Η ανδρική φαλάκρα ένδειξη αυξημένου κινδύνου για την καρδιά

weznem

Well-Known Member
Οι άνδρες που αποκτούν φαλάκρα, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν προβλήματα καρδιάς, από ό,τι οι συνομήλικοί τους που διατηρούν όλα τα μαλλιά τους, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη συμπέρανε ότι ο κίνδυνος ισχύει κυρίως για όσους τα μαλλιά τους αραιώνουν στην κορυφή του κεφαλιού και όχι τόσο για αυτούς που εμφανίζουν αραίωση στους κροτάφους και στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Τόκιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση (μετα-ανάλυση ήδη δημοσιευμένων μελετών πάνω στο ζήτημα) στο ιατρικό περιοδικό "BMJ Open", σύμφωνα με το BBC, ανέλυσαν τις περιπτώσεις περίπου 37.000 ανδρών και διαπίστωσαν ότι οι φαλακροί που ήδη έχουν χάσει τα περισσότερα μαλλιά τους, είναι κατά 32% πιθανότερο να πάθουν στεφανιαία νόσο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ειδικότερα για τους άνδρες κάτω των 55-60 ετών, ο αυξημένος κίνδυνος των φαλακρών ανδρών για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου ανέρχεται στο 44%. Γενικότερα, όσον αφορά οποιαδήποτε καρδιοπάθεια, οι φαλακροί αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο.

Ο κίνδυνος φαίνεται να αυξάνεται ανάλογα με το μέγεθος της φαλάκρας, μόνο όμως όταν αυτή αφορά την κορυφή του κεφαλιού. Αντίθετα, η αραίωση των μαλλιών στους κροτάφους φαίνεται να αυξάνει λίγο τον καρδιολογικό κίνδυνο. «Η φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού συνδέεται στενότερα με τη συστημική αρτηριοσκλήρυνση από ό,τι η φαλάκρα στο μέτωπο», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Πάντως οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι ο κίνδυνος των φαλακρών για καρδιοπάθεια είναι μικρότερος σε σχέση με τον κίνδυνο εξαιτίας του καπνίσματος, της παχυσαρκίας, της υψηλής πίεσης και της υψηλής χοληστερίνης.

Ο επικεφαλής της έρευνας ανέφερε ότι ιδίως οι νεότεροι άνδρες που αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους στην κορυφή του κεφαλιού τους, θα πρέπει να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους (υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση κ.α.), ώστε να φροντίσουν για την καλή υγεία της καρδιάς τους. Από την άλλη, όπως είπε, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να δικαιολογούν ότι κάθε φαλακρός άνδρας θα πρέπει να επισκεφτεί επειγόντως τον καρδιολόγο.

Προς το παρόν, είναι ασαφές γιατί υπάρχει αυτή η σχέση ανάμεσα στην φαλάκρα και στην καρδιοπάθεια. Ορισμένες πιθανές εξηγήσεις είναι ότι η φαλάκρα αποτελεί ένδειξη για αυξημένη ινσουλινο-αντίσταση (πρόδρομο σημάδι διαβήτη), για χρόνια φλεγμονή στον οργανισμό ή για αυξημένη ευαισθησία στην ορμόνη τεστοστερόνη, όλοι παράγοντες που, άμεσα ή έμμεσα, αυξάνουν την πιθανότητα καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η απώλεια των μαλλιών είναι ένα συχνό φαινόμενο στον ανδρικό πληθυσμό διεθνώς. Οι μισοί άνδρες έχουν πιο αδύνατες τρίχες μαλλιών έως τα 50 τους και το 80% εμφανίζουν κάποια απώλεια τριχών έως την ηλικία των 70 ετών.
οποιος δεν με πιστευει εδ το λινκ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=222726&catID=19
παρατηρηστε την ινσουλινοαντισταση και θυμηθειτε τις σκεψεις μας για το igf1 του ψευδαργυρου.. καπως σχετιζεται με την α/α η ινσουλινηαντισταση..
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

somari

Active Member
Αν και τα εχω ξαναδιαβασει παλαιοτερα περι καρδιας και καραφλας (και τελικα λενε πως δεν ειναι decisive evidence) θα το ξαναπω:
Το ποτε θα εμφανισεις καραφλα εξαρταται απο πολλα πραγματα μεσα σου, οποτε και απο τον τροπο ζωης που κανεις
 

weznem

Well-Known Member
ναι συμφωνω φιλε,απλα οσο και μικρες να ειναι οι γνωσεις μας περι της πολυπόθητης λυση της καραφλας αντιλαμβανομαστε οτι ειναι πολυσυνθετο τοπραγμα με οτι διαβαζουμε οποτε δεν λυνετε και απλα...ακομα δεν εχουμε κατανοησει γιατι κανουμε καραφλα ποιος ολογος υπαρξη της??τουλαχιστον δεν ξερουμε εμεις ως ευρεία μάζα... οταν βρουμε την αιτια θα βρουμε και την λυση..
ναι τα γονιδια θα μου πει καποιος..αλλα γιατι??ποιος ολογος?? απορυθμίζονται ολοκληρες λειτουργιες απο την α/α..αυτο αντιλαβανομαι εγω με το φτωχο μου το μυαλο..
 

baldy

Member
ολλοι απο κατι θα παμε αφου δεν ειναι επικυνδυνο για καρκινο παλι καλα να λες.
 

tsintsila

Member
Οπως ειπε κι ενα φιλαρακι μου "Μπορει να μην ξερουμε τη θεραπεια της φαλακρας, μπορει να μην ξερουμε γιατι πεφτουν τα μαλλια, αλλα το μονο σιγουρο ειναι πως ο Αδαμ ηταν φαλακρος"
 

baldy

Member
εννοειται οτι θα παθει η καρδια τους, δεν ειναι αστεια πραγματα η καραφλα, σου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι...
 
Μπλουζα