Εχει παραγινει το κακο μεσα σε δυο μηνες!

frankie89

New Member
Καλησπερα σε ολα τα μελη, παλια και νεα, ειμαι νεο μελος αλλα σας διαβαζω τον τελευταιο χρονο τακτικα μπορω να πω, και σχεδον καθημερινα τον τελευταιο μηνα, μπας και βγαλω καμια ακρη.

Ειμαι 23 ετων, και τα 2 τελευταια χρονια ειχα προβληματα με την τριχοπτωση, και ολο το ανεβαλα να παω να το κοιταξω η να ενημερωθω σχετικως, και τωρα το μετανιωνω ασχημα μπορω να πω τελοσπαντων.

Να μην σας τα πολυλογω, ειχα απο παντα τριχοπτωση αλλα ποτε καποιο προβλημα παντα σε φυσιολογικα επιπεδα. Αλλα τους 2-3 τελευταιους, ειχε παραγινει το κακο, περα απο οτι νιωθω τα μαλλια μου να εχουν κανει μια αραιωση στο πανω μερος, αρχιζω και βλεπω και το αραιωμα στον καθρεφτη. Και η ψυχολογια μου στο πατο, πιο πατο δεν παει.

Ε πηρα μια μερα την αποφαση να παω σε ενα δερματολογο που βρηκα στο ιντερνετ, να κοιταξει τι στο καλο γινετε! Και μου λεει οτι εχω σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Αρχισε να μου αναλυει τι ειναι και πως το αντιμετοπιζεις και οτι ειναι αναστρεψιμη κατασταση. Τον ρωταω σαν ασχετος αν η τριχοπτωση που εχω ειναι αυτο και μου λεει ναι δεν βλεπω κατι αλλο αυτη τη στιγμη. Και τοτε τον ρωταω την ερωτηση του ενος εκατομηριου: Με τα μαλλια μου τι θα γινει? Θα ξαναβγουν οι τριχες που χανω? Η τα κλαιω? Και μου λεει οτι οταν φυγει αυτο και το δερμα επανελθει σε φυσιολογικα επιπεδα θα αρχιζουν να βγαινουν και τα μαλλια μου παλι και να σταματησω να αγχωνομαι.

Ε με τα πολλα πολλα μου δινει δυο σαμπουαν, ενα για καθε μερα και ενα για 3 φορες την εβδομαδα. Και κατι παει να γινει, αλλα συνεχιζει το πραγμα. Και βλεπω την αραιωση και φρικαρω ακομα πιο πολυ.

Αυτο που θελω να ρωτησω, αν υπαρχει καποιο μελος με το ιδιο προβλημα με εμενα η καποιο μελος που να ξερει 2 πραγματα παραπανω να μου πει. Πως το αντιμετωπιζω? Υπαρχει κατι να κανω εγω απο μονος μου?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
:welc: καλωσόρισες φίλε και καλή συνέχεια!

Σε τι κατάσταση είναι η ΣΔ που έχεις? Σε πιάνει πχ ώρες ώρες φαγούρα στο τριχωτό και όταν ξυνεσε βγένει κάτι σαν σπυράκι - ξεραμένο πύον μαζί με την τρίχα κολημένη επάνω του?

Λογικά το ένα σαμπουάν είναι σαμπουάν κετοκοναζόλης που σου έδωσε για 3 λουσιματα την εβδομάδα, το πιο συνιθισμένο προιόν για ΣΔ.

Δώσε λίγο χρόνο στο σαμπουάν, γιατί δεν έχουν όλοι αποτέλεσμα με την ΣΔ και τα σαμπουάν κετοκοναζόλης (εγώ ευτηχώς ήμουν από τους τυχερούς παλιότερα που είχαν). Αν δεν σου δώσει αποτέλεσμα το σαμπουάν κετοκοναζόλης μπορείς να δοκιμάσεις και κρέμα κετοκοναζόλης που είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Δες και εδώ για περισσότερες πληροφορίες, τα 2 μεγάλα threads για ΣΔ: http://www.hairlossgr.com/forum/thread-820.html και εδώ http://www.hairlossgr.com/forum/thread-2902.html

frankie89

New Member
Σε ευχαριστω για την απαντηση, και για τα threads που μου εστειλες.

Περιπου οπως το περιγραφεις με την εξαιρεση οτι δεν με πιανει φαγουρα αλλα βλεπω οτι οταν το πειραζω φευγουν κομματια απο το δερμα μαζι με τριχες κολλημενες πανω.

Μου εχει δωσει ενα που λεει ANTI-DANDRUFF SHAMPOO with Piroctone Olamine της sebamed, ειναι καλο αυτο? Η μηπως να παρω αλλο?

Και να σε ρωτησω κατι απο την εμπειρια σου, εχανες και συ πολλες τριχες απο αυτο? Οι τριχες αυτες ξαναβγηκαν? Γιατι μου λεει ο δερματολογος οτι αυτες θα ξαναβγουν και σκεφτομαι μηπως παρω κατι αλλο, για να βοηθησω τις νεες τριχες, κατι σε minoxidil για απο οτι διαβασα σε πολλα threads βοηθαει.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
frankie89 είπε:
Σε ευχαριστω για την απαντηση, και για τα threads που μου εστειλες.

Περιπου οπως το περιγραφεις με την εξαιρεση οτι δεν με πιανει φαγουρα αλλα βλεπω οτι οταν το πειραζω φευγουν κομματια απο το δερμα μαζι με τριχες κολλημενες πανω.

Μου εχει δωσει ενα που λεει ANTI-DANDRUFF SHAMPOO with Piroctone Olamine της sebamed, ειναι καλο αυτο? Η μηπως να παρω αλλο?

Και να σε ρωτησω κατι απο την εμπειρια σου, εχανες και συ πολλες τριχες απο αυτο? Οι τριχες αυτες ξαναβγηκαν? Γιατι μου λεει ο δερματολογος οτι αυτες θα ξαναβγουν και σκεφτομαι μηπως παρω κατι αλλο, για να βοηθησω τις νεες τριχες, κατι σε minoxidil για απο οτι διαβασα σε πολλα threads βοηθαει.

Η ουσία Piroctone Olamine κάνει για ΣΔ - πιτυρίδα και γενικά για τς παθήσεις του δερματος του τριχωτού. Τώρα αν είναι καλύτερο από την κετοκοναζόλη δεν ξέρω, και στα 2 έχουν αναφερθεί καλά λόγια.

Στην δεύτερη ερώτηση σου δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Υπάρχουν περιπτώσεις σύνδεσεις σμήγματος και dht οπότε δεν αποκλείετε κάποιος να έχει και ΣΔ και ΑΑ. Εγώ πχ όταν είχα πρόβλημα με το σμήγμα ήμουν στην εφηβεία με φουλ μαλλί και δεν είχα αραιώσει λόγο σμήγματος. Σμήγμα δεν έχω πλέον εδώ και πολλά χρόνια, το μόνο μου έχω είναι χρόνια λιπαρότητα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είτε έχεις ΑΑ είτε όχι, πρέπει πρώτα να καταπολεμήσεις το σμήγμα και μετά βλέπεις σε τι κατάσταση θα είσαι ή αν χρειαστεί να κάνεις κάτι άλλο..

MANKAR

Active Member
καλως ηρθες φιλε στη παρεα μας!!απο οτι βλεπω εχουμαι παρομοιο προβλημα εμεις οι 2 , εγω χρισημοποιησα ολα τα προ'ι'οντα για ΣΔ και κατεληξα στο fungoral και ειδα καποια καλα αποτελεσματα μετα απο καιρο!!το αλλο που λες δεν το εχω χρισημοποιησει !!!!εγω πηστευω οτι η ΣΔ εχει σχεση με την α/α , αν καταπολεμισεις το ενα εχεις λιγοτερη μετα τριχοτωση!!

frankie89

New Member
Fenimore, κατι παρομοιο ειπε και ο δερματολογος, οτι πρωτα πρεπει να περασει αυτο και μετα να κανουμε οτιδηποτε αλλο. Τωρα κατα ποσο η τριχοπτωση οφειλεται μονο αυτο, περιμενω και κατι εξετασεις αιματος θα δουμε. Οσο για το σαμπουαν, μπορω να πω οτι με λιγες μερες χρησης αποδιδει, αλλα απο οτι καταλαβαινω θελει καιρο να περασει.

Φιλε MANKAR, σε ευχαριστω για την απαντηση σου, ο δερματολογος που πηγα μου λεει οτι θα χρησιμοποιησω αυτο και ενα αλλο για κανενα μηνα. Τωρα αν στο μηνα δω οτι δεν εχει αλλαξει κατι, ισως χρησιμοποιησω και γω κατι παρομοιο. Οσο για την συνδεση με α/α, απο οτι διαβασα σε ξενα forums, κανενας δεν εχει σιγουρη απαντηση, μπορει, ισως, κτλ. Πιστευω οτι μαλλον η ΣΔ απλα την επιταχυνει.

Απλα να σας ρωτησω κατι, απο διατροφη, θα ηταν καλο να προσεχω κατι, η δεν επιρεαζει?

Εμενα δεν μου ειπε οτι προκειται για α/α απλα μονο απο αυτο, τωρα ισως η εξετασεις αιματος δειξουν και κατι αλλο δεν το γνωριζω, θα δουμε. Απλα ετσι οπως το σκεφτομαι, απο την μερια του πατερα μου ολοι αρχισαν να χανουν τα μαλλια του μετα τα 25-30, ενω απο την πλευρα της μητερας μου ειναι ολοι με μια μαλλουρα ΝΑ! Ειδωμεν...

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
frankie89 είπε:
Απλα να σας ρωτησω κατι, απο διατροφη, θα ηταν καλο να προσεχω κατι, η δεν επιρεαζει?

Εγώ πιστεύω ότι παίζει ρόλο και η διατροφή στην ΣΔ. Προσπάθησε να κάνεις διατροφή χαμηλού γλυκαιμικου δείκτη, περιόρισε τελείως ζωικά λιποι, λευκά ζυμαρικά, πατάτες, ζάχαρες, ότι λευκό δηλαδή και επεξεργασμένο και να τρως πολλα λαχανικά και φρούτα, μόνο φυτικό λίπος, και ότι έχει πολλές φυτικές ίνες.

Μπλουζα