Γεια σας παιδιά. Είμαι νέος στο Forum αν και στο παρελθόν σαν επισκέπτης έχω διαβάσει αρκετά θέματα. Είμαι 21 χρονών και 8 μηνών και παρουσιάζω τριχόπτωση από τα 18. Ίδια εποχή πριν 2 χρόνια επισκέφτηκα έναν δερματολόγο για να ακούσω την γνώμη του. Ζω στην επαρχία οπότε δεν γνώριζα κάποιον ειδικό σε αυτά τα θέματα, οπότε πήγα σε έναν «καλό» δερματολόγο της περιοχής. Το παρατήρησε και ο ίδιος το πρόβλημα και μου είπε να χρησιμοποιήσω regaine 5% μία φορά την ημέρα κάθε βράδυ από τα φαρμακεία και να τον επισκέπτομαι κάθε 6 μήνες. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο εξάμηνο τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Έτσι όταν ξαναπήγα στο ιατρείο μετά από αυτούς τους 6 μήνες μου είπε να ακολουθήσω πιο συντηρητική αγωγή χρησιμοποιώντας το regaine μέρα παρά μέρα. Όμως μετά από 1μιση μήνα περίπου και αφού παρατήρησα ότι τα πράγματα έγιναν ίσως χειρότερα και από όταν ξεκίνησα την θεραπεία ξαναπήγα και του ζήτησα να επιστρέψω στην καθημερινή χρήση του regaine κάτι το οποίο και έκανα. Από τότε μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ regaine 5% κάθε βράδυ ανελλιπώς. Τα θεαματικά αποτελέσματα των πρώτων 6 μηνών η αλήθεια είναι ότι δεν τα ξαναείδα. Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε όμως άλλαξα το regaine του φαρμακείου με το rogaine foam που διάβασα εδώ και το οποίο χρησιμοποιείτε πολλοί από εσάς (λόγω κόστους, κλπ). Όμως από φωτογραφίες και από συζητήσεις με φίλους μου έχω συμπεράνει πως το τελευταίο εξάμηνο τα μαλλιά μου μειώθηκαν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το ρυθμό μείωσης που είχαν πιο πριν. Μέσα στην εβδομάδα θα επισκεφτώ τον δερματολόγο μου ξανά και σε ένα μήνα θα μπω στρατό, οπότε θέλω να αλλάξω την θεραπεία που ακολουθώ κάνοντας την πιο «δυνατή»(στο στρατό δεν θα έχω θέμα λαδώματος μαλλιού κλπ.). Έτσι σκέφτομαι να προτείνω στον γιατρό μου (θα προτείνω γιατί μην νομίζεται ότι ξέρει και πάρα πολλά επί του θέματος) να ακολουθήσω την Big 3. Δηλαδή 1/5 ή 1/4 Proscar κάθε μέρα, μινοξιδίλη 5% δύο φορές τη μέρα (αντί για μία που χρησιμοποιώ μέχρι τώρα) και Fungoral 2% 3 φορές την εβδομάδα. Τώρα οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1. Με το Proscar στην ηλικία μου δεν πιστεύω να υπάρχει θέμα; Άλλωστε δεν είμαι 18 χρονών.
2. Όπως σας είπα και πιο πάνω από όταν άρχισα να χρησιμοποιώ rogaine foam ο ρυθμός μείωσης των μαλλιών μου αυξήθηκε. Και έχουν περάσει 6+ μήνες που το χρησιμοποιώ. Μήπως θα πρέπει να επιστρέψω ξανά στο regaine του φαρμακείου; Αλλά επειδή το κόστος είναι πολύ υψηλό, μήπως να δοκιμάσω το Kirkland που είναι και αυτό σε υγρή μορφή όπως το regaine; Γιατί ο αφρός ίσως να μην ανταποκρίνεται σε εμένα.
3. Έχει κάποιος να προτείνει κάποια άλλη θεραπεία, ή κάποια άλλα προϊόντα που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη θεραπεία μου;
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά προσπάθησα να σας εξηγήσω αναλυτικά την περίπτωσή μου.
1. Με το Proscar στην ηλικία μου δεν πιστεύω να υπάρχει θέμα; Άλλωστε δεν είμαι 18 χρονών.
2. Όπως σας είπα και πιο πάνω από όταν άρχισα να χρησιμοποιώ rogaine foam ο ρυθμός μείωσης των μαλλιών μου αυξήθηκε. Και έχουν περάσει 6+ μήνες που το χρησιμοποιώ. Μήπως θα πρέπει να επιστρέψω ξανά στο regaine του φαρμακείου; Αλλά επειδή το κόστος είναι πολύ υψηλό, μήπως να δοκιμάσω το Kirkland που είναι και αυτό σε υγρή μορφή όπως το regaine; Γιατί ο αφρός ίσως να μην ανταποκρίνεται σε εμένα.
3. Έχει κάποιος να προτείνει κάποια άλλη θεραπεία, ή κάποια άλλα προϊόντα που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη θεραπεία μου;
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά προσπάθησα να σας εξηγήσω αναλυτικά την περίπτωσή μου.