδη το προσκάρ, τότε δεν μένει και πολλά να πούμε, ενώ αν δεν είχες μπροστά σου τον στρατό, ίσως άξιζε να πειραματιστείς με 2-3 πραγματάκια που δείχνουν να κινούνται στο φόρουμ και όχι μόνο.
Εννοώ vpa, cetirizine, tb4 κλπ...
Όλα αυτά βέβαια είναι σε πειραματικό στάδιο, οπότε keep in touch και θα πάνε όλα καλά.
Το καλό είναι πως οι θύλακες σου με μια καλή θεραπεία η οποία μπορεί να προκύψει στην πορεία από τα παραπάνω, θα πάρουν γρήγορα μπροστά μιας και δεν είσαι σε αυτή την κατάσταση πολλά χρόνια...
Τέλος, σχετικά με το fungoral, ίσως καλό ήταν να σκεφτείς την αλοιφή ως πιο πρακτική και θα μένει και στο κεφάλι σου για αρκετά περισσότερο χρόνο. Σε εμένα δούλεψε αλλά με μικρές παρενέργειες που μου προκαλούσαν αϋπνίες...
Όλα με δοκιμή λοιπόν...
 

crossfire

Well-Known Member
εισαι σχεδον ιδια περιπτωση με τον georgetoumpa......επειδη δεν ξερω να σου περασω το θεμα του,ας βοηθησει ο fenis ή ο kapas να δεις τι αποτελεσμα ειχε ο ανθρωπος με το big 3
 

Batist

Member
εδω ειναι τα αποτελεσματα απο το παλικαρι που αναφερεται ο crossfire! http://www.hairlossgr.com/forum/thread-729.html
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
και εδω ολη του η διαδρομη http://www.hairlossgr.com/forum/thread-729-page-28.html
το κακο με την μινοξιδιλη ειναι οτι σε ενα μεγαλο ποσοστο χανει σε δυναμη
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
το είχα δοκιμάσει....τούμπανο...αλλά υποχώρησαν τα αποτελέσματα φυσικά μετά το 6μηνο...
 

gartzos

New Member
Ευχαριστώ παιδιά για τα link.Μακάρι αν ξεκινήσω και εγώ big3 να έχω τα ίδια αποτελέσματα. Στους κροτάφους έχω πάρα πολλές ξανθές τρίχες οι οποίες όμως δεν μεγαλώνουν όσο το κανονικό μαλλί. Αλλά κάπου είχα διαβάσει παλιότερα ότι αυτές οι τρίχες δεν μπορούν να γίνουν όπως οι «κανονικές». Διαψεύστε με αν κάνω λάθος. Για την αλοιφή Fungoral φίλε Gomi την θεωρείς καλύτερη με τη δοκιμή που έκανες από το σαμπουάν; Και τι σαμπουάν να χρησιμοποιώ τότε; Στο θέμα αϋπνίας δεν νομίζω να έχω πρόβλημα. Ποτέ δεν δυσκολευόμουν να κοιμηθώ και ειδικά στο στρατό με τις λιγότερες ώρες ύπνο δεν νομίζω να έχω πρόβλημα.
Σχετικά με τη μινοξιδίλη τι μου προτείνεται; Να αντικαταστήσω το foam με το σπρέι; Γιατί είμαι στο τελευταίο μπουκαλάκι Foam.
 

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το σαμπουάν το χρησιμοποιούσα 3 φορές την εβδομάδα ενώ την αλοιφή σχεδόν κάθε μέρα. Οπότε η σύγκριση ίσως δεν είναι αντικειμενική. Πάντως σε εμένα δούλεψε πολύ καλά αλλά με τις παρενέργειες που σου είπα. Επίσης την αϋπνία απ όσο θυμάμαι την ανέφερε και άλλο μέλος με την χρήση της αλοιφής. Δοκίμασε το και αν δεν σε ενοχλεί δες πως θα πάει.
Σαμπουάν φτιάχνω μόνος μου οπότε δεν ξέρω τι να σου πω. Ένα όσο πιο φυσικό γίνεται χωρίς sls πιστεύω είναι μια χαρά.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα